FC BARCELONA 0:0 JUVENTUS

FC BARCELONA 0:0 JUVENTUS

Barça dala do útoku vše, přesto podruhé selhala v koncovce. Do semifinále Ligy mistrů se díky výhře 3:0 z prvního utkání podívá turínský Juventus.

Barcelona podle očekávání začala velmi aktivně i za cenu zvýšeného rizika v obraně. Její útoky vedly hlavně středem přes Busquetse a Messiho a po levém křídle přes Neymara s Albou, zatímco na opačném konci hřiště se zuby nehty snažili udržet čisté konto stopeři Piqué a Umtiti. Do dobré pozice se dvakrát dostal Higuaín, ten byl ale neúspěšný podobně jako Dybala a Cuadrado, kteří dostávali prostor při protiútocích.

Také početná defenziva Juventusu se měla co ohánět, ovšem zároveň projevovala svou velkou vyspělost. Narušit její klid měl Messi, jenž se dostal do obrovské šance v 19. minutě, nicméně míč poslal těsně vedle. A protože se neujaly ani příležitosti z levé strany, na přestávku šli díky stavu 0:0 šťastnější hosté.

Druhá půle začala podobně: ačkoliv si blaugranas, jmenovitě Neymar a Messi, dokázali vypracovat střelecké příležitosti a Cuadrado táhl protiútoky Juventusu, skóre se neměnilo. V 58. minutě také došlo na první střídání, když Rakitiče nahradil Alcácer.

Barceloně se nadále dařilo kombinovat na soupeřově pokutovém území, bohužel zakončení vázlo. V 66. minutě vypadl Buffonovi z rukou rohový kop a v další gólové šanci se ocitl Messi, jenže tomu opět míč nesedl. O chvíli později prosvištěla kolem pravé tyče střela od Sergiho Roberta. Domácí proto museli ještě více hazardovat, což znamenalo umístění Piquého do útoku. V 79. minutě měl ke skórování blízko dokonce i Mascherano, pro nějž by to byl vůbec první gól za Barcelonu, ale ani jemu nebylo přáno. A nic víc už Juventus nedovolil.  


Přehled utkání

Liga mistrů - čtvrtfinále, 2. zápas 19. dubna 2017, 20:45 Camp Nou O2 TV Sport 1

FC Barcelona

0 : 0 Björn Kuipers

Juventus FC

Iniesta 41'  
Neymar 44'  
  57' Chiellini
  64' Khedira
Sestava

Ter Stegen - Roberto (78' Mascherano), Piqué, Umtiti, Alba - Rakitič (59' Alcácer), Busquets, Iniesta - Messi, Suárez, Neymar

Sestava

Buffon - Alves, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro - Khedira, Pjanič - Cuadrado (84' Lemina), Dybala (75' Barzagli), Mandžukič - Higuaín (88' Asamoah)


Zdroje: mundodeportivo.com



Diskuze

Kluci makali, dřeli, víc už přitlačit nešlo. Rozhodčí nastavil stejný metr na obě strany, i když to holt vyhovovalo bránícímu týmu. Nezbývá než našim poděkovat a pogratulovat Juventusu + držet mu palce na další cestě letošní ligy mistrů.

19.04.2017, 22:47
Caltic8
Administrátor

Mrzí mě, že to celé rozhodl jeden poločas, protože jsme na to měli. Ale viděl jsem celý tým bojovat a stadion fandit až do konce a na to je třeba být hrdý. Výkony hráčů byly velmi dobré – jestli to samé předvedou i v Clásicu, věřím, že si poradí i bez Neymara.

Jinak Juve bych titul přál hlavně kvůli Buffonovi, ale popravdě jím moc nevěřím. I v tomhle dvojzápase se ukázalo, jak moc záleží na individuálních momentech a oni hlavně směrem dopředu zas takovou kvalitu nemají (viz dnešní protiútoky).

19.04.2017, 22:50
K4sum1 Caltic8

Musej, přece to Real neobhájí! :D Nesnesla bych ty posměšný připomínky RM fandů, že Real je první tým, kdo to dokázal a kdo jiný by to pak mohl vyhrát. Jestli to bude zas finále jako minule, bude to opět o štěstí (a ofsajdech :P), Monaco.. ok letos jim to pálí, ale stačí to na výhru? Juventus to prostě musí vyhrát! :D

20.04.2017, 08:57

Nevadí, bola tam bojovnosť, nasadenie, len chýbali góly, Juve proste potvrdili svoju defenzívnu kvalitu. Prvý polčas super, druhý bol nervóznejší, Juve to viac a viac zatvárali, stále ťažšie sa prechádzalo. Gratulácia Juve k postupu, držím im palce nech vyhrajú Champions League a našim chlapcom česť, že bojovali. Bojujeme ešte o La Ligu a CdR, v nedeľu síce bez Neymara, ale uvidíme ako to dopadne. Hlavy hore, poďakovanie chalanom za dnešný výkon a za to, čo predvádzali v tejto edícii Champions League. Visca Barca!!!

19.04.2017, 23:00

Gratulace!

19.04.2017, 23:01

snaha se upřít nedá :/ bojovali jsme, makali a i obrana už konečně nějak vypadala.
K rozhodčímu se vyjadřím krátce......... ču*ák
vůbec nepískal rovinu
Barca bouhžel nemůže v prvním zápase dostat 3.4 goly a doufat, že to doma spasí a dá 5 golů
Zápas rozhodl první zápas, který jsme prokaučovali
No nevadí teď se připravit na El Clasico a zachvíli je tu nová sezona, ve, který doufám nový trenér přivede pořádnou náhradu za stárnoucí legendu Andrése... snad třeba coutinho nebo verrati... Jinak se mi líbil výkon Sergi Roberta, kterýho bych rozhodně jako někteří nezatracoval, ten se hodně vypracoval...... Dále jistý Bushi a Umtiti, Neymar se snažil, ale stejně jako Messimu a Suarézovi prostě nebylo přáno, nebyl den, nebylo štěstí......smiley

19.04.2017, 23:01

Po dnešku ještě víc nechápu přístup k zápasu v Turíně.smiley

19.04.2017, 23:04
Jhonys René

ty letošní venkovní zápasy chápe asi málokdo smiley

19.04.2017, 23:15

Můžeme jen pogratulovat hráčům Juve. Bohužel podruhé za sebou končíme ve čtvrtfinále, což v našem případě musíme brát jako neúspěch, ale je to tak, že ne každou sezónu můžeme vybojovat treble a hlavně když si prožijeme ty momenty zklamání, tak o to sladší pak ten potenciální triumf bude. Snaha tam dnes byla, ale bez gólů se vyhrává a postupuje těžko. Snad si tu bojovnost přeneseme i do nedělního zápasu s Realem. Cokoli jiného než tři body by nejspíš znamenalo, že je po všem a věřím, že hráči si toho jsou moc dobře vědomi a nechají na hřišti všechno.

19.04.2017, 23:08

Barcelona smiley je

19.04.2017, 23:26
Nemesis11 Gaspa

zabij se pls

20.04.2017, 15:08

1 střela na branku mluví za vše.Hold se musí v létě utrácet.

19.04.2017, 23:29

Nebylo nám v tomhle dvouzapase dáno. Tolik šanci, co jsme proti Juve měli, mohlo skončit třeba 5smiley v náš prospěch, pokud bysme promenovali, to co normálně promenujem..
Jinak jsme Hráli skvěle, dnes jsme si jednoznačně zasloužili vyhrát, bylo tam nasazení, vše, skoda...
Jinak se musím pozastavit u Neymara. Neskutecnej hráč, dric a hlavně srdcar, z něho bysi mohli vzít někteří naši hráči příklad...A nemyslím teď to, jak dělal z hráčů Juve tréninkový kuzeli smiley
Dále Roberto, to je hráč extratridy, rychlej, duraznej, moderní typ, ten by klidně mohl hrát v záloze místo Rakety...

19.04.2017, 23:43

ney hral fakt úžasne, len nám nebolo dopriane..nemôžeme sa, ale diviť, bolo nám súdené s PSG a nepoučili sme sa, naše zápasy vonku su tragédia, čiže karma=zdarma..nevadí, hlavu hore, potešil ma aspoň výkon a nasadenie..v kútiku duše som dúfal, ale bol som triezvy, obrat PSG som predpovedal, ale tu som bol pesimista..proste takticky je juve veľmi veľmi silný, utešoval som sa tým , že neapol im dal 4 goly za 2 zápasy, či 5 za 3 zápasy....ale aj takéto zápasy sú..neva ukončili sme to aspoň sympaticky, naozaj sa mi páčilo nasadenie, keby sme ho mali celú sezónu tak vedieme ligu o 10 bodov, a v LM by sme boli jasne v semifinale..možno nás to dá na zem, a opäť povstaneme ako po prehrách s Bayernom...

19.04.2017, 23:48

Daniho nemeli poustet.....rikali to i ve studiu na O2 sport....proste chybi takovej bek a jeho kridelni vypady

20.04.2017, 06:52
Carloscz Messi the Genius "10"!

S tím souhlasím. Bez ohledu na to, co blábolí "odborníci" na O2

20.04.2017, 14:26

Smíšené pocity. Rozhodně jsem na kluky pyšný jak makali a kdo neviděl, že na hřišti nechali fakt všechno je slepý. Opravdu nerozumím tomu (stejně jako u zápasů s PSG) jak můžeme předvádět tak šileně rozdílné výkony. Nepamatuji si, že by to tak předtím bylo. Jo, prohráli jsme, třeba i o 2 či 3 góly, ale nebyl to z hlediska výkonu a přístupu k zápasu tak extrémní rozdíl. Doufám, že nový trenér (pokud to nebude Unzue) zapracuje na tom, aby šel tým za vítězstvím u každého zápasu a ne jen u těch, kdy mu fakt teče do bot. Jsem ale docela naštvaný a zklamaný, že to nevyšlo, nejde nic vyčítat, prostě to tam nespadlo, ale to je právě ten fakt který mě štve. Měli jsme na to, šancí bylo více než dost a kdybysme měli jen trochu štěstí, tak tu dnes slavíme postup. Každopádně jedeme dál, sezóna ještě ztracená není a v neděli na Santiago Bernabeu musíme předvést stejný výkon, nechat na hřišti všechno, jinak z toho tři body nebudou. A jak zmínil kolega nademnou, remíza nebo prohra udělá z Realu na 99% mistra a z Ronalda toho největšího z největších (ač si vycpává rozkrok). Visca el Barca! smiley

20.04.2017, 07:35

Kluci hráli parádně a je nutné říct, že měli i smůlu. Dvouzápas jsme projeli venku, bohužel. Tam se ukázalo jasně, že LE nemá již na lavičce co dělat. Trofeje jsme s ním vyhráli ne díky jemu, ale navzdory jemu. Souhlasím s Rio Ferdinandem, že na naší lavičce je několik hráčů, kterí vůbec do základu nemůžou patřit. Tudíž ne na rotaci. A když, LE rotuje přesně opačně. Nastoupit má elita a střídat se má o poločasu, NE NAOPAK. Když elitu staví až od 60 min., stojí to hráče více sil a stejně to již obvykle nepomůže. Barca by se měla zbavit Gomeze, Denisa, Mathieu, Ardu a bohužel, i Rakitiče. Ivan již druhej rok trpí "Fábregasovým syndromem" - má pomalé nohy (i když naběhá hodně), je neobratný, jen zřídka něco vymyslí dopředu. Záloha, když se nedaří Iniestovi, pracuje špatně. Klíčovou novou postavou by měl být Marco Verratti a FB by měla dělat možné aj nemožné, aby ho získala. K čemu jsme potřebovali Alcacera? Podle mého názoru měl zůstat Munir alebo Delofeu.
Způsob, jakým "prokaučoval" LE některé zápasy v lize (a v Paříži a Turínu) je skandální. Vůbec se nedivím, že Messi a Iniesta hrají s nechutí a bez motivace (čest výjimkám). Vztahy mančaft vs. LE nejsou dobré, je zbytečné o tom polemizovat. Už aby byl konec sezony a doufám, že alespoň pohár získáme.

20.04.2017, 08:51

Chlapci, veď to nie sú len 2 nevydarené zápasy vonku s PSG a Juve. Veď celá sezóna je o pravidelnom zakopávaní a potom vždy reči, že už musíme sa zlepšiť. To ste už zabudli na prehraté zápasy či remízy, kde sme boli slabší? Posledne Malaga a potom doma Sociedad, keď nás pred koncom bili? Veď tím nemá herný plán, hrá pochodový futbal, rozohráva dozadu, do strán, pred súbojom 1 na 1 vždy hráč (až na pár výnimiek) uprednostní rozohrávku dozadu, počká sa a potom do plných. A v 16-ke súpera žiadne rýchle narážačky a strela, ale naspäť von a zasa rozohrávka. Čo to LE s nimi na tréningoch nacvičuje, bago?

20.04.2017, 09:09

Dodatok: Vždy som tvrdil, že nie LE urobil Barcu, ale Barca urobila z neho hrdinu, vojde do dejín, ako tréner tímu, ktorý získal treble. Ak by nebol u nás, tak po vykopnutí z ASR, by dodnes bol v Celte, nik by si ho nevšimol.

20.04.2017, 09:13

Kluci dřeli, makali, ale Juventus má dle mě dneska nejlepší a nejpropracovanější obranu na světě. Ten dvojzápas hodnotím z hlediska přístupu hráčů (!!!) pozitivně, bohužel byl ale první zápas jednoznačně prokoučovaný. Je to škoda.

20.04.2017, 09:48

Včerejší výkon byl velmi dobrý, rozloučili jsme se s LM se ctí.Škoda prvního zápasu, bylo by to pak i celkem zajímavé jak by to dopadlo. Škoda že kvůli horší záloze musel Messi hrát hodně vzadu, toto je problém letošní sezóny, zě musí Messi tvořit i hru, protože pak chybí vepředu a on je přesně typ hráče který by jednoho nebo dva obránce obešel a zakončil, takto než tam doběhne tak už je obrana zformovaná. Nemyslím si že má Juventus nejdokonalejší obranu, kdyby nám tam ty šance co jsme měli padly a ne těsně vedle či nad tak mohlo být klidně i prodloužení. Letos ale bojujeme celou sezónu s efektivitou zakončování a proti silným týmům je to znát, kolik měl Juve šancí proti nám? Ale góly dal.

20.04.2017, 10:49

Doufám, že nám to alespoň pomůže v lize a ještě to zvrátíme. Tady nezbývá než poděkovat hráčům za snahu, vrhli do toho útoku vše, ale někdy to tam prostě nemá spadnout. Škoda Mascherana, to mohl být ten jeho pravý moment. smiley

20.04.2017, 15:16

El Classico nám vrátí úsměv na rtech smiley

20.04.2017, 17:18

OT:Opravdu jsou ve vedení takový slaboši a nezkusej dát odvolání k tomu trestu Neymara kvůli kterýmu nemůže hrát EC?Vždyť je to pro nás zásadní.

20.04.2017, 18:36
podkosovej Ihsahn

Jsou to katalánci/španělové, ten národ je úplně zdegenerovanej.

20.04.2017, 22:12

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat