DALŠÍ PR KATASTROFA?

DALŠÍ PR KATASTROFA?

Nová událost, nové fiasko v oblasti vztahů s veřejností obklopující Barcelonu a Messiho. Klub se rozhodl pro rázný krok, když v pátek odvolal Pera Gratacose kvůli zdánlivě nevinným prohlášením na Messiho adresu. Teď by si však Barcelona opravdu potřebovala stanovit priority.

Gratacos reprezentoval Barcelonu na losu čtvrtfinále Copa del Rey a po něm se jej novináři vyptávali na různé záležitosti týkající se klubu.

Při otázkách ohledně Messiho výkonu proti Athleticu prohlásil: „Nebyl to jen Leo, kdo poslal Barcelonu do dalšího kola. Leo je člověk, který v týmu patří mezi ty nejdůležitější, ale postup zařídil celý tým.“

„Leo bez Neymara, Suáreze, Iniesty, Piquého a dalších by nebyl tak dobrým hráčem. Je ale jasné, že Messi je nejlepším hráčem.“

Sociální média a tisk se toho přirozeně chytly a zdůrazňovaly především poslední část. A jak už to u médií bývá zvykem, celou záležitost nafoukla.

Luis Enrique opět jakoukoliv polemiku zahrál do autu: „Do téhle hry se nezapojím. Slyšel jsem ta prohlášení a bylo řečeno, že Messi je nejlepší, takže to je vše.“

Mělo by to tak být, Barcelona však pocítila potřebu provést neobvyklý krok. Gratacose, který Messiho dva roky trénoval v La Masii, odvolala z jeho funkce. I tak ale bude Gratacos v klubu pokračovat, ovšem v jiné funkci.

Tohle všechno vzniklo jenom z toho, že výkonný ředitel Barcelony Oscar Grau prohlásil, že klub potřebuje zachovat „chladnou hlavu a zdravý rozum“ při nabídce nové smlouvy pro Messiho. Mzdy totiž ve výdajích zabírají enormní část.

„Barca nemůže utratit více než 70 % rozpočtu na platy, musíme si proto být jisti, že věci vyrovnáme,“ pokračoval Grau.

To se dá pochopit. Ale Neymar i Suárez nedávno prodloužili své smlouvy a vypadá divně, když klub nechává Messiho čekat. Což podle katalánských médií štve barcelonskou šatnu.

Suárez na dotazy ohledně prohlášení Graua odpověděl: „Co potřebujete, je prodloužení Messiho smlouvy, ne zdravý rozum.“

Takže je tu zřejmě určité napětí a páteční rozhodnutí se jeví jako reakce klubu, která se snaží usmířit si Messiho i jeho spoluhráče. Nicméně, není to nic jiného než další PR katastrofa.

Zdá se, že některé věci se v Barceloně nikdy nezmění.

Jedná se o překlad komentáře Bena Haywarda, sportovního novináře píšícího pro goal.com. 

Zdroje: goal.com



Diskuze

Vždy, když to týmu nejde , tak to odnesou ti nevinní

14.01.2017, 09:05
Tarja karlos

Hm, na tom taky něco bude. smiley On vlastně neřekl nic špatného, jen chtěl zdůraznit i zásluhy ostatních, což dělává i sám Messi, takže to vypadá fakt divně.

14.01.2017, 09:42

Pochybení ze strany vedení a další voda na mlýn fanouškům RM. Neřekl vlastně vůbec nic špatnýho. smiley

14.01.2017, 10:02

Žoldáci smiley O Neymarovi jsem ztratil ideje už dávno, to vlastně platí i o Messim, teď už i o Suárezovi. Měli by si uvědomit, že ten klub tu byl před nimi a bude i dlouho po nich, tedy pokud jej nepošlou ke dnu svými nenasytnými požadavky. Vedení je teda kapitola sama o sobě.

14.01.2017, 18:11

Prostě média. Nic víc nic míň

14.01.2017, 19:11

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat