SALA DE PRENSA 20.10.2017

SALA DE PRENSA 20.10.2017

Máme tu další okno rychlých novinek, které se opět neobejde bez přestupových spekulací, najdeme tu však i několik zajímavostí o největší hvězdě týmu, kterou není nikdo jiný než Lionel Messi.

Omyl jménem Arda

Arda Turan je sice po svém zranění stehna zpátky v akci, zdá se však, že místo v týmu Ernesta Valverdeho nemá.

Vyšlo najevo, že v létě dostal astronomickou nabídku z Číny, kde by si přišel na 20 milionů ročně, preferoval však setrvání v Barceloně. To přišlo zcela nepochopitelné barcelonskému vedení, které by za něj obdrželo 40 milionů euro a pokrylo tak náklady, za které Ardu přivedlo.

Ardovo odmítnutí bylo velkým překvapením, sám hráč to zdůvodnil tím, že by si na život v Číně nezvykl. Objevila se ještě varianta hostování v Galatasarayi, i z toho však nakonec sešlo. Klub se hráče znovu pokusí zbavit v lednu. Tohle se opravdu moc nepovedlo...

Unai Núñez ví o zájmu Barcelony

I když je Umtiti ve formě a v létě nejspíše přijde Yerri Mina, Barcelona nadále hledá posily do středu obrany. Na jejím seznamu je už dlouhodobě i Unai Núñez, obránce Athletic Bilbaa.

Ten si ve svých dvaceti letech získal důvěru trenéra Cuca Zigandy a v letošní sezóně zatím odehrál všech 720 minut. Baskický stoper je spolehlivý, s míčem na noze se nijak nepáře a je dobrý v obsazování a získávání balónů od svých soupeřů. Zdá se, že žádnou Achillovu patu nemá, ale je jasné, že se stále ještě může zlepšovat. Podle okolí má velmi profesionální přístup a zcela se  soustředí na svůj progres.

Barcelona už dokonce neformálně kontaktovala jeho zástupce, kteří z jejího zájmu byli nadšení, souhlasí však s tím, že pro hráče je teď nejlepší sbírat zkušenosti. Klub se k jeho brzkému získání nechystá, jedná se spíš o variantu do budoucna.

Messi střílí přes 50 branek už 4 roky po sobě

Lionel Messi vstřelil proti Olympiakosu svůj stý gól v evropských soutěžích, není to však jediná zajímavá statistika argentinské hvězdy.

Jeho povedený přímý kop je zároveň 50. brankou za kalendářní rok a na toto číslo dosáhl z elitních střelců letos jako první. Přes 50 branek za kalendářní rok navíc vstřelil už čtvrtým rokem po sobě - v roce 2014 to bylo 58, 2015 52 a 2016 53. Svůj letošní zápis si ještě může výrazně zlepšit, stále totiž do konce roku zbývá 10 zápasů.

Nejlepším rokem byl pro Messiho rok 2012, tehdy vstřelil neuvěřitelných 91 branek, což se zatím nikomu jinému nepovedlo.

Messiho glukózová tableta

Během zápasu proti Olympiakosu překvapil Lionel Messi řadu lidí tím, že si dal glukózovou tabletu, kterou měl schovanou ve štulpně. Ta by měla dodat energii jeho svalům, jejichž zásobárny se při intenzivní zátěži vyčerpávají, což řada sportovců řeší právě takovýmto způsobem.

Podle Ricarda Torquemada z Katalánského rádia šlo o rozhodnutí lékařů a nejde o nic, co by Messi dělal běžně.

Tottenham kontaktoval Gomese

Londýnský celek měl o portugalského záložníka zájem už v létě a předložil i nabídku ve výši 40 milionů euro, k uskutečnění tohoto přestupu však nejspíše nedošlo i díky tomu, že Barceloně se nepodařilo získat Coutinha. Nyní si však Spurs věří a znovu navázali kontakt s hráčovým agentem, vedení Barcelony se totiž podle Munda Deportiva jeho odchodu nebrání.

Situaci kolem Gomese bedlivě sleduje i Juventus, záležet však nejspíše bude znovu na tom, zda Barcelona konečně získá Coutinha. Pokud by totiž Ernesto Valverde neměl vhodnou náhradu, těžko by se portugalského záložníka chtěl zbavit.

Millán se zaměřil na nešťastného Vidala

Nespokojenost Aleixe Vidala s jeho pozicí v týmu neustále narůstá, nedostává totiž dostatek herního prostoru a už několikrát jej trenér na zápas vůbec nenominoval. Toho by chtěl využít AC Milán, který hledá náhradu za dlouhodobě zraněného Contiho. Italský klub by chtěl Vidalovi nabídnout možnost restartu kariéry a o jeho koupi se údajně pokusí již v lednu.

Co je potřeba k postupu v Lize mistrů

Situace ve skupině D asi nikoho nepřekvapí - Barcelona vede s 9 body, za ní je Juventus se šesti, na třetím místě pak Sporting se třemi body a Olympiakos zatím nebodoval ani jednou. To znamená, že pokud při příštím výjezdu do Řecka Barcelona vyhraje, postup do další fáze bude mít jistý bez ohledu na to, co se stane v ostatních zápasech.

Valverde jde po stopách Vilanovy a Martina

Barcelona zažívá nejlepší start sezóny za posledních několik let.

Tým Ernesta Valverdeho se po porážce v Superpoháru vzchopil a ze všech zápasů v lize a Lize mistrů jich zatím 10 vyhrál a pouze jedenkrát remizoval. To je jeden z nejlepších vstupů do sezóny od dob Pepa Guardioly, podobně na tom pak byli i Tito Vilanova a Tata Martino.

Sezóna

Trenér

Odehraná utkání

Výhry

Remízy

Prohry

2017/18

Valverde

11

10

1

0

2016/17

Luis Enrique

11

8

1

2

2015/16

Luis Enrique

11

8

1

2

2014/15

Luis Enrique

11

9

1

1

2013/14

Tata Martino

11

10

1

0

2012/13

Tito Vilanova

11

10

1

0

2011/12

Pep Guardiola

11

7

4

0

2010/11

Pep Guardiola

11

8

2

1

2009/10

Pep Guardiola

11

8

2

1

2008/09

Pep Guardiola

11

9

1

1

 


Zdroje: sport-english.com, calciomercato.com, mundodeportivo.com



Diskuze

Napriek takému vstupu do sezóny, stále nemám jasno, ako nám to pôjde. Jediný ťažký zápas v lige sme odohrali s Atleticom a tam sme zachránili remízu až na konci. A naša sila sa ukáže len v zápasoch s Realom, Atleticom, Valenciou, Bilbaom, Sevillou.

21.10.2017, 09:58

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat