Rayo Vallecano 1:2 FC Barcelona

Rayo Vallecano 1:2 FC Barcelona

Barça se znovu nadřela, protože po nevyužitých šancích a neodpískaných penaltách prohrávala, osmifinále Copa del Rey ale nakonec zvládla. Góly Lionela Messiho a Frenkieho de Jonga nepříznivý stav otočily.

Za Barcelonu tentokrát v základu nenastoupil Alba, Pedri, ani Dembélé, avšak po odpykání karetního trestu se vrátil kapitán Messi. Ten byl pochopitelně u míče k vidění často, bohužel při pokusech projít do soupeřova pokutového území narážel na domácí obránce.

Celkově je třeba říci, že barcelonská hra v prvním poločase nebyla moc dobrá, zejména kvůli nepřesnostem a zbytečně prohraným soubojům, takže Rayo dokázalo s favoritem alespoň půlhodinu držet krok a dvakrát dokonce zahrozilo ze standardky. Přesto Katalánci mohli a měli po prvním dějství pohodlně vést.

Velkou šanci měl po Firpově sraženém centru De Jong, balon se však od břevna odrazil do brankářovy náruče. A tutovku později zazdil Trincao, který se sice skvěle protáhl po pravém křídle, ale pak v přečíslení místo nahrávky volil nesmyslnou střelu z úhlu a následná dorážka od Puige skončila zase na brankové konstrukci. Předtím se marně snažil natlačit do zakončení Griezmann i Messi.

Kromě toho se barcelonští hned třikrát dožadovali penalty. Zákrok na Trincaa zkraje zápasu si zřejmě takové ohodnocení nezasloužil, nicméně ke konci poločasu byl Portugalec znovu sražen ve vápně a v nastavení také Messi, přičemž opakované záznamy ukázaly, že bránicí hráč ani v jednom případě nehrál míč.

Druhý poločas začal tentokrát už odpískaným faulem na Trincaa, ovšem kontakt přišel ještě před šestnáctkou. Messi navzdory nepříliš výhodné pozici zkusil střelu rovnou na bránu a málem mu to vyšlo.  Dimistrievskiho potřetí zachránila tyč.

Následně Barcelona předvedla dvě povedené rychlé kombinace, kterým ale chybělo lepší zakončení. Rayo se tak znovu nadechlo a začalo barcelonskou obranu trápit. A v 63. minutě překvapivě právě Vallecanos otevřeli skóre, když napravo Alvaro obešel Lengleta a Fran García dostal balon před prázdnou bránu.

Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, bohužel De Jongův gól nebyl uznán pro těsný ofsajd. Nato skvělou příležitost po centru Firpa nevyužil Griezmann. Barcelona ale tlačila dál a v 69. minutě přišel zasloužený úspěch: Griezmann se výborně uvolil a Messi se po jeho přihrávce mýlit nemohl. Tou dobou už byla na hřišti i trojice hráčů, již Koeman původně šetřil.

Následná pasáž byla z obou stran trochu opatrnější (nebo nepřesnější) a vtom Barcelona udeřila podruhé. Messi vysunul Albu, který z první nacentroval na úplně volného De Jonga –  1:2! Jednoduché a precizní řešení.

Rayo se kvůli tvrdému a důslednému napadání Barcelony už nedostalo k ničemu vyjma střely Alvara zpoza šestnáctky, kterou chytil Neto. Naopak hosté mohli vedení pojistit. Pedri výborně vrátil přihrávku Messimu, jenž si zahrál kličkovanou s brankářem i obránci, jenže pak napálil boční síť. 


Přehled utkání

27. ledna 2021, 21:00 Estadio de Vallecas, Madrid Sport 2

Rayo Vallecano

1 : 2 Guillermo Cuadra Fernández

FC Barcelona

Comesana 10'  
Trejo 55'  
  60' Koeman
F. García 63'  
  70' Messi (A - Griezmann)
  73' Dembélé
  80' De Jong (A - Alba)
Suarez 89'  
  90+1' Braithwaite
Sestava

Dimitrievski - Fernández (84' Advincula), Saveljich, Catena, Martos (84' Martos) - Comesana - Martin (71' Suarez), Trejo, Montiel (57' A. García), F. García - Qasmi (71' Antonin)

Sestava

Neto - Mingueza, Araújo, Lenglet, Firpo (68' Alba) - de Jong, Busquets, Puig (68' Pedri) - Trincao (68' Dembélé), Messi, Griezmann (85' Braithwaite)


Zdroje: sport.es



Diskuze

Caltic8
Administrátor

Rozhodčí Fernández ze sebe chtěl udělat protagonistu zápasu? Když jsem viděl jeho výkon ve druhém poločase (rozhodoval nehledě na asistenty, ale nářků a simulací Raya si nevšímal), ani bych se nedivil, kdyby to předtím byl on, kdo těm borcům od videa řekl, že ani jeden zákrok nebyl penaltový. A jak citlivě v té poslední minutě raději odpískal faul, jelikož by ponechaná výhoda znamenala, že půjdeme sami na prázdnou bránu... smileysmiley

27.01.2021, 23:20

De Jong smileysmileysmiley

27.01.2021, 23:34

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat