FRANCE FOOTBALL SE OMLOUVÁ INIESTOVI, ŽE NEDOSTAL ZLATÝ MÍČ

FRANCE FOOTBALL SE OMLOUVÁ INIESTOVI, ŽE NEDOSTAL ZLATÝ MÍČ

Šéfredaktor prestižního francouzského magazínu France Football Pascal Ferre napsal článek, ve kterém se omluvil Iniestovi, že nikdy nedostal ocenění Ballon d'Or. 

Ferre píše, že je mu to líto, nejspíš protože má Iniesta v nejbližších dnech oznámit odchod do čínské fotbalové ligy. Pod nadpisem "Promiň, Iniesto" je článek plný chvály barcelonského záložníka. Zde je několik citací z něj:

"Jeho herní schopnosti jsou neuvěřitelné. Je to nejlepší tvůrce hry. Spousta jeho současníků si zkomplikovala a mnohdy zkazila život, on ale ne. Užívá si hru už 15 let, dělá všechno tak jednoduše. Bez jakékoliv marnosti myslí jen na to, aby hru přivedl k životu," píše Pascal Ferre.

Také dodává: "Iniestův talent je velkým darem i pro ostatní. Bez něho by se Messi v Barceloně unavil mnohem rychleji. Iniestova oběť Messiho částečně zbavila toho, aby si ho na hřišti tolik všímali. Mohlo to být mnohem horší."

Také se ve článku říká, že je neobvyklé, aby hráč takové kvality jako Iniesta nikdy nezískal Zlatý míč. "Ze všech jmen, které na listině vítězů nejsou, je pro nás nejbolestivější, že tam není to jeho." Domnívám se, že to je líto i mnoha jiným, včetně fanoušků Barcelony. Iniesta by si to ocenění bezesporu zasloužil. 


Zdroje: www.sport-english.com



Diskuze

Bezevšeho! Bohužel (nebo bohudík?) žije v době Messiho a CR7, podobný osud potkal i Xaviho. Oba by si ho jistě zasloužili, trofeje, které získali oni, má pohromadě jen velmi málo dalších fotbalistů a jejich fenomenální hra i lidskost a přístup k fotbalu by měla být vzorem pro další generace, velcí gentlemani fotbalu!! smileysmileysmiley

25.04.2018, 14:32
patrick
Senior editor

V roce 2010 to mělo být jednoznačně jeho...

25.04.2018, 22:57

Největší pánsmiley co v Barce ještě dlouho nebude...

26.04.2018, 09:40

"Andres má tak trochu jiný Ballon d'Or, a to proto, že ho lidé tak respektují. Je to dobrý chlap. Stará se o svou rodinu, je to muž v tom nejlepším slova smyslu..." řekl Pinto. Přesně tak. Držiteli zlatého míče jednou zatleská plny sál bafuňářú,pak mu bude tleskat docela často domácí obecenstvo,klasika. Ale komu ze všech držitelů zlatého míče tleskali celé stadiony ať přijel kam přijel? Jen a POUZE DONU ANDRESOVIsmileyTo je to největší ocenění,které kdy kdo v tomhle sportu získal.

27.04.2018, 11:39

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat