CHELSEA FC 1:1 FC BARCELONA

CHELSEA FC 1:1 FC BARCELONA

Barcelona na Stamford Bridge znovu ukázala, jak moc jí zdejší utkání nevyhovují. Chelsea díky Willianovi měla více šancí, ale remíza 1:1 pro ni není uspokojivým výsledkem.

Anglický celek vstoupil do zápasu poměrně aktivně, brzy ale zařadil zpátečku a zabarikádoval vlastní šestnáctku. Bylo tak hlavně na Messim, zda dokáže domácí obranu rozklíčovat. Po čtvrthodině právě on krásně našel hlavu Paulinha v šestnáctce, jenže Brazilec vystřelil nepřesně. Barcelona tak s míčem u nohy pokračovala v dobývání.

Přestože se ani Katalánci snažili nevystavovat se zbytečnému riziku, s přibývajícím časem kvůli nedostatku jejich nápadů Blues čím dál častěji zkoušeli přejít do protiútoků. Zápas se nedařil Iniestovi, i Busquets sem tam ztratil míč a navíc Rakitič hrál se žlutou kartou. Hazard s Willianem se tak dostávali stále blíže Ter Stegenově bráně.

Byl to Willian, který měl k úvodnímu gólu nejblíže. V rozmezí osmi minut však stihl napálit obě tyče. Skvělou šanci pak ještě dostal Hazard, když se po standardní situaci sám zjevil na velkém vápně, bohužel pro Chelsea přestřelil.

Ačkoliv do druhé půle zase Barça získala kontrolu nad hrou, její akce nadále postrádaly naději na úspěch. Totéž by se dalo říct o střele Fabregase z 62. minuty, jenže následný rohový kop skončil gólem. Nikým nehlídaný Wilian před pokutovým územím napřáhl a tentokrát už se nemýlil, 1:0.

Styl hry to ovšem výrazně nezměnilo a čekání na chybu se zanedlouho vyplatilo i hostům. Riskantní rozehrávku Christensena skvěle vystihl Iniesta a do tutovky nabil Messimu, který poslal míč Courtoisovi do protipohybu a vyrovnal. Jinam se už skóre neposunulo, jelikož v závěrečných 15 minutách nikdo riskovat nechtěl, o čemž svědčila i barcelonská střídání. 


Přehled utkání

20. února 2018, 20:45 Stamford Bridge ČT 2, Digi Sport 4

Chelsea FC

1 : 1 Cuneyt Cakir

FC Barcelona

  29' Rakitič
Willian (A - Hazard) 62'  
  75' Messi (A - Iniesta)
  76' Suárez
Rüdiger 80'  
Morata 86'  
  90' Busquets
Sestava

Courtois - Azpilicueta, Christensen, Rüdiger - Moses, Kanté, Fabregas (84' Drinkwater), Alonso - Willian, Hazard, Pedro (83' Morata)

Sestava

Ter Stegen - Roberto, Piqué, Umtiti, Alba - Paulinho (63' Vidal), Rakitič, Busquets, Iniesta (90+1' Gomes) - Messi, Suárez


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

marek99
Senior editor

Chelsea hrala čo potrebovala, bohužiaľ... Betón, cez ktorý sa naozaj nedalo dostať. Môžme ďakovať Christensenovi, že tam vyviedol tú hrubku a Willianovi, že si prvý polčas neobul strelecké kopačky, ale v prvom rade geniálnemu Iniestovi.
Dnes ale od nás dobrý výkon, na to aký ťažký to bol zápas. Cez víkend oddych pre Iniestu, Busquetsa, Rakitica.

20.02.2018, 22:55

Můžem bejt rádi za tu chybu Chelsea a to že Messi konečně protrhl střeleckou smůlumjiak to byla bída.

Ten tým už měsíc hraje hrozně nudenj fotbal s minimem golů.Zaprvý se mě zdají hráči unavený a chtělo by to začít víc točit a hlavně začít stavět jinou zálohu,preotože s Paulinhem to je hroznej pěší fotbal.Pokuď se Chelsea soustředila na obranu,tak jsme nevěli co dělat.

Valverde to musí nějak reflektovat.Začít stavět víc Dembeleho,změnit styl na 4-3-3 a vytvořit víc prostoru v ofenzívě pro Messiho,protože s timhle určitě nemáme v LM na výhru a už i v lize to začíná se vstřílením golů hodně drhnout.
Takže výsledek slušnej,ale to je asi tak všechno.

20.02.2018, 22:55
Caltic8
Administrátor

Jestli vyřadíme tenhle trapnej autobus, je mi jedno, že u toho budeme hrát tužku. S takovou ale stejně nikam nedojdeme. Do útoku se nikdo nehrne, máme o defenzivního záložníka víc, ale stejně ve středu hřiště propadáme a na vápně si soupeř střílí jak na tréninku. A to si myslím, že stopeři, Alba, Rakitič i Busquets podali defenzivě velmi dobrý výkon.

Zajímalo by mě, na co Démbélé vůbec jezdí do Londýna, když v případě nouze jde stejně na trávník Vidal. Mnohem spíš bych pochopil, kdyby se Paulinho posunul na post Rakitiče, protože ta žlutá fakt byla risk, a hned po inkasování šel napravo Dembélé. Ale zase v tomhle nepovažuju Valverdeho za hlupáka – zřejmě ten kádr na oživení takových zápasů nemáme.

20.02.2018, 22:56

Dnes rozhodně není největším pozitivem předvedená hra, ale naopak ten výsledek, což je trochu smutné, i přesto že 1:1 neni špatné. Navíc nám k vyrovnání musela pomoc hrubka soupeře, jinak jsme prakticky nic moc nevymysleli. Dopředu jsme se podle mého taky mohli tlačit o něco víc. K jednotlivcům...akorát zmíním Aleixe...bohužel tam byl zase téměř k ničemu. Tak teď zvládnout odvetusmiley

20.02.2018, 22:56

Z minima maximum

20.02.2018, 22:58

Něco na odlehčení když čtu ty komentáře :D CaptainKirk • před 15 minutami: Dnešnú barcelonu by sme sfúkli 4:0, liverpoool fans.

20.02.2018, 23:02

Souhlas s tím co tu již padlo, jen bych přidal, škoda že nikdo ze zálohy nemá žádnou snahu potáhnout do středu a vystřelit, takhke je to šoupání z jedné strany na druhou bez jakékoliv šance. Čekal bych to u Paulinha, jenže ten sotva dostane balón, hned hledá kam ho bezpečně nahrát..

20.02.2018, 23:06

Valverde chcel hrať vonku na istotu..zapas dopadol presne ako som tipoval, remizou s tym že Chelsea nastupi bez utočnika a bude hrať beton na rychle protiutoky. Snad to doma zvládneme, ALE, Paulinho nemože hrať na kraji ihriska, tam rozhodne nepatrí. Ak mu nevie nájsť správnu pozíciu,tak ho treba posadiť a dať tam hráča, ktorý tam hrať vie, konkrétne doma by to mal byť Dembelé. Takto všetci strážili len Messiho a nikto ostatný nebol schopný niečo vymyslieť

20.02.2018, 23:22

Hrozně náročný zápas i po psychické stránce. Hráčům Blues se povedlo to Leovi znechutit, jak dostal balón a bylo jedno kde, okamžitě na něm viseli dva hráči. Místo, aby do druhého poločasu vběhl Dembelé, který by byl minimálně schopný vázat na sebe obránce a roztáhnout hru víc k lajně a uvolnit tak místo Leovi, přijde Aleix, který není schopný kromě alibistické přihrávky nic vynyslet

21.02.2018, 05:47
puq

chelsea okrem striel spoza 16tky nevyprodukovala nic, na to si budeme musiet dat pozor...my tak isto sme toho vyprodukovali malo, ale sanca paulinha sa musi premienat a pri piqueho hlavicka mala byt penalta, ten hrac ho tam stiahol a zabranil mu lepsiemu umiestneniu hlavicky...v takychto zapasoch musime byt efekticny...zaujimave bolo, ze sme mali pasaze, kde sme chelsea nepustili za polovicu, ale aj kde sme velmi prepadavali...dost nevyrovnany vykon...doma to bude na vacsom ihrisku, tam sa im bude branit o nieco tazsie, navyse musia dat gol, lebo 0:0 im nestaci

21.02.2018, 07:04

Výsledek 1:1 je asi to nejlepší z celého zápasu. Samotný zápas se mi zrovna moc nelíbil. Chelsea hrála to svoje a my jsme se přes jejich organizovanou obranu nemohli prosadit a dá se říct, že nic až na pár náznaků ani nevymysleli.
Držení míče 70% je sice hezké číslo, ale to je tak všechno.
Podle mě nám chybí hrát víc přímočaře a ve více lidech chodit do vápna soupeře.
Góly se dávají v šestnáctce a ne na vlastní polovině...

21.02.2018, 08:13
Migueli
Systémový administrátor

Nejlepší atmosféra v sektoru hostí, co jsem zažil. Snad to bylo slyšet i v TV.

21.02.2018, 08:18
Ševča Migueli

Bylo smiley i Bosák vás ocenil.

21.02.2018, 08:27
pyspetr Ševča

bylo, super. Ale ti komentátoři tvl, to zas byla katastrofa. Ať už nějakým tím rýpáním, neústálým si pletením hráčů (nejsem rasista ale willian a christensen si nejsou zas tak moc podobní) no a miliardakrát zmínil, že messi ještě nedal courtoisovi fík..... smiley

21.02.2018, 08:39
jjnovo pyspetr

Koukám, že každý si najde svý, na fb fanpage čukotky si zas stěžovali, že neustále dehonestují jejich hráče a naopak hráče Barcy vynáší do nebes. smiley

21.02.2018, 08:51
Pajamen pyspetr

Hehe, já dokonce musel napsat rozzlobený mejl na redakci ČT :D

Těch statistických přešlapů, co pan komentátor Jiří Štěpán během jediného utkání vypustil do éteru, bylo na mě prostě moc.
Můžu vytrhnout např mylný celkový počet gólů Lea Messiho v LM, či mylné tvrzení, že Thibauta Coutoise Leo nikdy předtím nepřekonal.
Ale to je nic v porovnání s tím, jaký postoj k fotbalovým faktům, jako takovým, má.
Jaký důvod má, aby komentátor vypichoval údaje typu: Umtiti je nejmíň kreativní hráč ze všech; Jordi Alba před X lety nafilmoval penaltu; Domácí fandové nemají rozhodčího v lásce;.. atd atd.
Mně teda tenhle komentář leze strašně na nervi a radši sem si našel cizojazyčný stream o rozlišení max 4 kostičky/cm.
To už by byl snad i lepší uspávač hadů Pavel Čapek, než tohle, s prominutím, mladý vemeno, co pravděpodobně fandí Madridu, nebo sám sobě.

21.02.2018, 10:52
Pajamen pyspetr

Potom co dořekl tenhle "fakt" o Courtoisovi.. hned sem si vybavil Leošův přímák na Calderonu, jak z něho udělal pouze diváka.
No a tímto momentem pro mě sledování zápasu na ČT skončilo. Hrůza děs

21.02.2018, 11:01
Rendzi10 Ševča

Bosak??

21.02.2018, 10:15

Čelzí je sice v bídě a tipoval jsem, že jim aspoň dva fíky dáme, nicméně se opět potvrdilo, že takovéto zápasy nemají favorita. Jestli hráli autobus nebo ne, to je naprosto jedno, fotbal se nehraje na to, komu se líbí jaký styl hry, ale na to kdo dá víc gólů. Chelsea nás v podstatě k ničemu nepustila a zápas mohli ovládnout oni, lol nějaký Hazard, Willian to je hráčik.

Včerejší zápas od Conteho po taktické stránce zvládnutý na výbornou. no ani si raději nebudu představovat, co by se stalo, kdyby s takovýmhle stylem nastoupili včera proti Barce United pod Mourkem, asi by spadl internet. smiley

S Dembelém to je těžký, já jsem rád, že nešel na hřiště, klidně ho na pár zápasů oželím za cenu toho, že se dá jak po psychické tak fyzické stránce do absolutní pohody.

Jsem taky docela rád, že nás Valverde jakžtakž naučil zvládat tyhle těžký venkovní zápasy. Přeci jen venkovní remíza s Juve a teď Čukotkou není vůbec špatný výsledek. Jestli si dobře pamatuju, loni jsme venku rupli s Oilche$trem $hity, P$G a Juventusem.

No jestli se nepletu, v LaLize nás teď čeká doma Girona a venku Palmy, v obou zápasech čekám pořádný protočení sestavou, mančaft je pěkně unavenej. Aspoň v jednom bych rád viděl dýl jak na 30' Dembelého a do obou snad od začátku Couts, super by bylo, kdyby alespoň v jednom nastoupil od začátku Mina, Semedo a Digne.

Jinak teda zápas na CN zvládneme a Čukotku vyřadíme, to je jasná věc. smiley

Visca

21.02.2018, 08:30

Bosák? smiley Komentovali Kozohorský s Hyským, alespoň myslím. Ale to je detail :) Byl to děs a sektor hostí byl slyšet dost! smiley

21.02.2018, 10:04
Messias Messias

...měla být reakce na Ševču :)

21.02.2018, 10:05
Mike_Dawson Messias

Štěpán s Hyským...jinak info, že dal Messi 61 gólů v lize mistrů taky slušný bizár smiley

21.02.2018, 10:15
pyspetr Mike_Dawson

a ještě jak řekl u té první tyčky, že na stamford bridge není plno. že ter stegen je jen divák... OMG

21.02.2018, 11:53

Věřím že doma předvedeme o třídu lepší výkon. Chelsea včera jednoznačně nebezpečnější (ještě aby ne když nám jedinou pořádnou šanci vytvoří jejich hráč), můžeme být rádi za tento výsledek.

Hra směrem dopředu jen o tom co Messi vymyslí, jediný kdo se k němu přidal byl Iniesta s Busquetsem (+ asi aktivní Alba). Jen oni byli schopní rychle kombinovat, dávat průnikovky a hledat nějaké překvapivé řešení. Bohužel 3 hráči jsou na takto defenzivně připravený blok málo. Věřím, že s nástupem Dembeleho se to zvedne a začne nám zase pořádně fungovat i pravá strana. Jen s Albovou podporou to na silnější soupeře stačit nebude.

21.02.2018, 10:27

Paulinho mi začíná lézt krkem bohužel. Ten kluk není schopen se rychle s míčem obtočit kolem své osy a vyslat alespoň jednu přihrávku dopředu. Jinak vše alibisticky ihned sklepává zpět přitom se ani nepodívá, že má za sebou volný prostor a může míč vyvést. Je to do očí bijící. Už ani ty náběhy do toho vápna žádné nejsou, ale to zase kdoví, jestli není za tím Valverde. Opravdu v tomhle je Paulinho slabý, všimněte si toho.

21.02.2018, 11:54

Včera to nebol zlý výkon, hlavne v strede poľa. Horšie to bolo s vytváraním šancí (chcelo by to prieraznejšieho Dembeleho) a bránenenie Williana bolo ktastrofálne. Keď videli, že mu ide streľba, mali mu venovať špeciálnu pozornosť. Viackrát som si všimol, že bol vpredu nekrytý. Chelsea okrem jeho troch šancí a Hazardovej strely veľa neukázala. Len vzadu tradičný autobus. Doma by mal Dembele hrať od začiatku. Nádejný výsledok, ale ešte to bude náročné.

21.02.2018, 13:53

Na takový styl hry prostě nemůžou hrát Rakitič+Busquets+Paulinho spolu :/ Protože pak je to totální házená končící před šestnáctkou, pač ani jeden z nich nic kreativního nevymyslí a na střelu většinou není místo. Minimálně Dembelé hrát měl, a je jedno jestli je psychicky dole a z formy. Vsadím se, že by tam tu obranu dokázal daleko více dostat do problémů i kdyby tam jen běhal a polovinu věcí zkazil. Obrana mi taky přišla v horším rozpoložení než v posledních zápasech, Big Sam byl docela nejistý a to samé Pique (ač u něj to mohlo být tím asi stále bolavým kolenem). Naopak výkon krajních obránců se mi líbil. Nejlepší jako vždy Messi a výborný rovněž Don Andrés. Sua utopený a ta jeho kombinační neschopnost je strašná :/ ale měl tam i pár pěkných průniků.
Doma to bude jiný zápas, věřím, že když chelsea otevře dveře a vystoupí z autobusu, tak to bude výhoda jen pro nás a alespoň dva fíky jim dáme :)

21.02.2018, 14:10

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat