FC Barcelona 0:0 Real Madrid

FC Barcelona 0:0 Real Madrid

Včera večer byl na programu dohrávaný zápas v rámci 10. kola španělské nejvyšší soutěže, v němž poměřily síly první dva celky tabulky LaLigy. Barceloně se však nepovedlo vstřelit branku a totéž platí pro Real a tak situace na čele zůstává nezměněná.

Před utkáním došlo k mýlce ze strany barcelonského technického asistenta, který do zápisu uvedl v základní sestavě Sergia Busquetse. Ten však z ní na poslední chvíli vypadl a nahradil jej Ivan Rakitič. Už ve 4. minutě utkání předvedl Lionel Messi svou genialitu, když parádně uvolnil Jordiho Albu. Levý bek poslal míč z první na Luise Suáreze, ale ten proletěl za jeho zády.

O pár minut později měl parádní příležitost Karim Benzema, k němuž se na hranici šestnáctky dostal balón po patičce a houslích Gerardovi Piquému od Isca Alarcóna. Brankář Marc-André ter Stegen však byl připravený. Německý strážce svatyně pak měl na pilno, jelikož hosté navýšili svůj tlak a postupně i déle držel balón a uzamkl Barcu kolem jejího vápna.

Velká šance přišla o něco později z rohového kopu. Ten našel Casemirovu hlavu a ter Stegena zachránil doslova na čáře odhlavičkováním pryč Piqué. Svěřenci Ernesta Valverdeho v těchto momentech totálně přišli o kontrolu nad utkáním a zmohli se pouze na odkopy nastřelených centrů v podání Realu. Po několika útocích se však situace zklidnila, Real byl ale pořád lepší.

Sedmadvacetiletý gólman narozený v Mönchengladbachu byl povolán do akce o něco později. Nejprve vyboxoval Benzemův centr a poté lapil dalekonosný pokus Casemira. Pak zahrozila z rychlé akce Barcelona. Thibaut Courtois vyběhl proti Suárezovi po nahrávce Alby a vytlačil míč ven. Ten však spadl přímo k nohám Messiho a Belgičana zachránil kapitán Sergio Ramos.

Stoper, který hrál rekordní 43. zápas proti Barceloně, vykopl míč obdobně jako Piqué z brankové čáry pryč. Krátce na to zahrozili opět Los Blancos, konkrétně velmi aktivní Federico Valverde. Uruguayský středopolař poslal ránu z velké dálky, ale nebyla příliš přesná. Pár minut před koncem poločasu už musel jeho jedovatý pokus likvidovat ter Stegen, jenž jej poslal na roh.

Ještě předtím, zhruba ve 40. minutě, se po krásné přihrávce od Messiho objevil sám před Courtoisem, jenže nestihl své nohy nastavit tak, aby mohl i přesně zakončit a jeho pokus tak skončil vedle tyčky. Do kabin se tedy šlo za bezbrankového stavu. Po změně stran došlo ke změně co se hry týče, ale ne hned. Real pořád působil na půlce Barcelony a Ernesto zasáhl.

Nepříliš povedený výkon završil Nélson Semedo, na jehož místo se ze zálohy přesunul Sergi Roberto a toho zde nahradil Arturo Vidal. V tento okamžik se na hřišti objevily malé žluté míčky vhozené fanoušky jako součást protestů vážících se na uvěznění katalánských politiků. Pak bylo k vidění i cosi nevídaného – Messi se po akci Antoina Griezmanna netrefil do balónu.

Francouz si však při svém zpracování pomohl rukou a tak by zřejmě rozhodčí Alejandro José Hernández Hernández, jenž ve chvílích tahal jednu kartu za druhou, případný gól v podání Lea neuznal. Následoval nebezpečný brejk Bílého baletu, v jehož čele byl Isco. Tomu však stopku vystavil Clément Lenglet. Jinak ale tým Zinedina Zidana hrál v druhé půli méně intenzivně.

Neobjevoval se tolikrát na půlce FCB, nicméně v 68. minutě zahrozil Gareth Bale, který byl směrem dopředu dobrý, nicméně dozadu moc nepomáhal. Střela Velšana se otřela o boční síť. Více aktivní se v druhém dějství zdál Frenkie de Jong, pro něhož to bylo 1. El Clásico v kariéře. Jeden ze svých tahů završil střelou, ale ta byla příliš slabá pro ex-gólmana Chelsea a Atlétika.

Pak se konečně rozvlnila branková síť i zevnitř a to za radosti fanoušků hostů. Bale doklepl míč za záda ter Stegena po centru Ferlanda Mendyho, který v kontrastu s Balem vzadu vyčníval, ale vepředu toho moc nevymyslel. Francouzský levý bek však stál v postavení mimo hru, což hned zamával i jeden z pomezních. Hlavní si pak vše nechal na dálku prověřit u videa.

V 83. minutě došlo k druhému a zároveň poslednímu střídání u Blaugranas. Griezmanna, jehož hru poznamenaly stejně jako u ostatních nepřesnosti, nahradil mladíček Ansu Fati a ten se tak v sedmnácti letech stal nejmladším účastníkem souboje těchto dvou rivalů v jeho historii. Na konci zápasu už se nic nezměnilo a za pískotu z tribun odcházely oba kluby do šaten.

Den blbec měl určitě Suárez, který se spíše rozčiloval nad výroky sudích. Na druhé straně je potřeba vyzdvihnout výkon Daniela Carvajala a přesné míče rozdával i Luka Modrič, který přišel z lavičky. Oba si tak připsali po bodu a neoddělili se jeden od druhého. Letošní poslední příležitost budou mít o víkendu – Barca přivítá v sobotu doma Alavés a Real v neděli Bilbao.


Přehled utkání

LaLiga - 10. kolo 18. prosince 2019, 20:00 Camp Nou, Barcelona Digi Sport 1 (19:30 SEČ)

FC Barcelona

0 : 0 Alejandro José Hernández Hernández (Kanárské ostrovy)

Real Madrid

Rakitič 21'  
Suárez 40'  
Lenglet 45'  
  66' Casemiro
  70' Bale
  76' Isco
  78' Ramos
  90+2' Carvajal
Sestava

ter Stegen - Semedo (55' Vidal), Piqué, Lenglet, Alba - Roberto, Rakitič, de Jong - Messi, Suárez, Griezmann (83' Fati)

Sestava

Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Mendy - Valverde (80' Modrič), Casemiro, Kroos - Bale, Benzema, Isco (80' Rodrygo)


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Pajinosi radějí report nepřipravuj.Stačí napsat že to byla bída.

18.12.2019, 22:01
Pajinos René

já bych ho přeložil i teď, ale radši jdu spát po zhlédnutí některých příspěvků smiley navíc bych se pak ráno v práci nudil smiley

18.12.2019, 22:20

Rozporuplné pocity.. Baletky neztratily ani balón, gól z offsidu, vizuálně lepší v pohybu, více (mnohem více) střel. Barça se celý zápas krom prvních 17 min. hledala a nebyla schopna zareagovat na taktiku pana Plešatce. Remíza tak více nahrává nám. Bodík beru! Nejlepší hráč MATS! Sempre BARVA A ❤️💙

18.12.2019, 22:05
JoeCV JoeCV

SEMPRE BARÇA ❤️💙 T9 cabròn👎

18.12.2019, 22:07

Super zápas. Možná nejvyrovnanější El Clasico za poslední roky. Oba týmy měly svý šance a hrály zodpovědně vzadu, což jsem, vzhledem k situaci v tabulce, tak nějak čekal. Ti, co tu neustále a pořád dokola kritizujou Valverdeho a všechno hází na něj, by se měli dát na kuličky a vykašlat se na fotbal, protože tomu evidentně rozumí, jako koza petrželi. Ať udělá cokoliv, ať postaví kohokoliv, tak je to podle některých zdejších samozvaných odborníků špatně. Já už jsem tu mockrát zmiňoval, že Valverde nepatří mezi mé oblíbence, nemyslím si, že to je ten správný muž pro Barcelonu, ale přesto ho respektuji a zdaleka nemám pocit, že by dělal všechno špatně a za každej neúspěch mohl jen on. Podle mě se naše hra za poslední dobu velmi zlepšila, začíná to opět šlapat a především bavit. Jestli dneska někdo čekal, že to bude jasná výhra Barcelony, tak je blázen. Stejně jako jsme šli nahoru my, tak za poslední týdny šel nahoru i Real. Nemluvě o tom, že je to derby, kde se téměř nikdy nedá dopředu říct, jak to dopadne. Tak se laskavě, vy odborníci, uklidněte a pokud možno si občas dvakrát rozmyslete, než něco napíšete, protože ve finále ztrapňujete akorát sami sebe. Toť vše. Hezký večer všem a především: Visca el Barça!

18.12.2019, 22:11
Killa VM.IV

Jses nadutec. Ty si myslis, ze kdyz nekritizujes, ze to z tebe dela odbornika? Vetsiho odbornika nez je treba Wenger, ktery Barcelonu taky kritizoval? Ten tym jednoduse neslape. Spatne se na to kouka. Novy hraci u nas stagnujou. Vsichni jsou na tom spatne fyzicky. Takhle nevypada fungujici tym. Ano, porad mame Messiho a dalsi top hrace, ale kazdej, kdo by nebyl takovej hlupak jako Valverde by z toho tymu dokazal dostat vic. Kdyby mel vcera Real na svoji strane Messiho, tak nam tam soupnou 3 fiky ani nemrknes.

19.12.2019, 07:29
Pajinos Killa

kdyby Real měl, ale nemá, navíc i tak naše obrana zneutralizovala Benzemu, který je jedním z nejlepších střelců v lize, hodně aktivního Balea a nebezpečné krajní beky, takže to se dá považovat za úspěch ... a že to dopředu nevyšlo, použiji to tvé kdyby - kdyby to Ramos nestihl nebo podklouzl či něco, tak věřím, že se zde radujeme smiley

19.12.2019, 08:05
lhotik Pajinos

Kdyby neutratili balík za Griezmanna, kdyby ho Valverde necpal na pozici, která mu nesedí, kdyby Suarez nebyl takový dřevák....

Těch kdyby je spousta... : )))

19.12.2019, 09:03
Pajinos lhotik

že mu nesedí pozice - hrál tam x let v Sociedadu a za repre, takže zas úplně nepřirozené to pro něj není smileySuárez jde s výkonností dolů, to ano, ale na rozdíl od ostatních, co hrají za zásluhy, to aspoň přizná (holt mu chybí konkurence, když se dostane na hřiště i s Griezmannem - ten ti ale zas vysedávat nebude a místo něj tam moc alternativ není, Fati je zatím lepší jako žolík z lavičky)

19.12.2019, 11:21
VM.IV Killa

Pokud sis všiml, tak jsem sám sebe ani v jedný větě neoznačil za odborníka a ani se za něj nepovažuji, narozdíl od některých čtenářů tohoto webu. Čekal jsem, že se nějaká potrefená husa ozve, protože ten komentář zkrátka byl mířen na určité lidi. Já jsem v této sezoně kritizoval víc než dost. Koukni se například pod report z remízového zápasu se Slavií. Problém je v tom, že je obrovský rozdíl je mezi konstruktivní kritikou a primitivním vyřváváním “Valverde Out” v diskuzích na netu. To je totiž strašně jednoduchý, najít si jednoho obětního beránka, kterej zkrátka a dobře může i za to, když v Barceloně prší. Ale od nikoho z vás jsem ještě neslyšel nějakej rozumnej a především REÁLNEJ návrh, jak by to teda podle Vás, odborníků na slovo vzatých, mělo vypadat. Upřímně řečeno to ani slyšet nechci a zaplať bánbůh za to, že názory některých fanoušků nemají vliv na vedení klubu. Uvědomte si už konečně všichni, že to, jak jsme hráli pod Guardiolou, bylo možné zaprvé proto, že jsme k tomu měli hráče (Xavi, Iniesta, Puyol, Alves apod), kteří byli pro Guardiolovo pojetí hry jako stvoření a zadruhé proto, že to bylo něco úplně nového a týmy na to zkrátka neuměly reagovat. Postupem času ale i na Guardiolovu Barcelonu našli ostatní týmy recept a to byl taky jeden z důvodů, proč odešel. Fotbal se neustále mění, zrychluje atd. a je třeba se tomu umět přizpůsobit. Valverde neměl jednoduchou pozici. Hned po jeho příchodu odešel naprosto klíčovej hráč - Neymar. Ať si říká kdo chce co chce a o Neymarovi si myslí cokoliv, tak jedna věc je evidentní - doteď se ho nepodařilo nahradit. Další věc je konec dvou klíčových hráčů pro Tiki-Taka, Xaviho s Iniestou. Zkrátka a dobře, nikdo z Vás tady, včetně mě, si asi ani z jedný setiny nedokáže představit, jak náročný je vést jeden z největších a nejlepších týmů na světě s tak obrovskými nároky nejen na úspěch, ale také na předvedenou hru. Já osobně patřím mezi ty, kteří Barceloně začali fandit kvůli stylu hry a i nadále je to to, co mě na klubu mého srdce nejvíc zajímá. Ale zároveň si uvědomuji, že zkrátka a dobře není možné, aby Barca v současné době hrála tak, jako ta Pepova. To je můj poslední komentář pod tímto příspěvkem. Můžete s tím nesouhlasit, můžete to dislikovat, ale to je tak vše, co s tím můžete dělat. Stejně tak jako s tím, kdo náš milovaný klub trénuje.

Visca el Barça!

19.12.2019, 12:33
stockey VM.IV

Naprosty suhlas. Vacsina ludi si ani neuvedomuje ake je to viest taky velky klub, pod takym drobnohladom. Aky je to napor na psychiku, stres. Skuste si to preniest do svojho odboru v ktorom posobite. Ja sa cudujem ze Ernesto vobec vecer dokaze zaspat...

19.12.2019, 16:00
Killa VM.IV

Chudacek Valverde. Ono trenovani zase neni raketova veda. Tlak je tam velkej, ale za to je taky kralovsky placenej. Obcas nechapu argumenty typu: "on nemuze za to, ze hrali hraci blbe". Trener tam je snad od vyberu hracu, jejich motivace, nasazeni, fyzicky. A jeho obhajovani typu, ze vlastne nemuze nic jinyho hrat. To je k smichu. Nikdo snad neceka ze tam bude pepuv playstation, ale mezi tim a touhle srajdou je jeste velkej ocean. Videl jsem 95% vsech zapasu od roku 2004 az do druhe valverdeho sezony. To uz jsem nedal.

19.12.2019, 20:12
Pajinos VM.IV

máš naprostou pravdu a to ve všem, co jsi napsal smiley konečně rozumný fanoušek ... Ernesto je zkrátka obětní beránek a nejlehčí na strefování, přitom když se podíváte podrobněji, včera to solidně odbylo hned několik hráčů přímo na hřišti

nejvíce mě dostává, jak ti, co evidentně začali fandit po Berlíně, píšou, jak je Valverde naučil bolest smiley Roura a Martino pak byli co? u těch jsem prakticky hryzal televizi smiley to byl hnus, teď hrajeme profesorsky - to je pravda - ale výsledky v lize jsou

19.12.2019, 08:08
clen_0548 Pajinos

rouru a martina jsme tu nemuseli trpět 3 sezony

19.12.2019, 09:51
Pajinos clen_0548

to ne, ale neudělali žádnou slávu ani v té jedné (superpohár Taty neberu, to mu vystřelil Neymar, zatímco úspěchy v ročníku 2012/13 byly Titovou zásluhou) Valverde už má 2 ligy a jeden pohár + tedy jeden superpohár a uvidíme, co ještě získá letos

jak píšu výše, líbit se ta hra nemusí, ale trofeje nese - otázkou je, jak by se nároční culés vyrovnali s absencí trofejí, ale s tím, že by hráli nějací mladí více, rotovalo by se, posadila by se i velká jména na úkor talentů z venku a dával by se prostor akademii, těžko říct

19.12.2019, 11:19

Škoda, k předvedené hře, bod důležitý a cenný, ale celkově hra zmatená, špatné přihrávky, nic moc jsme ve předu nepředvedli, ale jedeme dál. Visca el Barca, visca catalunya ❤️⚽👏

18.12.2019, 22:13

Abych rekl pravdu, zapas jsem BOUDÍK nevidel, viděl jsem jen hajlajty :) a z nich jsem usoudil, ze Real mel dvě velké šance, gol z offsidu a hlavičku, kterou na brankové čáře zachranoval Pique. Za to my jsme neměli absolutně nic. Nevim, jestli to někdo sestříhal tak účelově, že tam nedal ani jednu naši šanci, ale opravdu tam nic takového neni. Na zapas se mi opravdu dívat nechce. 0:0, spoustu hejtů, jak jsme hráli špatně a žádne šance. Tohle neni hra hodná el clasica a barcelony :) ale hodnotím jen pouze hajlajtu a zdejších komentářů.smiley

19.12.2019, 08:10
stockey Hanysek

Mali sme presne rovnake sance/polosance ako real. Ramos vykopaval z prazdnej branky Leovu strelu, alba minul z nabehu pred Curtoisem a zopar nepresnych nahravok do sestnasky.
Oba tymi hrali takticky s ohladom na dolezitost troch bodov. Hralo sa na 90% casu medzi sestnaskami, typicky remizovy zapas...

19.12.2019, 09:31

Další hrozná bramboračka pod tím hotentotem na lavičce. Dělá pořád ty samé chyby a za ty je pořád dokola kritizován. Není obětním beránkem, ale prostě je hrozně zbabělý a prostě neumí trénovat barcu. Suareze nesundá ani když bude mít mohu v sádře. Grieznama bude cpát mimo jeho pozici. Do zálohy dá Roberta a Rakitiče - to nikdy nefungovalo. Roberto na straně se Semedem - to nikdy nefungovalo. Nerozehraný Alba - proč ho tam nedát rovnou na clásico. Máme nejlepšího hráče všech dob a on musí snášet svá poslední léta hraním této tragédie pod tímto tragédem.
Barcelona má hrát atraktivní fotbal, ne toto. Howg.

19.12.2019, 08:27
stockey roman1978

Uz prva veta tvojho prispevku naznacila o tebe viac ako dost. Nemas vobec ziadny respekt k cloveku ktory nieco vo svojom zivote dokazal, reagujes len ako buran zo 4tej cenovej. Dalej uz ani nema zmysel reagovat.

19.12.2019, 09:36
Pajinos stockey

třeba by to zvládl lépe, kdo ví smiley ale jinak je to smutná pravda no, urážet a degradovat dosažené úspěchy, to skoro každému fanouškovi Barcelony jde na jedničku s hvězdičkou

19.12.2019, 11:16

Nechcem tvrdiť, že terajšie zápasy dôležité nie sú, avšak chlieb sa bude lámať hlavne v druhej polke sezóny. Minulý ročník sme išli nádherne v La Lige, v LM to tiež vyzeralo dobre, až kým neprišiel nešťastný zápas s Liverpoolom, ktorý nám úplne zničil dojem z celej sezóny. Uvidíme ako to celé napokon dopadne, z prebiehajúcej sezóny má zatiaľ človek veľmi zmiešané pocity. Raz sa vypneme k výbornému výkonu, potom vyznievame viac chaoticky. Uvidíme, treba ísť od zápasu k zápasu s rozumom a chuťou, ale asi väčšina z vás bude súhlasiť, keď napíšem, že niečo treba zlepšiť. Hlavne ak chceme vyhrať Ligu Majstrov.

19.12.2019, 09:56

Převzato-----Táto fraška čo hráme ide na Valverdeho a na nikoho iného. Absolutne nevie pracovať s hráčmi. V porovnaním s Kloppom je to 180 stupňov. Klopp kúpil Robertsona z podpriemerného klubu PL a vďaka nemu je momentálne najlepší LB na svete. Milner bol v City podpriemerný hráč, Henderson bol pred príchodom Kloppa zrelý na odchod do klubu ako je West Ham, Ox v Arsenale vyhrieval lavičku. Keď kupoval Maného za 40m tak sa ľudia chytali za hlavu a teraz je na 4. mieste Zlatej Lopty. Fabinho kúpený za 40m, Firminho za 30, Van Dijk 75m splatil do posledného centu, to isté Allison. Náš génius dostane každé prestupové obdobie hráča za 100m+ a všetci šli pod ním výkonnostne dolu. Coutinho po príchode do Bayernu nemohol nastúpiť kvôli nedostatočnej fyzickej príprave. V Anglickom klube by už letel dávno ale chyba je aj na Camp Nou, fanúšikovia nevedia dať najavo nespokojnosť. V PL sa neboja urobiť trasparenty a chorály v ktorých vyjadria svoju nespokojnosť, na Arsenal v EL bol pomaly prázdny štadion. U nás sa chvíľu píska a to je všetko.

19.12.2019, 11:09
Pajinos René

všichni jsou chytří jak svého času Lenin, ale stále mi nikdo od včerejška nedokázal zodpovědět, kdo by jej měl - střízlivě (žádný Pep) - nahradit smiley aby nepřišel Koeman a bylo to ještě horší například nebo tak něco a hlavně srovnávat anglický fotbal se španělským je zcela bezpředmětné

to jsou dva na sobě nezávislé subjekty a každý má jinou atmosféru - zatímco v Anglii je to náboženství dá se říct od první až po poslední ligu, ve Španělsku mi to přijde jen jako doplněk kultury (čest výjimkám) a proto nejsou žádné transparenty (díky bohu aspoň za tu parodii kotle za bránou)

19.12.2019, 11:15
stockey René

Akurat je tu par rozdielov. V Anglicku je trener aj manazer a on si vybera hracov. Klop si vybral hracov ktory mu pasuju do systemu. U nas je Valverde sezonu co sezonu prehliadany a kupuju sa hraci pre marketing a predaj dresov alebo pre biznis sefa klubu v juznej amerike. Valverde nechcel ani Coutinha a ani Griezmana lebo v systeme Barcelony ich nie je kam dat. A aj tak ich tu mame. Ja by som bol za to dat vacsie pravomoci trenerovi a s tym aj vacsiu zodpovednost. A nie stylom tu mas hracov a porad si s tym ako vies.

19.12.2019, 12:18
Pajinos stockey

amen smiley podepisuji se pod to do posledního slova

19.12.2019, 12:27
Tarja stockey

Přesně kvůli tomu vždycky, když raplím, uklidním se a připomenu si, že on za to chudák nejspíš nemůže. smiley smiley Nezbývá než doufat a nějak to překonat, než se současné vedení konečně spakuje a odtáhne někam do pryč. Jen se teda modlím, že do té doby nezvládneme odpálit naše největší talenty...

20.12.2019, 09:26

ten příspěvek jsem tu dal do diskuse,netvrdím že se s tím ztotožňují.

19.12.2019, 11:31
Pajinos René

jo v pohodě, vidím převzato, já k němu jen přidal ohlas smiley

19.12.2019, 11:41

Zacinam mit valverdeho rad, tim jak ho skoro vsichni nesnasej tak je mi ho lito a budu ho mit rad smiley

19.12.2019, 12:02

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat