FC Barcelona 1:0 Athletic Club

FC Barcelona 1:0 Athletic Club

Tři poločasy a ještě pěknou porci toho čtvrtého čekala Barcelona na gól. Trápení prolomil až Ivan Rakitič za asistence Lionela Messiho a jeho trefa měla rovnou cenu tří bodů.

Quique Setién se základní sestavou nepřekvapil, totéž však nelze říci o jeho protějšku Gaizku Garitanovi, jenž nechal na lavičce hned několik opor. Athletic přesto dokázal celkem v pohodě držet Barcelonu na uzdě. Katalánci sice měli jasnou převahu na míči, ale kromě Messiho driblinků a pasů nebylo v ofenzivě k vidění skoro nic.

Ne že by barcelonští hráči nebojovali – spíše je zrazovalo načasování. Za zvláštní zmínku nestál ani jeden z jejich střeleckých pokusů a opět chyběla vážnější šance. Obhájce titulu měl naopak párkrát namále, naštěstí ani lvi vepředu příliš přesní nebyli a jednu nebezpečnou příležitost na poslední chvíli uhasil Busquets.  

Přestávka obraz hry příliš nezměnila. Barcelona byla u míče ještě více, jenže předfinální fáze zůstavala křečovitá. Setién se nicméně od Sevilly poučil a střídal dříve, což se nakonec ukázalo být klíčové.

Dobrou šanci měl už hlavičkující Fati hned poté, co na levém křídle nahradil Griezmanna. A v 72. minutě Barcelona konečně prolomila baskickou hradbu. Messimu proti přesile tentokrát ze druhé vlny vypomohl Rakitič, který vstřelil veledůležitý gól.

Zakrátko mohl Messi přidat pojistku, ale jeho střela se zakroutila mimo bránu. Následně přišla pětiminutová pasáž zvýšeného úsilí hostů, která nepřinesla nic kromě centru, jenž s překvapením málem našel Raúla Garcíu.

V nastavení Fati po pěkné individuální akci oslovil Messiho, jehož střela byla znovu sražená. Samotný Fati ještě stihl nastřelit tyč po dorážce střely Vidala. Zápas završil Messiho přímý kop symbolicky zastavený zdí. 


Přehled utkání

LaLiga - 31. kolo 23. června 2020, 22:00 Camp Nou, Barcelona Digi Sport 2

FC Barcelona

1 : 0 Jesús Gil Manzano

Athletic Club

Busquets 32'  
  62' Núňez
Rakitič (A - Messi) 72'  
Rakitič 90+1'  
Sestava

ter Stegen - Semedo, Piqué, Lenglet, Alba - Vidal, Busquets (65' Rakitič), Arthur (56' Puig) - Messi, Suárez (85' Braithwaite), Griezmann (65' Fati)

Sestava

Simón - Marcos, Núňez, Álvarez, Balenziaga - Vesga,
López (57' D. García) - Lekue (69' Capa), Sancet (78' R. García), Cordóba (57' Muniaín) - Williams (69' Villarable)


Zdroje: sport.es



Diskuze

marek99
Senior editor

Po príchode Puiga to bol iný zápas, ten musí hrávať čo najviac, rýchly, nebojí sa nahrať, úplný opak Arthura

24.06.2020, 00:05
Caltic8
Administrátor

Messi pěkně lítal, místy bych i zapomněl, že mu je dneska 33 let. Ta střelba má teda do ideálu daleko, ale takový přístup od kapitána tým potřebuje smiley

24.06.2020, 00:21

Viděl jsem jen první poločas, tak jsem rád za 3 body, ikdyž si je za první poločas nezasloužíme. Hra je hrozně pomalá a bez nápadu. První poločas žádné náběhy, žádný pokus 1 na 1, teda kromě Messiho, ale jeho pozice se změnila a místo toho, aby obešel jen obránce jako v minulosti, tak musí projít i celou zálohou a to je mnohem složitější. Pique říká, že bude těžké vyhrát ligu kvůli tlačence Realu, ale mě spíš připadá, že hledá alibi na výkony Barcy. Je to bez chuti, bez nápadu, bez nějaké dřiny. Vím, že tu je spousta lidí proti, ale doufám, že dojde Neymar, uzdraví se Dembele a stoupne kvalita na křídlech, protože tu hra Barcy moc potřebuje. Momentálně stačí si hlídat jen Messiho.

24.06.2020, 06:35

První poločas byl poločas sobců. Pokud si Alba, Vidal, Luis a Leo neuvědomí, že se hraje 11 na 11 a ne 4 na 11, tak se toho moc nezmění. To jejich tlačení na levou stranu a pak útok do středu mě už neskutečně vytáčí. Arthur byl po 15 minutách hotový, ten by nestíhal ani v české lize.
Druhý poločas výborné střídání a ukázka toho, kdo by měl hrát a kdo sedět. Puig Fati i ten Brait ukázali za svůj čas více než ti co hráli.
A zkuste tu zas někdo psát, že Semedo a Toník zase otřes. Ti dva jsou největší obětí té namistrované čtyřky z první půle...
A nevím jak vám, ale přijde mi že Setien i Sarabia ví co chtějí hrát, ale základ si stejně hraje po svém co chce a ne co mají hrát

24.06.2020, 07:21
Andreas PiGGy

Naprosty suhlas. Som rad, ze niesom vynimka a je tu este niekto kto si vsima, ze toto zacina smrdied nadradenostou a svojou vynimocnostou. Ta trojka je fakt problem ktory by mal niekto rozdelit.

24.06.2020, 08:49
stockey PiGGy

Ja to kludne napisem, Semedo a Tonik otras. Semedo je super hrac ako nahradnik, spolahlivy, ale na zaklad to neni. Sem tam zahviezdi, ale nevie kedy ma nabiehat, a co potom v tom nabehu robit. Tonda je kapitola sam o sebe, ten si u nas chodi zabehat. Utocnik za 120 mega nie je schopny spravit klucku a ked vidi pred sebou obrancu tak sa zlakne a otoci spat. Fakt klasa. Pred prazdnu branu mu nikto nahravat nebude, rovnako ako vyckavat na polovici na rychly protiutok ako u Atletov takisto nie.

Vcera super Puig, strasne to pomohlo zalohe a Messimu kedze uz nebol jediny kto rozdaval prihravky, myslim prihravky dopredu a medzi linie...

24.06.2020, 09:35
PiGGy stockey

Buď se na věci díváš nebo je vidíš. Semedo hrát za City, Liverpool nebo BVB tak je top 3 na světě. Bohužel u nás nemá jak ukázat svůj potenciál. Pohyb, rychlost i finálku má dobrou jenže nedostává balóny do náběhů, které tam má. Když ho dostane nemá tam s kým hrát nebo nemá moc komu náhrat do 16ky, protože 4 hráči čekají za 16kou a ne uvnitř.
Toník podobný případ. Do náběhu, které má mu nikdo balón nedá nebo nemá stejně podporu, tajze brzda a balón vrací o 20 metrů bza sebe. Vpravo nehraje, ve středu se mu motá Leo, Luis a teď už i Vidal a vlevo balón nedostane, tam je na hrušce Alba, který má přednost a ten mu to zpátky taky nedá, dává jen vždy pod sebe na Lea nebo max do vápna na Luise. Timpadem to pak vypadá, že tam stojí jak kůl v plotě, který neví co, ale vlastně za to nemůže jen se snaží hledat prostor, který mu berou jiní.

24.06.2020, 13:31
stockey PiGGy

Suhlasim ze Griez u nas nema miesto. Ale to je chyba vedenia ze kupili hraca ktory u nas nema kde hrat. A este mu to aj nejde. Nezlepsilo sa to ani ked hral na hrote. Proste total omyl. Na druhu stranu je to sakra utocnik za neskutocne prachy. ked ma pred sebou posledneho obrancu tak ake zasekavanie a otacanie sa spat, to musi ist do toho nech sa deje co sa deje.
Na Semeda mam iny nazor, co ale nevylucuje ze nemoze uspiet ako si pisal v inom klube. Ale u nas pochybujem. Ked ho dokaze posadit stredopoliar tak to na karieru u nas nevidim. Nakoniec, hracov co sa im dari v jednom klube a inom nie, je kopec. Proste nie vsade si to sadne.

24.06.2020, 13:47
PiGGy stockey

To že se kupují hráči a buď nedostanou příležitost nebo hrají mimo svou pozici je na jinou debatu.
To že se tam daří víc Sergimu je podle mě právě tím jak u nás pravý bek hraje + mi přijde že on dostává i více balónů než Semedo a má větší podporu. Jak Semedo tak Toník mi přijdou že nejsou moc součástí týmu a té staré osy což celkové taky nikomu nepřidává.

24.06.2020, 14:31
Molkovicz PiGGy

Naprostý souhlas smileysmiley

24.06.2020, 11:03

Přál bych se dožít Suarézovo odchodu.smiley Každou sezónu větší a větší dřevo. Včera úplně mimo. To i Jarda Kužel by tam toho udělal víc...
Jediný co ho zachraňovalo bylo to, že rozhodl utkání proti silným soupeřům a fakt, že leze Leovi do prdele...

24.06.2020, 07:30
stockey lhotik

Suarez hra po zraneni, chvilu potrva kym sa dostane do formy. Vcera hral uz lepsie ako zapas predtym. Ale urazat ho ze hra pretoze lezie Leovi do prdele je ubohe. Tuto sezonu ma statistiku bod na zapas, aj napriek tomu ze dlho nehral je stale druhy najlepsi strelec timu a aj nahravac...asi tolko k tvojmu lezeniu do prdele...

24.06.2020, 09:30
Andreas stockey

Skus sa zamysliet, preco ma statistiku bod na zapas ? Ono ak sa pozries do excel tabulky tak ano, vyzera to, ze Sua je bombarder. Ale!!! Predstav si, ze by Leo 98% svojich prihravok venoval niekomu inemu mal by Suarez taketo cisla ? Popravde, ak by sa k nemu kostra muzstva spravala ako ku Griezzmanovi, ze ho ignoruju, bol by na tom ....dosad si

24.06.2020, 09:44
stockey Andreas

Suarez nehral kvoli zraneniu, na jeho mieste hrali dalsi hraci. Nikto z nich sa jeho statistikam ani nepriblizil. Sedi toto dosadenie do tvojej rovnice? A to nejdem pisat ani ako na jesen nas prave Suarez tahal ked skoroval v x zapasoch za sebou, alebo prave jeho nahravky viedli k rozhodujucim golom.

24.06.2020, 10:13
lhotik stockey

Och božínku, ty jsi mi zastánce a slušňáček. Snad jsem tě nepohoršil tou prdelí, nebo snad mám říct prdelkou? Zadnicí?

Kdyby dal všechny ty tutovky na které mu Messi nahrál, tak už musel mít 50 gólů, ale jelikož je to kopyto má jich jen 11.
Tady máš video největších průserů (radši si to pusť víckrát)
www.youtube.com

Včera jsem viděl jenom první poločas. Ale Luis mezi tím stačil hned vyloženek nedat.
Sry jako, ale v nejlepším týmu na světě být útočník, který nedokáže sklepnout/nahrát balón na 2 metry. A na gól potřebuje 4 tutovky? Tohle není okresní přebor, je to akorát k smíchu. Dvě sezóny už tu nemá co dělat...

A teď hurá do mě! smiley

24.06.2020, 12:17
Klokanomet lhotik

Do zranění 14+11 ve 23 zápasech. Opravdu statistiky hodné dřeva.

24.06.2020, 12:27
Klokanomet Klokanomet

Což je rozpočítáno na odehrané minuty před zraněním na minuty gól nebo asistence každých 70 minut.

24.06.2020, 12:30
lhotik Klokanomet

"Kdyby dal všechny ty tutovky na které mu Messi nahrál, tak už musel mít 50 gólů, ale jelikož je to kopyto má jich jen 11."

24.06.2020, 14:52
Klokanomet lhotik

Tak mi ukaž útočníka, který promění všechny tutovky a potom se ozvi. Roboti fotbal ještě nehrají, kapišto?

24.06.2020, 17:02
Jirka lhotik

Konečně to taky někdo vidí. To není o tom, že je po zranění. Ten chlap už má prostě leštit lavičku dávno. A ano, kdyby nebylo Messiho, tak ani tolik gólů nedá. A kdyby Messi hrál trochu víc kolektivněji, tak i ten Griezman má víc gólů. Kolikrát on měl náběhů, že by šel sám na brankáře a Messi se na něho prostě vyprd. Je to smutné ale je to tak. Ja o Suarezovi už dlouho tvrdím, že tam nemá co dělat. Jak se vždycky rozčiluje a mává rukama na všechny strany mi prostě pije krev

24.06.2020, 12:30
Klokanomet Jirka

Už se blíží to, co sem předpovídal poslední tři roky. Valverde out už brzo nahradí Messi out. Doufám, že jste na sebe hrdí kluci.

24.06.2020, 12:33
lhotik Klokanomet

Myslíš, že naše žvástání na to má nějaký vliv??smiley

24.06.2020, 14:55
Jirka Klokanomet

Proč by měl být Messi out? Messi nám s Markem zajišťujou momentálně skoro jediní body

24.06.2020, 16:12
Klokanomet Jirka

No už se blíží na řadu. Valverde out, Rakitič out, Roberto out, to už je z módy. Suárez out už je taky klišé. V minulé sezoně už začínalo Busquets out. Je třeba postoupit na nový level a házet věci zase na někoho jiného. A hlavně Messi stárne. Každý přece ví, že čím mladší hráč, tím lepší hráč, i když třeba hraje hovno. Messimu téměř na 100% bude v následujících dvou letech taky klesat výkonost a opravdu se netěším na ten shitstorm, kterému bude vystavený, když nebude podávat takové výkony, na které jsou rozmazlení plastic fans jako ty zvyklí celé roky.

24.06.2020, 16:52
Jirka Klokanomet

Plastic fans jako ja!? Ty se prober. To, že se mi nelíbí Suarez a řeknu to na rovinu mi říkáš, že jsem fanoušek na h.... Super, takže jo ok, Suarez je frajer. Snad tady bude ještě dlouho a bude hrát minimálně stejně jako teď. Takové hráče potřebujem co nejvíc. Když už o mě píšeš takové hovna, tak si zjisti co tady píšu na forech. Ja právě vždycky Piqueho, Roberta a další chválím a fandím jim. Jen ale vidím co hraje Suarez delší dobu a je prostě na čase, aby to přenechal někomu jinému

24.06.2020, 22:04
Klokanomet Jirka

Tak mu to běž říct, co já s tím. Hejty na Suáreze čtu každý den už tři roky a ty si myslíš, že jsi objevil Ameriku. Neznám fanoušky, kteří jsou méně schopní diskuze, než culés. Každý kdo má jiný názor než většina ovcí ve stádě, je vyvrhel. I když já bych spíš řekl smějící se vlk.smiley A měj se ve stádě hezky, zahřeješ se od vlny ostatních oveček.

24.06.2020, 22:20
Jirka Klokanomet

Trošku si na mou osobu protiřečíš ale ok, nechám tě v tom. Přečet jsem tvé příspěvky a stačí mi to. Měj se skvěle

24.06.2020, 22:37
Klokanomet Jirka

Čau. Už se těším, jak po příštím zápase napíšeš úžasně obohacující a objevný příspěvek o Suárezovi, který ještě nikdo nikdy nenapsal.

24.06.2020, 22:53
stockey lhotik

Vau, uplne si ma presvedcil. Padol som na tu prdel ci zadnicu? Video kde je 10 situacii za 5 rokov, z toho asi 3 z reprezentacie :))) Neskutocne. Samozrejme je taky traged ze ho nikto nedokazal zo zostavy vytlacit, ze hral v zaklade u troch roznych trenerov a hral aj vtedy ked nemal formu. Pretoze aj Suarez bez formy spravi v predu viac prace ako ktokolvek co sedi na lavicke. Staci si pozriet ako klesla produktivita Messimu ked sa zranil Luis, a kto sa aspon priblizil jeho statistikam na ihrisku.
Keby si pozeral aj druhy polcas tak by si videl ze nemal ani problem ist do klucky medzi dvoch hracov, kym taky Griezman ked zbadal pred sebou obrancu zatiahol rucnu a otocil sa do protismeru. Nemam nic proti ked pride niekto lepsi kto ho nahradi, ale momentalne tu taky nie je.

24.06.2020, 12:36
lhotik stockey

Myslíš Suarézovo jedinou kličku do hráče, kdy se snaží dát jestličky? Pak do něj narazí a spadne?smiley
Tak tuhle kličku zná snad každýsmiley
A pak má ještě jednu - míč dá zprava a snaží se oběhnout zleva.
A ano 1 klička z 10 mu vyjdesmiley
Dle mého měl přijít Griezmann místo Suaréze, ale Valverde ho zkurvil na křídle...
Takže teď není jak hrot, tak křídlo.

Dobrý hrot -> více proměněných šancí -> více gólů -> větší pohoda v týmu. ;)

24.06.2020, 14:12
stockey lhotik

Ale ved Griezman hral i na hrote a hral to iste co hra na kridle :) Este ze ho znicil Valverde, ten chlap mal bozsku moc :))) Tak prosim, je tu zachranca Setien, viacerym sa tu vyhadzovom Valverdeho splnil sen, takze sa Griezman nemusi bat hrat zle :)

24.06.2020, 15:31
Klokanomet stockey

Valverde pořád celý klub ovládá jako šedá eminence v pozadí, to nevíš? Pořád rozhoduje i o přestupech a o střídáních, proto staví Rakitiče a Suáreze do základu, Griezmanna na křídlo a proto chce koupit Pjaniča, prodat Arthura a navíc ho včera ten nosatý hajzl střídal už v 55.minutě.

24.06.2020, 17:06

Hra Arthura je děs.jeho hra alibistická,bez nápadů,bez přihrávky za obranu.Jeho přihrávky jsou o ho...Celkový týmový výkon nuda,nuda.Provinční trenér ,provinční hra. smiley

24.06.2020, 10:47
Klokanomet René

Aspoň tady to pár lidí vidí. smileyNa eurofotbalu si člověk nemůže dovolit ho kritizovat, ale on prostě není kreativní a na svůj věk má otřesný pohyb. Včera bylo pěkně vidět, když zkoušel třikrát za těch 55. přihrávku za obranu a pokaždé to netrefil o x metrů nebo to špatně načasoval...prostě to v sobě nemá. Já se snažím ho fakt poctivě sledovat, ale dělá se z něho mnohem víc, než je. Takto nevypadá rozehrávač, tvůrce hry. Kanga sice hraje ve Spartě, ale zrovna on má třeba ke stylu hry Xaviho mnohem blíž než Arthur, protože neustále rozehrává akce odvážnýma přihrávkama, neustále se nabízí atd...třeba i klasické delší přihrávky do "kapes" na křídlech z vlastní poloviny, které jsou spíš na Busquetsovi, od něj člověk skoro neuvidí. A ten pohyb a fyzička, se kterou má problém už od začátku, taky není sranda. My potřebujeme dynamickou zálohu a ne záložníka, který ve 23 letech nestíhá.

24.06.2020, 11:21

Jenom pro zajímavost.
Průměr vstřelených gólů na Nou Campu v lize do 19.1.2020: 3.77
Průměr vstřelených gólů na Nou Campu v lize od 19.1.2020: 2
Průměr venku do 19.1.2020: 1.5
Průměr venku od 19.1.2020: 1.4

24.06.2020, 17:16
Andreas Klokanomet

Ty a tie tvoje statistiky. A bere sa do uvahy aj situacia ? Ze Valverde dostal kazdy rok pokemona ? Ze ked zacinal mal cele leto na pripravu ? Ze aj tak hral od zaciatku totalnu sracku ? Ze prvu sezonu mu to preslo lebo Neymar ? Ze posledne zapasi pod nim sme nehrali vobec nic ? Ze jeho vonkajsie zapasi boli jedno lajno 3 sezony ? Alebo inak, mal Valverde mesiac po nastupe 3 mesiace kader v P... lebo Korona ? Myslim, ze odpovede poznas. Tak si tie excel tabulky zaramuj a obdivuj. Aj Sulik u nas na SK to tak robi. Ale realita sa nie vzdy da vyjadrit pomocou tabulky.

24.06.2020, 20:33
Klokanomet Andreas

Jo, situace je taková, že půl sezony odehrál Valverde za stavu když před, při a po každém zápéase tekly potoky slz ubrečených culés s větami jako "nejhorší fotbal v historii" a "horší už to být nemůže" a půl sezony odehrál Setién, který by neměl mít problém být jakkoliv lepší než tragéd tragédů, kterým měl být podle vás Valverde. Ale ouha, lepší není a podle mnoha objektivních faktorů je horší, hrou, statisticky i výsledkově. Smiř se s tím nebo nebreč a argumentuj.

24.06.2020, 22:24
Andreas Klokanomet

Vysledkovo je mozno o nieco horsi ako Valverde. Ale na tej hre je badat zlepsenia. Napriklad prvi polcas so Sevillou bol velmi dobry. Sice nepadol gol ale sance sme si vypracovali, repressing bol taktiez niekde inde ako za Valverdeho. Malo to aspon hlavu a patu. Nehovorim, ze to bol vynimocny vykon ale urcite to bolo lepsie ako kedysi. Druhy polcas vsak skoncil fiaskom vdaka Albovi, Messimu a Suarezovi ktory si zacali hrat svoju partiu. A takych zapasov bolo viac , kde je aspon vidiet snaha a chut. Taktiez to, ze sa nedoatava tolko golov a superi sa nedostavaju do prilezitosti je evidentne vdaka systemu ktori naordinoval Kike. Takze ja vidim viac pozitiv ako kedykolvek od januara naspat 3 roky.

24.06.2020, 22:31
Klokanomet Andreas

První poločas se Sevillou byl tak dobrý, že jsme si nevytvořili ani jednu šanci. První a poslední gólová šance bylo Suárezovo přestřelení ve druhém poločase. Jestli ti připadá fotbal bez šancí a gólů jako zlepšení, užívej si to dál. Dále tady mám pro tebe jeden krásný soupis zápasů s těžšími soupeři pod Setiénem:
výsledky se "silnějšími" týmy pod Setiénem:
Valencia - Barca 2:0 (nic dobrého si z toho zápasu nepamatuju, šance na lepší výsledek moc nebyla)
Bilbao - Barca 1:0 (vyřazení z Copy, bídný venkovní výkon)
Barca - Getafe 2:1 (bylo to docela šťastné vítězství, Getafe mělo hodně šancí)
Neapol - Barca 1:1 (1 gól z jedné střely na bránu)
Real Madrid - Barca 2:0 (výkon o ničem na tréninkovém hřišti, prohra bez gólu, není třeba říkat více)
Barca - Sociedad 1:0 (jediný gól z penalty, jestli se nemýlím lehce sporné)
Sevilla - Barca 0:0 (bezzubé přihrávání první poločas, jedna jediná šance ve druhém, výsledek: ztráta prvního místa)
Bilbao 1:0 (viz výše)

Tzn. 5 vstřelených gólů y osmi těžších zápasech, jenom tři výhry a ještě k tomu sakra těsné a z hlediska výkonů a předvedeného fotbalu nijak zajímavé.

Fantastické zlepšení, trápíme se s každým silnějším soupeřem a často ani neuhrajem potřebný výsledek. Uvidíme, co odveta s Neapolí :)

24.06.2020, 22:42

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat