FC Barcelona 2:2 Atlético Madrid

FC Barcelona 2:2 Atlético Madrid

LaLiga je prakticky rozhodnutá. Barcelona se ani za výkon proti Atléticu nemusí stydět, znovu jí ale něco chybělo, aby zápas dotáhla do zdárného konce. 

První poločas nabídl dobrou podívanou. Oba týmy hrály hodně bojovně a do těla, ale rozhodčí Hernández hru často pouštěl, takže tempo tentokrát skutečně odpovídalo šlágru kola. Energické výkony Semeda či Carrasca rozhodně musely bavit.

Barcelona se znovu od úvodu zápasu snažila také střílet, což se jí oplatilo brzkým gólem, byť její rány gólové parametry rozhodně neměly. V 11. minutě z rohového kopu si míč do vlastní sítě srazil Costa.

Nicméně domácí si vedení moc dlouho neužili. Carrasco se prohnal po levém křídle a vracející se Vidal jej v pokutovém území podkopl. K nařízené penaltě se postavil Costa... a Ter Stegen ho vychytal. Barcelonští se ale radovali zbytečně, jejich gólman totiž opustil brankovou čáru ještě před zahráním penalty. K opakování se postavil Saúl a ten už proměnil.

O tři minuty později to technicky zkoušel Messi, jeho střela se ale pouze otřela o spojnici. I další šanci měl Argentinec po typické spolupráci s Albou, tentokrát mu rána vůbec nesedla. Po občerstvovací pauze se hra trochu zpomalila a více rozkouskovala kvůli faulům. Za vážnější šance platil už akorát Messiho přímák a střela Carrasca, ani jedna se ovšem neujala. 

Po změně stran šla Barça opět do vedení. Semedo vybojoval penaltu, kterou dloubáčkem proměnil Messi. Jenže v 62. minutě Atlético oplatilo stejnou mincí. Semedo kolenem zavadil o chodidlo sprintujícího Carrasca a Saúl podruhé vyrovnal. Této akci bezprostředně předcházel už několikátý zvláštní výrok sudího, když byl pád Lodiho posouzen jako faul Messiho (ten přitom získal míč čistě a po odpískání ještě dostal žlutou kartu za jeho zakopnutí). 

Vidal se pak dostal dvakrát z protiútoku do dobré pozice, ale rána pravačkou z velkého vápna i hlavička z malého skončily mimo. Přišla tak závěrečná pasáž zápasu, ve které se Katalánci marně snažili přetlačit fyzicky skvěle vybaveného soupeře. Především Partey působil nezlomně. Skóre se tak už neměnilo. 


Přehled utkání

LaLiga - 33. kolo 30. června 2020, 22:00 Camp Nou, Barcelona Digi Sport 1

FC Barcelona

2 : 2 A. Hernandéz Hernandéz

Atlético Madrid

Costa (vlastní) 11'  
Ter Stegen 17'  
Piqué 18'  
  19' Saúl (penalta)
  35' Saúl
Messi (penalta) 50'  
  51' Felipe
Messi 61'  
  62' Saúl (penalta)
  75' Costa
  80' Carrasco
  90+4' Lemar
Sestava

ter Stegen - Semedo, Piqué, Lenglet, Alba - Vidal (90' Griezmann), Rakitič (63' Roberto), Busquets (85' Fati), Puig - Messi, Suárez

Sestava

Oblak - Arias, Gimenéz, Felipe, Lodi - Correa, Partey, Niguez, Carrasco (85' Lemar) - Llorente (69' Felix), Costa (75' Morata)


Zdroje: sport.es



Diskuze

Když člověk vidí tu nominaci rozhodčích, když vidí, co se poslední zápasy děje, tak se divím, že ti hráči mají ještě motivaci o něco hrát. Dneska to bylo zase jasně dáno smileypostavil bych do zybtku béčko, kluci se aspoň rozehrají před play off a na LM se nám nikdo z áčka nezraní :)

01.07.2020, 00:17

1) Ukázka, jak se dá zápas z pozice rozhodčího ovlivnit, aniž by se dopustil nějaké očividné chyby
2) Bez útočníka nelze takové zápasy vyhrát a Suarez je zcela očividně již za zenitem.

01.07.2020, 00:18
Robert macaxp1

Minulý zápas ho každý obdivuje a plácá po rameni, dneska už je za zenitem...smiley

01.07.2020, 00:22
Klokanomet Robert

Hráč je tak dobrý, jako jeho poslední zápas. Staré a neustále dokonale platné pravidlo většiny fotbalových fanoušků :D

01.07.2020, 02:01
lhotik Klokanomet

Minule měl štěstí! Jinak furt platí, že už tam dávno nemá co dělat. Včera byl zase tragický. V podstatě jakoby tam nebyl....
Nj, ale koho tam dát, když se všichni prodali...co takový Alcater? Jak by se teď hodil...

01.07.2020, 07:26
Jirka lhotik

Někdo by tam nechal Suareze jen za zásluhy. Je jedno jestli byl včera nejhorší hráč. Vždyť dal minulý zápas přece dva góly. Tohle tady nemá cenu ale řešit, protože vyvoláš akurát hádku. Ja jsem si myslel ze začátku, že bude mít Setien koule a bude na ně tvrdý. Bohužel to vypadá tak, že když se naší starší hráči spolčí, tak na ně nemá.

01.07.2020, 08:21
lhotik Jirka

Naši starší hráči....takže všichni?smileyVčera to i říkali, že věkový průměr kolem 30 let. Třetí největší v La Liga.
Spíš bych viděl problém v nákupech a odchodech hráčů. Dyť krom De Jonga snad nebyl povedený ani jeden nákup a o odchodech ani nemluvím.
Top kluby jako Real či City mají kvalitní i lávku, v podstatě bys nepoznal změnu.
U nás bys těžko hledal...

Ale to jsou debaty furt dokola o tom samým...
Na druhou stranu proč to neřešit, kdy je v práci hovno co dělatsmiley:-D

01.07.2020, 08:40
Jirka lhotik

Ve všem s tebou souhlasím. I s tou prací smileysmileysmiley

01.07.2020, 08:45
Creus Jirka

Taky souhlasím, Vidal už tu nemá dlouho co dělat, dělá jen problémy, nevím, jak za ním může stát tolik lidí, vypadá to, že kabině vážně vládnou hlavně hráči, jasně, že jim vyhovoval Valverde, když si mohli dělat, co chtěli, to mi na tom přijde to nejsmutnější, Guardiola to udělal dobře, zbavil se těch, kteří si myslel, že mu tohle budou dělat, nikdo jiný na to nemá koule nebo pravomoce

01.07.2020, 11:56

Sudí 💰💰

01.07.2020, 00:27
Caltic8
Administrátor

Mně se zápas líbil. Věřím, že hrát celou sezonu s přístupem jako proti Celtě a Atléticu, byla by Barça jasně první. Když si vezmu ty ztráty jako v Bilbau, Valencii, Levante nebo doma proti Realu, to spíš byly zápasy, které nám prohrály ligu, protože v nich bylo tolik apatie až hanba.

Bohužel se teď na týmu podepisuje celkově špatné rozpoložení celého klubu: od vedení, přes trenéra až po Messiho. Detaily, které jsou ke konci sezony už vlastně klíčové momenty, pak končí v náš neprospěch. Messi a Vidal o kousek minou. Jinak vynikající Semedo škrtne o chodidlo Carrasca. Rozhodčí neodpíská faul, když má Rafinha dostat žlutou za simulaci nebo Messi jít do přečíslení...

Ještě co se týče zápasu, nechápu, jestli někteří viděli zápas proti Atléticu poprvé, nebo jsou tak naivní, že si myslí, že si dáme třikrát bago do prázdné brány. Možná by to tak jednou bylo, kdyby Atlético dvakrát hned nevyrovnalo. Ale většinu času platil nerozhodný stav, takže Atlético jako vždy úplně zavřelo vápno. Jediná reálná šance je to tam nějak prorvat. Takže tutovky sice nebyly, ale několik dobrých šancí ano. Osobně bych nevytýkal ani tvořivost, ani nasazení.

01.07.2020, 00:31
Caltic8 Caltic8
Administrátor

*zapomněl jsem zmínit ještě ty penalty Atlética, to bylo taky symbolické. První Stegen chytil, ale neregulérně. U té třetí mu zase chybělo co? Dát ruku o dva centimetry vedle?

Jestli Real ještě jednou ztratí, bude to možná nakonec Atlético, které po superpoháru vezme Barceloně další šanci na zisk trofeje. Přitom v superpoháru i včera Barcelona byla lepší.

01.07.2020, 00:38
Robert Caltic8

To se nabavme třeba o tom, že když byl Stegen centrimetr mimo čáru, proč se neopakovala druhá penalta, kdy byl Carrasco dříve v 16 smiley

01.07.2020, 08:57

Real to má tento rok prostě zaplacené. Tak ať si to užijí, stejně jako LM.

01.07.2020, 00:32

Tady nemá cenu brečet... navždy Barça v dobrém i ve zlém smiley MÉS QUE UN CLUB!!!!!

01.07.2020, 00:49

To je tak kdyz prezidentem klubu je potkan a trenerem pasak krav

01.07.2020, 04:49

Vymlouvat se na rozhodčí nemá cenu. Dyť pentle byly všechny jasné!
Zápas byl tentokrát koukatelný. Líbil se mi Puig, Rakitič a Semedo.

Bohužel v tomhle šnečím tempu bez nápadu a bez hrotového útočníka nejde uspět.
Ještě, když tam byl Iniesta či Xavi, tak vykouzlili nějakou nahrávku za obranu. Puig je v tomhle ohledu pouze rozehravač, navíc zatím nemá...

Nedávno jsem viděl Real, nijak hezký fotbal to nebyl. Ale hráli rychlý přímočarý fotbal a utvářeli si šance a nakonec tam něco padne.
Barcelonský pomalý postupný útok už je okoukaný a většina týmů už jsou na to připravený se zahuštěnou obranou....

01.07.2020, 07:21

Barcelona potrebuje reštart. Nový prezident klubu, nový tréner s jasným a účinným plánom zmeny, nová myšlienka a výmena tímu, to znamená uskutočniť rozumné nákupy a predaje. Do budúcna stavať na hráčoch ako Fati alebo Puig. Napíšem to rovno, hráči ako Rakitič, Busquets, Piqué, Alba sú za zenitom, potrebujeme zmenu. Messi už tiež neukazuje to čo ukazoval, ale Leo je proste Leo, o tom bez debát. Griezmann a Dembélé určite predať. Musia pristúpiť bohužiaľ k drastickým zmenám na jednotlivých postoch a po ďalšie, hrať účelný priamočiary futbal, ten náš postupný pomalý útok je už dávno prečítaný. Chce to novú energiu, nový plán, mnoho nových tvárí, nový začiatok. To je podľa mňa jediné riešenie.

01.07.2020, 08:02
La Pulga La Pulga

A určite nerobiť do budúcna také chyby, aké sme urobili pri predajoch Thiaga, Rafinhu, Sergiho Sampera a Coutinha. Hráči, s ktorými sa určite dalo pracovať, len v tíme proste nevymenia stálice ako Piqué, Busquets, Alba, Rakitič. Mám zlý pocit, že na to nebude mať gule ani ich bývalý spoluhráč a priateľ Xavi, no mal by to spraviť. Xaviho si vážim, no ak chce priniesť ozajstnú zmenu, snáď sa prejaví ako ozajstný profesionál a stratég a nebude niekoho plácať po ramene len preto, že sa s ním pozná roky. Ak chceme zmenu, treba sa zachovať profesionálne a radikálne riešiť veci, na krízu už nepomôže nič iné.

01.07.2020, 08:42

Mali sme skor polosance ako sance. V podstate sme sa nedostali do sestnastky, takze sme Suareza ani nemohli vyuzit. Co ma ale najviac prekvapilo je neschopnost Setiena reagovat na priebeh zapasu. Je remiza, potrebujeme vyhrat ale stale hrame iba s dvoma utocnikmi. Tretieho utocnika tam posle az v 85 minute a Griezmana az v 90tej? Naco nam je ta lavicka?

01.07.2020, 09:01
lhotik stockey

Náhodou měl Luis jednu dělovku, asi v 10. minutě. Oblaka pálí rukavice ještě teďsmiley
Ono když jsi schovaný mezi stoperama bez snahy náběhu, přijít pro míč, tak je to těžký...

Ale na druhou stranu se mu nedivím. Kdyby chtěl naběhnout, tak stejně nikomu neuteče. Rychlost už dávno není jeho přednost. Má tak první dva metry kdy je jako tank, pak už ztrácí.

A když jde pro balón na sklepnutí, tak to nahraje vždycky mimo. A že by utvořil nějakou kombinaci či šanci to nehrozí. Jeho kličky a jeden na jednoho......ehm

Ale třeba to byl Setiénovo záměr ho tam takhle zašít a zbavit se dvou stoperůsmiley

01.07.2020, 09:45
G10

Hra mi přišla dobrá, nebylo to úplně zas tak pomalý ani nepřesný. Ale ty náběhy, respektive nenáběhy….několikrát se mi stalo, že jsem hypnotizoval Suáreze, aby se tam někam rozběhl, ale ten jakoby na truc trenérovi stál a nic se nědělo. Ani tak nemyslím ve chvílích, kde se to točilo kolem vápna, ale když byl balon zhruba kolem půlky a nějaké místo k tomu se rozběhnout bylo. Jakmile se to k dostalo k vápnu, čekalo se jestli někdo sundá Messiho a bude z toho standardka. A Puiga ať už nechá hrát pořád, je výbornej. S De Jongem budou dobrý, ještě že přijde ten štírek Pjanič, ten to za ně bude všechno dobíhat....

01.07.2020, 16:32

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat