FC Barcelona 5:1 Real Valladolid

FC Barcelona 5:1 Real Valladolid

V pro ligu netradičním čase v úterý večer se včera na Camp Nou uskutečnil zápas pod hlavičkou 11. kola LaLigy Santander mezi domácí Barcelonou a hosty z Realu Valladolid. Ten zde přijížděl i přes solidní formu jako outsider a předpověď se nakonec i vyplnila.

Po pražském vystoupení proti Slavii se kouč Ernesto Valverde rozhodl pro několik rotací. Místo Arthura Mela nastoupil Arturo Vidal a pozici Antoina Griezmanna na křídle zastoupil Ansu Fati, pro něhož to byl vzhledem k blížícím se narozeninám poslední zápas ve věku šestnácti let.

Krátce před tímto utkáním ještě poměřily síly Deportivo Alavés s Atlétikem Madrid, přičemž druhý jmenovaný celek venku nečekaně zremizoval. Barcelonisté tak vstoupili do svého duelu plní elánu a touhy předskočit své rivaly, kteří nabízené šance ujmout se vedení v tabulce nevyužili.

Netrvalo to dlouho a přišel první gól. Ve 3. minutě se míč Lionela Messiho z levé strany ve vápně odrazil od několika hráčů hostujícího celku, než spadl ke Clémentu Lengletovi, jenž se rozhodl jej z první poslat na bránu. Balón se od břevna odrazil dovnitř a Blaugranas mohli slavit poprvé.

Jenže Pucela, jak se celku z Valladolidu přezdívá, rozčeřila zdánlivě klidné vody a po čtvrt hodině využila chyby Marca-Andrého ter Stegena. Německý gólman vyrazil míč z přímého kopu rovnou na koleno Kika Olivase a ten srovnal na 1:1. A přišla tradiční nejistota.

Hosté si více věřili a příští minuty intezivně tlačili a snažili se soupeře donutit k dalším chybám. Mdlou reakci Barcy utnul až Arturo Vidal prvním náznakem útoku, kdy hlavou pouze líznul přihrávku Frenkieho de Jonga. Pár minut na to ale stejný hráč opět uzmul vedení pro FCB.

Exkluzivní oblouček v podání Messiho zakončil z první na bližší tyči a když o pět minut později přišla další branka, opět to vypadalo s nadějemi domácích solidněji. Znovu u toho byl Argentinec s desítkou na zádech, který ze svého repertoáru opět vytáhl naprosto bombastický přímák.

Jordi Masip mezi třemi tyčemi neměl na jeho chycení šanci a přitom se kopalo z úctyhodné vzdálenosti. V pořadí již třetí zásah Katalánců totálně uzemnil menšího z obou protivníků a ten už si nevytvořil žádnou významnou šanci na ohrožení ter Stegenovy svatyně.

Druhá půle střetnutí se nesla v podobném duchu, jako závěr té první. Boje probíhaly hlavně uprostřed hřiště, kde Barcelona naprosto dominovala a neumožnila Valladolidu příliš roztahovat křídla. Skvělou šanci měl v 55. minutě Fati, ale trefil brankáře a pak byl stažen ze hřiště.

Nedávno naturalizovaný Španěl neodehrál dobré utkání a často se pouštěl do zbytečných kliček či přihrávání příliš brzy nebo naopak pozdě. Na jeho místo se postavil již zmiňovaný Griezmanna a ke střídání došlo i v záloze, kde de Jonga nahradila chorvatská mašina Ivan Rakitič.

I přesto, že jeho role v týmu je čím dál tím menší, rodák z Möhlinu ve Švýcarsku nadále ukazuje, že je na 100 % oddaný klubu a krásným passem poslal Messiho do další šance v pokutovém území, kterou kapitán po krásném zpracování stehnem z voleje proměnil na 4:1.

A nebyl by to Leo, aby si nezdvojnásobil také počet nahrávek. Adresátem jeho druhé gólové asistence byl Luis Suárez, jenž stejně jako Fati odehrál taktéž nevýrazný zápas. Uruguayec ale přesně vyběhl na vyslání Messim a završil výsledek na 5:1. Barcelona je tak opět ve vedení tabulky.

Přitom však má zápas k dobru a odehraje jej až před Vánoci. Každopádně v zápase zazářili střední obránci a také de Jong, ačkoliv na něm byla znát úvaha. Messi předvedl stylový návrat krále. Byl doslova všude a dělal všechno. Dalším soupeřem bude tuto sobotu venku Levante.


Přehled utkání

29. října 2019, 21:15 Camp Nou, Barcelona Digi Sport 1

FC Barcelona

5 : 1 Javier Alberola Rojas (Kastílie - La Mancha)

Real Valladolid

Lenglet 3'  
  15' Olivas
Vidal (Messi) 29'  
Messi 34'  
  45' Fernández
  68' Guardiola
Messi (Rakitič) 75'  
Suárez (Messi) 77'  
  79' Míchel
Sestava

ter Stegen - Semedo, Piqué, Lenglet, Alba (78' Roberto) - de Jong (60' Rakitič), Busquets, Vidal - Messi, Suárez, Fati (63' Griezmann)

Sestava

Masip - Porro, Olivas, Nacho (32' Salisu), Barba - Anuar (53' Hervías), Fernández, Míchel, Rubio - Plano (66' Ünal) - Guardiola


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

marek99
Senior editor

Griezmann na hrote a Messi napravo - toho sa snáď nikdy nedočkáme

29.10.2019, 23:13

Sergio jak za mlada! smiley Aspoň teda v prvním poločase. smiley

30.10.2019, 11:11

Busquets včera za 10! Toto bol zápas pre neho. Nami diktované tempo a štýl hry, dostatok času a domáca pôda.

30.10.2019, 12:05

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat