FC Barcelona 1:0 Real Valladolid

FC Barcelona 1:0 Real Valladolid

Barcelona měla s oslabeným Valladolidem velké problémy, avšak v 90. minutě dokázal tři body vystřelit Ousmane Dembélé.

Ronald Koeman přitom poslal do hry jednu z nejsilnějších možných sestav, navzdory hrozbě karetního trestu pro De Jonga a Messiho. Katalánci sice měli více ze hry, vyprodukovali celkem 25 střel a celkově byli lepší, ale vyložených šancí příliš nebylo. Navíc Pucela neváhala využívat mezery v domácí defenzivě, a tak předvedla několik velmi nebezpečných akcí.

V 9. minutě dokonce mohl jít Valladolid do vedení, když se k hlavičce prodral Kodro, míč naštěstí zastavila branková konstrukce. Pak už střílela hlavně Barça, sérii přerušil dvěma pokusy akorát Mesa, ale v lepším případě barcelonské příležitosti končily v rukou Masipa, v tom horším mimo bránu. Nedařilo se ani Messimu z nadějných přímých kopů. Nejblíže ke gólu měl až těsně před odchodem do šaten Pedri, jehož ránu Masip vyrazil na tyč.

Druhý poločas pokračoval v podobném duchu – většina barcelonských střel se k Masipovi ani nedostala a Valladolid v 57. minutě zase zahrozil z protiútoku, tentokrát těsně minul Olaza. Vzápětí šel do úniku Dembélé, který byl ve druhé půli hodně vidět, ale ani ten nenašel na Masipa recept a Griezmannova dorážka hlavou pouze proletěla kolem pravé tyče.

Další Messiho přímý kop chytil Masip, ránu zpoza vápna barcelonský kapitán mezi tři tyče nezakroutil a střídající Trincao s Braithwaitem rovněž neuspěli. Zhruba čtvrthodinu před koncem pak přišly dva kontroverzní momenty, které Valladolid hodně rozezlily: nejprve rozhodčí odmítl odpískat penaltu, když Albu škrtnul míč o prsty, a pak Plano viděl asi přísnou červenou kartu za faul na Dembélého. Barcelona tak přece jen dokázala soupeře zlomit: v 90. minutě De Jongův centr prodloužil Araújo a Dembélé propálil Masipa.

 


Přehled utkání

LaLiga - 29. kolo 5. dubna 2021, 21:00 Camp Nou, Barcelona Digi Sport 1

FC Barcelona

1 : 0 Santiago Jaime Latre

Real Valladolid

Griezmann 28'  
  40' Bruno
Mingueza 43'  
  73' Guardiola
  79' Plano
  80' Masip
Braithwaite 84'  
Dembélé (A - Araújo) 90'  
Sestava

ter Stegen - Mingueza (63' Araújo), De Jong, Lenglet - Dest (87' Puig), Busquets (64' Braithwaite), Pedri (77' Moriba), Alba - Messi, Griezmann (63' Trincao) - Dembélé

Sestava

Masip - Sánchez, Bruno, Olaza - Janko (65' Hervías), Mesa, Plano, Álcaraz, Nacho - Kodro (85' Rubio), Guardiola (77' De Sousa)


Zdroje: sport.es



Diskuze

Klasickej usmodlanej zápas kde máme přejet soupeře a my se trápíme, ale přesně tyhle důležitý body rozhodují tituly. Repre pauza rozhodila najetou Barcu, ale o víkendu se chytneme zpátky smileyMOTM Dembouz

05.04.2021, 23:13
absint zaky94

Prozradím ti malé tajemství, všechny body mají stejnou váhu smiley

06.04.2021, 11:23
zaky94 absint

a?

06.04.2021, 19:41
absint zaky94

Takže žádné "důležité body" titul nerozhodují. To bys mohl psát u každého zápasu.

07.04.2021, 14:40
zaky94 absint

Šéfe nechci se tady s nikým dohadovat nebo slovíčkařit smiley Bylo to myšleno tak, že každou sezónu se najde x ušmudlaných zápasů se slabším soupeřem kdy nezahrajeme ideálně, nebo nám to tam nechce spadnout a ne vždy z to nakonec nakonec urveme potřebný tři body který nám nakonec můžou chybět k titulu. A tohle byl přesně ten zápas kdy výkon nebyl ideální, navíc bylo po repre pauze a jak kdybychom vypadli z tempa. Takže úprava pro tebe - tyhle zápasy rozhodují tituly(jasně každý zápas je stejně důležitý, ale snad už si rozumíme). Alespoň jdeme do El Clásica po urvaný výhře a máme ligu ve svých rukou... smiley

07.04.2021, 20:13
felpod zaky94

MOTM Dembouz? Proboha - za co? Za ten nejvyšší počet ztracených balónů? Za ty neuvěřitelné minely?
Jasně, dal gól, ale podívej se ze záznamu, o jakou šlo náhodu. Jasně - náhoda nenáhoda, přineslo nám to tři body. Ale být na jeho místě aspoň průměrný útočník, už jsme vedli dávno a nemuseli jsme čekat, až se takhle ukopne...
Za mne jednoznačně MOTM Masip, protože měl několik úplně neuvěřitelných zákroků...
Co se EC týče, tak samozřejmě věřím ve tři body - ale mám strach. Ten výkon byl prachbídný...

06.04.2021, 16:04
zaky94 felpod

Nemusím se na nic dívat ze záznamu šéfe, i kdyby fíka nedal tak byl pro mě nejaktivnější a nejrozdílovější hráč v naší útočný fázi

06.04.2021, 19:44
felpod zaky94

Tak to by sis měl pustit celý zápas ze záznamu. Protože to, kolik zazdil šancí a ztratil balónů, to je nepočitatelný. A to bohužel dělá v každém zápase...
Aktivní byl, ale byla to aktivita naprosto bez efektu (pro Barcu - pro Valladolid to efekt mělo, protože se dostávali do brejků).
A nejrozdílovější byl samozřejmě Messi. Demba nás spíš srážel dolů těma ztrátama...

06.04.2021, 20:40
cechoma felpod

Aha, nejrozdilovejsi Messi. A to, kolik ztratil balónů on je v pohodě jo? smileyKdyž už tak řešíš Dembu. Demba dle mého společně s de jongem jediný, který se to snažil trochu rozběhnout. A ten gól rozhodně nebyla náhoda wtf. Je mu jedno, jestli střílí pravou, nebo levou. Prostě ho parádně prostřelil z těžké pozice.

07.04.2021, 11:54
zaky94 cechoma

smileysmileysmiley

07.04.2021, 20:13
felpod cechoma

Messi ztratil zlomek balónů proti Dembovi.
Demba se snaží sám na sebe a jen ztrácí balóny.
Ta střela mu sklouzla po holeni a ještě ji stihl špičkou. Hrůza a náhoda... smiley

07.04.2021, 22:14

Už jsem se smiřoval s remízou, ale Barca tlačila až do konce a vyhrála. Díky Dembo! smileysmiley

05.04.2021, 23:20

Ahoj vsem! Zaplatpambu za klicovou vyhru. Ted to ma Barcicka opravdu ve svych rukach/nohach... Nejsem si ale jisty, jestli je tu dost kvality na Madrid.

Celkove jsou v tymu porad hraci, kteri bud nemaji vykonnost a nebo nepasuji svym zpusobem hry do Barcy. Aspon jak to vidim ja.

Chudak Griezman. Je neuveritelny, ze ma tolik nastrilenych golu. Ten kluk neni schopen trefit stodolu z metru. Ma obrovskou kazivost (i na utocnika), nerozumi si s Messim, od sveho prichodu tam na hristi plave zmatene, nekoncepcne, nema vyber mista, neni v nejmensim schopnej nahradit Suareze a jeho chemii s Mistrem. Nakonec se casto uplatnil nejlip pri presingu, ale i to s castou chybou, kdy vybojuje a pak jednoduse ztrati. A trener ho staví a stavi a stavi... No ale co (respektive kdo) mu zbývá, ze.. Uz jenom za tuhle koupi by meli Bartomeua povesit za koule do průvanu. Zvlast, pokud mohl misto nej zpatky Neymar, odprasknuti Suareze je na totez. To mohl udelat jen blazen a pokud je za tim Koeman, tak to byla nepochopitelna minela na uvod.

Dembele je obri soliter. Nerozumi si s Destem ani s Messim. Nezapada vubec stylem hry do Barcy. Asi mel nahradit Neymara, ale bohuzel na to nema ani ve snu. Je to rychlik, obejde jednoho hrace, ale pak bud zkazi nebo potrebuje osum strel na jeden gol, ktery da jenom z vylozene sance. Viz dnes.

Braithwait, to je evidentni omyl.

Trincao stal neuveritelnej balik, ale opet soliter, je nervozni a snazi se prosadit za kazdou cenu. Rozumim tomu, na druhou stranu ten uz jiny nebude. Barca potrebuje udelat pred vapnem 4 rychly, kratky, chytry a velmi presny prihravky na jeden dotek, ktery uvolnej nekoho do zakonceni. Trincao je typ na brejky nebo na jednu, dve klicky a strelu. To je ale v prehusteny prehrade, kterou vsechny tymy na Barcu hrajou skoro nemozna vec. Barca takovejma pokusama trpi a ztraci tlak a jeste se musi bat sama brejku soupere.

Pedri - to je pro me symbol zmaru. Ten kluk patri porad do junioru. Jeho nasazani vubec neodpovida seniorskymu fotbalu. Schvalne pocitejte, kolik vybojuje micu v represingu. Obvykle nula. Jeho vychvalovana invence je velmi dobra, ale na chlapy zatim nestaci. Enormni fyzicky nasazani obrany soupeře, ktery ma hru barcy nactenou není juniorska soutez, kde si zlaty mladik zrejme delal, co chtel. Pedri musi zamakat na fyzickym nasazeni, tvrdosti, ale i rychlosti. De Jong je uplne jinde. Predevsim pristupem, mentalnim nastavenim. Ve vysledku Pedri sice hezky vodi balon kolem souperova vapna, ale prunikovy prihravky zahraje, jen, kdyz souper udela sam velkou chybu. Jinak dela Pedri strasnou spoustu chyb a opet srazi Barcu dolu. Mel by sedet na lavici a makat na sobe. Ja myslim, ze by ho to motivovalo vic nez tady to opevovany pocupkavani po travniku.

Jo, pan Moriba, tak to je jiny kafe.. To je radost. Dnes opet famozni, vlitnul tam a prinesl, co zbytek tymu nebyl schopen - efektivni prunik jeden na jednoho a priprava finalni faze na jednicku. Rekl bych, ze gol by dneska bez nej nepadnul.

05.04.2021, 23:55
René Robertíno

Děkujeme panu Csaplárovi za analýzu.

06.04.2021, 00:14
Pepi98 Robertíno

Kamaráde tak ty jsi omyl, ty jsi asi fotbal nikdy nehrál nebo mu nerozumíš. Griezman měl fakt těžkou pozici s tou hlavičkou, ještě to stále není ono, ale tutu sezónu se konečně nějak golfovém prosazuje a má dobrý čísla i v asistencích a odvede kus práce dozadu, přesune a vybojuje míče a Pedri? Já v něm vidím Iniestu, to chceš jako po takovým mladíkovi, aby hned exceloval? Ten kluk se musí vyhrát a už teď je hodně nadstandardní, běhá po celým hřišti a rozumí si s Messim a vybojuje taky dost míčů. To chceš aby místo nej hrál Pjanič? Který hraje nic moc nebo koupit zase starého Wijnalda s daleko větším platem? Když ten odehraje sezónu dvě možná kvalitněji, ale pak bude už starý, místo toho aby se z Pedriho stal tahoun? Nechápu moc

06.04.2021, 06:52
MarcoFCB Pepi98

To bude troll smileyA nebo idiot no

06.04.2021, 08:14
zaky94 Pepi98

klid smileysmileysmileytohle snad ani nešlo brát vážně

06.04.2021, 11:27
zaky94 Robertíno

:D jinej střelec

06.04.2021, 09:14

Celkove si myslim, ze Barca potrebuje prodat Griezmana, Trincaoa, Braithwaitha, Coutinha a Lengleta a privest Aguera a zpatky Neymara. Ten vi, proc chce za Messim zpatky. Dal pak Eric Garcia je jasna nahrada za Lengleta. Wijnaldum by mohl posilit prostredek, kde Pedri zatim nestaci. Pak by mohla bejt Barca opet schopna porazet tezky soupeře.

Jinak samozrejme setrvani Mesiase je zaklad vseho, o tom nemuze bejt pochyb...

06.04.2021, 00:27
Puyol Robertíno

Zapoměl jsi prodat Dembelého a Umtitiho a nepřivádět Wijnalduma.

06.04.2021, 05:13
milch Robertíno

Tys tady vyblil sracky🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

06.04.2021, 08:00

co to tady je za bláznasmileysmiley

06.04.2021, 09:45

Nebude hrát Varane ani Ramos tak to snad pomůže

06.04.2021, 13:38

Za mě chyběla kreativita ve středu a celkově pohyb. Všichni hodně stáli. De jong je na stoperu úplně zabitej. Když šel do zálohy, tak pookřál on i celá hra. Griez je asi jedinej vpředu, kdo hraje silově do těla. Ale bohužel tím to končí. Demba potřebuje trochu jiný zápasy, tady moc svojí rychlost nevyužije. Ale dle mého jeden ze tří nejlepších hráčů ten večer. Messi až moc ztrácel, ale na druhou stranu se alespoň snažil něco vymyslet.

Nemyslím, že to byl vyloženě špatný výkon, ale ten pohyb a kreativita byla tak na 50 procent.

06.04.2021, 17:45

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat