SSC Neapol 1:1 FC Barcelona

SSC Neapol 1:1 FC Barcelona

Druhý osmifinálový duel úterního programu Ligy mistrů nabídli v italské Neapoli hráči domácího celku a hosté z Katalánska, konkrétně Barcelony. Ti se vrací do odvety s velmi důležitým gólem vstřeleným venku, avšak výkonnostně to hlavně v první půli nebyla žádná sláva.

První půlhodina hry připomínala spíše partii v šachu a oba týmy hrály velice opatrně. Míč měla v držení spíše Barcelona, ale vůbec jej nevyužívala ke gólovými příležitostem. Neapol pak hrála pomalu a její tahy šlo předvídat. Úvodní větší šance přišla právě ve 30. minutě a hned skončila v bráně. Vše začalo tím, když Júnior Firpo ztratil míč s Pietrem Zielinskim.

Polský záložník pak nahrál na hranici šestnáctky Driesi Mertensovi a ten nedal dobrou technickou střelou Marcovi-Andrému ter Stegenovi šanci. Svěřenci Quiqueho Setiéna nedokázali do odchodu do šaten nijak zareagovat na tuto branku a po poločase tak prohrávali 0:1. A začátek druhého dějství nesliboval nějakou výraznější změnu.

Barca si stále na polovině domácích rozdala spoustu přihrávek, ale k vápnu, které v bráně strážil David Ospina, se ani nedostala. Trenér tak zareagoval a ze hřiště stáhl Ivana Rakitiče, jehož nahradil Arthurem Melem. Deset minut po změně stran se konečně podařilo Blaugranas prolomit obranný val Italů a hned z toho bylo i srovnání stavu.

Do parádní ulice poslal Nélsona Semeda Sergio Busquets a portugalský zadák ještě lépe přihrál Antoinu Griezmannovi, který z první nedal na hranici malého pokutového území šanci svému kolumbijskému protivníkovi mezi třemi tyčemi. Neapolští se však mohli vzápětí znovu ujmout vedení. Ter Stegen ale vychytal Lorenza Insigneho a také Josého Callejóna.

Závěr duelu patřil odvážnějším výpadům Katalánců, které však nevyústily v jedinou přesnou střelu. V předposlední minutě normální hrací doby si za hrubý faul na Mária Ruie prohlédl žlutou kartu barcelonský Arturo Vidal, jenž se vzápětí se svým protivníkem dostal do slovní rozmíšky a po diskutování se sudím Felixem Brychem uviděl stejné napomenutí znova.

Vyloučení chilského středopolaře ale bylo tím posledním, co mohli diváci na stadionu Partenopei vidět. Venkovní branka znamená, že do odvetného klání, které bude za 3 týdny hostit Camp Nou, budou o něco lépe vstupovat barcelonští, ovšem ti se vedle Vidala budou muset obejít bez Busquetse a bůh ví jak na tom bude Sergi Roberto.


Přehled utkání

25. února 2020, 21:00 Stadio San Paolo, Neapol O2 TV Fotbal (20:20 SEČ)

SSC Neapol

1 : 1 Felix Brych (Německo)

FC Barcelona

Dries Mertens (Piotr Zelinski) 30'  
  49' Sergio Busquets
  57' Antoine Griezmann (Nélson Semedo)
Lorenzo Insigne 61'  
  66' Lionel Messi
  83' Antoine Griezmann
  88' Arturo Vidal
  89' Arturo Vidal
Fabián Ruiz 89'  
  89' Arturo Vidal
Sestava

Ospina - Rui, Maksimovič, Manolas, Di Lorenzo - Ruiz, Demme (80' Demme), Zielinski - Callejón (74' Politano), Mertens (54' Milik), Insigne

Sestava

ter Stegen - Semedo, Umtiti, Piqué (90+3' Lenglet), Firpo - de Jong, Busquets, Rakitič (56' Arthur) - Messi, Griezmann (87' Fati), Arturo Vidal


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Caltic8
Administrátor

Vidal parádně na retarda, ještěže máme tolik hráčů na střídání smileySnad zase nezapomene brečet na Twitteru, že hraje málo...

A zápas šlo teda určitě zvládnout líp, Neapol byla hodně slabá a proti její rozehrávce od brankáře je ta barcelonská úplně prvotřídní. Ale tak výsledkově i herně celkem klasika, snad odveta nezklame.

25.02.2020, 23:01

Výsledek lepší než výkon.S názorem na Vidala souhlasím s Caltíkem.

25.02.2020, 23:05

První poločas hroznej, v druhym jsme výrazně zlepšili pohyb, presink chvílema připomínal Pepovu éru. Gólová akce krásná, ale bohužel zcela ojedinělá. Když člověk vidí, s jakou lehkostí a efektivitou hraje Bayern, tak si řiká, že je u nás něco špatně. Ale nutno říct, že Neapol hrála výborně dozadu. Jinak Stegen opět famózní.

25.02.2020, 23:49

Za mě těžký zápas a na to co máme na soupisce dobře zvládnuté.
Neapol doma porazila kvalitní týmy (Liverpool, Juve) navíc s tím betonem co včera hráli jsme měli problémy vždy i za nejlepší éry.
Důležité je, že jsme na venkovním hřišti dali gól a uhráli remízu a tím donutíme Neapol doma k větší aktivitě, což nám otevře možnosti do ofenzivy. smiley

26.02.2020, 08:16

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat