TOHLE NENÍ BARCELONA

TOHLE NENÍ BARCELONA

Úterní výprask 4:0 od Paris SG logicky přinesl řadu kritických reakcí z celého světa. V Anglii média píší o konci jedné éry, všeobecně se již počítá s odchodem trenéra Enriqueho na konci sezóny. I prodloužení Messiho smlouvy je nyní s otazníkem. Reálný může být i výměna sportovního ředitele Roberta Fernandéze. V Paříži to na Valentýna byla prostě katastrofa.

Ovšem nijak nečekaná vzhledem k průběhu letošní sezóny. „Real a Atletico ukázali ostatním, jak hrát na Barcu. V roce 2017 pouze v 1 utkání z 11 nedokázal soupeř napadáním prakticky ochromit barcelonskou rozehrávku,“ uvedl deník Mundo Deportivo. „Luis Enrique změnil Guardiolovu Barcu, hrálo se více přímočaře a hlavní úlohu mělo trio útočníků. Ostatní na to po dvou letech dokázali zareagovat a Enrique nemá žádný plán B,“ napsal deník El Pais. „Studovali jsme hru Realu a Atletica a fungovalo to,“ prozradil novinářům Eusebio Sacristain, kouč San Sebastianu.

Statistiky ukazují, že kombinace v rozehrávce mezi obránci a záložníky probíhá v této sezóně v průměru o 20 metrů blíže vlastní bráně, než v předešlých letech. Jinými slovy, soupeř dokáže Barcu pressingem zatlačit až před vápno, ačkoliv v minulosti Barcelona obvykle pohodlně kombinovala prakticky před půlící čárou.

Ve středečním utkání snesli dle hodnocení alespoň nějaké měřítko trojice Ter Stegen, Alba a Neymar. Pozoruhodné je, že právě Brazilec jako jediný po zápase hovořil o víře to v odvetě otočit a postoupit, byť šance odhadl na 1 %. To Messi v utkání ztratil 18 míčů, pouze 1 vystřelil na bránu a prakticky se nedostal do vápna. Luis Suárez měl pouze 5 přihrávek. Oba byli zcela odříznuti od hry. Stejně tak Andres Iniesta. Logické také bylo, že Pařížané vedli většinu útoku přes Sergiho Roberta, kterému měl vypomáhat André Gomés. Tedy přes slabší slabší stranu.

„Ten, kdo dal do smlouvy Gomése doložku o Zlatém míči, se asi zbláznil,“ zněl jeden z komentářů v madridských novinách. Pravdou je, že 40-miliónová posila v úterý zcela propadla a celkově zatím rozhodně nesplácí důvěru v něj vloženou. V předchozích letech slabší defenzivní činnost pravého obránce zalepoval Ivan Rakitič, který stejně jako v několika jiných zápasech byl opět jen na lavičce.

Ani sázka na navrátilce Iniestu a Busquetse nevyšla. Nevyšlo prostě nic. Co teď? Po utkání kapitáni uvedli, že tým nebyl takticky připraven. Messi údajně hovořil o tom, že Enrique je nejhorší trenér, pod kterým hrál a dal tak vzpomenout na jejich spory z počátku vzájemné spolupráce. Média mluví o ztrátě důvěry.

Jak je to s taktikou? Kouč v utkání z tradičního rozestavení 4-3-3 přešel na 4-2-3-1, ale to bylo vše. Nulový pohyb, nesehranost, nedůraz i nulová fyzička zůstali. Jiná taktická varianta nebyla vidět ani po poločasové přestávce. Má vůbec tým připraven jinou herní variantu? Zdá se, že nikoliv, nebo alespoň jí během uplynulých 6 měsíců neukázal a to včetně těch nejdůležitějších duelů, jako byl ten s PSG.

V mnoha klubech to funguje i tak, že herní změnu přinesou střídající hráči. V létě do Barcy přišlo 6 nových posil, jenže jak se ukázalo, minimálně směrem do ofenzívy jsou nepoužitelní. O Portugalci Gomésovi jsme již hovořili. V podobných utkáním by se nabízelo poslat na hřiště dalšího útočníka. Tím jediným je ovšem Paco Alcacer, který se za půl roku střelecky prosadil jednou. Jeho příchod by asi podtrhl celkovou komedii, i když by to byla alespoň nějaké změna. Letos 10-gólový Arda Turan je zase použitelný jen na levém křídle, kde hrát tentokrát nejaktivnější Neymar. V záloze je Turek naopak k ničemu. Ani prakticky neporazitelný Umtiti nepůsobil tentokrát vůbec jistě a především souhra celé obranné čtveřice nebyla hodná Ligy mistrů.

V teoretické, nikoliv praktické, spolupráci nedokázali zastavovat brejky Cavaniho, Di Marii, Draxlera a dalších a vynikající Verrati a Rabiot zcela vymazali Andrése a Sergia. V úterý měl situaci změnit Rafinha a v 70. minutě i Rakitič. Ani v takovém zápase tedy Enrique nevyužil všechny 3 střídání. Není divu, jelikož těžko hledat na lavičce někoho, kdo by mohl pomoci.

Vraťme se ještě k posilám. Vybraní hráči byli kupováni pro několik budoucích let, prakticky aby nadcházející léta, kdy klub bude finančně zatížen stavbou stadionu, nemusel být nikdo draze přiváděn. Ovšem bude nutné sáhnout do pokladny, pokud se má něco změnit. Jen odchod Enrique a příchod Sampaoliho, Koeman, Eusebia či pouze posun Unzue na posta hlavního stačit nebude.

„Unzue je podle hráčů ideální varianta namísto Enriqueho, stejně jako když po Guardiolovi převzal tým Vilanova,“ napsal deník Ara. Je to ale skutečně ten pravý? Těžko zvenčí soudit, jak funguje spolupráce trenérského týmu. Již za Pepa a Tita se často hovořilo o tom, že některé taktické varianty vymyslel právě Vilanova, jindy se naopak psalo, že Guardiola rozhodoval o všem sám. Stejné je to i od léta 2014, kdy současná dvojice do klubu přišla. Jak by ale mohl Unzue hru posunout, když je spoluautorem té současné?

Přestavba kádru, o které se hovoří od roku 2011, a které měla předešlé roky proběhnout, se z dnešního pohledu nepovedla. Jenže co s tím? V základní jedenáctce (tedy té proti PSG jen s výměnou Rakitiče za Gomése) lze jistě posílit především pravý kraj obrany. Sergi Roberto je velký univerzál a dříč a proti mnoha týmům ligy je velmi platný. Na nejvyšší úroveň to ale není a výkonů Daniho Alvése nedosahuje. Ostatní hráči se ovšem jen obtížně budou nahrazovat.

Jistě se nabízí hledat alternativu za stárnoucího a často zraněného Iniestu. „Barcelonská lavička by se mohla obměnit téměř celé,“ stálo v jednom z komentářů deníku El Pais. Teoreticky ano, prakticky nikoliv. Vše bude záviset na novém trenérovi a novém herním stylu. Co ale dál? Nabízelo by se doufat, že úterní facka tým probere. Zisk ligového titulu by mělo být dostatečnou motivací a vidina triumfů v LaLize a Copa del Rey potřetí za sebou je velmi lákavá.

Jenže letos už tým dostal facku několikrát a neprobralo ho to. Zvýšenou aktivitu, lepší výkony i novou taktiku nepřinesl na souboj v Chamions league proti Paris SG. Co tedy může přinést zlepšení? Do konce sezónu zbývá 3,5 mesíce a tedy stále dostatek času prokázat, že po úterním utkání apokalyptické hrozby byly buď zcela chybné, nebo naopak trefné.


Zdroje: jakub19.wordpress.com, sport.es, ara.cat, elpais.com



Diskuze

smileysmileysmiley

budem sa opakovať, ale fakt verím, že môžeme a vieme vyhrať akýkoľvek zápas s akýmkoľvek sú. jediným súperom FCB je FCB. ak budeme hrať naplno, behať, bojovať, potiť krv, premieňať šance, tak DOPRDELE PORAZÍME HOCIKOHO!!! sme fc barcelona, nie dedinský klub!!! tak nefňukajme a verme! dali sme nakladačky bayernu, realu, city. snáď sa nepokakáme pred PSG? sme barcelona predsa. dokážeme to otočiť.
smileysmileysmiley
poďme barca

15.02.2017, 18:26
kony pmadar1

Ale jasně, otázka spíš zní, jak je donutit běhat, bojovat a potit krev. Myslím, že jim Enrique o poločase neřekl: kluci dneska si fakt odpočiňte, mame před sebou ještě značnou část sezony, navíc cesta z Paříže bude dlouhá a nechci at jste na ni unavení. Dokonce si myslím, že jim řekl něco podobného jako říkáš ty. jsme Barcelona, začněte makat a výsledek se dostaví a já myslím, že by se dostavil ... Jenže nevím, jak ty hráče přesvědčit, nemyslím ani že to je nedostatek motivace, oni pořád chtějí vyhrávat to já vím, jen si myslím, že si myslí, že to pujde až moc snadno, a když to pak nejde, tak rezignují...

15.02.2017, 22:15

smileysmileysmiley

budem sa opakovať, ale fakt verím, že môžeme a vieme vyhrať akýkoľvek zápas s akýmkoľvek súperom. jediným súperom FCB je FCB. ak budeme hrať naplno, behať, bojovať, potiť krv, premieňať šance, tak DOPRDELE PORAZÍME HOCIKOHO!!! sme fc barcelona, nie dedinský klub!!! tak nefňukajme a verme! dali sme nakladačky bayernu, realu, city. snáď sa nepokakáme pred PSG? sme barcelona predsa. dokážeme to otočiť.
smileysmileysmiley
poďme barca

15.02.2017, 18:27

sorrysmiley, opravoval som chybu.

15.02.2017, 18:28

S tím Unzuem to je otázka no, já když kolikrát vidím co na té lavce dělá, že něco řekne Enriquemu a ten hned startuje to říct hráčům, tak si říkám kdo to vlastně trénuje. Navíc pokud se nepletu tak už to párkrát vedl i v poháru. Pro mě zvenčí by byl jasná volba, ale co když ma i on hlavní podíl na tom co se děje... To už je na vedení které do toho vidí.

15.02.2017, 18:52

Messi údajně hovořil o tom, že Enrique je nejhorší trenér, pod kterým hrál --- jó, tak to samé se v médiích objevovalo, když nás trénoval Tata.. smileysmiley

15.02.2017, 19:00

Skvělý článek, Kubo.
Opět...
Tleskám!!! smileysmileysmiley

15.02.2017, 19:34
Jakub19 felpod

Díky smiley

15.02.2017, 20:03
René Jakub19

smiley

15.02.2017, 20:22

Za sebe řikám...Sampaoli, Simeone, Koeman, Pochettino či Eusebio smiley Co Unzue? To mužeme jen spekulovat čeho je schopný když bude u kormidla on sám. Ovšem z článku....Jak by ale mohl Unzue hru posunout, když je spoluautorem té současné? To je otázka naprosto na místě nosmiley Když ted ale tak přemýšlim, nebylo by od věci vzít někoho z venku a né každý první nezdar(pokud to tak můžu nazvat) lepit opět asistentem...Pep-TITO-Martino, Lucho-UNZUE....? Nechci ale timto komentářem říct že Unzue za každou cenu ne, nebo tak něco. Nebudu případně proti, jen mam osobně jiné favoritysmiley

15.02.2017, 19:36
Petan Pablo Culé

Rád bych tu viděl toho Sampaoliho nebo někoho podobnýho, někoho, kdo dokáže zařvat a tým nakopnout a né žádný hodný strejdy smiley

15.02.2017, 19:58
Rendzi10 Petan

LE mi zrovna nepříjde jako hodny strejdasmiley..Ale ten Sampa by byl podle mě tím pravýmsmiley

19.02.2017, 06:58

Až na tu citaci Messiho se pod článek podepisuju. A už to píšu celkem dlouho a to se tu se mnou někteří hádali, že u druhého týmu LaLigy je vtipné mluvit o krizi

15.02.2017, 19:38

Beru že mužstvo má slabší den,beru že nás soupeř přečůrá v taktice,beru že je den blbec kdy je všechno na levačku ale je neomluvitelné zápas odchodit,nebojovat.Je rozdíl mezi PROHRÁT PO BOJI a JÍT NA PORÁŽKU.Ale jak říká náš Sorijako Ojeb "Ano bude líp".smiley

15.02.2017, 19:45
Hema16 René

Souhlas.

15.02.2017, 20:57

každá mince má dvě strany, nebudou se muset vyplácet prémie za tituly a tak se pošetří na přestavbu nou campu smiley

15.02.2017, 19:55
MVD

Super článek.

Pamatuji si, jak jsme nadávali na přestupy Zubiho, ale nesmyslné přestupy se dějí stále. Gomes byl ve Valencii oporou, ale kolik měl dobrých sezón? Jednu? Dvě? Pokud by přišla dobrá nabídka, ať jde. Nechápu, proč se Paco nevyužívá. Je jasné, že na lavičce formu nechytne a Suárez nemůže hrát pořád. Paco má v sobě určitě potenciál, aby se stal výborným útočníkem. Ve Valencii byl tahounem a v reprezentaci si mu rovněž dařilo. My potřebujeme prostě investovat zejména do obrany. Měli bychom zamávat Mathieumu, který je v podstatě k ničemu, a do A-týmu přesunout Marlon. Koupě nějakého TOP stopera je zbytečná. Základem by měla být dvojice Piqué, Umtiti, a přesto, že nezahrála včera kdovíjak skvěle. Sergi Roberto špatný není, ale stejně jako Vidal, je záložník a v obraně prostě nestíhá a nemá co dělat. Určitě by měl přijít pravý bek. Kdo? Těžko říct. Nevyznám se. Hysaj? Rozloučit bysme se měli i s Ardou, který je v záloze k ničemu a dobrý je jen na křídle, kde může v klidu hrát Rafinha. Někde jsem četl, že se má v létě vrátit Deulofeu... A hlavně koupit záložníka. TOP záložníka.

A výměna trenéra je snad jasná. Kandidátů je dost. Od Koemana přes Simeone po Sampaoliho. Osobně by se mi líbil Sampaoli.

15.02.2017, 19:58
Martin MVD

Mně na těch přestupech vadí jediné jméno, a to 40 milionový Gomes, který se mi do Barcy nehodí...nebo to v něm prostě zatím nevidím. Navíc se o jeho přestupu spekulovala, že jsme ho vyfoukli Madridu, tak snad to nebyl hurá přestup natruc. Jinak Umtiti super, Digne na první rok spokojenost, Denis Suaréz - za ty peníze, co přišel ANO. Pak je tu Paco - kdo toho kluka může soudit, když hraje ve čtvrtek a na podzim. Cillesen zatím chytá to svoje. Marlon - uvidíme, reference jsou dobré. Takže jak říkáš, jednoho TOP záložníka.

Co se týče pravé strany, tak je to těžké. Jasně PSG nás svléklo do naha, ale pravá strana vždycky byla rizikovější, Ney toho nalevo nabrání o malinko víc. Roberto prostě neměl extra podporu od Gomese a ten byl v určitých situacích hodně nedůslednej a lacino průchozí. Roberta jsme tu na podzim často chválili, ale dle mě to souvisí s tím, že na podzim hrál daleko častěji Rakitič, který dokáže být vzadu důslednějším hráčem. A to byla pro mě velká chyba úterního zápasu, měl být na place.

Co se týče trenéra, tak POKUD by k tomu mělo dojít, mým favoritem je Sampaoli. Očividně je pro spoustu našich hráčů respektovaným trenérem a letos Sevilla hraje velmi dobře. Nehledě na úspěchy s Chile. Ale jen můj názor, kdo ví, co bude smiley Nakonec třeba postoupí Béčko a budeme tu mít někoho úplně mimo seznam smiley

16.02.2017, 08:12
pyspetr MVD

měli bysme přivést Monchiho

16.02.2017, 10:52
pyspetr MVD

stoper samozřejmě není tak nutný jak pravý bek nebo záložník, ale pokud je fakt pravda, že můžeme mít manolase za 16mega, tak to by byl hřích nevyžít toho

16.02.2017, 14:59

To se najednou vyrojilo nesmyslůsmiley

Po každym velkym výprasku se vždy napíše že hráči nestojí za trenérem a že Messi říkal,že pod horšim nehrál.smiley

Ještě včera touhle dobou bylo vše skoro v poho.Jasně,v hodně zápasech jsme nehráli ideálně,ale v lize jsme jen těsně za Reálem,jsme ve finále Copy a šlo se do playoff LM.A teď najednou taková apocalypsa?To proč včera hráli naši takhle špatně a proč LE nedokázal na zápas reagovat se teď bude probírat dlouho(Lucho asi po sezoně stejně skončí)Teď je ale důležitý zabojovat v lize kde máme ještě slušnou šanci a asi budem mít i volnější program.Kdyby se podařilo vyhrát Ligu a Copu,tak to bude i tak skvělá sezona.
Důležitý je se teď správně naštvat a začít makat na 100%.O tom to prostě je.

15.02.2017, 20:08
MVD Ihsahn

Jo, to máš pravdu, ale včerejší zápas bylo vyvrcholením dosavadního průměru sezóny. Když nemá formu MSN a Iniesta, tak jsme na ručník, hraje se na individuality, bez taktiky. Ano, v Lize šance je, ale pokud prohrajeme na Bernabeu EC, tak to můžeme zabalit. Real má dva zápasy k dobru a i tak jsme bod za ním... Pokud oba zápasy vyhraje, tak 7 bodů je ztráta. Ligu má ve svých rukou Real. Mě je to fuk, hlavně ať Lucho skončí po sezóně...

15.02.2017, 20:12
Ihsahn MVD

To nepopírám.
Ale o MSN to bylo i první sezonu kdy se vyhrál treble.To se taky mluvilo že záloha je slabší,ale útok vévodil.Včéra snad poprvé v sezoně zahrál špatně i Messi a najednou to byla katastrofa.
To že Lucho po sezoně odejde je asi jistý,ale já věřim že tenhle tým se umí zdravě naštvat a že o ligu ještě zabojujem.Sezona může bejt úspěšná i bez LM a aspoň když hraje MSN pořád,tak nebudou třepit síly v LM.V obrat s PSG nevěřim,ale doufám že doma vyhrajem a ukážem jinou tvář.

15.02.2017, 20:35

Jestli tedy dojde k výměně trenera, tak určitě někdo kdo těd není provázan se současnou hrou Barcelony, ten projekt s následníkem tu byl a nebylo to ono. Hlavně potřebujeme trenéra který dokáže hráče namotivovat na nové výzvy, včera jsem měl pocit že už jsme vlastně ( většina hráčů) všechno vyhráli a tak se nic neděje. Potřebují všichni dostat novou výzvu a motivaci a pak zase začnou lítat jako střelení, protože napadání bylo naši chloubou x let a teď jsme všude pozdě a bez zájmu, navíc se na ten profesorský fotbal nedá dívat. Může se jednou prohrát, to se stane každému týmu, ale s úplně jiným výkonem než včera. I tak jsem věčný optimista s stále tak nějak věřím že to v odvetě otočíme! Ale to by musela být jiná Barca než včera.

15.02.2017, 20:35
Ihsahn Marula68

Přesně to přinesl Lucho před třema rukama.Hráči makali a byl z toho trebl a v roce 2015 jsme hráli skvělej fotbal.Je ale vidět že rotace trenérů v Barce je opravdu max.3roky,jinak dojde k útlumu.Doufám že tým se teď aspoň zdravě naštve a skusí urvat ligu a na kterou pořád máme.
Teď hlavně vyhrát nad Leganes a připravit se na Atlety.

15.02.2017, 20:42

1) Dobrý text.

2) Facku jsme už dostali letos tolikrát a vždycky se říkalo, že nás to nakopne.

3) Jak je možný, že si necháme dát takovou facku v play-off LM, po takovém výkonu?

4) Pokud hráči nechtějí tahat, okamžitě prodat. Jsme FCB, hráči reprezentují značku, klub, ne jen sebe. Kdyby to byl jeden zápas, ok, ale kolikrát jsme to letos už viděli?

5) Lucho už nemá tymu co dát. Po sezoně je jeho odchod jasný.

6) Upřímně věřím, že tým složený z takových hráčů má na to dát PSG pet golu. Upřímně nevěřím, ze nas tým může dat PSG pet golu smiley

7) Pořád se mi chce po včerejšku blejt.

15.02.2017, 21:05

kde je ted rijkaard ?

15.02.2017, 21:10
CulesWarkin antimadrista

Netrenuje nikde, nevim ale jestli nezastava nekde nejakou fuknci...
Myslis ze by to bylo rozumne ?

15.02.2017, 21:14
CL1

Ach jo. Koukáte na Bayern? Thiago hraje skvěle. To měl být náš nový Xavi, pokračovatel geniální zálohy, která Messimu vytvářela šance a né jak teď, že co si Messi neudělá sám, to nemá. smiley tenkrát se to dost podělalo, když Thiago odešel.

15.02.2017, 21:16
Nemesis11 CL1

svata pravda

15.02.2017, 23:12

Ale k něčemu ta prohra byla dobrá... Rozjela se tu zase po dlouhé době diskuze jak se patří smiley

15.02.2017, 21:31

Tak musime si priznat, že letos to neni zdaleka idealni a to jak vysledkove tak herne. Samozrejme že každy rok nejde mět treble, ale fans Barcelony jsou prostě hodně nároční. No upřimně si spočitejme kolik titulu za poslednich pár let máme, kdo jich má víc ? Kdo má 2x treble jako my ? V tomhle si nemůžeme ztěžovat...
Další věcí jsou prohry které jsme tuhle ale i jiné sezóny utrpěli, je totiž (jak mnozi tvrdi, a ja s nema souhlasim) rozdil mezi prohrat ale bojovat a prohrat bez boje. Vcěrejsi vykon pro mě byl velkým zklamánim.
Všichni řeší trenera, a jeho nahrady. Padaji tady jmena jako Sampaoli, Simeone, Koeman, Pochettino, soucasny asistent,... Ale když se nad tím zamyslíme, tak soucastny asistent muze ale spis nemusi byt dobra volba protoze je soucasti nynejsi taktiky. Simeone se dle mého do Barcy vubec nehodi, prece jenom jsme Barca a zastaváme urcity system, pro který se Simeone naprosto nehodi. Pochettino zastava hodne fyzicky styl hry a dle meho by se taky uplně nehodil do Barcy. Koeman by teoreticky mohl být spravnou volbou, otazka, zda by umel ja hrace i zvysit hlas a poradne jich namotivoval coz u nas je dle meho dost nutné. Sampaoli se taky jeví teoreticky jako dobrá volba, ale u něho je velmi nepravdepobné že by odešel ze Sevilly, která hraje svůj nejlepši fotbal za poslední roky a jeden z nej ve Španeslku a i celé Evropě.
Já osobně ještě věřim, že po tohle ostudě Lucho zamaká na taktice a planu B.
Buďmě hrdí na klub který nosime v srdci a važme si všech těch úspěchů.
Visca el Barca smiley

15.02.2017, 21:37
CulesWarkin CulesWarkin

Ještě k tomu jak mnozí řikají, že 3-4 roky je pro trenery je v Barce strop a že hrači nemají motivaci. S tím bych uplně nesouhlasil, hovoři se o nedostatecné motivaci, že s Barcu vyhrali vse mozné, ale dle mého je motivace pořad, co na tom že už vše vyhrali, není snad dostatečná motivace to, že po treblu můžou vyhrat dalši treble ? Není dostatečna motivace tvořit historii ?

15.02.2017, 21:55
Hába CulesWarkin

Jedna věc je motivace, druhá tlak. Nikdo z nás si neumíme představit, pod jakým tlakem tihle trenéři jsou a to taky nelze zvládat pořád. Stačí se podívat na Enriqueho vlasy, jak za 3 roky v Barce zešedivěly... Od Guardiolovy éry se furt čekají jen tituly, je to těžký...

15.02.2017, 22:29
CulesWarkin Hába

Jasné, o tom jsem psal, že fans Barcy jsou strašně nároční. Ale myslím si, že už mosi byt zvyklí na ten tlak :)

15.02.2017, 22:35
Marula68 CulesWarkin

Na to si nezvykneš, spíše časem se stane že si každý rozmyslí priority a co chce od života dál. Třeba Wenger trénuje Arsenal dlouho (až moc dlouho dle mého), ale u něho je titul bonus a i dnes či zítra ho nebudou grilovat že dostali v Mnichově 5-1, řekne se to je Bayern to se nedá nic dělat.Ale životnost trenérů Barcelony, Realu a i Mnichova je výrazně menší, tam je tlak po úspěchu někde jinde...

15.02.2017, 22:48
Marula68 Hába

Přesně tak, to je i jeden z důvodů, proč jsem psal 3 roky a dál už to nejde. Bylo to vidět v třetím roce u Pepa a těd to samé u LE. Ten tlak na samé výhry prostě toho trenéra zničí a něco v něm se změní. Holt jsme všichni moc nároční a treble chceme každý rok, hahaha.

15.02.2017, 22:41
Hába Marula68

To je sice pravda, ale větší tlak je určitě od vedení, tím pádem i od sponzorů a dalších subjektů, v tom se normální smrtelníci nemůžou vyznat... Pravdou ale je, že Lucho nemá žádný plán B, střídání neumí, takticky nám prokoučoval taky dost zápasů. Na druhou stranu, kdo z posledních trenérů měl plán B? Nám všem se to kecá, ale nebude to nic lehkého trénovat takový tým za miliardy, kde každá porážka znamená nůž na krku...

15.02.2017, 23:00
Marula68 Hába

Tak plán B je u nás skoro nemožný (bohužel a dost mě to vadí), protože někteří hráči jsou z hlediska právě sponzorů a všeho okolo nedotknutelní a hrají i když jejich forma není úplně ideální a pak nelze moc vymyslet jak jinak hrát.To samé je i ohledně střídání hráčů v zápase, pak je možnost změny ve hře skoro nemožná.

15.02.2017, 23:12
Overseas Marula68

Já nemusim treble každej rok, ale dostat takovouhle rychtu s takovym kádrem, jakej máme, to je prostě moc...

20.02.2017, 00:03

Nuž je čas obmeniť káder ale nie ako tomu bolo posledné roky.... hráči ako vidal, gomes, turan neboli pre Barcelonu žiadne posily nemajú nato aby hrali za FCB takisto roberto, mathieu, pique, busquets majú tak akurát na lavičku poniektorí ani to, max podavači vôd. Iniesta je za zenitom ten sa hodí už len ako striedajúci hráč a odovzdávať mladším skúsenosti. Predať nepotrebních hráčov do činy získať love a nakúpiť niečo ozaj dobre. Určite je potrebn hráč typu ako dani alves - bellerín, alaba. Veľká škoda že sme sa zbavili thiaga a fabregasa. Teraz musíme hľadať drahé náhrady ako je veratti . Osobne by sa mi ľúbil aj príchod Isca i keď to boli asi iba drby že mame oňho záujem. Útok by som neriešil vôbec ..... tam problém Neni :)

15.02.2017, 22:46
Nemesis11 blauky

Dej si fackusmileysmileysmiley

15.02.2017, 23:17
René blauky

Blauky,na Camp Nou zůstanem?smiley

15.02.2017, 23:46
Pablo Culé blauky

Tak ty seš jinej masérsmiley

16.02.2017, 00:26
blauky blauky

Chlapci je to môj názor :) Už fandím barce cca 20 rokov ale tak úbohý výkon som ešte nevidel od nich. Boli úplne mimo až na Neymara. ruku na srdce kedysi bola naša záloha ozdobou oslavou futbalu teraz je jednoducho príšerná nedá sa na tu hru pozerat.....

16.02.2017, 00:51
RafteR blauky

Odporucam presunut sa na slovensku fan-site. Tam je hotovy Biely dom erudovanych borcov ako ty, mozno svojim odborno-triezvo-kritickym pohladom a hlbkovou analyzou konecne nieco vymyslite, a my sa uz nebudeme musiet pozerat na to, ako za Barcu hraju smatlaci a podavaci vod, vedeni neshopnym tajtrlikom.

16.02.2017, 08:35
blauky RafteR

Odborník som není ..... Ani nebudem písať hĺbkové ani odborne analýzi. Neni som profesionál aby som sa do niečoho takého púšťal. Od toho sú skutoční odborníci čo niečo dokázali vo futbale. Ja Som len obyčajný fanúšik ktorý fandí tímu xy rokov. Ja prezentujem iba svoj názor na ktorý mám právo A nebudem sa pozerať na všetko cez ružové okuliare.treba byt aj kriticky. Stane sa že príde slabší deň ale tuto sezónu ich je trochu viac a zápas s PSG to len potvrdil že niečo Neni v poriadku. Mier chalani :)

16.02.2017, 17:11
Jhonys blauky

nebudeš psát analýzy, ale jedním pokynem bys vyhodil většinu týmu? smileysmiley

16.02.2017, 17:27

Do zálohy potrebujeme dynamických, kreatívnych hráčov. Už 3 roky hovorím, že takým je Marco Verrati, prípadne Marco Reus.

16.02.2017, 07:37
pyspetr dede

potřebujem někoho TOP (žádné turany, gomese, mathieu, atd atd - koupili sice mladé hráče ale jen umtiti byl dobrý kauf). musí se investovat jak v případě neye, suaréze....

verratti i reus jsou skvělí ale pořád zranění, to je řešení k ničemu

16.02.2017, 07:58
MVD dede

Skleněného Reuse fakt nepotřebujeme. smileysmileysmiley

16.02.2017, 14:34

Stratili sme rešpekt, trúfne si na nás každý, to nebolo. Súperi vidia, že nad nami vyhrá už kde kto a hráme zle, vidia, že stačí na nás pritlačiť, presovať a vydržať. Od asi tretiny súťaže tvrdím, že hráme nepochopiteľne zle, ale boli tu výhovorky.Ak sa ignorujú symptomy, fakty, dopadne to zle vždy v každej forme aktivity, nielen vo futbale. LE vždy hovoril, že jeho hráči sú majstri na veľké zápasy a fakty ignoroval - tu je výsledok, tím už nemá ani sebadôveru. Ak každý tretí zápas hráme vyložene zle, treba spustiť poplach, nie výhovorky.

16.02.2017, 08:21

Je to tak půl roku,co tady všichni chválili letošní přestupy. Investice do budoucnosti, konečně máme silnou lavičku, nejsilnější kádr za posledních deset let (s čímž souhlasím).... Není to tak dávno,co se tu vynášel do nebes Sergi,pak Aleix,během celého podzimu víme,že Arda je výborná náhrada za Neye na křídlo... A pak přijde jeden zápas,do kterého většina ze zmíněných hráčů ani nezasáhne a co se to tu zase vyrojí za odborníky. Vám bych dal elektronickou tužku a Čapouna pod stůl ty vole.... To není možné...

16.02.2017, 10:28

TO SNADNENÍ MOŽNÉ !!! Pročítal jsem téměř všechny sportovní weby a četl názory různých tzv. expertů a dalších bezpohlavnich playerů. Najadnou je všude plno toho, jak je Barca taková a maková a jak je tento klub na dně atd. To vsichni zapomeli na to, že Barca v poslední dekádě vyhrála vše co se dalo? Včetne 3x champions L. a že se její hráči velkou měrou podíleli na výhře ESP na MS a EURU? Ano, Ano, už slyším tu reakci,že to je minulost, ale to, že fotbalový tým, který během tolika let schytal debakl jen 2x nebo možná 3x, bude na všech frontách kritizován, mě už štve. Akceptuji, že se hrne mezinárodní kritika k poslednímu zápasů, ale články typu: BARCA OPUSTILA SPOLEČENSTVÍ TOP KLUBŮ nebo PSG BARCELONĚ UKAZALO HODNOTNÝ FOTBAL, mě totálně serou. Najednou se srovnávají hráči mezi PSG a Barcy. To, že klub koupí nějaký boháč, je hezké, ale ten klub nemá žádnou vnitřní hodnotu....Jak dlouho jim trvalo ( PSG ) než přes nás přešli? Myslím, že nemusím být fanda Barcy, abych si spočítal, kolik toho tento tým vyhrál a jak se fotbalově prezentoval. Taky nemusím být filozof, abych věděl, že nic netrvá věčně....a hlavně, že kazdy má právo být nestoprocentní. Messi předváděl nadpozemské výkony a jeho průměrný výkon byl to, co druzí top fotbalisti mají jako nej. fazónu...A teď se do něj může opřít takový Rio Ferdinand, píčus....Z mého pohledu nejvíc precenovany fotbalista, tedy v době, kdy hrál...Omlouvám se za vulgarismy....

16.02.2017, 12:13
Hema16 Jarek.Dr.

Co to znamená být "nestoprocentní"? Ano, každý má právo být nestoprocentní ve smyslu toho, že mu to nejde nebo nemá formu. Ale podle mě nikdo nemá právo být nestoprocentní ve smyslu "seru na to, nebaví mě to". Respektive nemají to právo hráči FCB. Pokud se jim nechce, mají to sami od sebe říct a bude hrát někdo jiný. Bohužel ten zápas byl odchozený a nebylo to letos poprvé.

Se zbytkem souhlasím, jedna vlaštovka jaro nedělá. Na druhou stranu se asi všichni shodneme, že se v tom klubu musí něco stát.

16.02.2017, 12:51

Anglický The Telegraph a portugalský A Bola už píšou o tom, že v Seville byla delegace z Barcelony a jednali se Sampeolim o jeho angažmá u nás hned po konci této sezóny...
Kéž by to byla pravda a kéž by kývl...

16.02.2017, 12:51
Hema16 felpod

To jsou seriozní zdroje, na tom by mohlo něco být smiley

16.02.2017, 12:52
pyspetr felpod

kéž by. ale myslím, že je jeden z těch, kteří neskončí hned po 1 roce. nicméně smlouvu má tuším jen na 2 roky, takže......tak

16.02.2017, 15:07

Hodně lidí píše o tom, že se najednou po jednom nepodařeném utkání objevilo tolik kritiky, vyhazuje se trenér a prodávají hráči... já bych ale řekl, že tohle bylo jen logické vyústění předešlých špatných výkonů proti Realu, Atleticu, San Sebastian, Celtě Vigo, Bilbau, Villarrealu, Betisu, venku se City atd. Ono najít v této sezóně utkání, kde jsem hráli skutečně dobře, je vcelku obtížné.

Ono třeba výsledek 6:0 s Alavésem zní úžasně, ale pravdou je, že první půlhodina nestála za nic, že Alavés klidně mohl jít do vedení a vše mohlo být jinak. Že po dvou rychlých gólech odpadli a hráli naivně, není o nějaké naší skvělé hře.

V této sezóně domácí zápas se City, který se povedl po všech stránkách, je velmi světlou výjimkou. Ta kritika na hru se objevuje od začátku sezóny, trochu jí mírní fakt, že Real sice sbírá body, ale taky nepředvádí nic světoborného a že stále je šance na titul. Zároveň se pořád věřilo, že v Lize mistrů ti hráči přepnou na vyšší level, což se nestalo. A proto vcelku přirozeně se vyrojily všechny ty komentáře od lidí, kteří do této doby věřili v lepší zítřky.

16.02.2017, 21:51
Syrda Jakub19

Skutečně dobře jsme hráli jen superpohár se Sevillou, první kolo s Betisem a v Bilbau. Pak po repre pauze to šlo do kopru, záblesk byl zápas před vánoci s Espanyolem. Jinak jsou ty výkony mdlý. Ono kolikrát spolu hrála záloha co nám klapala od ledna 2015. Najde to někdo? Rakitic, Busquets, Iniesta? Tak dohromady třikrát? Ono rotace je super věc, ale ve správnou chvíli. V Paříži měl hrát rakitic, prostě klasika co nám vyhrála x zápasů a těžkejch zápasů. Ne gomés.

16.02.2017, 22:13

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat