Celta Vigo 2:2 FC Barcelona

Celta Vigo 2:2 FC Barcelona

Naděje na titul se Barceloně zase vzdálila. Navzdory dobrému výkonu a dvěma pohledným gólům od Luise Suáreze na Balaídos v dramatickém klání pouze remizovala. 

Barcelona nastoupila s mladými talenty Riqui Puiqem a Ansu Fatim a hlavně s aktivním laděním, takže od první minuty tahala za delší konec pomyslného provazu. Také mohla jít brzy do vedení, Piquého hlavička po Messiho rohovém kopu ale skončila na břevně. 

Kapitán Katalánců byl znovu vidět nejvíce, bohužel střelecky se mu znovu nedařilo. Nicméně při tvoření šancí spoluhráčům to byla jiná písnička. Ve 20. minutě tak ze standardní situace, která vypadala jako stvořená pro další střelecký pokus, skvěle našel Suáreze a ten zařídil úvodní branku.

Celta na to dokázala rychle zareagovat a také hostům pořádně zavařit. Nejprve o sobě dal vědět Aspas a následně Méndez po skvělém náběhu trefil tyč. Dlužno dodat, že jen díky přispění brankáře Ter Stegena.

Barcelona během několika minut dostala hru opět pod svou kontrolou a ve zbytku poločasu si vytvořila dalších pár dobrých šancí. Fatiho střela ale byla zblokována a Messi ve výborné pozici mířil mimo.

Místo navýšení náskoku tak hned zkraje druhé pětačtyřicetiminutovky Barça o vedení přišla. Ztráta míče na půlící čáře vyústila ve skvěle provedený protiútok celestes, který zakončoval Smolov do prázdné brány. 

Messi si pak připsal další dva neúspěšné střelecké pokusy, ale v 67. minutě také další asistenci. Barcelona se natlačila do šestnáctky a Suárez v jednom kratičkém momentu předvedl bravurní útočnou práci: zpracováním kombinovaným s otočkou se zbavil obránce a okamžitě poslal balon přesně k tyči. 

To Messiho střela z dalšího přímého kopu znovu skončila s přispěním obránců v zámezí. Celta tak stále cítila příležitost a znovu zvýšila svou aktivitu. Nolitovu dobrou šanci vytáhl Ter Stegen. Avšak právě německý gólman v 88. minutě chyboval. Po Rafinhově nafilmovaném pádu si špatně postavil zeď a Aspas toho využil nejlépe, jak mohl.    

Nakonec může být Barcelona za bod ještě ráda, protože v poslední minutě nastavení Deni Suárez naservíroval Nolitovi míč před odkrytou bránu, tutovka však k překvapení všech skončila zákrokem Ter Stegena. 


Přehled utkání

27. června 2020, 17:00 Estadio de Balaídos (Vigo) Digi Sport 2

Celta Vigo

2 : 2 G. Cuadra

FC Barcelona

  13' Alba
  20' Suárez (A - Messi)
Méndez 34'  
Smolov (A - Yokuslu) 50'  
  53' Umtiti
Araújo 61'  
  67' Suárez (A - Messi)
  82' Braithwaite
Aspas 88'  
Aspas 88'  
  90+5' Piqué
Sestava

Blanco - Aidoo, Araújo (73' Murillo), Sáenz - Vázquez, Méndez (60' Bradarič), Yokslu (60' Rafinha), Suárez, González (81' Mina) - Smolov (60' Nolito), Aspas

Sestava

ter Stegen - Semedo, Piqué, Umtiti, Alba (81' Firpo) - Puig (86' Arthur), Rakitič, Vidal - Messi, Suárez (81' Griezmann), Fati (69' Braithwaite)


Zdroje: sport.es



Diskuze

Zeď byla postavena OK, ale krajní hráč (Griezmann) se ve výskoku odchýlil od své původní pozice a umožnil Diegovi rotaci za tyč. Kdyby Griezmann skákal jak má, tak by míč skončil na jeho noze.

27.06.2020, 19:11
DaweLUL macaxp1

Na Griezmanna bych to nesváděl, spíš jsem zklamaný že to Rafinha nasimuloval a pak se z gólu radoval jako malý kluk, kdyby tam byl na stálo, neřeknu půl slova, ale frajer tam jen hostuje :)

27.06.2020, 19:25
felpod DaweLUL

Vzhledem k tomu, jak se k němu po zranění vedení klubu chovalo, se Rafinhovi ani trošku nedivím... smiley

28.06.2020, 17:42
Caltic8
Administrátor

Zrovna zápas, který mě bavil a který se mi z barcelonské strany i líbil smiley Že se na vyrovnávacím gólu podepíše nafilmovaným pádem barcelonský hráč na hostování, je docela vtipné, ale zároveň mě to hodně vytáčí.

Nejvíce nás srazily nepřesnosti. Zejména o tom Messiho zakončení už nevím, co si mám myslet. Za posledních sedm kol dal jediný gól ze hry, na 0:4 proti Mallorce. A venkovní bilance je naprosto tragická. 1. prosince zařídil výhru na Atléticu, ale od té doby nic (vyjma Mallorky)! Skoro 7 měsíců nedal v lize gól na venkovním hřišti smiley Celkem má na kontě 3.

27.06.2020, 19:40

Dvě střely na bránu je opravdu žalostné.
Ještě, že máme toho Suaréze. Ufff 😀😂

27.06.2020, 19:42
Klokanomet lhotik

že se ještě vůbec ozývášsmileysmileysmiley

27.06.2020, 21:58

Zapas ma bavil. Hrali dobre. Goly padli po osobnych zlyhaniach, nie z predvedenej hry. Ale co ma najviac bavilo, bol Puig. Pri vsetkej ucte k Arthurovi, takto ako Riqi neosefoval zalohu asi nikdy. Ten chlapec bol vsade, nebal sa rychlo a riskantne prihrat, par krat spravil precislenie a v strede bol stale volny pre prihravku. Ziadne otacanie na mieste ale neustali pohyb. Leovi pripravil jednu tutovecku, skoda ze to Leo trafil mimo. Osobne som nazoru, ze uz ho Setien necha dohrat v zaklade sezonu. Puig, De Jong, Pjanic, Busquets a Pedri. Na tom sa da spokojne stavat od dalsej sezony.

27.06.2020, 19:54

Tenhle tým s timhle trenérem už dojíždí jenom na setrvačnost z let, který jsou dávno pryč (a s hernim stylem, kterej nemá nic společnýho s modernim a hlavně účinnym fotbalem).

27.06.2020, 21:04
René Jazbar

Dokud nepřijde nové vedení,nový trenér nečekejme změnu,příští sezona bude to samé.Bartomeu projebal poslední roky na vrcholu kariéry Messiho.

27.06.2020, 22:27

A pokud bude výměna Pjanič-Arthur + 10 mega budeme pro smích celé Evropě.A to nemám Arthura rád.

27.06.2020, 22:43

Nebyt stegena 5:2. To jsou vsichni slepi? Spa liga sla hodne dolu, kdyz takovej mancaft bujuje o titul, teda uz nebojuje. V evrope to bude ostuda. Radej hned ven a pripravit pristi sezonu. Jenze s kym? Prachy nejsou a nemuzou byt. Predali jsme realu vladu. Klub duchodcu se za 2 roky vytrati a zacne se znova. Messi ok, ale brzdi to, protoze vsichni pres neho. Dneska Fati dopredu chtel, ale sup a na strejdu messiho do stredu co vymysli. Tolik ztracenych bodu za sezonu nebyva zvykem. S atletama dalsi plichta átd...

27.06.2020, 23:32

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat