PREVIEW 38. KOLA LALIGY: FC BARCELONA – SD EIBAR

PREVIEW 38. KOLA LALIGY: FC BARCELONA – SD EIBAR

Tři ze čtyř ligových titulů získal Johan Cruyff coby trenér díky tomu, že Barceloně v posledním kole pomohl výsledek jiného týmu. Nyní potřebují Katalánci obdobný scénář: porazit Eibar a doufat, že Málaga vyhraje nad Realem Madrid.

V roce 1992 i 1993 vděčila Barça za pomoc Tenerife, které v obou případech dokázalo porazit Real Madrid. V roce 1994 přišlo o titul Deportivo po remíze 0:0 s Valencií. Tehdy Barcelona porazila doma Sevillu 5:2 a celý Camp Nou s napětím očekával, jaký výsledek uslyší z rádia. V 90. minutě všem fanouškům zatrnulo – Depor získal penaltu! Miroslav Dukič však tváří v tvář brankáři Josému Gonzálezovi neuspěl a triumf v Primera Divisón tak počtvrté za sebou slavila Barcelona. 

Málaze ovšem culés nevěří. Může za to nedávné prohlášení prezidenta andaluského klubu a pak údajný bonus za přestup Isca, který Málaga získá, jen pokud LaLigu opanuje Madrid. Sandro Ramírez, odchovanec blaugranas a nynější nejlepší střelec boquerones, přesto prohlašuje: "Chci pomoci k titulu Barceloně."

I pokud se to Sandrovi povede, Barcelona s touto sezonou nemůže být spokojená. O skvělé výkony a výhry ve velkých zápasech přitom nebyla nouze, ale mnohokrát zmiňované problémy s produktivitou a konzistentností výkonů zapříčinily vyřazení z Ligy mistrů a rovněž aktuální situaci ve španělské lize. "Nebyli jsme schopni hrát na takové úrovni, aby titul závisel na nás," shrnul trenér Luis Enrique. "Teď se soustředíme na vítězství v našem zápase a na nic jiného, protože nemůžeme ovlivnit to, co se bude dít na jiném hřišti... Věřím v profesionalitu všech trenérů a hráčů, ať už jde o tým Primery, Segundy, nebo Tercery."

Eibar má nehledě na výsledky 38. kola splněno. Pokoušet se může akorát o to vylepšit nynější devátou příčku na osmou. "Vy novináři mluvíte jen o zápase Málagy a Realu a automaticky počítáte s tím, že Barça porazí Eibar. To se mi líbí, protože se pohybujeme mimo radary. Uvidíme, jestli z toho dokážeme něco vytěžit," uvedl kouč Basků José Mendilibar. "Hrajeme o hodně. Skončit na osmém místě by pro klub byl historický úspěch a také chceme jít na dovolenou s vědomím, že jsme odehráli skvělé utkání," dodává kapitán Dani García.

Barceloně se po nemoci vrací Gerard Piqué, takže je k dispozici celá papírově nejsilnější sestava. Ta se ale ještě ani jednou v tomto ligovém ročníku nesešla v základu. Kvůli svalovému zranění bude chybět Javier Mascherano a spolu s ním samozřejmě trojice Jérémy Mathieu, Aleix Vidal a Rafinha. 

 


Predikce utkání

Primera División - 38. kolo 21. května 2017, 20:00 Camp Nou Digi Sport 1

FC Barcelona

Alejandro Hernández

SD Eibar

Předpokládané sestavy


Předpokládané sestavy
FC Barcelona

Ter Stegen - Roberto, Piqué, Umtiti, Alba - Rakitič, Busquets, Iniesta - Messi, Suárez, Neymar

Předpokládané sestavy
SD Eibar

Yoel - Capa, Gálvez, Junca, Lejeune - Escalante, García, González - Enrich, Inui, León

Poslední zápasy


Poslední zápasy
FC Barcelona

cant determine date - teams:score - league