NOVINKY Z NÁRODNÍCH TÝMŮ

NOVINKY Z NÁRODNÍCH TÝMŮ

Několik hráčů prvního týmu je na srazech svých národních týmů, se kterými je čekají přátelská utkání a kvalifikace na Mistrovství světa. Podívejte se, co je u našich reprezentantů nového, příspěvky se budeme snažit postupně aktualizovat. Na konci článku najdete seznam všech utkání, která barcelonské hráče čekají.

PONDĚLÍ 27. BŘEZNA

Evropské kvalifikační zápasy jsou za námi, některé hráče však čekají ještě přátelská utkání. Portugalsko s André Gomesem se utká se Švédskem, branku Nizozemska by proti Itálii by mohl hájit Jasper Cillesen a nejvíce zástupců z řad barcelonských hráčů se objeví v utkání mezi Francií a Španělskem. 

V Jižní Americe jsou v úterý na řadě stále ještě oficiální utkání. Argentina vyjíždí do Bolívie a za vítězstvím by ji měl táhnout Messi. Brazílie hostí Paraguay, v tomto zápase bude jistě vidět Neymara. A v neposlední řadě vyjíždí Uruguay do Peru, kde by měl naskočit už i Luis Suárez.

Odlétáme a jako vždy nadšení!

Denis Suárez nastoupil za španělskou jednadvacítku v základní jedenáctce při přátelském utkání s Itálií. Španělé vyhráli 2:1 a Denis měl prsty v prvním góle, když jeho střelu brankář vytěsnil, ale Saúl dokázal míč dorazit do brány. Celkově předvedl povedený výkon.

Konec v Říme! @SeFutbol zvítězil na Olympijském stadionu a je připraven na Evropu 

Ardu Turana čekalo přátelské utkání proti Moldávii, Turecká fotbalová asociace však oznámila, že Arda do zápasu nezasáhne. Mělo by jít jen o preventivní opatření kvůli problému s třísly a na nedělní utkání proti Granadě by měl být připraven.

Arda Turan nebude proti Moldávii hrát

Po třech dnech volna se barcelonští hráči vrátili k tréninku a první dva reprezentanti hlásí návrat - ke spoluhráčům se připojili Ivan Rakitic a Javier Mascherano.

NEDĚLE 26. BŘEZNA

Lionel Messi nekouzlí jen v Barceloně, daří se mu to i za národní tým Argentiny! Chybí mu jen gól na Hernána Crespa, který je s 18 góly nejlepším střelcem kvalifikace. Messi by mohl jeho zápis dorovnat či překonat v zápase proti Bolívii, který Argentinu čeká v úterý v 10 hodin večer. Určitě do něj nezasáhne Mascherano, který se předčasně vrátil do Barcelony. V posledním utkání Argentiny proti Chile uviděl žlutou kartu a pro další zápas je suspendován.

Věděli jste, že Messimu chybí gól, aby dohnal nejlepšího střelce kvalifikace Hernána Crespu? Messi má 18 a Crespo 19.

Německo si poradilo s Ázerbajdžánem a hladce jej porazilo 4:1 díky gólům Schürrleho, Müllera a Gomeze. Šlo o pátou výhru v řadě a pokračuje tak v krasojízdě za postupem na MS 2018 v Rusku. Ter Stegen pouze přihlížel z lavičky.

Placák na dobře odvedenou práci!

SOBOTA 25. BŘEZNA

Další dobrou práci odvedla i Francie se Samuelem Umtitim, nad Lucemburskem zvítězila 3:1, čímž si udržela první místo ve skupině A. Tabulku vede se 13 body, druhé je Švédsko s 10 body a následuje Bulharsko s devíti, které zasadilo tvrdou ránu nizozemským nadějím na postup na Mistrovství světa, když Oranjes v Sofii porazilo 2:0. Jasper Cillessen přihlížel porážce jen z lavičky.

Je konec! Bleus vyhráli proti Lucembursku 3:1!!!
Důležitá výhra !

André Gomes odehrál za portugalský národní tým 86 minut při výhře 3:0 nad Maďarskem, což mistrům Evropy před Maďary zajistilo už pětibodový náskok v tabulce. Celkově však skupinu B stále vede Švýcarsko, ale Portugalsko má dobře našlápnuto alespoň k playoff.

Polovina cesty splněna: Portugalsko vstřelilo 3 góly, ale nedostalo žádné!

PÁTEK 24. BŘEZNA

Chorvatsko s Ivanem Rakiticem si také připsalo výhru, díky gólu Kalinice porazilo Ukrajinu 1:0. Ivan odehrál 79 minut. Ve skupině I náleží Chorvatům první příčka, z posledních pěti zápasů navíc ani jednou nepoznali hořkost porážky a obdrželi pouhý jeden gól.

Chorvatsko porazilo v kvalifikaci Ukrajinu! Nikola Kalinic skóroval v 38. minutě a zajistil #Vatreni výhru 1:0! Gratulujeme!

Španělsko si nad Izraelí zajistilo výhru 4:1 díky gólům Silvy, Vitola, Diega Costy a Isca. Z barcelonských řad odehrál celý zápas Piqué, Alba a Busquets, Iniesta byl v 69. minutě střídán. Španělsko je zatím se čtyřmi výhrami a jednou remízou neporažené a ve skupině mu náleží mu první místo.

Andrés Iniesta po zápase vypadal spokojeně, na El Molinón si dokonce od fanoušků vysloužil potlesk vestoje. 

Velký zápas! Velká snaha! Díky Gijóne!
Španělsko po výhře nad Izraelí drží první místo

Arda Turan odehrál za Turecko celých 90 minut při pohodlném vítězství 2:0 nad Finskem. Turci si v boji o Mistrovství světa připsali důležité tři body.

Arda Turan odehrál 90 minut při výhře Turecka nad Finskem 2:0 v kvalifikační skupině na Mistrovství světa 2018 v Rusku

V Jižní Americe to s posledními pěti zbývajícími zápasy vypadá následovně. První tři národní týmy si užívají služeb jednoho z trojzubce. Přímý postup si zajistí čtyři nejlepší týmy, pátý pak ještě může zabojovat v playoff. Zatím není nic jisté a dá se říci, že jediná Brazílie se nachází v "pohodlné" pozici.

Dobrou noc těm, kteří budou spát v izolovaném vedení kvalifikace

Argentina v Buenos Aires porazila Chile 1:0 díky penaltě Messiho, který se trefil proti svému bývalému spoluhráči Claudio Bravovi. Tři body posunují Argentinu na třetí místo v kvalifikační skupině Jižní Ameriky.

Konec zápasu! Výběr triumfoval nad @LaRoja na Monumental

Parádní lob Neymara a hattrick Paulinha zajistili Brazílii sedmou výhru v sedmi utkáních, Brazilci tak nadále zůstávají na čele kvalifikační skupiny Jižní Ameriky

S klidem dal skvělý gól a udělal další krok k Mistrovství světa

Denis Suárez naskočil za španělskou U21 z lavičky a dokončil obrat Španělů nad Dánskem gólem na 3:1!

Konec v Nueva Condomina! Představení hráčů sledovalo 25 632 lidí na stadionu! Děkujeme Murcio 

ČTVRTEK 23. BŘEZNA

I když byl hlavní hvězdou včerejšího zápasu Německa Lukas Podolski, často se v příspěvcích zmiňovalo i jméno Marca-Andrého ter Stegena.

Díky @mterstegen1 udržel #DieMannschaft od prohry s Francií z Eura 7 čistých kont v řadě

Na programu je i další zajímavé utkání, Uruguay totiž hostí Brazílii. Luis Suárez je sice s kádrem Uruguaye, pro následující utkání je však suspendován. Na videu z tréninkového zápasu jej můžete najít na ne zcela obvyklé pozici...

Vyřazováky. Nejlepší neformální fotbal nebesky modrých na posledním tréninku Uruguaye

Dalším reprezentantem Argentiny z řad barcelonských hráčů je samozřejmě i Javier Mascherano, který byl zachycen při pilování svých střeleckých schopností.

Trenér Edgardo Bauza nedělá kolem základní jedenáctky na zápas proti Chile žádné tajnosti a už stihl oznámit, že začne s Romerem, Mercadem, Otamendim, Rojem, Masem; Mascheranem, Bigliou; Messim, Agüerem, Di Maríou a Higuaínem. "Messi je v pořádku, stejně jako zbytek kádru kromě Dybaly," dodal trenér Argentiny. "Může měnit pozice, dávám mu naprostou volnost."

Trefil cíl? Mascherano testuje střelu z dálky.

Ivan Rakitic popřál všem dobré ráno ze své rodné země, kde jej s chorvatským výběrem v pátek čeká zápas proti Ukrajině v rámci kvalifikace na Mistrovství světa. Půjde o důležité utkání pro oba týmy ze skupiny I, pouze vítěz skupiny si totiž zajistí přímý postup na šampionát v Rusku. Týmy na druhých pozicích si to o čtyři zbývající místa rozdají v playoff. Ve skupině I je i Turecko s Ardou Turanem.

Ohromný den pro Argentinu. Čeká ji domácí zápas proti Chile, který slibuje další úchvatný souboj o čtyři nejlepší týmy Jižní Ameriky, které si zajistí automatický postup na Mistrovství světa. Zde můžete vidět Messiho, který se rozcvičuje při nohejbalu proti Sergiu Agüerovi, jehož syn, Benjamín Agüero Maradona, vypomáhá barcelonské hvězdě. A ano, je to Maradona, Benjamín je totiž vnukem slavného Diega...

 

Duo #Messi-Agüero během přestávky při nohejbalu. Společníkem 10 však není @aguerosergiokun, ale jeho syn Benjamín. Skvělé!

Během středečního utkání Německa s Anglií se všechno točilo kolem Lukase Podolskiho, který si za německý národní tým zahrál naposledy. Rozloučil se vítězným a zároveň jediným gólem zápasu, který tak skončil 1:0.

My se však soustředíme na Marca-Andrého ter Stegena, který opět předvedl parádní výkon. Skvělý zákrok předvedl hned zkraje při hlavičce Diera a poradil si i se samostatným nájezdem Dele Alliho, svatyni Německa střežil po celých 90 minut.

Německý národní tým nyní odcestuje do Ázerbajdžánu, kde jej čeká zápas v rámci kvalifikace na Mistrovství světa. Neuer je stále zraněný, takže Joachim Löw má nejspíše jasno v tom, že do brány by se měl opět postavit právě ter Stegen.

Dnešek jsme chtěli udělat opravdu výjimečným a uspěli jsme! Ohromný gól Podolski !! Bylo mi potěšením, i když jsi z Kolína...

Španělský národní tým si před kvalifikačním utkáním proti Izraeli dnes zatrénoval hned dvakrát. Barça má v kádru čtyři zástupce: Gerarda Piquého, Jordiho Albu, Andrése Iniestu a Sergia Busquetse. Zápas je na programu v pátek na El Molinón.

Nová tréninková jednotka! Dnes dvojitý trénink jako příprava na zápas proti Izraeli.

Německo se dnes utká v přátelském utkání s Anglií, zápas se odehraje v Dortmundu. Manuel Neuer, který je obvykle jedničkou na post gólmana domácích, je vyřazen ze hry kvůli problému s lýtkem, což zvyšuje šance Marca-Andrého ter Stegena. Marc by mohl odchytat celý zápas, nebo alespoň 45 minut. Neuer byl nahrazen Kevinem Trappem z PSG, třetím gólmanem Německa je Bernd Leno z Bayeru Leverkusen.

Půjde o poslední utkání Lukase Podolskiho v dresu Die Mannschaft a fanoušci pro něj chystají rozlučku, jakou si zaslouží.

ÚTERÝ 21. BŘEZNA

Holandsko, které chybělo na Euru 2016, je ve své kvalifikační skupině druhé za Francií a čeká jej ošidný výlet do Bulharska. Jasper Cillesen je nejnovějším z mnoha reprezentantů Nizozemska, kteří hráli za Barçu. Je také žhavým kandidátem na post brankářské jedničky, manažer Danny Blind se bude rozhodovat mezi jím a jediným hráčem PSV v kádru, Jeroenem Zoetem. Uvidíme v sobotu.

První trénink

Francie se Samuelem Umtitim je na čele své kvalifikační skupiny a málokdo předpokládá, že by se jejich pozice po zápase s Lucemburskem změnila. Utkání je čeká v sobotu, poté je ještě čeká přátelák proti Španělsku.

 

Společně za Francii

Španělsko už si zajistilo postup mezi 12 nejlepších týmů na Mistrovství Evropy jednadvacítek, které se letos bude konat v Polsku. Denis Suárez je členem kádru, který tento týden čekají zahřívací přáteláky proti dalším postupujícím, Dánsku a Itálii.

Týden s...

Jordi Alba oslavil své 28. narozeniny se svými spoluhráči z národního týmu, včetně Andrése Iniesty.

Gratuluji bratře! Jsi výjimečný! Je mi potěšením sdílet s tebou tolik okamžiků! Pro mnoho dalších

Leo Messi a Javier Mascherano přiletěli do Argentiny, kde se připravují na domácí zápas proti Chile a venkovní proti Bolívii. Od těchto dvou se žádné vyjádření neobjevilo, nikdo to však ani neočekával. Po prohře 3:0 s Kolumbií z listopadu vydal celý kádr Argentiny prohlášení, že nebude médiím poskytovat žádné rozhovory. 

Společně s kapitánem #Messi míří hráči na hřiště, kde pokračují ranním tréninkem 

Hned několik vyjádření z tábora Uruguaye, která ve středu hostí Brazílii v souboji nejlépe umístěných týmů zóny Conmebol. Manažer Óscar Washington Tabárez přiznal, že "i kdybych měl recept na to, jak zastavit Neymara, nikomu bych to neřekl. Ale bohužel žádný nemám!"

Uruguay má zároveň trable s absencí barcelonského střelce Luise Suáreze, stejně jako Fernanda Muslery, kteří jsou suspendováni. Kapitán Diego Godín k tomu řekl: "Jsou na svých pozicích velmi důležitými hráči, ale máme dostatečně dobrý kádr na to, abychom je nahradili kvalitními hráči."

Obránce José María Gimenéz přidal: "Luis je pro nás velmi závažnou ztrátou, protože je nejlepším středním útočníkem na světě."

Suárez je i přesto v kádru, pro další utkání proti Peru už totiž bude k dispozici.

Nominace Uruguaye k nadcházejícím zápasům

PONDĚLÍ 20. BŘEZNA

Andrés Iniesta přidal fotku se svým bývalým kolegou z Barcelony, který nyní hraje za AC Milán. Oba jsou se španělským týmem, který v pátek přivítá v Gijónu Izrael.

Velké setkání ve výběru!!!
Zpátky v Holandsku na přípravu nizozemského národního týmu na kvalifikaci Mistrovství světa proti Bulharsku, 25.3. 2017
15 hráčů kádru FC Barcelony odjelo plnit své reprezentační povinnosti

A na závěr zde můžete vidět seznam veškerých utkání na mezinárodní scéně, ve kterých je možná účast barcelonských hráčů:

Středa 22. března

20:45 Německo vs. Anglie (přátelák), Signal Iduna Park, Dortmund

Čtvrtek 23. března

19:30 Španělsko U21 vs. Dánsko U21 (přátelák), Estadio de la Nueva Condomina, Murcia

20:00 Uruguay vs. Brazílie (kvalifikace na MS), Estadio Centenario, Montevideo

20:00 Argentina vs. Chile (kvalifikace na MS), Estadio Monumental, Buenos Aires

Pátek 25. března

20:00 Turecko vs. Finsko (kvalifikace na MS), Antalya Arena, Antalya

20:45 Španělsko vs. Izrael (kvalifikace na MS), El Molinón, Gijón

20:45 Chorvatsko vs. Ukrajina (kvalifikace na MS), Maksimir, Záhřeb

Sobota 25. března

19:45 Portugalsko vs. Maďarsko (kvalifikace na MS), Estadio da Luz, Lisabon

20:45 Lucembursko vs. Francie (kvalifikace na MS), Josy-Barthel, Luxembourg

21:45 Bulharsko vs. Nizozemsko (kvalifikace na MS), Vasil Levski, Sofia

Neděle 26. března

21:00 Ázerbajdžán vs. Německo (kvalifikace na MS), Tofig Bahramov Stadium, Baku

Pondělí 27. března

21:00 Itálie U21 v Španělsko U21 (přátelák), Olympic Stadium, Řím

Úterý 28. března

18:00 Estonsko vs. Chorvatsko (přátelák), Le Coq Arena, Tallinn

20:45 Portugalsko vs. Švédsko (přátelák), Estádio do Marítimo, Madeira

20:45 Nizozemsko vs. Itálie (přátelák) Amsterdam Arena, Amsterdam

21:00 Francie vs. Španělsko (přátelák), Stade de France, Paříž

22:00 Bolívie vs. Argentina (kvalifikace na MS), Hernando Siles, La Paz

2:45 Brazílie vs. Paraguay (kvalifikace na MS), Arena Corinthians, Sao Paolo

4:15 Peru vs. Uruguay (kvalifikace na MS), Estadio Nacional, Lima


Zdroje: fcbarcelona.com, twitter.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat