SD Eibar 0:3 FC Barcelona

SD Eibar 0:3 FC Barcelona

Již v sobotu se na stadionu Ipurúa, kde své domácí zápasy hraje celek z Eibaru, představili obhájci mistrovské trofeje přicházející z Barcelony a v relativně lepší formě. A tu i potvrdili vítězstvím 3:0, které se narodilo celkem snadno a to díky o poznání lepšímu výkonu hostů.

S problémy karetního charakteru se už před výkopem potýkal Ernesto Valverde v defenzivní řadě. Vedle Gerarda Piquého měl distance i Ronald Araújo a Jeana-Claira Todiba trápily ještě po zápase drobné zdravotní potíže. Do stoperského dua naskočili Clément Lenglet a Samuel Umtiti.

Druhý jmenovaný se vracel po vleklém zranění a byl to pro něj první start v této sezoně. I přes původní obavy se ale odchovanec Lyonu blýskl povedeným představením, stejně jako jeho krajan Antoine Griezmann, jenž v útoku utvořil trojici s Lionelem Messim a Luisem Suárezem.

Zpočátku šlo ale více vidět domácí mančaft, který do utkání určitě nevyběhl s cílem zamknout se na vlastní šestnáctce. Naopak, Eibar figuroval 30 až 40 metrů vysoko a snažil se Barceloně znepříjemnit práci s míčem. Kvalita a provedení tohoto plánu je už ale věcí druhou.

Po pouhých třinácti minutách vyslal Lenglet míč za záda obránce Pabla de Blasise, který na něj nedosáhl, ovšem zabíhající Griezmann ano a ten v souboji s Markem Dmitrovičem neselhal. První vynikající šance zápasu a hned z toho byla první změna výsledku.

Katalánci si pak mezi sebou začali lehce posílat míče a několikrát se snažili využít volný prostor za defenzívou Los Armeros. Přihrávky Messiho přímo z obranné linie ale byly pro jeho útočné kolegy buď příliš prudké nebo vysoké. Aktivní nicméně byla i barcelonská záloha.

Jmenovitě pak její dva členové a to Arthur Melo s Frenkiem de Jongem. Hlavně Nizozemec se vyznamenal vysokým počtem přesností nahrávek a snadným driblinkem. Naopak Sergio Busquets nezažil ideální zápas a několikrát nechal své spoluhráče na holičkách jednoduchými ztrátami.

I přesto se ale Eibaru nedařilo ohrozit bránu Marca-Andrého ter Stegena a tak se do kabin šlo za stavu 1:0. Po změně stran barcelonisté značně zlepšili svou přesnost v závěrečné třetině a to nejen při nahrávkách, ale i v zakončení. V 51. minutě se z toho narodil Suárezův gól.

Po konzultaci s video-rozhodčím ale hlavní arbitr anuloval trefu z důvodu ofsajdu. O 7 minut později už nicméně nebylo pochyb o regulérnosti gólu hostujícího celku. Právě Suárez se při něm prezentoval skvělým tempem, následně nahrál Griezmannovi a ten koutkem oka zahlédl Messiho.

Argentinec jemnou přízemní střelou překonal srbského brankáře a navýšil stav na 2:0. Neuběhlo ani 10 minut a síť se opět vlnila. Tentokrát byl na počátku bývalý ostřelovač Atlétika Madrid, jenž předal balón nositeli čísla 10 a ten nesobecky předal balón po své levici Suárezovi.

Trefit se do prázdné brány pak nebylo pro El Pistolera problémem. Eibar se nezmohl na žádnou pořádnou příležitost, natož pak čestný gól. Nepomohl tomu ani příchod Takašiho Inuie, kterého dokonale vymazal z hřiště Nélson Semedo. Barca nakonec brala 2. venkovní výhru v tomto ročníku.

Ta byla mimochodem druhou v řadě po triumfu na Getafe a suverénně nejlepší. Snadný pohyb, kooperace ofenzívy a solidní obrana. Kaňkou byly jen nepřesné nahrávky v podání Busquetse a někdy i Arthura, které v tomto utkání zapadnou, ale u silnějšího protivníka můžou představovat problém.

Díky ztrátě Realu Madrid, který nečekaně padl s Mallorkou, se pak Blaugranas vyšvihli na čelo tabulky, kde zatím od prvního kola chyběli a vedou s náskokem jednoho bodu. V příštím utkání se měli utkat právě oba rivalové, ale svaz vzájemný souboj na Camp Nou odložil.


Přehled utkání

LaLiga - 9. kolo 19. října 2019, 13:00 Municipal de Ipurúa, Eibar Digi Sport 1

SD Eibar

0 : 3 Mario Melero López (Andalusie)

FC Barcelona

  13' Griezmann (Lenglet)
Charles 24'  
Diop 24'  
  58' Messi (Griezmann)
  66' Suárez (Messi)
Álvarez 82'  
Inui 88'  
Expósito 90'  
Sestava

Dmitrovič - De Blasic, Oliveira, Arbilla, Cote - León (64' Expósito), Álvarez, Diop, Orellana - Enrich (71' Inui), Charles (79' Kike)

Sestava

ter Stegen - Roberto (45' Semedo), Umtiti, Lenglet, Alba - De Jong (79' Rakitič), Busqeuts, Arthur (71' Vidal) - Messi, Suárez, Griezmann


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Takticky zvládnutésmiley škoda nevyužitých šancí v prvním poločase. Super, že všichni tři útočníci dali po gólu. Umtiti po zranění zahrál dobře, snad se bude zlepšovat, bude dostávat více příležitostí a dostane se do své dřívější top formy, trenére smiley visca Catalunya ♥️💛i visca El Barça 💙♥️

19.10.2019, 15:37

Z mého pohledu, dnes jsem viděl úplně jinou BarcelonusmileyTen pohyb bez balonu, rychlá hra s míčem na jeden dotek směrem dopředu, to byla pastva pro očismileyOd Valverdeho pěkně poskladaná sestava, útok si dnes hezky rozumněl. Mooooc hezky se na to dnes koukalosmileysmiley

19.10.2019, 16:33

S prehľadom zvládnutý zápas a čo ma teší ešte viac, že sa tak stalo na ihrisku súpera. Chápem, že Eibar nie je tím z najvyššieho poschodia, no dobre vieme, že vonku nie sme takí dominantní. Ofenzívna trojka pracovala veľmi dobre, nie len kvôli streleným gólom, no celkovo pôsobila pozitívne. Opäť spoľahlivý výkon zálohy, hlavne De Jonga a s obranou som bol tiež spokojný. Umtiti po zranení zahral solídne. Dúfam, že bude hrať častejšie, pre mňa je to hráč do základu. Sme prví, ja som v to veril, ale úprimne, nemyslel som si, že to príde tak skoro. Veril som, že sa situácia otočí. Snáď je tá kríza za nami a sme na ceste dobrých výsledkov. Tak poďme teda ďalej do sezóny s chuťou a entuziazmom! Visca Barca!

20.10.2019, 01:19

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat