PREZENTACE LA MASIE

PREZENTACE LA MASIE

V tréninkovém centru Ciutat Esportiva proběhla v úterý večer oficiální prezentace mládežnických týmů pro sezónu 2017/18.

Vedení klubu v čele s prezidentem Josepem Mariou Bartomeuem popřálo více než 300 hráčům a hráčkám mnoho štěstí a všechny týmy postupně jeden po druhém přivítali na hřišti, kde poté proběhlo hromadné focení.

Klub zastupovali:  Josep Maria Bartomeu, prezident klubu; Jordi Mestre, vedoucí profesionální sekce fotbalu a ženského fotbalu, Silvio Elías, ředitel profesionálního fotbalu mládeže; Xavier Vilajoana, ředitel amatérského fotbalu mládeže; Òscar Grau, výkonný ředitel klubu; Josep Segura, sportovní manažer fotbalové sekce; Guillermo Amor, vedoucí institucionálních a sportovních vztahů prvního týmu; Jose Mari Bakero, vedoucí profesionálního fotbalu mládeže; Jordi Roura, vedoucí amatérského fotbalu mládeže a Markel Zubizarreta, sportovní manažer ženského fotbalu.

"Chceme splatit důvěru, kterou do nás vložili, tím, že ze sebe vydáme všechno" prohlásila Berta Gras, kapitánka dívčího týmu do 14 let. "Tvrdě makáme týden za týdnem, ctíme barvy Barçy a její hodnoty a chceme to dokazovat v úplně každém zápase."

"Jménem mých spoluhráčů bych chtěl poděkovat trenérům, fyzioterapeutům, delegátům, taxi řidičům, trenérskému týmu, učitelům a členům sportovní komise," pokračoval Adrià Capdevila, kapitán pro změnu chlapecké U14. "Protože od samého začátku jste nás učili nejen to, jakým být sportovcem, ale také člověkem, což je ta nejdůležitější věc."

"Važte si svého pobytu v Barçe," řekl Guillermo Amor. "Být tu je velmi těžké. Nejdůležitější je tvrdě pracovat každý den a podstupovat potřebné oběti. Chtěl bych rodinám a dětem poděkovat za všechno, co pro Barçu děláte."

Prezident Bartomeu promlouval k rodičům: "Vaše děti jsou v těch nejlepších rukách. Když budou poslouchat trenéry ve všem, co je učí, můžete si být jistí, že jsou na dobré cestě... Učí se, jak hrát fotbal, ale také jak se stát slušným člověkem. Je to cesta, která má šťastný konec."

"Budujeme stadion Johana Cruyffa," pokračoval. "Příští rok bude ve výstavbě, s jeřáby a dělníky, ale s tím, že všechno půjde přes Ciutat Esportiva a že si hráči na stadionu Cruyffa zahrají ještě před tím, než se dostanou do prvního týmu."

"Chceme, aby si děti sport užívaly, vytvářely si přátele, stávaly se týmovými hráči a braly si lekce do života." zakončil svůj proslov.

Jose Mari Bakero: La Masia je vzrušující

"La Masia je, v prvé řadě, vzrušující," prohlásil Bakero. "Vždycky bychom měli brát v úvahu, že La Masia je o trénování a my, rodiče a trenéři musíme pomáhat vychovávat jedince, kteří ví, jak si poradit s jakoukoliv situací a jak postupně procházet jednotlivými kategoriemi. La Masia je globální model. Každý chce vědět, jak pracujeme a trénujeme tady v Barçe. Je to úplně odlišné než kdekoliv jinde. Musíte snít o tom, že se dostanete do prvního týmu."

"Pro mě je úspěchem to, když ze sebe člověk vydá to nejlepší. Když vidíte, že vaše dítě do toho dává vše," pokračoval. "To je úspěch. Zbytek je většinou shoda okolností."

Bakero promluvil i o Johanu Cruyffovi. "Jsme tady, protože Johan vytvořil trochu jiný styl hry a my budeme hrát na stadionu pojmenovaném po něm." Svůj proslov zakončil připomenutím slov Johana Cruyffa, která legendární Nizozemec pronesl v roce 1992 před finále Poháru mistrů evropských zemí ve Wembley. "Vyrazte každý den na trénink a bavte se."


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat