TER STEGEN: JSEM TEĎ VYSPĚLEJŠÍ

TER STEGEN: JSEM TEĎ VYSPĚLEJŠÍ

Německý brankář poskytl před zápasem proti Olympiakosu rozhovor pro UEFA, ve kterém mimo jiné vyprávěl, jak moc je v Barceloně šťastný.

První otázky směřovaly na to, jak je pro strážce barcelonské svatyně důležitá hra nohama. "To je v tomto klubu hodně důležité, ale ne nejvíc. Nejdůležitější jsou ve skutečnosti zákroky a neustálá aktivita. Jasně, i vaše fotbalové schopnosti jsou důležité, protože tím poskytnete týmu výhodu při rozestavení na hřišti. Vždycky musíte být aktivní a připraveni bránit bránu nebo se zapojit do hry a pomoct tak svým spoluhráčům."

Pro Ter Stegena to však není nic nového. "V Gladbachu jsem se začal s takovýmto typem situací sžívat a učil jsem se z nich. Vždycky existuje řešení pro všechno, i když některé to složitější může vést k většímu riziku."

"Hra s míčem tu vždycky představuje určité riziko. Nakonec závisí na nás, zda najdeme řešení, a to je to, co já dělám. Když najdete řešení, snažíte se jej provést. Se spoluhráči, které zde mám, je to jednodušší. Věřím jim, že ovládají míč takovým způsobem, aby zvládli každou situaci."

Ter Stegen v Barceloně kroutí již čtvrtou sezónu a cítí, že se za tu dobu hodně změnil. "Jsem teď mnohem dospělejší. Za ty tři roky se toho hodně událo a teď už tu začínám čtvrtou sezónu. Byl jsem tu doteď neskutečně šťastný a jsem rád, že ve své kariéře můžu pokračovat tady, protože to je to, co chci dělat. Všichni máme tu šanci být nadále úspěšní. To je to, co Barça vždycky vyžadovala. A myslím, že teď na to jdeme dobře, všichni jsme hladoví po tom, abychom nadále vyhrávali."

Po třech letech pod Luisem Enriquem jde o první sezónu pod novým koučem, Ernestem Valverdem. "Náš trenér má jiný pohled a my jej musíme podporovat. Musíme jej ujistit, že rozumíme jeho konceptu, protože má nové, jiné myšlenky. Také do naší hry zavádí nové možnosti, což z vás dělá ještě lepšího hráče, protože se učíte nové věci. Naší prací je přetavit tyto změny do praxe a musím říct, že zatím se nám to daří velice dobře."

Nakonec německý reprezentant hovořil o tom, co pro něj znamená hrát Ligu mistrů. "Je to něco zvláštního, co nejde popsat slovy. Každý hráč hraje tak, aby měl tu možnost zahrát si v Lize mistrů a vyzkoušet si to proti nejlepším. Je to to nejlepší, čeho můžeme dosáhnout. Ale máme ligu, Ligu mistrů a pohár a ve všem chceme uspět. Každá soutěž je důležitá, ale ano, Liga mistrů je soutěž nejlepších klubů Evropy. Je to soutěž s největší konkurencí, ve které bojujeme každý rok."


Zdroje: sport-english.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat