VALVERDE: BUDE TO SOUBOJ HERNÍCH STYLŮ

VALVERDE: BUDE TO SOUBOJ HERNÍCH STYLŮ

Barcelonu čeká v předposledním kole skupinové fáze Ligy mistrů náročnější soupeř. Italský klub na Barcu ztrácí 3 body a je jasné, že jí bude chtít vrátit porážku 3:0 na Camp Nou. 

"Obecně se dá říct, že pokud hrajete dobře a neinkasujete, tak máte větší šanci na výhru," řekl Valverde na tiskové konferenci. 

"Pokusíme se vytvářet šance a zároveň se postarat o to, aby je druhá strana neměla. Bude to souboj stylů, výsledku chceme dosáhnout skrze naši hru a výrazné držení míče."

Španělsko skončilo v kvalifikaci na MS ve skupině před Itálií, která se nakonec na soutěž přes Švédsko nekvalifikovala. To přineslo vlnu diskuzí o tom, co je vlastně příčinou tohoto neúspěchu. 

"Vím, že se o tom hodně mluví," potvrdil Vlaverde, který zároveň popírá, že by vítězství Realu Madrid nad Juventusem v loňském finále Ligy mistrů bylo náznakem problému v italském fotbale. 

"Nebral bych ohled na porážky ve finále, sám o sobě úspěch je se tam jenom dostat. To, že Itálie na Mistrovství nebude je samozřejmě smutná zpráva a šok nejen pro Italy, ale úplně pro všechny. Nevím, co se přesně v italském fotbalu děje, ale když něco nefunguje, tak je nejspíš nutné měnit strukturu od základu."

V minulé sezóně to byl právě Juventus, kdo Barcelonu ze soutěže vyřadil a Valverde věří, že se z toho jeho tým poučil.

"Je jasné, že všechny porážky pomáhají ke zlepšení, to je na tom ta nejužitečnější věc," potvrdil. 

"Stejně je to u výhry, ta taky ukazuje, jakým způsobem je třeba pokračovat. Minulou sezónu byli opravdu silní. Jenže to neznamená, že teď už o nich víme vše a můžeme je jednoduše porazit," dodal trenér nakonec.    

 


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

smiley

22.11.2017, 23:18

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat