Real Madrid 2:1 FC Barcelona

Real Madrid 2:1 FC Barcelona

Také druhé Clásico sezony ovládl Real Madrid. Barcelonu v úvodní půlhodině srazily velké defenzivní chyby a přes následné zlepšení, díky kterému rivala přehrála i přestřílela, se jí v nepříjemném počasí vyrovnat nepodařilo.

Barcelona od začátku držela míč, ale domácím stačil jeden útok a už od 14. minuty vedli. Messimu se nepodařilo vymodlit si přímý kop, načež Vázquez pláchl po pravé straně a nacetroval míč Benzemovi, jenž patičkou otevřel skóre.

To samozřejmě byla voda na madridský mlýn, neboť los blancos mohli hrát to, co umí nejlépe. Barcelonská kombinace byla většinou bezzubá – ojedinělou šanci měl po centru Messiho akorát Dembélé, ale hlavička ve skvělé pozici se mu nepovedla. A co více, defenziva blaugranas nechávala rychlým kontrům Madridu příliš mnoho prostoru.

Po další takové akci padl i druhý gól. Araujo sice Viniciuse spíše nefauloval, ale rozhodčí Manzano nařídil přímý kop na hranici pokutového území a Kroos z něj díky zádům Desta a špatné hlavičce Alby zvýšil na 2:0.

Ve 34. minutě se už rodil debakl, jelikož se Vázquez po dalším kiksu hostující obrany ocitl hned dvakrát v obrovské šanci. Z té první si málem dal vlastní gól Araujo, ale míč se odrazil od tyče a Vázquezovu dorážku vychytal Ter Stegen.

Až na samotném konci poločasu mohla Barça pomýšlet na zlepšení stavu, nicméně zákrok na Dembélého sudí odmítli posoudit jako penaltový a v nastavení Messi přímo z rohového kopu trefil tyč.

Ve druhém poločasu se ještě více rozpršelo a místy foukal velmi silný vítr. Přesto se Barceloně podařilo vykřesat jiskru naděje, když střídající Griezmann pustil Albův centr za sebe a Mingueza snížil na 2:1!

Mingueza ovšem nadále hořel v soubojích s Viníciusem, jenž tak v 66. minutě vezl svoji několikátou velkou šanci a naštěstí pro Katalánce i tuto řešil špatně. Bohužel na druhé straně ani Messi z přímých kopů nedokázal bránu ohrozit.

Moribova hlavička v 75. minutě se sice přes bílou hradbu dostala, avšak Griezmann ji nestačil tečovat, a tak s ní Courtois neměl problémy. V závěrečné čtvrthodině Barcelona tlačila, jenže Madrid nepřetlačila. Messi dostal v 90. minutě třetí velmi nadějný přímý kop, přičemž se vykartoval Casemiro, s Argentincovou střelou však Courtois nemohl mít problémy. V úplně poslední akci utkání pak Moriba napálil břevno.  


Přehled utkání

LaLiga - 30. kolo 10. dubna 2021, 21:00 Estadio Santiago Bernabéu, Madrid Digi Sport 1

Real Madrid

2 : 1 Jesús Gil Manzano

FC Barcelona

Benzema (A - Vázquez) 14'  
  23' Pedri
  26' Araújo
Kroos 28'  
  60' Mingueza (A - Alba)
Nacho 69'  
  85' Alba
Casemiro 89'  
Casemiro (2. ŽK) 90'  
Sestava

Courtois - Lucas (43' Odriozola), Militão, Nacho, Mendy - Modrič, Casemiro, Kroos (72' Marcelo) - Valverde, Benzema (72' Mariano), Vinícius Jr. (72' Isco)

Sestava

ter Stegen - Mingueza, Araújo (72' Moriba), Lenglet - Dest (46' Griezmann), Busquets (64' Roberto), de Jong, Alba - Messi, Pedri (81' Trincao) - Dembélé (81' Braithwaite)


Zdroje: sport.es



Diskuze

V prvním derby rozhodčí pískl díky VAR Ramosovi letecký den a penalta byla na světě. Dnes v další sporný situaci VAR dvakrát penaltu odmítl. Nicméně VARdrid si dnes šel za vítězstvím a zmar v podobě břevna v poslední minutě ukázal, že asi vyhráli zaslouženě. My bohužel nemáme typickou devítku a asi chybí typ Suareze. Gratuluji Realu, ale FCB navždy v našich srdcích!!!

10.04.2021, 23:05
G10 JoeCV

Jsem asi ještě v emocích, ale to nemůžeš myslet vážně, že tohle bylo zasloužené vítězství...tebe to ani trochu neštve, jak to dopadlo?

10.04.2021, 23:14
JoeCV G10

Tak určitě mě to štve, že zase baletky vyhrálysmiley ale když to vezmu objektivně, tak si holt za tím vítězstvím šli více než my. A rozhodčího fakt nemá cenu komentovat, protože na kdyby se nehraje. To břevno na konci zase ukázalo, že mají víc štěstí než rozumu, ale prostě bohužel dali o gól víc

11.04.2021, 05:33

Bez ohledu na výsledek nejlepší El Clasico za poslední roky. Celý zápas v takovém tempu, to tady už dlouho nebylo.

10.04.2021, 23:05

To nebyla penalta vážně? Zase rozhodčí z tábora realu Madrid. Doufám že si alespoň dá pivko ve fanklubu

10.04.2021, 23:19

Zápas blbec. Reál první dvě střely na bránu (no vlastně střely...) a dva góly. My dvě břevna, drtivý tlak v poslední čtvrthodince, naprosto příšerný počasí, které hrálo do karet deseti betonářům na vápně, každý odražený balón soupeři, veškeré rozhodnutí sporných momentů ve prospěch Realu ... Prostě zápas blbec.

10.04.2021, 23:26

Martin to až moc chtěl. Ale v takových případech by měla být buď penalta, nebo žlutá za simulaci. Přeci to nemůže nechat jen tak.

Opět strašně málo pohybu. Přihrávky do stoje, minimum náběhů. Nevím no, takový bez nápadu. Snad příště

10.04.2021, 23:27

Takže, Real lepší o gól a taky měla Barca smůlu při druhém gólu soupeře a břevně na konci zápasu. Mohlo to skončit i remízou, ale na to se nehraje. Musíme holt vyhrát zbývající zápasy a doufat, že Real i Atletiko nějaké body ztratí. Jedeme dál, minimálně druhé místo je ještě ve hře.

10.04.2021, 23:27

Minule jsem tu byl poprve a kritizoval jsem nektery hrace. Nemuzu si pomoct, ale bohuzel se to dneska jen potvrdilo... Tym v tyhle fazi jeste nema na spickovy soupere... Je porad videt, ze tym je v prestavbe. Pokud chcete mluvit o nasem tlaku, tak vemte v potaz dve veci. Taktiku Realu, ktera nechala Barcu hrat (Real ani prilis dusledne nenapadal pri rozehre od nasi brany) a umoznovala cekat na brejky, a za druhy, kolikrat Barca prekonala obranu a prosla do vapna, a to hlavne prostredkem, kde to zkousela nejvic, ale nakonec i po stranach. Temer vsechny akce se zastavily na bezradnosti v predfinalni fazi. Messi to sam nema sanci utahnout - presto je jednoznacne porad o nekolik konskejch dylek nas jedinej rozdilovej hrác. Mozna jeste o kus za nim De Jong. Pak je tam propast. Ano, taky ztraci balony, ale to je tim, ze je temer jedinej z ofenzivnich hracu, kdo to bere na sebe. Dembele je dole, dlouhodobe se hleda a dneska tam byl zase k nicemu. Jenze Griezman je jeste horsi, to, co tam dneska predvadel je k placi. Tohle je top strelec?! Vzdyt on je tam opravdu jen od presingu, neni tam absolutne nic navic a kdyz je v sanci, tak ji spali,nebo je v ofsajdu nebo aspon zkazi nahravku. To zni, jak kdyz ho chci hejtit, ale ono tam neni mozny rict nic jinyho. A vrchol je pro me porad Pedri. Srovnejte ho s Moribou. Pedri je stejnyho veku, jasne, ze nemuze umet, co Iniesta v sedmadvaceti. Ale preci jen, pokud ho stavi Koeman takhle na piedestal, tak by tam neco melo bejt videt. Jenze on ho zrejme stavi proto, ze nema nikoho lepsiho. Pjanic je pochopitelně jeste daleko zoufalejsi a ke vsemu uz dosluhuje. Presto fakt je, ze Pedri dneska neprinesl vubec nic. Cela kombinacni vynalezavost se zcvrkla na kolmou narazecku nahoru na vapno. Coz Real cetl, predskakoval hrace, pripadne blokoval nabihajiciho Messiho nebo Dembeleho. Zbytek byly pruniky po stranach, jeden tam hezky prosel a Mingueza to tam dotlacil. Ale z tydle vomacky svickova nikdy nebude... Je to proste potreba posilit o topovyho strelce (v tyhle souvislosti mi porad pada brada z prodeje Suareze: proc, proc, proc...) a o kvalitniho zaloznika. Pedri ted nemuze jeste delat hru, nema na to, potrebuje cas. Jsem zvedav na letni okno... Snad se povede zbavit se nezapadajicich hracu a privest misto nich typove odpovidajici... Pak by to mohlo zacit zase fungovat. Pokud zustane Messi...

11.04.2021, 01:44
cechoma Robertíno

Podepisuji. Myslím, že na Pedriho toho začíná být dost. Obrovský potenciál, ale aby nedopadl jako Bojan.

11.04.2021, 08:39
raval69 Robertíno

Trenére, budu polemizovat: včera rozhodně nevyhrálo lepší, ale "jen" velmi dobré mužstvo. Rozdíloví hráči - jakože bychom měli mít rozdílové hráče ve vztahu k Realu jo? Ty jo, to se bude realizovat těžko. Ohledně Pedriho bys to měl komunikovat celému španělskému fotbalu, vč. reprezentačního trenéra.

11.04.2021, 08:40
Jazbar Robertíno

Pokud zůstane Messi, bude všechno fungovat...přesně tak, jak to "funguje" teď. Barcelona je nastavená na něho a tenhle herní systém je proti kvalitě nekonkurenceschopnej. Úplně stejně, jako se ani on už nedokáže proti lepším mužstvům prosazovat. Ty ho maji dávno přečtenýho, stejně, jako hru Barcy. Demba i Griez jsou hráči do moderního fotbalu s bleskovym přechodem do útoku a snahou a co nejrychlejší zakončení akce ve chvíli, kdy ještě obrana neni zformovaná, a tohle je přesně to, co Messi zjevně naprosto ignoruje. Jeho vodění míče kolem vápna je prostě fotbal zpřed deseti let a nemá s účinnou hrou nic společnýho. Pokud se k tomu přičte fakt, že ho nezajímá vůbec přepnutí do obrannýho módu po ztrátě míče (a to kolem něj může běžet hráč soupeře s míčem metr daleko, stejně si ho nevšimne), takže i když se nevysiluje na hrotu, netahá to po křídle, jinejma slovama naběhá toho nejmíň z celýho týmu, stejně se jako poslední vrací pomalou chůzí zpátky. Ne, s ním se to prostě nezmění.

11.04.2021, 15:57
absint Jazbar

S něčím celkem souhlasím, ale mám pár výtek. V první řadě, pokud kritizuješ Messiho, že se nedokáže přizpůsobit jinému než svému stylu, nemůžeš hned vzápětí chválit Grieze a Dembelého. Ano, jsou to hráči do moderního fotbalu, které my nedokážeme v našem systému pořádně využít, ale od hráčů za takové prachy bych čekal, že se taky dokážou trochu přizpůsobit. Nechci přitom nic extra, jen by mohl Tonda občas trefit poloodkrytou branku ze dvou metrů (viz včerejší zápas) a Demba zase předvést konzistentní výkon tři zápasy po sobě (jeho zakončení zmiňovat ani nebudu, holt není to hroťák).

Stavíme ten tým pořád kolem Messiho a poslední roky to prostě na TOP týmy nestačí (a lepší už to asi nebude), jenže bez něj je to už úplně v p***li, ten tým jako celek na to nemá. Takže můžeme ještě rok dva pokračovat v tom, co děláme a hrát každou sezonu aspoň o ligu a pohár, nebo se zbavit Messiho a kompletně předělat tým, což z nás může udělat vítěze LM stejně dobře jako největšího konkurenta Celty v souboji o desáté místo v LaLize.

Pokud jde o Messiho, podle mě je už trochu přeceňovaný, nemusí ho už bránit tři hráči jako dřív, zbytečně ztrácí hodně míčů, když se snaží to vzít na sebe, a jeho střely zpoza vápna se zásekem na levou nohu jsou už tak extrémně čitelné, že je z toho automaticky další ztracený balón a jeho bránění by vystačilo na samostatný komentář.
Je to ale zároveň jeden z mála hráčů, kteří u nás dokážou tvořit hru a taky jediný, kdo umí zakončit.

11.04.2021, 16:38

Me nejvic sere ten nas vykon. Toto je clasico a zapas o titul? Muze se nam nedarit i s tim spatnym nacasovanim ale toto bylo uplne bez naboje az do 65minuty

A 2 kolegove nahore, var mohl byt ale ano, bylo to naprosto zaslouzene vitezstvi

11.04.2021, 10:29

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat