REAKCE PO ZÁPASE: SMUTEK I HRDOST

REAKCE PO ZÁPASE: SMUTEK I HRDOST

Barcelona nedokázala Juventus porazit a po domácí remíze se musela s Ligou mistrů rozloučit. Hráči i trenér po náročném utkání jen těžko hledali slova, uznali však kvality soupeře a litovali zpackaného prvního zápasu. Pro Daniho Alvese jde o výhru s hořkosladkou příchutí, své kamarády nerad vidí smutné a po zápase se snažil uklidnit Neymara, který neudržel slzy.

Luis Enrique

"Naši cestu Ligou mistrů bych nemohl popsat jedním slovem. Velice špatný první zápas v Turíně nás stál šanci na postup. Ve druhém kole jsme měli více šancí než naši soupeři, i když jsme nedokázali dát gól."

"Z toho zápasu v Turíně si zapamatuji hodně věcí."

"Když nemáte míč, nátlak vytváří nebezpečné situace. Měli jsme jen málo času na odpočinek, dostali jsme se k několika střelám na jejich bránu. Snažili jsme se. Měli jsme dobrý přístup a hráči byli ambiciózní, ale míč tam nechtěl spadnout. Dnes jsme viděli dva týmy, které útočily. Juventus se poohlédal i po příležitostech k protiútoku. Pro naše hráče bylo těžké ovládat jejich intenzitu v útoku, když získali míč v obraně."

"Odnesu si z toho přístup mých hráčů a fanoušků, který měli až do poslední chvíle. Bojovali jsme až do samého konce."

"Nejspravedlivějším výsledkem by byla výhra. Výhra by pro nás dneska byla zasloužená, ale Juventus si zasloužil postoupit."

"Máme možnost dostat se do boje o ligový titul, v přímém souboji proti týmu, který je na prvním místě. Je to skvělá příležitost."

"Teď se musíme soustředit na dvě soutěže, ve kterých pořád jsme."

"Každopádně, miluji být v tak ambiciózním klubu jako je tenhle, kde chce každý vyhrát všechno od samého začátku sezóny. Tohle je noc, kdy můžeme být hrdí na to, že jsme fanoušci Barçy."

Gerard Piqué

"Jsou skvělým týmem a celkově byli lepší než my. Zasloužili si postoupit a přeji jim jen to nejlepší, protože mohou vyhrát celou soutěž."

"Možná jsme si mohli vytvořit více šancí, ale museli jsme vyšplhat na tak obrovskou horu."

"Jsou to Italové, oni vědí, jak dobře bránit a jsou v tom odborníci. Přišli hrát svůj styl fotbalu a vydařilo sem jim to velmi dobře."

"Jdeme na Bernabeu bojovat a pokusit se vyhrát. V posledním letech se nám tam dařilo a i když nejsme v nejlepší formě, můžeme vyhrát."

"Myslím, že to je prohra, ze které se těžko dostává, ale fanoušci byli úžasní a pořád zpívali. Zaslouží si, aby se na ně vzpomínalo. Byla to jedna z mála situací, kdy jsem viděl Camp Nou, který byl tak hrdý na prohru, to mě jen dělá hrdým na to, že jsem součástí tohoto klubu."

Andrés Iniesta

"Věděli jsme, že atmosféra by mohla být taková, jaká byla, jaká měla být, ale nebylo snadné udržet kontrolu při každé činnosti. Také jsme neměli štěstí, jaké bychom potřebovali, pomocnou ruku při snaze dostat míč za čáru a odrazit se. Pokaždé to bylo mimo náš dosah a nemohli jsme se dostat zpátky do boje tak, jak bychom chtěli. Nemohli jsme dělat nic dalšího než to, co jsme udělali."

"Před bránou jsme nebyli tak efektivní jako obvykle a to nás přišlo draho."

"Vzkazujeme fanouškům, že věříme v tenhle tým, máme v úmyslu zvedat trofeje. Je těžké být vyřazeni, ale od zítřka se věci mění. Liga je další soutěž a teď pokračuje na Bernabeu. Jedeme zde vyhrát, jako vždy. Je normální, že abyste dneska vyhráli ligu, potřebujete takovéto zápasy vyhrávat."

Sergi Roberto

"Fanoušci za námi stáli do poslední minuty, jako další hráč navíc. Potřebovali jsme jejich podporu, abychom to obrátili."

"Děkujeme za jejich podporu, bojovali jsme až do konce."

"Vytvořili jsme si mnoho šancí, ale nic tam nepadlo. Pokud by se tak stalo, byli bychom ve hře."

"Odcházíme zklamaní. Musíme být kritičtí, přemýšlet nad chybami a ke konci sezóny přistoupit, jak nejlíp to půjde. Pořád máme ligu a Copa del Rey a každý zápas bude rozhodující."

Dani Alves

"Bylo to těžké, věděli jsme, že nás čeká těžké utkání. Jsem šťastný za svůj tým a za své spoluhráče, ale cítím také hořkosladkou příchuť, když se sem vracím po tak dobrých časech."

"Moji kamarádi jsou smutní. Je to zvláštní pocit. Bolí to, ale to je práce. Kdyby to bylo naopak, mohli by být smutní kvůli mně."

"Říkal jsem Neymarovi, že to je život, bohužel jsme museli stát proti sobě. Nechtěl jsem se zaměřit jenom na tohle, prožívali jsme tyhle chvíle společně a teď je musíme prožívat každý zvlášť, takže je to těžké."

"Musíme se soustředit na naši práci, ale pocity zde jsou."

 


Zdroje: fcbarcelona.com, sport-english.com, marca.com



Diskuze

omyl, primy souboj. i kdyby jsme na SB vyhrali 10:0, tak nam to bude k smiley

20.04.2017, 15:48

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat