POHLED FANOUŠKA: PROČ PADÁME, BRUCI?

POHLED FANOUŠKA: PROČ PADÁME, BRUCI?

Abychom se naučili zvednout... Přinášíme vám překlad názoru Navjota Kasukurthyho, který byl publikován na fanouškovské stránce barcablaugranes.com.

Všichni jsme věděli, že to přijde.

Byla to naše prohra s Alavésem a remíza s Betisem.

Prohry s Málagou a potupa v Paříži.

A nakonec přišla prohra s Juventusem...

O osudu našeho tažení sezónou už bylo rozhodnuto dávno předtím, než ve středu na Camp Nou zazněl závěrečný hvizd. Vyřazení z Ligy mistrů bylo vnímáno spíše jako tiché přijetí pravdy než šok - ve skutečnosti je záhadou, jak jsme to vůbec mohli dotáhnout tak daleko.

Barcelona už zkrátka není tím stejným klubem.

Ať už je to na hřišti či mimo něj, Barcelona selhala při posilování kádru - k přestupům dochází z politických důvodu, nákupy jsou reaktivní a výsledkem je, že to na hřišti vypadá chaoticky.

Barça v této sezóně drží slušnou sérii výher, kterou zaobalila některé slabé výkony z naší každoroční rvačky o tituly.

Zápasy, jako je vzrušující výhra 2:3 proti Valencii nebo legendární remontada 6:1 proti PSG, přepsaly některé knihy rekordů. Zdánlivě se jednalo o přehlídku toho, že Barça dokáže vyhrávat, i když je všechno proti ní. Přesnější verze historie však ukáže Barçu, která v zápasech nedokázala dominovat, která byla zranitelná při protiútocích a která ztratila svou identitu hraní fascinujícího fotbalu.

Taktický úpadek a špatné řízení kádru Barcelony se staly jádrem problému a vedly ke katastrofální sezóně, kterou lze jen těžko označovat za úspěch.

Páni v oblecích z kancelářských prostorů udělali ještě jednu reaktivní volbu. To když se rozhodli přivést trenéra v minulosti spjatého s klubem, namísto takticky prohnaného muže. Nebo když se najednou začali zajímat o bývalé hráče akademie, zatímco ignorují zející díry v obraně a záloze.

Klub čeká zásadní změna. Ať už se nám to líbí nebo ne a ať už to vede k lepšímu nebo horšímu, jde o rekonstrukci, kterou momentálně zoufale potřebujeme.

Prohru s Juventusem lze označit mnoha výrazy, "překvapivá" k nim však nepatří. Neúspěch v Lize mistrů by měl hráče motivovat k zakončení sezóny s obnoveným nasazením. Pokud ne, klub se nejspíš dostane pod tlak, aby dodal kvalitu do naší průměrné zálohy a obranné řady, což by jenom náš tým zlepšilo. Pokud však vyhrajeme, hodně z těchto záležitostí by mohlo být zameteno pod koberec.

Je komické, že prohra může být pozitivní, ale hádám, že v politicky motivovaném světě to tak prostě funguje.

Do té doby se však fanoušci stále mohou radovat ze středečního výsledku...

Alespoň se naučíme, jak se máme zvedat.

Příspěvek sdílený Navjot Kasukurthy (@navjot4664),


Zdroje: barcablaugranes.com, instagram.com/navjot4664



Diskuze

Pamatám sa, že pred sezónou sa hovorilo o jednoznačnom útoku na treble....šlo o reakciu na prestupové leto, ktoré vyzeralo na jedno z najvydarenejších za posledné roky...teraz všetci nadávajú na prestupovú politiku a ja súhlasím s tým, že je potrebná dokladna analýza a veľké zmeny, ale rozoberme si posledné prestupy a zistíme, že na papiery vyzerali skvelo..rok dozadu sme vzali najlepšieho a najbojovnejšieho hráča Atletika Madrid a k tomu praveho obrancu, ktorý vyzeral ako mladšia a rýchlejšia verzia starnúceho a chyby kopiaceho Alvesa, obaja boli preverení La Ligou a zapadali na posty, kde sme potrebovali posilniť...

22.04.2017, 13:11

Minulé leto prišiel ľavý obranca, zase post, kde sme potrebovali doplniť , pričom šlo i hráča, ktorý má potenciál a može popri Albovi vyrásť...Umtiti ako stopér už aj v tejto sezóne presvedčil o správnosti nákupu....Suaréz za tie peniaze, s výkonmi ktoré predvádzal vo Villareale a s potenciálom nahradiť časom Iniestu bol tiež no brainer, toho nešlo nekúpiť.... Cillesen ako dvojka tiež logický a dobrý nákup, kór za tú cenu....po kúpe 4 utočníka sme volali celú minulú sezónu, kúpil sa mladý španielsky reprezentant, preverený ligou, u ktorého sa čakalo, že mu nebude vadiť presedieť dosť času na lavičke....

22.04.2017, 13:48

čím sa dostáváme k jedinému ozaj nevydarenému prestupu A. Gomesa...ja som už v lete písal, že toho hráča vobec nepoznám a že teda zostáva veriť tomu. že vedenie vie, čo robí....ukazuje sa ale, že asi úplne nevedelo...je to síce len jeho prvá sezóna a na papieri to možno ešte trochu ako náhrada za Busiho dávalo zmysel, ale ide o prestup, ktorý vobec nevyšiel a pritom bol najdrahší...takže keď to zhrnieme, tak mi vychádza jediný zlý prestup za posledné 3 obdobia...

22.04.2017, 13:54
Killa vikinecek

Já souhlasím, že přestupy nebyly, až na Gomese, takovej problém. Ten byl navíc a hráčů do zálohy bylo najednou moc. Horší už bylo zacházení s posilami. Barcelona je specifický klub a z minulosti víme, že hráči se potřebují aklimatizovat delší čas, aby předváděli nejlepší výkony, tím spíš, když to jsou mladí hráči, které jsme letos přivedli. Když se u někoho zdálo, že se rozehrává, šup s ním na tři zápasy na lavičku. Paco pro jistotu nehrál vůbec. Neustálá rotace v důležitých zápasech nám nejen ztrácela body, ale způsobila, že nemáme žádného záložníka o kterém by se dalo říct, že hraje ve formě. Naopak jsme vůbec nerotovali ty, co ve formě nejsou a hráli pořád. Luis Suaréz, Busquets. Nazval bych to skoro jako systematické rozesírání kádru a byl by div, kdyby forma neupadla.
Lucho určitě má svoje kvality, ale asi to nebude dlouhodobá práce s týmem. Jinak bych velké zásahy do sestavy nedělal. Určit na kom se postaví záloha-možná tam někoho kvalitního dokoupit. Útok je dobrej, ale zkoušet víc Paca. Do obrany koupit stopera a pravýho beka a klidně to se správným přístupem můžeme válcovat.

22.04.2017, 15:20
Jhonys Killa

Naprostý souhlas s oběma.

23.04.2017, 11:50

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat