IVAN RAKITIĆ - PAN FINÁLE

IVAN RAKITIĆ - PAN FINÁLE

Od té doby, co blonďatý Chorvat přestoupil do Barcelony, vyhrál již čtyřikrát Copu del Rey, jednou Ligu mistrů, Mistrovství světa klubů a také evropský Superpohár.

Ivan Rakitić je neomylný. Barcelonský záložník nemá nejmenší tušení, jaké to je prohrát s Barcelonou finálový zápas. Od jeho příchodu v roce 2014 se Barça dostala celkem do 7 finále: 4x v Copa del Rey a po jednom v Lize mistrů, evropském Superpoháru a Mistrovství světa klubů. V každém z nich byl Rakitić nedílnou součástí sestavy a v každém z nich si Barcelona dokráčela pro vítězství.

Rakitić pokaždé začínal v základní jedenáctce a na jeho odehraných minutách lze krásně vidět, že mu bývalý kouč Luis Enrique věřil, stejně jako Ernesto Valverde. Ve zmíněných finálových utkáních odehrál celkem 545 minut z 630 možných (87 %).

A i když Rakitić není jediným hráčem, který z oněch sedmi finále vyšel jako neporažený, je jediným, který ve všech hrál. Luis Suárez a Marc-André ter Stegen byli ve všech těchto utkáních také součástí týmu, Suárez však zmeškal loňské finále Copa del Rey kvůli trestu, zatímco místo ter Stegena má španělský pohár na starosti jeho kolega Jasper Cillessen. Ivan Rakitić je tedy hráčem, který odehrál nejvíce finálových utkání bez toho, aniž by jediné z nich prohrál.

Nejpamátnějším momentem je pro Ivana nejspíše finále Ligy mistrů z roku 2015, kdy proti Juventusu otvíral skóre již po čtyřech minutách. Barcelona nakonec v Berlíně vyhrála 3:1 a zajistila si již druhé klubové treble. 


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat