SUÁREZ SI ZASLOUŽÍ UZNÁNÍ

SUÁREZ SI ZASLOUŽÍ UZNÁNÍ

Luis Suárez je jedním z nejlepších střelců na světě, momentálně si však prochází krizí.

V této sezóně dal zatím pouhé tři branky a je tak na hony vzdálen svým nejlepším číslům. Důvodem, proč mu vyschl střelný prach, by mohla být taktika Ernesta Valverdeho, která Uruguayce přesunula z jeho tradiční pozice "devítky". K tomu se přidávají problémy s kolenem, které jej brzdí v návratu do nejlepší formy. Suárez však nemá obavy, ba právě naopak. Je zcela přesvědčen, že nedostatek gólů je způsoben prostě jen špatným obdobím. "Když padne jeden, padne jich spousta dalších," prohlásil nedávno pro deník Sport.

Aby Barça vyhrávala tituly, potřebuje Suárezovy branky. Lionel Messi sám nestačí, zvláště pak po odchodu Neymara a rozbití historického Tridentu. A Uruguayec si to sám uvědomuje. Právě proto se rozhodl raději zůstat v Barceloně, než aby cestoval na sraz národního týmu. Věnoval se místo toho svému specifickému plánu, který by mu měl pomoci s překonáním problémů s kolenem a znovunalezením své dřívější formy. Suárez pochopil, že uspěchaný návrat po zranění v září byl chybou, za kterou teď platí.

Aby ji napravil, nezbylo mu než zatnout zuby a využít uplynulé dva týdny k tomu, aby se mu podařilo zažehnout tu jiskru, o kterou přišel. Suárezovi nechybí góly, chybí mu rychlost. A přesnost. Nadále bojuje tak, jako dřív, většinou však má nějakou tu sekundu zpoždění. A to je na top fotbalové úrovni příliš moc. Když si k tomu přidáte, že je lehce odsunut ze své pozice, máte odpověď na jeho krizi.

Luis Suárez si však i přes momentální krizi uznání zaslouží. Za všechny ty góly, které v dresu Barcelony dal, a za všechny naběhané kilometry, kdy neúnavně napadal či hledal volné prostory. Proto bychom s ním měli mít trpělivost. Můžeme si totiž být jistí, že El Pistolero se brzy vrátí a jak sám prohlásil - až se znovu dostane na tu správnou vlnu, nenajde se nikdo, kdo by jej zastavil.


Zdroje: sport-english.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat