FANKLUB PLNÍ SNY ANEB ČLEN NAŠÍ PENYI NA EL CLÁSICU V MADRIDU

FANKLUB PLNÍ SNY ANEB ČLEN NAŠÍ PENYI NA EL CLÁSICU V MADRIDU

FC Barcelona na každé venkovní El Clásico dostane jen omezený počet vstupenek a většina z nich je rozdělena mezi členy klubu, tedy Socios. Pár vstupenek se však dostane i k oficiálním fanklubům a mezi nimi byla i naše Penya Barcelonista Lleó de Dues Cues.

Každá Penya měla možnost zažádat pouze o jednu vstupenku a ani tu neměla zdaleka jistou. Na dost fanklubů se nedostalo a nebyl jim přidělen ani jeden lístek. Mezi těmito fankluby ten náš naštěstí nebyl, a tak jedna vstupenka na tento prestižní zápas byla přidělena i naší Penyi.

Jelikož o vstupenku na toto El Clásico měl zájem pouze jeden člen fanklubu, nebyl s jejím přidělením problém. Lístek tak získal člen číslo 87 Jakub Kunc alias JakubFCB nebo-li “Stréc“, který tuto přezdívku získal na výjezdu fanklubu na zápas s Atléticem Madrid v roce 2012.

Nestává se často, aby se člen našeho fanklubu dostal na venkovní El Clásico, a tak jsme se člena naší Penyi zeptali na dojmy ze zápasu a celkově z výjezdu do Madridu.

Proč jsi zvolil tento zápas?

Na zápase FC Barcelony už jsem byl několikrát, ovšem El Clásico je pro mě a zřejmě i každého fanouška Barcelony více než jen zápas. Vždy bylo mým snem se na tento zápas dostat a chtěl bych tak poděkovat vedení fanklubu za splnění tohoto velkého snu.

Jak probíhala cesta a vyzvednutí vstupenky?

Ještě před tím, než jsem se dozvěděl radostnou zprávu o přidělení vstupenky, jsem byl rozhodnutý, že do Madridu vyrazím za každou cenu - nasát atmosféru ve městě a u stadionu. Jako parťáka na cestu jsem si vybral svého kamaráda Majka, který je velkým Madridistou. Poté, co mi zavolal Valdo, že vstupenka bude přidělena, propukla taková radost, že to ani nejde popsat! Chtěli jsme zvolit co nejlevnější cestu, čehož jsme později litovali. Rozhodli jsme se pro RYANAIR a cestu Praha-Brusel-Madrid a zpátky opět s přestupem v Bruselu. Po příletu do Bruselu nás čekalo to nejhorší - přečkat 8 hodin na letišti do dalšího letu směr Madrid. Musím říct, že spát na novinách a batohu není nic pohodlného (viz foto), ale co bych pro splnění velkého snu neudělal. Vstupenku jsem si měl vyzvednout na hotelu, kde byli ubytováni členové klubu. Po příletu do Madridu jsem nemyslel na nic jiného, než na to, abych ji měl co nejdřív u sebe. Pán v hotelu měl v ruce asi 30 obálek se vstupenkami. Ukázal jsem mu občanku, ale co se nestalo - obálka se jménem Kunc nikde! Poté jsem se spojil s Valdem, aby zjistil co a jak, a asi po hodině čekání jsem šel zkusit štěstí znovu a k mé velké radosti už byla vstupenka na místě. Poté jsme se vypravili směr Santiago Bernabeu pokusit se sehnat vstupenku i pro Majka. Nakonec ji získal za 200 euro.

Jaká byla atmosféra ve městě?

Po celou dobu jsem chodil po Madridu s vlajkou a šálou Barçy, což nenechalo v klidu žádného fanouška nepřátelského Madridu. Na každém kroku bylo cítit jak mě každý probodával pohledem. Atmosféra byla skvělá, ale u Bernabeu už se skoro nedalo hnout, a proto jsem se rozhodl jít co nejdříve do sektoru hostí.

Jak na tebe zapůsobil stadion?

Při předložení vstupenky jsem prošel asi největší kontrolou, jakou jsem kdy podstoupil. Kontrolor nevynechal opravdu nic. I přesto, že Real nesnáším, musím uznat, že stadion je kvalitní - ovšem Camp Nou je jen jeden! Ze sektoru hostí byl výhled velice dobrý, což mě překvapilo. Poté, co jsem našel své místo a udělal pár fotek, jsem si říkal - neskutečné, jsem tady! A to jsem ještě nevěděl, co mě čeká...

Jaký to byl zážitek sledovat takovýto zápas přímo na stadionu?

Hned od první minuty jsem měl husí kůži. Atmosféra byla jednoznačně nejlepší, jakou jsem kdy zažil. Po první brance v sektoru hostí propukla velká radost a celý kotel vřel a hnal hráče vpřed. Poté následovala druhá branka a u té už jsem to neustál a začal brečet radostí. V druhém poločase padly ještě dvě branky a bylo hotovo - výhra 4:0 a také nejhezčí zážitek v životě. Musím říct, že zazpívat si hymnu Barcelony na stadionu Realu je velký zažitek a každému bych ho přál zažít.

Rok 2015 je tak důkazem, že s naším fanklubem Penya Barcelonista Lleó de Dues Cues se můžete dostat na jakýkoliv zápas.

Domácí El Clásicosemifinále Ligy mistrůfinále Copa del Rey a dokonce i finále Ligy mistrů a venkovní El Clásico – na všech těchto zápasech měl náš fanklub zastoupení. A naši členové byli i na řadě dalších zápasů jak v lize, tak i v Lize mistrů a dáváme tak klubu jasně najevo, že to s fanděním myslíme opravdu vážně.

Věřím, že i v dalších zápasech bude náš fanklub zastoupen co nejčastěji a v co možná největším počtu členů.

 

Visca el Barça i visca la nostra Penya!

 

Tomáš “Migueli“ Škurek

Penya Barcelonista Lleó de Dues Cues


Zdroje: Migueli, Stréc



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat