MESSI, MESSI, MESSI

MESSI, MESSI, MESSI

Jméno tohoto fotbalového génia je v posledních dnech skloňováno snad ve všech médiích. Nejen kvůli jeho výtečným výkonům na začátku nového roku, kdy táhne Barcelonu zpět na výsluní, ale zejména pro jeho nový kontrakt, který je stále v nedohlednu. Jak vidí situaci on sám, jeho spoluhráči, či co napsala za poslední dny média, jsem se pokusil shrnout do tohoto článku.

Poté, co výkonný ředitel Óscar Grau minulý týden prohlásil, že nová smlouva pro Messiho musí být vypočítána s rozumem, se strhla lavina článků o tom, kam a za kolik by mohl přestoupit. Nejskloňovanějším týmem v tomto případě je anglický Manchester City, který je podle deníku The Sun ochotný nabídnout až 115 milionů euro a Messimu plat 900 tisíc euro týdně. Trumfem v tomto přestupu by měl pak být Pep Guardiola, s nímž má Leo velmi blízký vztah.

Bývalý barcelonský záložník a legenda klubu Xavi Hernandez pro Fox Sports řekl, že nemá obavy, že by Messi neprodloužil s Barcelonou. „Vždy bude v médiích rušno, když přijde řeč na Messiho. Je to nejlepší hráč na světě a lidé o něm rádi píší, ale často také nepravdivé věci, což jsem přesvědčen, že je i v tomto případě. Nemám žádné pochyby, že by Messi neprodloužil, žádné pochyby! Samozřejmě, mohl by si vydělat daleko více peněz v týmu s bohatým vlastníkem, ale jeho srdce je barcelonské. Jeho spojení s tímto klubem je idylické a já doufám, že zde setrvá ještě po mnoho let.“

Spoluhráč Messiho na klubové i mezinárodní úrovni Javier Mascherano věří, že Barcelona a Messi potřebují jeden druhého a věří, že Leo zde zůstane „navždy“. „Nepochybuji o tom, že se klub s Messim potřebují navzájem. Partnerství mezi oběma bylo vždy velmi dobré. Doufám, že tu Messi bude hrát navždy. Neexistuje pro něj lepší klub, ačkoli toto je věc, kterou si musí vyřešit v soukromí.“

A co na to říká samotný Messi? „Vždy jsem říkal, že mi Barcelona dala všechno a že zde budu pokračovat tak dlouho, dokud mě tu budou chtít.“

Zdá se tedy, že veškeré pochybnosti a panika okolo Messiho nové smlouvy je naprosto zbytečná. Klub Messiho prodat zcela určitě nechce, i když by za něj, dle mnohých, mohla postavit stadion a Messimu se nechce zase z Barcelony. Proč by se stěhoval do Anglie, kde je nesrovnatelné klima s prosluněným hlavním městem Katalánska? Proč by se stěhoval od rodiny a krásné Antonelly, s kterou si nedávno otevřel restauraci? Jak by řekl Bohumil Stejskal: „Já su klidný“, Messi se s klubem na nové smlouvě určitě domluví.


Zdroje: sport-english.com, goal.com, Hába



Diskuze

Migueli
Systémový administrátor

Samozřejmě, že prodlouží a zůstane. Ale jeho plat bude určitě problém, ale to hlavně kvůli jeho otce, nikoliv samotného Messiho.

18.01.2017, 15:45
Adam Kapusta Migueli

Takto by som to nevidel. Navyse, ked je jeho agent jeho otec. Samozrejme, argumenty agenta su jednoznacne - Leo je najlepsi hrac, zasluzi si najlepsiu zmluvu. Kde by ste boli bez neho, obzvlast zas tuto sezonu..atd

Ale keby som mal byt ja Leom, beriem ohlad aj na novy stadion a Barcelonu ako taku. Predsa len nam Leo dal vsetko, a takisto mu dala vsetko Barcelona. Ten vztah tam musi byt a urcite aj je od Lea. Ten stadion sa takisto buduje este aj kvoli nemu, a ktovie, raz sa mozno bude po nom aj volat.

S jeho uz nadobudnutym majetkom urcite nie je problem pri rodinnej veceri povedat ocovi, nech tie jednania az tak nehroti a ze sa uspokoji s ponukanou zmluvou, ktora udrzi klub vo financnom bezpeci (zmluva je urcite uz tak astronomicka a pravdepodobne aj posledna v jeho kariere, takze biedu na zaver kariery triet isto nebude..)

Samozrejme tymto Lea neobvinujem, len ponukam svoj sucasny pohlad (ale mozno by ma peniaze zmenili :)

18.01.2017, 16:49
Hába Adam Kapusta

Taky si říkám, že mít tolik peněz, tak pomůžu klubu, nebo určitou část dám na léčbu něčeho, výzkum, cokoliv... Ale lidé čím více mají, tím více chtějí a čím více mají, tím víc tvrdí, že nemají smiley Třeba můj bývalý zaměstnavatel furt fňukal, jak nemá peníze a přitom luxusní auto, barák a nedávno i chalupu na horách si pořídil... Takže dokud ty peníze nemáme, nemůžeme asi opravdu říct, co by s námi udělaly smiley

18.01.2017, 17:46
Messi the Genius "10"! Adam Kapusta

1) pochybuju ze se Stadion bude jmenovat po Messim.....

2) pro lidi co jsou bohatí, (at jsou jaci jsou) plati pouze jedno - pokud maji hodne penez, chteji jeste vic

19.01.2017, 08:16
karlos Migueli

Podle mě někdo odejde.Můj tip je , že odejde jeden ze záložníku protože máme: na defenzivního(SDZ) - Busquetze + (gomese)
na 2 střední(SZ) - Iniestu+denise + rafinhu + rakitiče + (ardu)+(gomese)
A jestli přijde Cancelo na PO ->vystrčí roberta->ten půjde na SZ(SDZ)->vystrčí raketu nebo ardu(žádný jiný záložník nepřipadá v úvahu).
Nevím koho z této dvojice bych vystrčil radši.Arda je na SZ dřevo , ale je to skvělá náhrada na levé křídlo místo Neymara.Rakitič je na SZ dobrý až chvalitebný , ale už mu je také dost a potřebujeme , aby mladí záložníci více hráli.

18.01.2017, 16:55
karlos karlos

nejlepší by bylo , kdyby jsme prodali jméno stadionu tak za 200-300M.Ale ten pocit , když by komentátoři říkali: vítejte na Hablihublinudi camp nou , nebo opět se shledáváme na Camp Nou chichunchan....smiley

18.01.2017, 16:57
Jhonys karlos

Rakitič je na SZ dobrý až chvalitebný , ale už mu je také dost -- na to se napsat snad jen: LOL smiley

19.01.2017, 12:19
karlos Jhonys

A jak jinak bys ho popsal??Že je výborný???Výborný je Messi.Raketa je chvalitebný....(kdo t onepochopil , tak to myslím jako ve škole)

19.01.2017, 16:19
Jhonys karlos

ano, Ivan je podle mě výborný. Nevím, proč srovnáváš Rakitice s Messim, když: 1. každý hrajou na jinem postu 2. proč Messiho s někým srovnáváš, když nemá konkurenci... ale to lol jsem napsal na to, že je Ivan starý (pro ty, kteří to nepochopili).

19.01.2017, 20:37
karlos Jhonys

Oproti jiným záložníkům patří mezi ty starší.A dobře, srovnávat ho s Messim nejde, tak to mapíšu jinak : Iniesta hraje na výbornou, rakitic oproti nemu hraje chvalitebne...

20.01.2017, 05:40

Já teda to prodlužování smluv u těch moderních kopaček nechápu! Jak to sakra je? Člověku se zdá, že se jejich smlouvy furt dokola řeší a prodlužují snad po půl roce. Divné.

18.01.2017, 17:13
jurash JazzCat

Vždyť už Pelé před 20- ti lety poukazoval na to, že někde na zemi není ani čistá voda a žrádlo a ti komedianti berou love, jako rozpočty celých zemí. Kde to skončí a kdy?????

19.01.2017, 19:13

Manchester City, který je ochotný nabídnout až 115 milionů euro a Messimu plat 900 tisíc euro týdně.
OTAZKA: neni to malo 115 milionu za nejlepsiho fotbalistu? Vzdyt minulou sezonu kdosik nabizel 250-300 mil euro, tak nechapu takovej propad

19.01.2017, 08:12
Alirael Messi the Genius "10"!

to bude tym, ze to je blabol

19.01.2017, 09:07

Asi žádná charita to nebude. Jakmile skončí, pápá do Argentiny. Na Barcu si vzpomene při promoakcich. Neda se drzet vztah na dalku. Vemte si Puiho, ten bydli za rohem a moc videt neni. Messi bude mit druhou pulku zivota treba bez zamestnani a to neco sezere. Pokud zustane u fotbalu, tak v Arg.

20.01.2017, 15:24
Migueli McL_cule
Systémový administrátor

Puyol není vidět, protože se s vedením nerozešel v nejlepším.

20.01.2017, 15:30

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat