REAKCE PO ZÁPASE: KRÁL MESSI

REAKCE PO ZÁPASE: KRÁL MESSI

Hráčům bylo po včerejším dalším nezapomenutelném večeru do řeči. K zápasu se kromě obvyklých řečníků - Luise Enriqueho a kapitána Iniesty, vyjádřilo i šest dalších hráčů, což se tak často nestává. Všichni vychvalovali Messiho a porážku odvěkého rivala si nesmírně užívali.

Luis Enrique

"Byl to zápas dvou skvělých týmů a mohlo to skončit jakkoliv. Utkání mělo vysoké nasazení a čas od času bylo nekontrolovatelné, možná kvůli Lize mistrů. Často byla hra zeširoka otevřená, což ovlivňovalo rytmus. Šlo o zápas, který toho vyžadoval hodně fyzicky i psychicky."

"Výhra je obrovskou morální vzpruhou, tento svátek sv. Jiří bude v Katalánsku pořádně oslaven a budeme si ho pamatovat ještě mnoho let."

K Messimu měl barcelonský trenér jak jinak než samá slova chvály. "Messi dělá rozdíl, i když sedí doma a večeří. Je nejlepším hráčem všech dob a to jsem viděl hodně zápasů fotbalu - a videí. Teď jsou lidé lépe připraveni a on dělá rozdíl. A tohle byl jeho 500. gól!"

"Jen si to představte, svůj 500. gól dal zde, byl vítězný v 92. minutě na Santiago Bernabeu. Pro Lea je to velmi příjemné a je to příjemné i pro každého, kdo je spojen s Barcou."

"Umožňoval nám mít převahu v záloze, chtěli jsme ho mít na míči, co nejčastěji to šlo. V záloze to bylo s tolika těly složitější, ale on je při prvním gólu zvládl. Šlo to podle našich představ."

Lucho nezapomněl pochválit ani Sergiho Roberta. "Sergiho úprk v poslední minutě byl brutální. Nejenom technicky, ale i fyzicky. André Gomes zahrál také dobře, potom asistence Jordiho a parádní gól Lea."

K rozhodčím se nerad vyjadřuje, ať už v dobrém nebo špatném. "Myslím, že rozhodčí jako kolektiv zcela jasně potřebují pomoc."

"Tuhle sezónu prožívám jako by to bylo pět sezón. Tolik věcí už se stalo: dobrých, i ne tak dobrých, které jsem téměř zapomněl."

"Je ránou, když jste znovu usazeni na 2:2, ale hráči reagovali a bojovali až do úplně posledního dechu."

Andrés Iniesta

"Byl to zápas, který měl trochu od všeho. Fáze, kdy jsme to měli pod kontrolou, ale někdy jsme příliš spěchali do útoku."

"Tyhle zápasy jsou zde těžké a oba týmy měly šance, ale nakonec jsme v nastaveném čase dali ten vítězný gól my, takže odcházíme velmi šťastní. Nemohlo to být lepší. Splnili jsme náš cíl, měli jsme šanci a museli jsme jí využít."

"Úžasná věc na Leovi je, že vás nikdy nepřestane překvapovat. Po tolika letech je stále rozdílový. Pro nás je to čest a pro klub požehnáním."

Ivan Rakitic

"Mohli jste vidět, že před čtyřmi dny měly oba týmy náročné zápasy v Lize mistrů, dalo by se říci podle tempa. Nakonec jsme dokázali vyhrát a nic proti Realu Madrid, ale myslím si, že jsme si to zasloužili."

"Žádný tým ani hráč nebo fanoušek není překvapen Leem Messim. On je historií fotbalu."

"Každý tým a každý zápas přinese něco, ať už na čele nebo na spodku tabulky. Bude to těžké, ale musíme pokračovat. Teď si to chceme užít a připravit se na další zápas."

Marc-André ter Stegen

"Messi byl důležitý jako vždy, dělal rozdíl. O moc víc se toho o Messim říct nedá, je výjimečným hráčem. Jsem za něj tak šťastný, gratuluji mu k jeho 500 gólům. Nevím, jestli mám říkat, že dá víc jak 500, ale radši budu, když bude pokračovat stejným způsobem."

"Padlo pět branek, ale oba týmy byly velmi dobré. Na druhé straně hřiště byl brankář, který toho hodně vychytal. Prohráli, ale rád bych také pogratuloval jemu."

"Na můj první zápas na Santiago Bernabeu to nebylo špatné. Jsme více než šťastní. Zvláště jako tým, protože jsme ze sebe vydali vše po těžkém týdnu. Musíme pokračovat tímhle způsobem, abychom měli šanci vyhrát ligu."

Gerard Piqué

"Věřím tomu, že výsledek byl zasloužený, protože vyhrát na Bernabéu je velmi těžké. I když hrajete dobře, nemusíte nakonec vyhrát. Mám z tohoto hřiště fantastické vzpomínky."

"Dnes jsme byli lepším týmem.  Byli jsme svědky parádní podívané, ve které jsme měli převahu a jdeme do čela."

"Leův 500. gól musel být výjimečný, stejně jako je on. Doufám, že skončí až za mnoho let."

Jordi Alba

"Byl to ten nejposlednější manévr zápasu. Dostali jsme míč z obrany, Sergi utekl, potom nahrál Andrému, naběhl jsem a uviděl Lea a pak se to povedlo dokonale. Vždycky skóruje a to znamená, že my ostatní si připisujeme více asistencí. Byl to úžasný gól."

"Víme, že Madrid je na křídlech dobrý, že jsou velmi nebezpeční, ale my jsme také dobří v obraně. Když dal Madrid gól, fanoušci si asi mysleli, že už je po všem, ale Barça odhalila hrdost, kterou potřebujete, abyste zvládli zápasy jako je tento."

Luis Suárez

"Je na čase užít si porážku přímého soupeře, Madridu. Je na čase užít si nejlepšího hráče na světě a všech dob. Nadále ukazuje, že nejdůležitější zápasy jsou ty, kde ho doopravdy vidíte. Je to obdivuhodné."

"Náš osud stále není v našich rukách, ale oni jsou pod tlakem a musí vyhrát každý zápas, protože my chceme udělat to samé."

Sergi Roberto

"Byl to pro nás hodně důležitý zápas. Věděli jsme, že od nich můžeme získat a to se stalo. Do Barcelony se můžeme vrátit velmi šťastní."

"Myslím, že můžeme vyhrát všechny zbývající zápasy. Z tohoto můžeme načerpat hodně sebevědomí."

"Ve zbývajících zápasech budeme muset dřít. Pokusíme se vyhrát je všechny. Budeme bojovat až do konce."


Zdroje: sport-english.com, fcbarcelona.com



Diskuze

Tohle je Barcelona obrana trosku haprovala ale co cekat v zápase s realem naštěstí Mark skvělý v bráně a hlavně mame toho nejlepšího krále králů Leo diky za opět nádherný zážitek i když bity stále svuj💪💪💪💪zijem a o to slo visca barca

24.04.2017, 09:23

Leo ukazoval dres kotli Reálu?

24.04.2017, 16:32
milch The_DoctoR

Dle me ho ukázal všem co tam byli ať vi😂😂😂😂😂😂

24.04.2017, 20:48
xradis The_DoctoR

prý kotli Barcy, co byl tím směrem .... ale holt si museli ten pohled užít i Madridisti, no smiley

25.04.2017, 10:30

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
43. Raphinha 5
46. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat