Athletic Club 1:0 FC Barcelona

Athletic Club 1:0 FC Barcelona

LaLiga Santander se včera rozjela naplno šlágrem mezi Barcelonou a Bilbaem, které na poslední chvíli vytěžilo všechny tři body, když zásluhou trefy čerstvě vystřídaného Aritze Adurize vyhrála 1:0. Kataláncům scházelo i trochu štěstí, když hned třikrát nastřelili brankovou konstrukci.

Ještě před úvodním zápasem nového ročníku španělského nejvyšší soutěže mohli diváci vidět hudební vystoupení basických paličkářů a také minutu ticha za jednu z místních legend, Kolda Aguirreho. Už při klubové hymně šlo vidět, že atmosféra bude doslova hmatatelná.

Na naplněném stadionu San Mamés začali domácí pěkně z ostra. Už v 6. minutě se urval obraně Iňaki Williams, jenž využil chyby Ousmana Dembélého a donutil Marca-Andrého ter Stegena udělat famózní zákrok. Stejný hráč zahrozil i krátce před čtvrthodinou.

Tentokrát ale německý gólman lapil míč v pohodě do svého držení. Následoval tuhý boj uprostřed pole a další šance přišla až těsně po odehrané půlhodině, kdy své štěstí vyzkoušel Unai López. Tato střela, respektive její pokrytí, ale ter Stegenovi nečinila žádné potíže.

Pak se pokusili udeřit hosté a to zásluhou Luise Suáreze. Ten vystihl přihrávku Lópeze, ale trefil tyčku. Po pokračování soubojů v záložní řadě se ve 36. minutě ke střele dostal zákeřák Raúl García, který profitoval z chyby Jordiho Alby. Po jednom ze zákroků musel poté ze hřiště Suárez.

Jeho místo zaujal Rafinha Alcántara a byl to právě tento brazilský ofenzivně laděný fotbalista, který měl na kopačce první gól zápasu. Jeho rána ale skončila na rukavicích Unaie Simóna, jenž se musel pořádně natáhnout, aby jí vytěsnil na břevno. Do přestávky se tak šlo za stavu 0:0.

Po změně stran se na hřiště dostal Ivan Rakitič za něhož šel dolů Carles Aleňá a Chorvat se posunul na post Sergiho Roberta. Baskové už nevyužívali aktivní presink a Katalánci se snažili většinu útoků tahat po levé straně hřiště. A první příležitosti přišla v 52. minutě.

Snad po prvním dobrém zahrání v podání Dembélého dostal přihrávku Rafinha, ale neproměnil. Čtyři minuty na to zastavila Williamsovu střelu boční síť a začalo bylo evidentní, kolik sil stál Athletic – konkrétně jeho hráče – první poločas. V 60. minutě se k další voleji dostal Rafinha.

Následovala žlutá karta pro Gerarda Piquého za úder loktem a v příštích zhruba dvanácti minutách se nic moc nedělo. V 70. minutě se akorát uvolnil jinak nepříliš produktivní Roberto, který nahrál Rakitičovi, jenž se nebál vystřelit. Ernesto Valverde se tak rozhodl k poslední změně.

Místo Roberta přišel mladík z béčka Carles Pérez. Poslední desetiminutovka se nesla v duchu tlaku ze strany hostů. Hned na jejím začátku prodriboval Rafinha mezi soupeři, ale jeho střelu zablokovali. Čtyři minuty na to se hlavou netrefil přesně Antoine Griezmann.

A když už to vypadalo, že zápas skončí smírně, přišel na hřiště Aritz Aduriz a po centru Andera Capy zakončil parádními nůžkami za záda ter Stegena. Poslední sekundy už se nesly ve znamení zoufalých výjezdů Barcelony, která ale nakonec nezískala zpátky ani bod a padla.

Valverdeho sestava mohla mnohé překvapit, nicméně předvedená hra byla více než podobná té z let minulých. Důraz na obranu, pragmatismu a spoléhání na využít jedné ze dvou nebo tří příležitostí stále hrají prim a tentokrát tato taktika selhala. Uvidíme, co nabídne příště.

Ze zápasu si odnesl již zmíněné poranění Uruguayec Luis Suárez, jehož bolelo lýtko. V zámezí mu postižené místo masírovali a ledovali zdravotníci, ale do hry už zpátky nenaskočil a den po zápase jej čeká magnetická rezonance, která potvrdí, jak dlouho bude mimo hru.


Přehled utkání

16. srpna 2019, 21:00 San Mamés, Bilbao Digi Sport

Athletic Club

1 : 0 Carlos Del Cerro Grande (Madrid)

FC Barcelona

  60' Piqué
Nuňez 65'  
Aduriz (A - Capa) 89'  
Sestava

Simón - Capa, Nuňez, Álvarez, Berchiche - López (81' Beňat), D. García - Muniaín, R. García, De Marcos (66' Sancet) - Williams (88' Aduriz)

Sestava

Ter Stegen - Semedo, Piqué, Lenglet, Alba - Roberto (76' Pérez) De Jong, Aleňa (46' Rakitič) - Dembélé, Suarez (37' Rafinha), Griezmann


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Tak se nic nezměnilo, zase sem po 30 minutách usnul, druhým rokem za sebou smileysmiley

16.08.2019, 23:09
roman1978 Molkovicz

třetím

19.08.2019, 13:25

Jsem zvědav co si vymyslí obhájci Dembeleho tentokrát smiley

16.08.2019, 23:11

Vše při starém.
Ale musí se uznat,že Aduriz Golaaaasoooo!!!!!

16.08.2019, 23:12

Jak se na jaře končilo, tak se teď začíná. Valverde už se spakuj a táhni tam, kam slunce nesvítí, naší milovanou Barçu už si zprznil dost.

16.08.2019, 23:13
Pajamen Adam

Stále nemohu uvěřit že tenhle nosáč bez herního i osobního charakteru skutečně dostal šanci na další rok...
... 3 roky na sklonku Messiho kariéry pod taktovkou tohohle Bílka! smiley
Ve chvílích kdy by trenér a ostatní hráči měli Leošovi dopomáhat ke statusu nejlepšího hráče ever,
tak místo toho bude zase muset táhnout veškerou tíhu na svých bedrech on! :(

17.08.2019, 10:30
Caltic8
Administrátor

Byla tam vidět velká nesehranost, spousta přihrávek do špeku, protipohybu atd. Ale individuálně kromě Ter Stegena a De Jonga nanejvýš nutné průměry a od Dembélého vyloženě zklamání. Z Griezmanna ještě na křídle byla cítit trocha snahy, pak čekal akorát na balon před prázdnou.

16.08.2019, 23:18
PiGGy Caltic8

Na Rafinhu si doufám jen zapomněl

16.08.2019, 23:24
Caltic8 PiGGy
Administrátor

Nechtěně jsem smazal celou větu, která byla věnována tomu, jak ohromně nám jeho střídání pomohlo.

16.08.2019, 23:27

Že hrál Dembele slabě asi není vina trenéra, ale celkově je to podle mě pokračování trendu, kdy úroveń hry jde pod Valverdem dolu.
Chtěl bych věřit, že se to změní, přece jenom noví hráči potřebují čas, ale spš si myslím, že tenhle trenér na Barcelonu nemá a tituly v lize urval díky kvalitě kádru a tomu, že Real byl v rozkladu.

16.08.2019, 23:39

Z barcelony se stava sparta, tym bez tvare

16.08.2019, 23:41
Caltic8
Administrátor

Někteří by zase potřebovali ubrat na hysterii. Podívejte se, jak jsme hráli na Athleticu před Valverdem (i třeba za Pepa).

16.08.2019, 23:42
Roman Caltic8

Na Athleticu se ani dřív nehrálo lehce, taky v San Sebastianu nebo na Celtě, uvidíme za měsíc, za dva, jak na tom Barca v lize bude, ale ten fotbal
který předvádí, je už delší dobu nekoukatelný.

16.08.2019, 23:49
Pajamen Caltic8

Dobře fungující týmy pod taktovkou dobrých trenérů vyhrávají první zápasy klidně i o 4 nebo 5 gólů (Klopp, Pepek)
Navíc, jak vůbec můžeš krotit hysterii, když hrajem nekoukatelně už třetim rokem v kuse...
A ve finále co nám přinesl valverdeho defenzivní herní kokteil? Jednu z nejhorších obran posledních let a neskutečné příděly v LM..
Navíc naši hráči vůbec nevypadají psychicky silní, jakoby jim scházela vítězná mentalita, kterou právě výše dva zmínění trenéři dokáží v hráčích evokovat!
smiley

17.08.2019, 10:36
Biscuit Pajamen

Jasně, Pepek super, Klopp super o tom se nikdo nehádá, toho či onoho by sme tu chtěli vidět asi všichni.....ale realita je, že ani jeden sem nechce jít.(Nebo minimálně bylo a pořád je nereálný aby přišel.)

17.08.2019, 11:12
Caltic8 Pajamen
Administrátor

Třeba Pepův první ligový zápas v Barce?

17.08.2019, 23:10
Pajamen Caltic8

Třebaže tohle není Ernestův první zápas?
Nýbrž několikaletá agonie?!

17.08.2019, 23:51

Nic neobvyklého - zápas venku s těžším soupeřem, případně v těžkém prostředí = neshcopnost udělat prakticky cokoliv. Klasický obrázek posledních let. smiley

17.08.2019, 01:19

Snad nejhorší zápas Barcelony, který jsem viděl. Střed zálohy totální katastrofa. Aleňa s Robertem super dříči, ale co je to platný, když ani jeden z nich nesklidní hru, nedá klíčovou nahrávku? Za mě to jsou furt hráči na posledních pár minut. Proč seděl Rakitič a Sergio proboha? De Jong nejlepší hráč zápasu, mladý talent. Ale od koho se má učit? Aleni?
Alba minulou sezónu nejelepší levý obránce na světě. Teda do zápasu s Liverpoolem. Tam udělal chybu, od té doby mu mrdlo v hlavě a teď dělá jednu chybu za druhou. Posílá soupeře do brejku.
Kdybych si nepřečetl soupisku, ani nevím, že byl Dembelé na hřišti. To je přesně ten talent, co je lepší než Neymar. Proto Neymara nepotřebujeme...
Griezmann není křidlo, totálně se tam trápil, nevěděl co hrát.
A Suaréz začal jeho klasiku. Ani nahrávku na 2 metry nedal. Vysvobodilo ho až zranění.

Tak jsem si ulevil a jdeme dál. 😀😂
Sry jako. Ale jestli takhle má vypadat Barcelona bez Messiho, tak se rovnou můžu dívat na českou ligu..

Snad se klucí ponaučili a další zápas bude vypadat jinak. smiley

17.08.2019, 07:39

Super, začalo se tak jak to skončilo. 2 střely na branku a vůbec žádná taktika. Na konci loňské sezóny jsem říkal, že pokud bude Valverde na lavičce, tak se na to dívat nebudu. No zase jsem vydržel a těšil jsem se. Velverdeho styl je počkejme na Messiho, on všechno zařídí. To je vážný hnus. Kreativního záložníka Couthinha kvůli němu pošlem do Bayernu, další pecka. Hra úplně bez myšlenky. 2 střely na branku je pro Barcelonu sakra málo. Nevím co se musí stát, aby ten ko..t už odešel

17.08.2019, 09:05

Ok, prvý zápas na ťažkej pôde San Mamés, ale aj tak si myslím, že by sme sa nemali na to nejak extra vyhovárať. Nechcem ani hejtovať ani na nikoho útočiť, no taktiež si myslím, že by mal Valverde odísť. Pod Luchom Enriquem mala hra nejakú tvár, teraz mám pocit akoby sa z hry vytratila myšlienka. Prečo poslali Coutinha na hosťovanie?! Hlavne že sme sa o neho minulý rok bili a vysolili nemalé prachy. Ide podľa mňa o neschopnosť trénera ho umiesniť na správne miesto. Ok, uvidíme ako sa bude sezóna vyvíjať ďalej, ale mám pocit, že pod Valverdem to nebude ok.

17.08.2019, 09:36

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat