MESSI - SUÁREZ: SOUBOJ O PICHICHI

MESSI - SUÁREZ: SOUBOJ O PICHICHI

Po včerejším gólu do sítě Eibaru se Luis Suárez dotahuje na Messiho, který je prozatím hlavní favorit na zisk individuální trofeje za nejlepšího střelce v rámci La ligy - Pichichi.

Momentálně má na kontě 17 branek a je pouze o tři za Argentincem, který mu na jeho poslední gól přihrál. Možná se dočkáme ještě zajímavého "souboje" o tuto trofej, i když jak už sám Messi několikrát přiznal, týmových ocenění si váží mnohem více než těch individuálních. 

Po nepovedenému startu sezony se všechno u Suáreze začalo postupně měnit k lepšímu. V posledních 11 zápasech vstřelil 12 gólů, takže má v průměru více než 1 gól na zápas. Je třeba ocenit jejich kvalitu, ne ve smyslu toho, jak se Luis trefil, ale v jejich důležitosti, jakou v zápasech měly. Suárez je teď specialista na otevření skóre, to už v letošní sezoně udělal celkem 9x. 

Suárezovi pomohl přístup a taktika Valverdeho proti Eibaru. Trenér chtěl, aby hráči dostávali dlouhé míče rychle na křídla a tak se dostali rychle za obranu. Eibar vyvíjel velký tlak a tohle byl nejlepší způsob, jak ten tlak zlomit.


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat