SRAZY V BRNĚ A PRAZE V RÁMCI SLEDOVÁNÍ EL CLÁSICA

SRAZY V BRNĚ A PRAZE V RÁMCI SLEDOVÁNÍ EL CLÁSICA

Netradiční datum ani čas El Clásica neodradil fanoušky Barçy, aby se v hojném počtu sešli v Praze a Brně.

Společné sledování zápasů patří k tradičním akcím našeho fanklubu Penya Barcelonista Lleó de Dues Cues a El Clásico bývá tím nejčastějším zápasem, při kterém se culés scházejí.

Jinak tomu nebylo ani den před Štědrým dnem.

 

BRNO

Přes 40 fanoušků se sešlo v The Grill Baru Boby, čímž se tento sraz stal tím největším v historii fanklubu. Majitel podniku Jirka Tichý nechal před zápasem vyzdobit salónek v Barcelonských barvách a nechyběly ani portéty hráčů po vzoru Barça restaurantu v Bolaticích. Hlavní zásluhu má na tomto úžasném srazu především hlavní pořadatel Pavel Ježek, kterému bych chtěl za precizní organizaci poděkovat.

Na programu toho bylo mnohem více, než jen samotný zápas. Culés se začali scházet už před dvanáctou hodinou, aby probrali uplynulý rok a naplánovali výjezdy na ten další.

Před utkáním proběhl také oběd (na který fanklub přispěl menší finanční částkou), kdy si fanoušci mohli pochutnat na Messiho oblíbeném jídlu – Milanesa Napolitana a Caballo, které si tradičně dáváme při společných výletech do Barcelony v Messiho restauraci.

I když to v prvním poločase nevypadalo, nakonec si Barça připsala drtivé vítězství 3:0 a Realu nepomohl ani "nejlepší hráč v historii". Úžasný sraz a skvělý výsledek byly tím nejlepším možným předvánočním dárkem.

PRAHA

I v Praze se sešli na El Clásico členové našeho fanklubu. Jelikož mnozí tradiční účastníci odjeli na svátky a jiní se omluvili na poslední chvíli, sešlo se nás ve sportbaru U Zábranských nakonec 15. Většina vyslyšela výzvu na fanklubem dotovaný oběd, a tak jsme byli na místě již před polednem. A řízečky pro každého člena před utkáním rozhodně přišly vhod.

Sportbar se postupně tak jako pokaždé zcela zaplnil cca 150 lidmi a to nejen mnoha dalšími culés z Česka i zahraničí, ale i příznivci Bílého baletu. Ti, jako by tušili následný výsledek, byli tentokrát v menšině. Pouze náš fanklub však vytvářel atmosféru. V průběhu zápasu došlo na některé upravené pokřiky typu "Ramos, Ramos, Ramos maricón, maricón, maricón...", a jelikož vyvoláváni jména Ter Stegena je zbytečné složité, došlo na skandování "Victoooor Valdéééés...".

Již v průběhu druhého poločasu jsme spustili: "Madrid cabron, saluda al campeon" a mohli pozorovat postupně z restaurace mizející Merengues. Půl hodiny po zápase jsme již zbyli v hospodě sami a nakonec i my jsme zamířili domů. Bohužel došlo i na tradiční nešvar v tomto známém sportbaru, a to prokazatelné připsání mnoha neobjednaných položek na náš účet a pomalé obsluhy nevyjímaje. Z toho důvodu budeme většinu příštích setkání směřovat jinam.

Jelikož většina pražských srazů je organizována neveřejně, v případě zájmu můžete poslat mail na clenstvi@fcbarcelona.cz a při příští akci Vás budeme kontaktovat.

Visca el Barça i Visca la Nostra Penya!


Zdroje: Migueli, Jakub19



Diskuze

Migueli
Systémový administrátor

Úžasná akce, díky všem zúčastněným! :-)

25.12.2017, 21:19

´prokazatelne pripsani mnoha neobjednanych polozek ´ smileyse nediv kubu kdyz navstevujete sami pajzly smiley

25.12.2017, 22:27
Jakub19 antimadrista

Jednak v pajzlu jsem nebyl, ani nepamatuji, pak sám seš pajzl a hlavně že nedoporučíš tedy nějaký jiný podnik? Ale chápu, že fanoušek Atletica, co se ostatním mnoho let vyhýbá a jen kecá na webu, těžko může radit, kam zajít kouknout na fotbal. A ne, do irského baru, kde je hnusný pivo za 70 Kč, chodit nehodlám. Zvlášť když u Zábranských jsem byl po více jak roce a během té doby jsme objevili lepší místa, byť nejsou určená pro akce, kde bude třeba 20 lidí a víc.

25.12.2017, 23:10
antimadrista Jakub19

Tak nejlepsi hospody sou v dejvicich to je prece jasny smileyu drsnejch to zmrvili a nekam jezdit na prahu 8 se mi vazne nechcesmiley

26.12.2017, 08:47
Jakub19 antimadrista

A můžeš být konkrétní? Ve které hospodě v Dejvicích, která není pajzl, mají Digi sport a O2 sport, lze tam sledovat na plátně fotbal a zarezervovat v klidu místa pro 20 lidí?smiley Jinak chápu, že strávit 20 minut jízdy v metru, je pro tebe problém smileyNaštěstí ve fanklubu je dost lidí, kterým nedělá problém přijet smiley

26.12.2017, 09:12
antimadrista Jakub19

Dobra je bruska maj tam tankovou plzensmileyale nejcastejc chodim do morgana na petriny, je to tam si e mensi, ale ma tam o2 i digi sport a tankovou plzen za 39,- smiley

26.12.2017, 09:31
Jakub19 antimadrista

Takže Zábranský, které tedy já chválit nebudu, považuješ za pajzl, ale chodíš do dvou podniků, které jsou o úroveň níž smileysmileysmiley

26.12.2017, 09:50
antimadrista Jakub19

smileyno lokalitou urcitesmiley

26.12.2017, 10:01
René Jakub19

Pane Koutný, nenechal mi i tebe Ježíšek dáreček?smiley

26.12.2017, 12:00
Jakub19 René

Ježíšek ne, dokonce ani Santa smiley
Jen člen fanklubu Daniel Toufar tu u mě dáreček má, ale očividně ho nechce smiley

26.12.2017, 13:14

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat