Elche CF 0:2 FC Barcelona

Elche CF 0:2 FC Barcelona

Barcelonský úspěch na hřišti Elche se nerodil snadno, byl však rozhodně zasloužený a Katalánci tak získávají už páté venkovní ligové vítězství v řadě! Tahounem mužstva se opět stal Frenkie de Jong a Marc-André ter Stegen předvedl další klíčový zákrok.

Barcelona byla od začátku lepším týmem, jelikož kontrolovala míč a také mnohem častěji střílela. Přesto ani její výkon nešlo označit za povedený. Zápas byl pomalý, bez nápadu a velké šance přicházely zřídka. 

Už v 6. minutě měl sice dobrou příležitost z rohového kopu Araújo hlavou, jenže se neprosadil a další snažení bylo na obou stranách dlouho marné. Jediní, kdo dokázali občas změnit tempo, byli Dembélé, Pedri a de Jong.

Ke konci poločasu ale Barcelona trochu zrychlila a ve 39. minutě to přineslo úspěch. Braithwaite z levé strany nacentroval na Griezmanna a González srazil míč do vlastní brány. Gól byl připsán De Jongovi, který ještě na čáře balon zasáhl.

Ter Stegena poté ještě prověřil Josan, což byla od domácích první střela na bránu, a soupeři se odebrali do kabin. Po přestávce se pokračovalo obdobným stylem a v 56. minutě Barceloně zazvonil budíček, protože Minguezova hrubka přinesla Rigonimu samostatný nájezd. Ten naštěstí skvělým hokejovým zákrokem zastavil ter Stegen.

Barça tak opět přidala a zaslouženě si vytvořila zajímavé střelecké příležitosti. Grizemann, Dembélé, Braithwaite, Busquets, Pedri ani střídající Trincão se však neprosadili. Blaugranas se navíc hned dvakrát dožadovali penalty po hře rukou, především druhý případ byl přinejmenším hraniční, nicméně rozhodčí jejich prosby nevyslyšel. 

Velkou šanci na pojištění vedení dostal v 86. minutě po centru Griezmanna Trincão, jeho hlavičku ale lapil Badia. Ovšem za další tři minuty přece jen přišel druhý gól, když se napravo krásně protlačil de Jong, rozhlédl se a míč posadil na hlavu druhého střídajícího hráče, Riquiho Puige. Pro něj to byl gólový debut v LaLize.


Přehled utkání

LaLiga - 20. kolo 24. ledna 2021, 16:15 Estadio Martínez Valero, Elche Digi Sport 3

Elche CF

0 : 2 Valentín Pizarro Gómez

FC Barcelona

  39' De Jong
  68' Busquets
  84' Griezmann
  89' Puig (A - De Jong)
Sestava

Badia - Barragán, Verdú, González, Mojica - Marcone - Josan, Guti (74' Morente), Rodríguez (82' Nino), Rigoni (74' Luismi) - Boye

Sestava

ter Stegen - Mingueza, Araújo, Umtiti, Alba - de Jong, Busquets, Pedri (87' Puig) - Dembélé (74' Trincão), Griezmann, Braithwaite


Zdroje: sport.es



Diskuze

Poprvé co byl Trincao na hřišti vidět,dnes zápas udělal de Jong,začíná hrát co od něj všichni čekají.Ve středu budeme hrát osmy zápas za sebou venku,stojí vůbec ještě Nou Camp?smiley

24.01.2021, 18:17

Obrana solidní, až na tu hrubku Minga, záloha opravdu dobrá, ale útok bezzubej. Jedinej Demba nepůsobí vykastrovaně. Braith snad ani nevystřeli

24.01.2021, 18:24

Jako jasně, neumíme ty penalty kopat, ale to přece neznamená, že nám je nebudou pískat smileyNe vážně, je to čím dál horší, Mingueza může být rád, že má kotník v pořádku, ale karty dostáváme zase jen my...

24.01.2021, 18:24

Mrzí mě, že doby, kdy měla Barca spoustu hráčů, kteří se fotbalem bavili jsou pryč a náhrada není. I když se vyhrálo, tak dnes další velmi upracovaný výkon bez nápadu, bez náběhů atd. Ani nevím, jestli za celý zápas byl schopen někdo obejít 1 na 1 (nemyslím vyhnout se). Z mého pohledu byl de Jong první poločas neviditelný, ale druhý se to hodně zlepšilo a jeho akce byla rozhodující. Jinak útok celkem bezzubý. První gol náhoda a poločas bez velké šance. Velká pochvala, že nás ter Stegen podržel v podstatě v jediné šanci Elche. Jinak to opět mohlo skončit velkým trápením. Jak je vidět i na Liverpoolu, tak seběvědomí je hodně velká věc a snad ho naši mladíci (Dembele, Trincao i Griezman) brzy získají a začnou se fotbalem bavit-pak přijde i zlepšení hry.

24.01.2021, 18:54
Puyol larnel

To jsem se nasmál 30-ti letý mladík Griezmann, první gól náhoda- co jsem viděl zápasy tak většina gólů je náhoda.

24.01.2021, 20:05
larnel Puyol

Griezmann tam byl dodán jako takový dodatek k seběvědomí a né k věku...proto to i. "Náhoda" možná ne, ale rozhodně ne krásná vypracovaná šance. Chybělo jen malo, aby to odkopl do bezpečí. Nemá cenu slovíčkařit, ale je vidět, že už je teď spousta fanoušků spokojená s málem. Stačí nějak uhrát 3 body. Proti takovému soupeři bych čekal jiný kolotoč vzhledem k hráčům jaké Barca má a výplatám jaké jim platí. Toto bohužel není první zápas, kdy většina hráčů jen stojí. Elche hrálo hodně pasivně a nijak nečistě, aby se ty naše hvězdy musely bát o nohy. Klidně si mohli něco dovolit. Ale nikdo nic neudělal. Prostě bych čekal mnohem víc vypracovaných šancí po narážečkách nebo nábězích.

24.01.2021, 20:57

Já nejsem spokojený, že se nějak vyhrálo. Elche by měli porážet daleko větším rozdílem a daleko lepší předvedenou hrou. A k tomu Griezmannovi, je to mistr světa, vicemistr Evropy, 30-ti letý zkušený reprezentant ten by mel mít sebevědomí na rozdávání a podpořit ty mladíky Trincaa, Puiga, Pedriho, Arauja. Zatím to vypadá, že Puig, Pedri a Araujo by se svým sebevědomím by mohli podporovat Griezmanna.

25.01.2021, 17:26

Kterým klubům dlužila Barcelona k 30. červnu peníze?
Klub Blaugrana dluží 322 milionů eur za nevyřízené podmínky podpisů
Hlavními věřiteli byli Liverpool (69 milionů) a Ajax (64 milionů)--Finanční zpráva z minulé sezóny, kterou FC Barcelona nedávno zveřejnila, zdůrazňuje, že k 30. červnu dlužil klub Blaugrana za nevyřízené podmínky podpisů 322 milionů eur, z toho 126 v krátkodobém horizontu a zbývajících 196, dlouhodobě období.
Největším věřitelem na konci loňského roku byl Liverpool, který čekal na prodej brazilského Philippe Coutinha 69 milionů EUR. Z tohoto počtu bylo 29 milionů krátkodobých a zbývajících 40 dlouhých. Kousek za ním ho následoval Ajax, který čekal na Frenkie de Jong 64 milionů eur,Ne příliš daleko nebyl Juventus, i když v tomto případě v operaci navržené z účetních důvodů, která byla založena na barteru mezi bosenským Miralem Pjanicem a brazilským Arthurem Meloem. La Vecchia Signora měla nevyřízenou platbu ve výši 57 milionů.Čtvrtým v seznamu věřitelských klubů byla Cech, který přesně spáchal 21 milionů Arturem . Velmi blízko byli Girondins s 20 miliony na přestup Malcomu, Valencia, která ještě měla 19 milionů na Neta, a Sporting de Braga, kterému Barcelona dluží stejnou částku za Trincao.Barcelona také 30. června dluží 10 milionů eur Atléticu de Madrid za preferenční práva před různými hráči zahrnutými do Griezmannovy operace, dalších 9 milionů Betis (Junior Firpo), 7 milionů Palmeiras (Matheus) a 6 milionů Atlético Mineiro (Emerson) .

Daleko pod těmito čísly bylo 950 000 eur, které Bayern Mnichov čekal za Artura Vidala, a milion dvě stě padesát tisíc eur, které klub Blaugrana dlužil Pedri.---svět žije na dluh

25.01.2021, 19:39

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat