MEZINÁRODNÍ TURNAJ FANKLUBŮ 2017

MEZINÁRODNÍ TURNAJ FANKLUBŮ 2017

O víkendu se na Slovensku v obci Radava uskutečnil první ročník Mezinárodního turnaje Penyí s účastí slovenského, polského a českého fanklubu.

Tento turnaj organizovala slovenská Penya Eslovaca dels Alts Tatras.

Z polské Penyi Fanclub Barça Polska dorazilo přes 20 členů a stejný počet dorazit také z naší Penyi Lleó de Dues Cues.

Na Slovensko jsme se vydali převážně z Brna. A právě v Brně jsme ještě před odjezdem měli s Pavlem Ježkem setkání v Grill Baru Boby, kde se rýsuje naše fanklubová základna. Tento bar bude nyní sloužit setkáním fanoušků při sledování zápasů z Brna a okolí, a někdy také z celé České republiky. Právě v tomto městě se totiž poslední dobou setkává nejvíce fanoušků a členů našeho fanklubu.

Po obědě jsme vyrazili naším fanklubovým vozem. Cesta to byla pohodová, i když serpentiny, které nám Google poradil místo Bratislavy, nebyly zřejmě pro některé tou nejlepší volbou. Cesta ubíhala o něco rychleji i díky slivovici od Fouska.

Poté, co jsme dorazili do obce Radava, jsme se přivítali s pořadateli a ubytovali se. Následovala večeře a také pitný režim – ten je přeci před důležitým sportovním výkonem nejpodstatnější.

Dorazil i zbytek našeho týmu – včetně Miry Takáče, což znamenalo velké pozdvižení. Ten totiž pitný režim zahájil již po cestě, a tak dorazil ve velmi dobré formě.

Ihned byl s každým ze slovenské a polské penyi největší kamarád. A všechny naučil svůj chorál „ukažte těla, ukažte nádherná těla“, který samozřejmě vždy zpíval bez trička. A nakonec se právě z tohoto „chorálu“ stala taková řekněme hymna tohoto setkání a slyšet ho bylo opravdu často – i od Poláků.

Také jsme si přichystali pokřik, který nevymyslel nikdo jiný než náš Mira. Gořalka? Všem! Sex? Všem! Vítězství? Jenom nám!

Pár lidí dorazilo až později, a tak se veškerý program mírně posunul. Kolem 10. hodiny večerní nás pak oficiálně přivítal prezident slovenského fanklubu Peter Bellás. A následoval volný program – u některých až do 5 do rána. Kromě pití a bohatých historek byl na pořadu dne i bowling.

Sobota byla zahájena snídaní a následovalo společné focení a lehký trénink. Nám ještě dorazily 4 posily ze Slovenska a po obědě jsme se vydali na samotný turnaj. Bohužel počasí nám úplně nepřálo a tak se turnaj přesunul do haly.

Fanclub Barça Polska měl 11 hráčů, Eslovaca del Alts Tatras 12 hráčů, no a my hned 19. Což je sice skvělé a jsem rád za tento vysoký počet účastníků. Ale bohužel po přesunutí do haly to nebylo ideální. Proto jsme utvořili 2 týmy a každý hrál jeden poločas s každým ze soupeřů. Což se samozřejmě podepsalo na sehranosti a dalších důležitých aspektech hry. 

Turnaj byl zahájen bratrským soubojem, tedy mezi naším a slovenským fanklubem. I když jsme prohrávali již 0:3, nakonec jsme zápas málem zremizovali. Bohužel řada chyb a neproměněných šancí nás nakonec stála i bod a zápas skončil vítězstvím slovenské Penyi 3:2.

Druhý zápas jsme znovu nastoupili my, tentokrát proti Polákům, kteří opravdu nehráli v rukavičkách. Nedůsledná obrana nakonec vedla k vysoké prohře 9:3.

Třetí zápas vyhráli také Poláci, když pořadatelé porazili 3:0, a tak se vítězem prvního ročníku Mezinárodního turnaje fanklubů stala polská penya Fanclub Barça Polska.

Po skončení jsme si ještě zahráli proti sobě a mnou vedený tým porazil tým vedený zkušeným Mirou Takáčem 14:12, kdy se mi povedlo vstřelit rovných 10 gólů. Možná by je příště chtělo vstřelit během turnaje a ne až po jeho skončení.

Pak byl znovu zahájen volný program. U některých to znamenalo znovu pitný režim, jiní vyrazili do sauny.

Následovala večeře a pak již vyhlášení výsledků turnaje a další oficiality. Začalo se třetím místem a pohár z rukou pořadatele převzal náš kapitán Jan Rotrekl (Gianni). Druhé místo převzal kapitán Slovenské penyi a následovalo vyhlášení vítěze a gratulace polskému fanklubu. Puštěna byla i polská hymna, což si Poláci náramně užívali.

Poté byl vyhlášen nejlepší střelec, což byl se třemi góly Martin Miškařík z našeho fanklubu. Nejlepším gólmanem byl vyhlášen brankář slovenského fanklubu.

Pak přišla na řadu ta nejdůležitější oficialita, a to podepsání memoranda o spolupráci.

To podepsal prezident slovenské Penyi Peter Bellás, prezident polské Penyi Paweł Kołodziejski a já jako prezident českého fanklubu. Detaily z podepsání memoranda si můžete přečíst zde.

Následovaly krátké proslovy a pak už zápas Barçy s Gironou. I když pořadatelé celý turnaj a vše zorganizovali dokonale, nebýt Pavla Ježka a jeho notebooku a dat, zápas bychom možná ani neviděli. Internet, a vlastně i signál v penzionu nepatřil k nejsilnějším.

Zápas začal a s ním i fandění. I když jsem přeci jen čekal o něco více, vzhledem k počtu lidí a množství alkoholu. Čím to ale bylo, se vyřešilo v druhém poločase. Přišel Mira Takáč, který na prvním poločase chyběl, a atmosféra se ihned zlepšila o 200 % a nechyběl ani pokřik „ukažte těla“. Ten se zopakoval i po góle a tričko si určitě nesundal jen Mira. Slavilo se ve velkém stylu.

Poté následovala volná zábava, která znovu pokračovala až do ranních hodin. Na programu byl znovu bowling a v pozdějších hodinách i tancování. Na kreace Miry některé Polky jen tak nezapomenou.

Ráno následovala snídaně a pak už jen rozloučení a poděkování pořadatelům za úžasný víkend.

Na závěr bych rád poděkoval pořadatelům ze slovenského fanklubu za skvělou organizaci. Pak bych rád pogratuloval polskému fanklubu Barça Polska k vítězství a následně poděkoval všem zúčastněným. Věřím, že další ročník bude zastoupen ještě více fankluby.

Speciálně děkuji všem členům z našeho fanklubu, kteří dorazili. I přes velkou vzdálenost se nás nakonec sešlo 21, což je úžasný počet. Věřím, že jakmile se sehrajeme a vypilujeme taktiku, výsledky budou lepší. 

Visca el Barça i visca la Nostra Penya!

 

Tomáš “Migueli“ Škurek

Prezident

Penya Barcelonista Lleó de Dues Cues




Diskuze

Migueli
Systémový administrátor

Ještě jednou díky všem, bylo to úžasné!

Některé hlášky a historky prostě nejsou zveřejnitelné a nebo se prostě nedají dost dobře popsat, to se musí zažít smiley

Jako například "Coooooo?" a podobně smiley

Věřím, že další rok nás pojede ještě více smiley

26.09.2017, 14:49

Ja ĎAKUJEM za pozvanie a super prijatie smiley Visca el Barça smiley

26.09.2017, 20:06
Migueli Sabinho
Systémový administrátor

Takové super posily vždycky rádi přivítáme smiley

26.09.2017, 20:50
Migueli
Systémový administrátor

Za rok zřejmě i s účastí rakouské a německé Penyi smiley

27.09.2017, 11:34
Migueli Migueli
Systémový administrátor

S tou rakouskou (z Vídně) jsme se měli možnost potkat již v Praze na zápase s Plzní smiley

27.09.2017, 11:35
Migueli
Systémový administrátor

Fotky z turnaje: ulozto.sk

heslo: meitn

Vypadají luxusně!

03.10.2017, 14:24
Migueli
Systémový administrátor

Report pořadatelů: fcbarca.sk

05.10.2017, 10:34

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat