FC Barcelona 2:1 Inter Milán

FC Barcelona 2:1 Inter Milán

Byl to zápas dvou tváří, jako Jekyll a Hyde. V prvním poločase katastrofa a jasně lepší výkon hostů, v tom druhém zlepšení a obrat. Barceloně se tak nakonec povedlo porazit Inter na vlastním hřišti a spolu s Dortmundem se osamostatnila na čele tabulky.

Začátek byl přitom katastrofální. Už ve 119. vteřině se prosadil Lautaro Martínez, jenž byl vyslán do ulice, v rychlostním souboji překonal křižujícího Clémenta Lengleta a v pádu poslal míč ke vzdálenější tyči, kde na něj Marc-André ter Stegen nedosáhl.

Po inkasované brance chtěla Barca rychle zareagovat, ale těsná defenzíva Interu to moc neumožňovala. Akce, které začínaly u Lionela Messiho a Frenkieho de Jonga vesměs končily na hranici šestnáctky a brankář Samir Handanovič neměl moc práce.

Blíže k dalšímu gólu měl hostující tým a to díky Nicolóvi Barellovi. Jeho střelu zablokoval Nélson Semedo, jenž o okamžik později srazil i pokus Martíneze. Za domácí měl blízko k zápisu na střeleckou listinu Arthur Melo, ovšem balón podebral a poslal nad břevno.

Po změně stran Ernesto Valverde neváhal a zareagoval vystřídáním Artura Vidala za Sergia Busquetse. A Chilan byl přesně tím chybějícím prvkem, který Kataláncům scházel. Vybojoval hodně míčů a podílel se i na vyrovnávací brance v podání Luise Suáreze.

Svému jihoamerickému kolegovi poslal míč téměř přesně po linii velkého vápna a Uruguayec se s ním nepáral a z první jej poslal k tyčce, kde na něj byl krátký i Handanovič. A také druhé střídání vneslo čerstvý vítr do hry Blaugranas. Ze hry totiž šel Antoine Griezmann.

Ten se na place příliš neukázal a vyjma jedné střely do boční sítě a skvělé hlavičky nad nepředvedl nic navíc. Jeho místo zaujal Ousmane Dembélé, který hned v první příležitosti mohl poslat Barcelonu do vedení. Jeho míč ale těsně minut svatyni Nerazurri.

Převaha a trpělivost Barcelony přišla kýžené ovoce v 84. minutě. Záblesk geniality přinesl kdo jiný než Messi, jenž přešel přes tři soupeře a jako na stříbrném podnose předložil Suárezovi možnost rozhodnout. A ex-hráč Ajaxu či Liverpoolu se jí nezalekl a chladnokrevně proměnil.

Jednalo se o poslední akci v zápasu, který nakonec Barcelona otočila a vyhrála 2:1. Díky skvělému výkonu Messiho, efektivitě Suáreze a skvělým střídáním tak zůstaly 3 body doma a stejný počet si z Prahy odvezla i Borussia za vítězství 2:0 nad Slavii. Aktuálně jí tak patří 1. místo.


Přehled utkání

2. října 2019, 21:00 Camp Nou, Barcelona O2 TV

FC Barcelona

2 : 1 Damir Skomina

Inter Milán

  2' Martínez (Alexis)
  6' Barella
Griezmann 9'  
Piqué 22'  
Roberto 52'  
Suárez (Vidal) 58'  
Vidal 76'  
Suárez (Messi) 84'  
Sestava

ter Stegen - Roberto, Piqué, Lenglet, Semedo - de Jong, Busquets (53' Vidal), Arthur - Messi, Suárez, Griezmann (66' Dembélé)

Sestava

Handanovič - Godín, de Vrij, Škriniar - Brozovič - Candreva, Barella, Sensi (79' Politano), Asamoah - Alexis (66' Gagliardini), Lautaro


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Suaréza zachránily dva fíky, Griezmann otřesnej a Messi jak bůh. Asi nikdo nečekal že odehraje celej zápas a on pět minut před koncem pošle na párek, zasprintí přes půl hriště a nahraje na vítěznej gól.

Doufám že v neděli uvidíme útok Dembele - Suarez - Messi. Jakmile je vedle sebe Griez a Luis tak je to úplně bez pohybu, žádnej tah na branku s balónem, nikdo nejde do 1v1, nevystřeli, prostě nic. Vždy se oživil celej tým po příchodu Dembouze nebo Fatiho.

Frenkie taky o level výš jak si zahrál na 6ce místo Busiho, Arthur zahrál solidně asi jako většinu zápasů.

Důležitá výhra a tři body!!!

02.10.2019, 23:04
zaky94 zaky94

jinak super celej druhej poločas a střídání Valverdeho smileysmiley

02.10.2019, 23:17
Caltic8
Administrátor

Za druhý poločas zasloužená výhra. Tento zápas zároveň ukázal, že ne všechno špatné jde za Ernestem, který to podle mě dnes odkoučoval dobře, což bych tvrdil i v případě méně příznivého výsledku. Je třeba si přiznat, že s tím materiálem, co má, to dnes líp bohužel postavit nešlo. Ono se těžko něco plánuje, když běží druhá minuta a nejzkušenější hráč týmu udělá takovou hovadinu...

Ovšem celkově je Piqué špatný, Lenglet zrovna tak a není nikdo na střídání. Dobře, že hrál nalevo Semedo, protože podal velmi dobrý výkon - Firpo by naopak zase hořel.

Útok ve složení Messi-Suárez-Grizemann je samozřejmě špatně, protože nikdo z nich není křídlo a minimálně jeden dvojice Suárez-Griezmann bude vždycky pouze do počtu. Proto snad konečně vydrží Dembovi zdraví, s jeho střídáním se hned začaly dít věci.

Střídání Vidala bylo dokonce ještě lepší, za něj Ernesto smiley

02.10.2019, 23:13
clen_0548 Caltic8

jako sestavu lepší asi nedá (no busquets stopeři jednou tak, jednou tak..), ale šak tak hrajem pořád. tak je musí nějak namotivovat a seřvat pokud to ti hráči odchodí. nebo já nevím...je mi jasné, že nedovedem někoho typu conte, klopp. Aby nám teda vůbec pomohla změna trenéra.

03.10.2019, 09:14

Musím tedy říct že tentokrát mě překvapilo dost věcí, ale nevím kterou začít smileyAsi začnu tou nejcitlivější... Valverde. Teď to prostě zvládnul, střídání exkluzivní. Pak Semedo nalevo.. Zahrál dobřei přes nohu smiley. Nečekal sem ze Leo začne od začátku a vydržel dost. Dále asi i Sua, jj ak nečekaně vysvihnul svůj výkon, jeho přínos je pořád obrovský. Dembouš to skvěle rozhýbal. No a třešničkou na dortu je Vidal. To je fakt neskutečnej jezdec. Až je mi občas líto že nebude mít víc minut, ale je to profík. Je vidět že jeho zkušenosti se v LM neztratí a tam je bude Ernesto využívat častěji než v Lize. Krásný den a v neděli se vidíme na Camp Nou. smiley

03.10.2019, 08:37

Vidal je prostě ten typický hráč kterého zbožňujete když hraje za váš tým a nesnášíte když hraje proti vám. Vždy když je na hřišti vzpomenu si na Gattusa smileysmiley

03.10.2019, 09:33

Musím povedať, že Valverdeho zostavy a striedania v tejto sezóne dávajú ozaj zmysel, v tomto nie je kritika na mieste ( jasné, občas by tam mohol nedať Roberta apod.). Je to dané samozrejme aj zraneniami, že nemá taký výber v útoku a tak není nič moc čo vymýšľať. Včera zase dobre zareagoval na priebeh zápasu. Inak za mňa teda šťastné víťazstvo, prvý polčas katastrofálny, Inter mohol vyhrávať tak 3:0, my sme nemali vobec nič. Bohužiaľ útok v zložení Grizzy-Suaréz-Messi nefunguje, nie je medzi nimi zjavne zatiaľ ani chémia a z Grizzyho sa týmto pomaly stane druhý Coutinho...V zálohe neskutočne pomohol príchod Vidala, toho hráča žeriem, jeho nasadenie, energia, to nás včera zdvihlo.

03.10.2019, 09:35

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat