JUNIOŘI OVLÁDLI LIGU MISTRŮ

JUNIOŘI OVLÁDLI LIGU MISTRŮ

Barcelonská U19 vyhrála mládežnickou Ligu mistrů! Dva góly Alejandra Marquése a jedna trefa Abela Ruize zajistily Barceloně již druhý triumf v této soutěži za posledních pět let.

Když to nevyšlo mužskému áčku, postarali se o úspěch na evropské scéně alespoň mladíci. Svěřenci Garcíii Pimienty porazili ve finále Chelsea 3:0 a celý zápas ovládli pro Barcelonu typickým stylem hry, založeným na vysokém držení míče.

Začátek utkání nabídl několik šancí na obou stranách, Barcelona však po chvíli převzala taktovku a kontrolovala hru. Barcelonští předvedli větší hlad po trofeji a skóre mohli otevřít už Carles Pérez či Abel Ruiz. Dostat míč do brány se však povedlo až v 31. minutě Alejandru Marquésovi, který zužitkoval krásný centr od Abela Ruize.

Venezuelský střelec přidal další trefu po poločasové přestávce, když využil chyby v obraně Chelsea. Londýnský celek to však spíše nakoplo a po šancích McCormicka, Charlieho Browna a Hudsona-Odoie, který dokonce trefil tyč, neměl ke snížení daleko. Závěrečná tečka, která podtrhla výhru Barcelony, přišla až v nastavení, kdy Abel Ruiz hezky umístěnou střelou nedal gólmanovi šanci a barcelonští tak mohli slavit.

Druhý titul za posledních pět let

Titul v mládežnické Lize mistrů putuje do Barcelony již podruhé za posledních pět let. Naposled Barça triumfovala v sezóně 2013/14, kdy ve finále porazila Benficu. Tehdy se za Barçu dvakrát trefil Munir El Haddadi, který byl navíc jmenován hráčem turnaje, a jeden gól přidal také Tarín.

Tým Garcíi Pimienty zajistil další titul několik týdnů po tom, co ovládl také ligu. Nejlepším střelcem se stal Carles Pérez, který má na kontě 7 branek v 9 utkáních. Barcelona navíc při své cestě za titulem z deseti utkání pouze jednou remizovala.

Trenér Pimienta po zápase zářil štěstím. "Jsem velmi šťastný. Tihle hráči si to všechno zaslouží, hráli skvěle a jsou zaslouženě vítězi."


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Jen tak dále, borci, bravo a respekt... teď to přenést do Áčka a budu spokojenýsmileysmiley

25.04.2018, 11:33

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat