FC Barcelona 2:1 Villarreal CF

FC Barcelona 2:1 Villarreal CF

Katalánská Barcelona si alespoň trochu zachovala tvář a ve vloženém utkání 6. kola již v úterý před domácími fanoušky nezklamala a porazila Žlutou ponorku 2:1. Lionel Messi byl evidentně nabuzený svým triumfem v cenách FIFA The Best, nicméně jeho předčasný odchod kvůli zranění může vyvolávat nejistotu.

Po posledním utkání v Granadě, kde Barca vyhořela, se fanoušci opět hlasitě dožadovali propuštění kouče Ernesta Valverdeho, jenž v letošním ligovém ročníku nasbíral 7 bodů v úvodních pěti kolech. Nejen, že to je samo o sobě málo, předváděná hra měla do ideální také daleko.

Na levém kraji obrany musel znovu zaskočit Júnior Firpo místo zraněného Jordiho Alby. V záložní řadě chyběl asi kvůli přílišné ofenzívě Frenkie de Jong, který se musel na rychlo vracet z milánského galavečera. Ten byl na programu večer před výkopem a zúčastnil se jej i Lionel Messi.

A byl to právě kapitán, který se velkou měrou podílel na otevření skóre. Po náběhu za obrannou linii hostů se ve 3. minutě ještě neprosadil, ovšem z následného rohu tak učinil jeho parťák Antoine Griezmann, kterého našel na bližší tyči. Francouz pak hlavou protáhl míč až do brány.

Obraz hry se v následujících minutách příliš nezměnil a domácí měli herní převahu. Již zmiňovaný Firpo se například dobře prezentoval na své straně. Villarreal se mezitím snažil o konstruktivní hru, ale bez většího úspěchu. A tak přišla 16. minuta a míč dostal před vápnem Arthur Melo.

Asi nikdo nečekal, že ze vzdálenosti zhruba třiceti metrů tento brazilský středopolař vypálí, ovšem opak se ukázal býti pravdou a Sergio Asenjo prudkou bombu nezaregistroval. Rázem to tak bylo 2:0 a zdálo se, že dojde na opakování scénáře z posledního domácího mače s Valencií.

Po takové převaze byl průběh zápasu pro barcelonisty snadný a Valverdeho svěřenci i nadále hráli svou taktiku. Drželi míč a tím i soupeře od možného útoku. Vycházel jim hlavně tlak z poloviny hřiště a jedinou kaňkou byl zbytečný faul Sergiho Roberta z 26. minuty za který dostal žlutou.

O tři minuty později ovšem nebylo moc do řeči snad nikomu, kdo fandí modro-bordovým barvám, jelikož na hřišti zůstal delší dobu ležet hráč s číslem 10, který zaznamenal první start v základní sestavě od svého předchozího zranění. Nakonec se ale po masáži od lékaře vrátil zpět.

Až do 44. minuty pak byl zápas klidný. Nikým nechráněný Santi Cazorla se těsně před koncem rozhodl také vypálit z velké vzdálenosti a nedal Marcovi-Andrému ter Stegenovi žádnou šanci. Německý brankář jej mohl vyškrábnout nad břevno, ale bohužel tak neučinil. Stav byl tedy 2:1.

Po návratu z kabin se diváci dočkali nechtěného rozuzlení případu Messiho zranění, jelikož na pomezí stál připravený křídelník Ousmane Dembélé, mimochodem také navrátilec po zranění. Argentinec už tak na zbytek duelu nenaskočil a to údajně z důvodu prevence.

Odchovanci Stade Rennais netrvalo dlouho, aby se dostal do hry a už v 1. minutě druhého dějství dostal krásný míč od krajana Griezmanna. Tentokrát se však výběr Javiho Calleji nedal a vzápětí se dostal do šance, kterou musel likvidovat na opačné straně placu ter Stegen.

Dembélé pokračoval v aktivním výkonu a o 5 minut později našel po driblinku na pravém křídle Luise Suáreze, který však selhal v koncovce. Nutno dodat, že šlo o jeden z hned několika kiksů Uruguayce v tomto utkání, které se mu vůbec nepovedlo.

Další minuty nabídly souboje uprostřed hřiště a poloviční příležitosti na obou stranách. Žádná z nich ale neskončila v brance. Nejblíže měl Samuel Chukwueze 3 minutě po dosažení hodiny hry. Proti však byl Clément Lenglet. Až do 77. minuty se pak na trávníku nedělo nic pořádného.

Místo Suáreze se potom do hry zapojil Ansu Fati a jeho příchod potěšil hlavně příznivce, kteří jej přivítali hlasitým potleskem. Už o dvě minuty později mladíček ukázal, proč, jelikož nebojácně vedl akci, kterou mu zhatil až sudí, když pískl postavení mimo hru.

Hned o minutu později si parádně podržel míč uvnitř šestnáctky a vystřelil. V 83. minutě se stejný hráč střetl s Raúlem Albiolem, jenž se dotkl jeho nohy. Arbitři se po diskuzi s videem shodli, že penalta nebude. A byl to opět Fati, který v předposlední minutě normální hrací doby vybojoval přímák.

K jeho exekuci se poněkud netradičně postavil Gerard Piqué, ovšem nechybělo moc a byl by za hrdinu. Jeho balón totiž našel přesně Asenjovu svatyni. Šlo o poslední zajímavé dění na Camp Nou v tomto večeru. Jestli FCB skutečně přesvědčilo svým výkonem je však otázkou.

Barcelona se tak alespoň dočasně dostala na 4. místo, zatímco Villarreal spadl na 8. příčku. Nutno však dodat, že z předních pater hráli kromě nich ještě Granada a Betis. Druhé Bilbao, třetí Real či Real Sociedad, Sevilla a Atlético, budou hrát až dnes nebo zítra.

 


Přehled utkání

LaLiga - 6. kolo 24. září 2019, 21:00 Camp Nou, Barcelona Digi Sport 1

FC Barcelona

2 : 1 Ricardo De Burgos Bengoetxea (Baskicko)

Villarreal CF

Antoine Griezmann 6'  
Arthur Melo 15'  
Sergi Roberto 26'  
  44' Santi Cazorla
Antoine Griezmann 47'  
  72' André Frank Zambo Anguissa
  81' Raúl Albiol
Júnior Firpo 82'  
Sergio Busquets 90'  
Sestava

ter Stegen - Semedo, Piqué, Lenglet, Firpo - Roberto (63' de Jong), Busquets, Arthur - Messi (45' Dembélé), Suárez (78' Fati), Griezmann

Sestava

Asenjo - Peňa, Albiol, Torres, Quintillá - Anguissa, Iborra, Cazorla (77' Bacca) - Chukwueza, Moreno (68' Moi Gómez), Ontiveros (57' Toko-Ekambi)


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

eh... pro jednou to zase výsledkově dopadlo...

24.09.2019, 23:04

Messi has discomfort in the adductor of his left leg pending medical tests to know the extent of the injury. [Cadena COPE]

24.09.2019, 23:21

Z toho Suaréze mě pálej oči...smiley

25.09.2019, 08:20

Pozitivum: útok Fati - Griezmann - Dembelé ... asi momentálně s nejlepší formou, poté záloha de Jong - Arthur (ale proč sakra tak pozdě??? - že by reakce na like: valverdeout?!) Ale tři body jsou doma a to se počítá!

25.09.2019, 09:24
La Pulga JoeCV

Presne tak, momentálne asi najlepšia voľba pre útok Fati - Griezmann - Dembele a záloha De Jong - Busquets - Arthur, obrana je viacmenej jasná.

25.09.2019, 09:37
clen_0548 La Pulga

no ta jasná... někdo radši semeda někdo roberta. firpo si taky zaslouží šanci a todibo??? toho zas v lednu nabídneme kdoví kam

25.09.2019, 10:20
La Pulga clen_0548

Na Firpa a Todiba ešte nechcem hovoriť nič, Firpo odohral iba jeden zápas, Todibo ani jeden ak sa nemýlim, uvidí sa ďalej. Čo sa týka pravej strany, ok...aj Roberto je celkom dobrá voľba, no Semedo mi príde trochu viac prospešnejší pre pravú líniu. Súhlasím, v posledných zápasoch to nevyzerá dobre, ja ale verím, že sa z tejto krízy dostaneme a hra sa o dosť zlepší na všetkých postoch. Momentálne sa asi najlepšie javia De Jong, Arthur, Griezmann ak je hlavne na hrote útoku a dajme tomu aj Fati. Messi je samozrejmosť, ten málokedy zahrá zle. Čo sa týka Fatiho, chalana treba podporovať a poctivo s ním pracovať, môže ísť o budúcnosť Barcelony. Áno viem, niektoré hviezdičky zasvietia a rýchlo zhasnú, môže ísť o rôzne faktory, či už zlá práca trénera, či už zlý prístup samotného hráča. Ja ale pevne verím, že Fati bude stúpať.

25.09.2019, 13:51

Král Arthur? Slast sledovat jeho hru a styl. Budoucnost zálohy. Doufám že ho svět brzy docení a začne brát vážně. Bohužel hra je bez jiskry až na pár světlých momentů. Máme k dispozici 3 stopery jeden je zraněný a celou sezónu dáme se dvěma?

25.09.2019, 10:35

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat