FC Barcelona 1:0 Real Sociedad

FC Barcelona 1:0 Real Sociedad

V rámci sobotního podvečera se na Camp Nou uskutečnil duel pod hlavičkou 27. kola LaLigy Santander, v němž domácí Barcelona vyzvala Real Sociedad. Ten se po brance z 81. minuty nakonec vracel domů bez bodu. O žádné pořádné fotbalové podívané se však hovořit nedá.

Barca vstupovala do tohoto utkání po porážce 0:2 v El Clásiku, při níž nezanechala dobrý dojem. Vedle stále zraněných Luise Suáreze, Ousmana Dembélého a Sergiho Roberta jí pak nově scházel i Arthur Melo a tak ačkoliv předchozí zápasy na katalánské půdě byly vždy jednoduchou záležitostí, nyní tomu tak nebylo.

V této odlišné situaci scházeli Kataláncům ostré zuby v útoku a vidět to šlo od první minuty. Blaugranas se nedařilo vytvářet akce, zatímco hosté se snažili odrážet jejich pokusy, které kolem vápna vypadaly nadějně, ale pak je zradila poslední přihrávka či efektivita. Nejaktivnějším hráčem byl v úvodní části Martin Braithwaite.

V 10. minutě se tento dánský střelec dostal do zakončení, nicméně Álex Remiro zakročil. Nešlo však o žádně výrazně nebezpečnou střelu, ta přišla až ve 29. minutě. To Sergio Busquets vyslal naprosto přesnou přihrávkou Lionela Messiho. Argentinec však bohužel nezamířil přesně. Do pauzy ještě přišly dvě nepřesné šance.

Sudí José Luis Munuera Montero tak povolal oba týmy do kabin za bezbrankového stavu. Ani po změně stran se nezměnil obraz hry. Po hodině hry začali svěřenci Quiqueho Setiéna tlačit více. Messi zavelel k útoku a po snaze Antoina Griezmanna vystřelil z poloviční voleje. Následně Remira prověřili další hráči.

Ivan Rakitič, Gerard Piqué a Jordi Alba měli dobrou příležitost. Poslední jmenovaný však místo střely volil nahrávku na Chorvata a ten se k míči nedostal. V 75. minutě tak poprvé zahrozili hosté. Velice dobrou situaci málem využil Alexander Isak, jenž se však bohudík pro culés (fanoušci Barcelony, pozn. přek.) netrefil.

O pár minut později na to zahrál Robin Le Normand rukou uvnitř pokutového území, když se snažil jej odehrát pryč. Po potvrzení videem ukázal rozhodčí s odstupem času na značku pokutového kopu, na kterou si míč postavil Leo Messi a proměnil. Až do konce utkání se nic nezměnilo. Hosté přestali být efektivní a domácí zradil ofsajd.

Ansu Fati se totiž ocitl v postavení mimo hru po přihrávce od Messiho a tak jeho asistence Albovi, jenž doklepával do prázdné brány, byla anulována. Barcelonští fotbalisté tedy uhájili body proti silnějšímu sokovi, nicméně hra opět nebyla skvostná. Dodejme, že FCB dočasně vede tabulku, jelikož Real bude hrát až v neděli na Betisu.


Přehled utkání

7. března 2020, 18:30 Camp Nou, Barcelona Digi Sport 3 (18:25 SEČ)

FC Barcelona

1 : 0 Juan Martínez Munuera (Valencijské společenství)

Real Sociedad

Clément Lenglet 16'  
Lionel Messi 42'  
  57' Mikel Merino
Gerard Piqué 61'  
  77' Ander Guevara
  80' Mikel Oyarzábal
Lionel Messi (pen.) 81'  
Sergio Busquets 88'  
Sestava

ter Stegen - Semedo, Piqué, Lenglet, Alba - Rakitič (74' Vidal), Busquets, de Jong - Messi, Griezmann (85' Fati), Braithwaite (89' Firpo)

Sestava

Remiro - Gorosabel, Llorente (71' Zubeldia), Le Normand, Monreal - Guevara - Portu, Odegaard, Merino, Barrentxea (59' Oyarzábal) - Isak (82' Willian)


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Už ať je po sezoně.Bída,bída.Dnešní vítězství zcela nezasloužené.

07.03.2020, 20:34

Tragédie. Za takovýhle zápasy, by měli platit spíš lidem, aby se vydrželi na takový trápení koukat.

07.03.2020, 20:49

Asi nejhorší zápas sezóny. A to jsem si myslel, že s novým trenérem to je lepší. Absolutně nezasloužená výhra. Jestli tuhle sezónu nic nevyhrajem, tak zaslouženě. Jestli vyhrajem aspoň ligu, tak to bude tím, že real je letos taky naprosto neschopnej. Pique má pravdu. Tak hrozný Madrid ještě nezažil. Bohužel, tak hroznou Barcelonu oni asi taky ne

07.03.2020, 21:11

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat