FC Barcelona 3:1 Borussia Dortmund

FC Barcelona 3:1 Borussia Dortmund

Ve včerejším utkání v rámci 5. kola skupinové části Ligy mistrů vyzvala katalánská Barcelona na svém hřišti Borussii Dortmund a po zásazích každého z tria útočníků Messi – Suárez – Griezmann se mohla radovat z výhry 3:1. Za hosty snižoval Jadon Sancho.

Ernesto Valverde se rozhodl do úvodní jedenáctky postavit dříve opomínaného Ivana Rakitiče a to na úkor Brazilce Arthura Mela. Od začátku chyběl i Antoine Griezmann, ovšem francouzský útočník se nakonec dostal vcelku brzo na hřiště. O tom však bude řeč později. Hned v první minutě zápasu měla Borussia velkou šanci, ale proti byl Marc-André ter Stegen.

V 10. minutě pak dostal první příležitost prosadit se z přímého kopu Lionel Messi, ovšem nastřelil pouze spoluhráče Sergia Busquetse číhajícího u zdi. Převaha domácích vyústila i v branku, kterou vsítil Luis Suárez, ovšem po konzultaci sudího Clémenta Turpina se svým video-asistentem byl správně anulován z důvodu postavení mimo hru.

Krátce před odehranou půlhodinou si na trávník sedl Ousmane Dembélé a poté, co si vyzul obuv bylo jasné, že to s ním nevypadá dobře. Po jednom ze soubojů ve vápně si totiž přivodil zranění svalového rázu a z placu odcházel se slzami v očích, které se snažil schovat natažením dresu přes obličej. Jak už bylo řečeno výše, do hry se dostal Griezmann.


Gólová oslava v podání Lionela Messiho a Luise Suáreze (zdroj: fcbarcelona.com)

O 3 minuty později barcelonští navýšili své vedení, když Messi našel znovu Suáreze a ten se tentokrát prosadil už dle herních regulí do sítě Romana Bürkiho. Závěr první půle přinesl další tlak v podání barcelonistů, se kterým si BVB nevědělo rady, ale další gól už nepřibyl. Do kabin se tak šlo za stavu 2:0 pro domácí, kteří se prezentovali velmi povedeným výkonem.

Druhé dějství začalo velmi dobrou šancí Griezmanna, ovšem tomu scházel krok v souboji s již jmenovaným švýcarským gólmanem. Po hodině hry měl na druhé šanci příležitost talentovaný křídelník Julian Brandt, ale ve vzájemné konfrontaci měl navrch jeho krajan ter Stegen. Chvíli na to si další šanci připsal Leo Messi, ovšem obecně vzato tempo celkem polevilo.

Jednalo se však pouze o klid před bouří, kterou rozpoutala branka několikrát zmiňovaného bývalého hráče Atlétika Madrid či Realu Sociedad. Ten totiž v 67. minutě dostal přesnou kolmici od Messiho a k jeho velké radosti dokázal zavěsit za záda Bürkiho na 3:0. A nechybělo málo, aby bylo skóre ještě vyšší. Argentinec lehce prošel středem pole, nicméně nepřihrál přesně.


Frenkie de Jong chránící míč před Lukaszem Piszczekem a Manuelem Akanjim (zdroj: fcbarcelona.com)

Poslední čtvrthodinu odstartovalo nastřelení tyčky z přímáku z poměrně velkého úhlu v podání La Pulgy, kde nechybělo mnoho. V následující akci dal připomenout svůj talent Jadon Sancho. Anglický záložník začal utkání na lavičce a v jeho průběhu vystřídal Nica Schulze, jenž spálil dvě velké šance v úvodní pětačtyřicetiminutovce. Gól přišel v 77. minutě.

Devatenáctiletý odchovanec Watfordu narozený v Camberwellu dostal příliš mnoho prostoru na hranici šestnáctky a mohl se tak v klidu otočit a pokořit brankáře Blaugranas na bližší tyči. Bránící Júnior Firpo už nezvládl střelu zastavit. Zdálo se, že modro-bordoví už vyhlíželi cestu do šaten, když v tom přišlo orazítkování brankové konstrukce, kterému předcházel zákrok ter Stegena.

Nakonec se však už skóre neměnilo a díky vítězství Interu na půdě pražské Slavie je z toho nakonec definitivní první místo v tabulce skupiny F s čtyřbodovým náskokem právě před vzájemným duelem proti milánské skvadře. Borussia je nyní na 3. místě a v posledním souboji se doma pokusí předskočit Nerazurri na druhou postupovou příčku.


Přehled utkání

27. listopadu 2019, 21:00 Camp Nou, Barcelona O2 TV Fotbal, O2 TV Sport 7

FC Barcelona

3 : 1 Clément Turpin (Francie)

Borussia Dortmund

Suárez (Lionel Messi) 29'  
Messi (Luis Suárez) 33'  
Messi 51'  
Griezmann (Lionel Messi) 67'  
Busquets 71'  
  74' Guerreiro
  77' Sancho
Sestava

ter Stegen - Roberto, Umtiti, Lenglet, Firpo - Rakitič (79' Vidal), Busquets, De Jong - Messi, Suárez (90+1' Wagué), Dembélé (26' Griezmann)

Sestava

Bürki - Piszczek (76' Zagadou), Akanji, Hummels, Guerreiro - Hakimi, Witsel, Weigl (85' Götze), Schulz (46' Sancho) - Brandt, Reus


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

marek99
Senior editor

No konečne sa na to dalo pozerať smiley Ťažko povedať či to bolo neschopnosťou Dortmundu, alebo tým, že sme hrali na Camp Nou, alebo tým, že mal Messi opäť jeden zo svojich skvelých dní... asi jedno s druhým (a tretím) dokopy.
Júnior Firpo a Sergi Roberto na krajoch veľmi solídni. smiley Rakitić ukázal, že nášmu tímu ešte má čo ponúknuť a že je nesprávne, aby sa s ním zaobchádzalo tak, ako to bolo v doterajšom priebehu sezóny.
Tak snáď gól Griezmanna nakopne a pôjde to celkovo len a len k lepšiemu! smiley

27.11.2019, 23:07

Po dlouhé, ale opravdu dlouhé době, jsem sledoval celý zápas, aniž bych při tom dělal něco jiného. Byla to radost sledovat. Konečně to byla koukatelná a bojovná hra. Dortmund je momentálně ve špatnym rozpoložení, ale i tak, pořád je to Liga Mistrů a chválím celej tým. Jen tak dál. 👏🏻

27.11.2019, 23:16

Konečne zlepšenie! Hra mala od začiatku tvár, veľmi dobrá kombinačná hra, všetky línie zahrali dobre, každý si odpracoval to čo mal, tím pôsobil isto, no a Messiho ďalší koncert. Druhý polčas sme upustili z plynu, Dortmund sa ku koncu dostal do nejakých šancí, ale zápas sme mali viacmenej pod kontrolou. Chcem ale vyzdvihnúť opäť spoľahlivý výkon Ter Stegena, ktorý tam mal asi dva veľmi dôležité zákroky. Dúfam ale, že to nie je iba dočasné zlepšenie. Musíme mať stabilnejšie výkony, hlavne ak chceme konečne vyhrať LM. Zregenerovať a pripraviť sa na veľmi dôležitý match v nedeľu s Atlétmi.

27.11.2019, 23:18

Opravdu marnej Dortmund... ale hlavně díky Barçe 💙♥️ díky za převedenou hru, konečně se na to dalo dívat 🙏

28.11.2019, 06:48

Ano, ano a ano! Tenhle zápas už mi připomínal starou dobrou Barcu, na to se dalo koukat!
Díky Mesimu a Stegenovi. smiley

Jinak Dembele by mohl z fleku natočit pokračování filmu Skleněný 2. Se Samuel L. Jacksonem by tvořili super pár!smiley

Sancho se mi dost libí, podle mě o něm ještě uslyšíme. Gól paráda! smiley
Naopak Sergio Busquets mi přijde, že dost padá dolů.....spousta nepřesných nahrávek, kiksů. Tohle nebyla jeho doména!

28.11.2019, 08:22

Ofenzíva byla jistě výborná, o tom žádná. Co ale nikdo nezmiňuje výkon defenzívy. Gól sice obdrželi, ale krom střel ze střední vzdálenosti de facto žádná šance Dortmundu. Takže bez Piqué to jde a celkem zdařile. A dokonce možná i lépe než s ním.

28.11.2019, 17:12

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat