FC Barcelona 4:1 Celta Vigo

FC Barcelona 4:1 Celta Vigo

Sobotní program LaLigy přinesl také večerní zápas mezi Barcelonou a Celtou Vigo. Prvně jmenovaný celek se nakonec radoval ze zisku tří bodů a hlavní měrou se na tom podílel autor hattricku Lionel Messi.

Po vysoké výhře 4:0 v podání Realu Madrid nad Eibarem neměli Katalánci na vybranou. Pokud si chtěl udržet první příčku v tabulce, museli vyhrát. A po bezbarvých výkonech v utkáních se Slavií a Levante měli za úkol předvést před vlastním publikem také vylepšený výkon.

Na začátku to nebylo vůbec ideální a vstup do zápasu se nedal srovnávat například s tím v Praze. Barcelonští sice drželi míč, ale nekontrolovali hru a nedokázali se vypořádat se soupeřovým tlakem. Průlom přišel ve 22. minutě, kdy ve vápně zahrál po centru Júniora Firpa rukou Joseph Aidoo.

Míč si na značku pokutového kopu postavil Lionel Messi a ten nedal Rubénu Blancovi šanci. Ještě před zahráním této standardky musel hřiště opustit Nélson Semedo, jenž si poranil jeden ze svalů v pravé noze. Na jeho místo přišel Sergio Busquets, o němž ještě bude řeč.

Celá první půle patřila Messimu a to jak v pozitivním slova smyslu, tak i v tom negativním. O méně než 20 minutě později to byl totiž právě on, kdo fauloval Papeho Cheikhua a kvůli komu zahrával Lucas Olaza přímý kop. Ten zapadl krásně až do branky a stav byl vyrovnaný.

Messi však své zaváhání odčinil, když krátce před závěrem prvního dějství zahrával také přímák a to po faulu Frana Beltrána. Vymetená pavučinka ve svatyni Blanca bylo tím posledním co diváci viděli v první polovině a do kabin se tak šlo za stavu 2:1 pro FCB.

Na druhý poločas přišel na hřiště Ousmane Dembélé, který nahradil Ansua Fatiho. A Francouz dal hned vědět o své přítomnosti na hřišti. Už v první minutě překonal protivníky v cestě, ovšem konečná střela letěla těsně nad. Pak přišlo třetí zapsání Messiho na střeleckou listinu.

Opět to bylo z přímého kopu a to ve 48. minutě. Hattrick ze standardních situací byl dokončen a Barca už vedla o dvě branky. Následovala nudná hra a další významná akce přišla až v 72. minutě. Dembélé poslal skvělý přízemní pas do pokutového území, ale Leovi scházely centimetry.

S přibývajícími minutami byla čím dál tím více vidět dominance Barcelony, kterou ještě v rámci gólů navýšil Busquets. Frenkie de Jong v okolí vápna přenesl míč, Dembélé nahrál z leva Messimu a ten do volného prostoru poslal míč, kde stál nikým nestrážený defenzivní záložník.

Jednalo se o Busquetsův první gól od 1. října roku 2017, kdy se prosadil proti Las Palmas v utkáním hraném za zavřenými dveřmi Camp Nou a ten potvrdil zisk tří bodů pro Blaugranas, kteří tak do listopadové reprezentační pauzy vstupují jako vedoucí celek ligové soutěže.


Přehled utkání

LaLiga - 13. kolo 9. listopadu 2019, 21:00 Camp Nou, Barcelona Digi Sport 2

FC Barcelona

4 : 1 Guillermo Cuadra Fernández (Madrid)

Celta Vigo

Messi (pen.) 23'  
Umtiti 25'  
Messi 40'  
  42' Olaza
  45' Beltrán
Messi 45+1'  
Messi 48'  
Roberto 52'  
Busquets 85'  
Busquets 87'  
Sestava

ter Stegen - Semedo (23' Busquets), Piqué, Umtiti, Firpo - de Jong, Roberto, Arthur - Messi, Griezmann (73' Suárez), Fati

Sestava

Blanco - Mallo, Aidoo, Araújo, Olaza, Junca - Lobotka (76' Denis), Beltrán, Cheikh (81' Fernández) - Aspas, Sisto (64' Méndez)


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Barca výhra a namachrovaný Vémola dostal přes držku,super večer.

09.11.2019, 22:58

Messiho výhra, ostatní až na možno ešte De Jonga a Stegena, majú o čom ďalej premýšľať, toto určite nie je kompaktná kreatívna hra, je čo zlepšovať.

09.11.2019, 23:11

Herní krize trvá. Opět trápení. Nebýt Messiho geniality (opět), tak jsme dnes nevyhráli.

10.11.2019, 00:36

Kua ti je čím dal horsi už bych psal messi vigo 4:1🤨🤨

10.11.2019, 09:36

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat