Inter Milán 1:2 FC Barcelona

Inter Milán 1:2 FC Barcelona

Katalánská Barcelona zajížděla na milánskou půdu vyzvat místní Inter bez jakéhokoliv tlaku, jelikož měla jistý postup a nechala tak odpočívat několik hvězd. I přes to se jí povedlo Nerazurri porazit a to 2:1. O branky se postarali produkty La Masie – Carles Pérez a Ansu Fati.

Ernesto Valverde se nebál z důvodu absence rizika experimentovat i se sestavou a formací a na plac vyslal jedenáctku ve složení 5-3-2. Od první minuty dostal důvěru mladý záložník Carles Aleňá, kapitánskou pásku navlékl Ivan Rakitič a svůj debut za Barcelonu si připsal gólman Norberto Neto. Poprvé v rámci Ligy mistrů nastoupil i křídelník Carles Pérez.

Zpočátku drželi hosté míč, ale první nebezpečnou akci zaznamenali fotbalisté Internazionale. V 7. minutě lovil brazilský brankář FCB míč ze své sítě, ovšem Romelu Lukaku byl při jeho vstřelení v postavení mimo hru. Rychle na to odpověděl Aleňá, ovšem jeho pokus zneškodnil Slovinec Samir Handanovič. V 19. minuty vytáhl Neto zákrok proti ráně Christiana Biraghiho.

O pět minut později nacentroval míč do vápna Antoine Griezmann a jeho bývalý spoluhráč z Atlétika Diego Godín zde po souboji s Arturem Vidalem ztečoval centr přímo pod nohy Carlese Péreze, který otevřel gólové konto utkání. Krátce na to zahrozil stoper Clément Lenglet, ovšem z velké blízky netrefil odkrytou svatyni gólmana domácích.

Svěřenci Antonia Conteho museli zabrat, jelikož výsledek souběžně hraného utkání Borussie Dortmund s pražskou Slavii se nevyvíjel v jejich prospěch. V předposlední minutě normální hrací doby nechal Jean-Clair Todibo vyniknout skvěle hrajícího Lautara Martíneze, jenž připravil míč Lukakuovi jako na stříbrném podnose a ten z hranice šestnáctky prostřelil strážce tři tyčí.

Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu. Po změně stran přišla rychlá žlutá karta pro rovněž nepříliš dobře prezentujícího Júniora Firpa. V 51. minutě si již zmíněný Rakitič zahrál na Lionela Messiho, ale odvážná steč směrem k brance Interu skončila efektivním zákrokem obránců. Přesně o 10 minut na to se Todibo nechal vyšachovat Lukakuem a toho zastavil až Neto.

Po hodině hry došlo na první střídání a hned dvojité. Kouč Blaugranas poslal na plac Luise Suáreze s Frenkiem de Jongem, zatímco dolů šli právě výše zmíněný chorvatský středopolař a Griezmann. Inter se pak začal odvážněji vydávat vpřed, jelikož mu utíkal čas, nicméně ohrožení brány z toho bylo zřídka. Martínez překonal v 74. minutě Neta z voleje, ale v ofsajdu.

Hostujícímu celku se nedařilo na tento tlak odpovědět jakoukoliv akcí a na začátku závěrečné desetiminutovky mohli opět děkovat rozhodčímu, že anuloval branku belgického ostrostřelce, který zase stál mimo hru. Krátce na to přišel na hřiště mladíček Ansu Fati, jenž stihl doléčit zraněné koleno a střídal autora prozatím jediné branky Katalánců.

Pouhé dvě minuty po pobytu na trávníku udeřil rodák z Guiney-Bissau smrtelnou ránu, když precizní střelou do protipohybu gólmana Handanoviče, které předcházela narážečka ve stylu Lea Messiho, poslal Barcu do vedení a zároveň se stal historicky nejmladším střelcem branky v rámci UEFA Champions League. Na jeho trefu už Italové nenašli odpověď a nakonec padli 1:2.

Do osmifinále jde tak dále Borussia, která stejným rozdílem porazila doma Slavii Praha a to i přes fakt, že hrála od 77. minuty bez vyloučeného Juliana Weigla. Na Inter zbývá propad do Evropské ligy. Dodejme, že los dvojic prvního vyřazovacího kola, které se uskuteční v únoru 2020, bude na programu v pondělí 16. prosince od 12:00 a to klasicky ve švýcarském Nyonu.


Přehled utkání

10. prosince 2019, 21:00 Stadio Giuseppe Meazza, Milán O2 TV Fotbal, O2 TV Sport 7 (20:50 SEČ)

Inter Milán

1 : 2 Björn Kuipers (Nizozemsko)

FC Barcelona

  23' Pérez (Vidal)
  35' Lenglet
Lukaku (Martínez) 44'  
Valero 45+1'  
  49' Firpo
  87' Fati (Suárez)
de Vrij 88'  
Godín 90+2'  
Sestava

Handanovič - Godín, de Vrij, Škriniar - D'Ambrosio (75' Politano), Vecino, Brozovič, Valero (77' Esposito), Biraghi (69' Lazarp) - Lukaku, Martínez

Sestava

Neto - Wagué, Todibo, Lenglet, Umtiti, Firpo - Vidal, Rakitič (63' de Jong), Aleňá - Griezmann (62' Suárez), Pérez (84' Fati)


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Zajímavá sestava od trenéra, jsem rád že si zahráli kluci z b. Tobido nejlepší na hřišti, dobrý výkon i Wague, Pérez a Fati bude asi dost gólovej. Naopak špatnej Firpo a asi nejhorší zápas Lengleta u nás Lautaro si z nim dělal co chtěl.

11.12.2019, 07:30
Pajinos Jirka Luňák

asi jsme tedy viděli jiný zápas, pokud označíš Todiba za nejlepšího na hřišti smiley nebo jsi zapomněl, jak nechal nahrát Martíneze před brankou Lukakua, jak se od něj nechal odhodit na zem jak záchodový pavouk a na ty jeho nepřesné přihrávky + odkopy z obrany (jak říkal Piqué, že se musí vyvážet míče přihrávkami a nešastat to dopředu)?

Wagué bojovný, ale taky toho hodně zazdil tím, jak to kolikrát tahal sám na sebe zbytečně, ovšem oproti Firpovi to bylo 100 a 1, ten byl úplně marný a to, co předváděl, by zvládli i naši Miranda s Cucurellou jen tak mimochodem smiley Lengleta bych tolik nehanil, pravda, nedařilo se mu, ale to asi nikomu z obrany (Umtiti mi taky přišel, že občas spal)

mě se naopak dost líbil Aleňá (nečekaně - kdo ví, jak dokáže hrát třeba z béčka, není překvapen), samozřejmě Fati a i ten Pérez byl dravý smiley Griezmann se občas hledal a zas to nebyl jeho ideální post, když byl znovu více na křídle než ve středu mi přišlo a Rakitič se toho taky nebál - místo Suáreze s de Jongem tam mohli další mladí klidně ale

11.12.2019, 07:52
Jirka Luňák Pajinos

Asi ses díval na jinej zápas, Tobido má i nejlepší hodnocení

11.12.2019, 09:10
Pajinos Jirka Luňák

asi ano, protože žádného Tobida neznám smileyjako splést se dvakrát v napsání hráče ze svého oblíbeného klubu, ok no smileyTodibo mě zkrátka nepřesvědčil, že by měl cokoliv navíc, jako mají Chumi, Mingueza, Cuenca či například Araújo, který se mi proti Seville líbil

11.12.2019, 09:21
Jirka Luňák Pajinos

Psát možná neumím smileyale ToDiBo odehrál na svůj věk dobrej match

11.12.2019, 11:40
Pajinos Jirka Luňák

pokud to srovnáváš se zbytkem obrany, pak je to možná pravda, ovšem úroveň, kterou předvedli ostatní, mu to značně ulehčila smileykdyby odkopl jeden takový balon z obrany, jako včera, tak ho na Camp Nou vypískají, což říkal i Piqué před časem a některé chyby byly opravdu až školácké - nejen od něj, ale i od ostatních zadáků

zkrátka a dobře mi nestačí takový - dle některých dobrý - výkon pro barcelonského obránce (mám holt vysoké nároky od éry Piquého, Puyola, Mascherana i toho Umtitiho, který je po tom zranění jak na houpačce) a doufám, že se koupí časem ten de Ligt, jinak jsme namydlení (můj oblíbenec Škriniar totiž včera taky neměl dobrý den)

11.12.2019, 11:53
Jirka Luňák Pajinos

Musíš to ale brát s tý perspektivy že hraje jednou za půl roku a včera to byl jeho první zápas LM musel bránit to hovado Lukaka a Lautara to nejsou žádní nazdárci

11.12.2019, 12:39
Pajinos Jirka Luňák

to já beru z této perspektivy, ale jelikož jej už letos v lednu pověřené osoby zařadily do A-týmu a nikoliv do B-týmu, kam vzhledem k herní praxi (10 zápasů za silně podprůměrný klub v dosti průměrné soutěži oproti LaLize) patřil - kde by se mimochodem dočkal většího zápasového vytížení - tak očekávám, že s tím nebude mít problémy a to i kdyby hrál po půl roce smileynehledě, že Aleňá hrál s Mallorkou po nějakých 109 dnech a včera to bylo od něj velice povedené, takže toto je irelevantní - trénuje každý den v nejlepších podmínkách a to že nehraje se dalo čekat, když jsou před ním Piqué, Umtiti a Lenglet

11.12.2019, 12:51
Creus Pajinos

Aleňa odehrál výborný první poločas, pak se začal vytracet a dost kazil, jinak si Teda myslíš, že herní praxe není nic důležitého?

11.12.2019, 13:16
Pajinos Creus

dobře, ale aspoň nás nic nestál a je to odchovanec, kterými se teď vedení kasá a na které se zapomíná, čili budiž, možná jsem trochu shovívavější - ale právě kvůli tomu fandím Barceloně a ne třeba Realu ... jinak právě, že myslím - proto jsem chtěl v tom lednu, aby se šel rozehrát na rok nebo dva do béčka a občas býval vytahován jako čtvrtý stoper, ne že ho zaregistrují do áčka, to už pak do rezervy nemůže a prosedí většinu času

11.12.2019, 13:28

Já ten zápas neviděl a teď nevím kluci, který z Vás má pravdu?!smiley:-D

11.12.2019, 14:33
Pajinos lhotik

spíše oni, já jsem zaujatý a nemám problém to přiznat, ale skutečně bych to nazval takovým vítězstvím jednookého mezi slepými, to snad uznají taky smiley

11.12.2019, 15:04

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat