Preview ∣ 23. kolo LaLigy: FC Barcelona - Deportivo Alavés

Preview ∣ 23. kolo LaLigy: FC Barcelona - Deportivo Alavés
Barcelona po úspěšné sérii výher tvrdě narazila. V prvním semifinálovém utkání španělského poháru v Seville prohrála 0:2 a do odvety tak půjde ve velmi složité pozici. V lize budou chtít Katalánci navázat na venkovní vítězství 3:2 na Betisu a udržet tak kontakt s druhou příčkou, na kterou se díky předehrávce dostal Real Madrid. Deportivo Alavés se nachází na šestnácté pozici s dvoubodovým náskokem na sestupovou osmnáctou příčku.
 
Barcelonská vítězná série byla ve středu přerušena. Sevilla dokázala na domácím hřišti Katalánce porazit 2:0 a do odvety, která se odehraje 3. března tak bude mít značnou výhodu. V prvním poločase se trefil stoper Kounde a v závěru druhé půle také bývalý barcelonský záložník Rakitič. Barcelona doplatila na neproměněné šance a také na chyby v obraně, které dokázal soupeř potrestat. ,,U toho prvního gólu jsme jim nechali hodně prostoru, a to nejen v obraně, ale i na středu hřiště," okomentoval první inkasovaný gól trenér Koeman.
 
Deportivo Alavés ovládlo poslední ligový duel, ale šlo o teprve druhé vítězství z uplynulých deseti ligových kol (2-2-6). Na domácí půdě zvítězil Alavés 1:0 nad Valladolidem a výhru zajistil gólem v 68. minutě Joselu. Tento hráč je s pěti góly také nejlepším střelcem týmu. Na venkovních hřištích je Alavés již pět utkání bez výhry (0-2-3).  Paradoxem je, že poslední venkovní výhru si Alavés připsal na hřišti Realu Madrid, konkrétně 28. listopadu loňského roku. V poháru Deportivo ostudně vypadlo v 1/16 - finále po prohře 5:0 na hřišti druholigového týmu UD Almería.
 
V letošní sezóně se oba týmy utkají podruhé. První vzájemný zápas v rámci 8. kola LaLigy skončil remízou 1:1. V 31. minutě šlo domácí Deportivo po hrubce Piquého a brankáře Neta do vedení a alespoň remízu zachraňoval v 63. minutě Griezmann. Z dlouhodobého hlediska je úspěšnějším týmem Barcelona.
 
Barceloně budou v zápasech chybět obránci Roberto, Piqué a také Araújo, dále Coutinho a Fati, kteří jsou rovněž dlouhodobě mimo hru. Oproti pohárovému utkání se do nominace vrací Dest a Pjanič, naopak Braithwaite stále chybí.


Predikce utkání

LaLiga - 23. kolo 13. února 2021, 21:00 Camp Nou, Barcelona Review

FC Barcelona

Jorge Figueroa Vázquez

Deportivo Alavés

Předpokládané sestavy


Předpokládané sestavy
FC Barcelona

ter Stegen - Firpo, Mingueza, Lenglet, Alba - de Jong, Sergio, Pedri - Dembélé, Messi, Griezmann

Předpokládané sestavy
Deportivo Alavés

Pacheco - Navarro, Tachi, Lejeune, Duarte - Mendez, Pina, Garcia, Rioja - Joselu, Perez

Poslední zápasy


Poslední zápasy
FC Barcelona

10.02.2021 – Sevilla FC 2:0 FC Barcelona – Copa del Rey 07.02.2021 – Real Betis 2:3 FC Barcelona – LaLiga 03.02.2021 – Granada CF 3:5 FC Barcelona – Copa del Rey 31.01.2021 – FC Barcelona 2:1 Athletic Club – LaLiga 27.01.2021 – Rayo Vallecano 1:2 FC Barcelona – Copa del Rey

Poslední zápasy
Deportivo Alavés

05.02.2021 – Deportivo Alavés 1:0 Real Valladolid – LaLiga 31.01.2021 – Getafe CF 0:0 Deportivo Alavés – LaLiga 23.01.2021 – Deportivo Alavés 1:4 Real Madrid – LaLiga 19.01.2021 – Deportivo Alavés 1:2 Sevilla FC – LaLiga 16.01.2021 – UD Almería 5:0 Deportivo Alavés – Copa del Rey


Poslední vzájemné zápasy

Poslední vzájemné zápasy
31.10.2020

Deportivo Alavés
1:1

FC Barcelona
19.07.2020

Deportivo Alavés
0:5

FC Barcelona
21.12.2019

FC Barcelona
4:1

Deportivo Alavés
23.04.2019

Deportivo Alavés
0:2

FC Barcelona
18.08.2018

FC Barcelona
3:0

Deportivo Alavés

Zdroje: fcbarcelona.com



Komentáře

René
Tipér

Vyhrát,nezranit se.

13.02.2021, 19:22

Ta naše nekvalita už je zarážející. Dva roky bez trofejesmiley

13.02.2021, 22:36

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Novinky

Čeferin: Barça je tím posledním, kdo mě zkamal

Prezident UEFA Alexandr Čeferin ve svém interview pro 24ur.com zkritizoval prezidenty klubů, kteří se zapojili do projektu Superligy, avšak v případě prezidenta Barcelony Joana Laporty volil mírnější slova: "Zklamali mě všichni, ale Barça je tím posledním. Joan Laporta je prezident teprve dva měsíce, takže toho nemohl moc udělat. A co udělal, tedy že ze zavázal nechat rozhodnutí na členech, bylo chytré rozhodnutí. Mluvil jsem s ním dvakrát nebo třikrát a bylo jasné, že je pod velkým tlakem kvůli ekonomické situaci klubu... Podle mě Superliga nikdy neexistovala. Byl to pokus bohatých lidí o vytvoření nerealistické soutěže."


Pro Braithwaita možná sezona skončila

Martin Braithwaite si na tréninku vyvrtnul pravý kotník a chybět má až několik týdnů, tedy pro něj sezona možná skočila.


Messi chce riešiť prípadnú novú zmluvu až po sezóne

COPE informuje, že Lionel Messi mal požiadať svojho otca a zároveň agenta spolu s prezidentom Joanom Laportom, aby sa prípadné predĺženie kontraktu riešilo až po sezóne - chce sa totižto výhradne sústrediť na boj o ligový titul.


Zbývající zápasy v lize

Ztráta Realu Madrid proti Getafe znamená, že má Barcelona ligu opět ve vlastních rukou. Souhrn zbývajících zápasů aspirantů na titul si můžete prohlédnout zde.


Umtiti do Zenitu?

Barcelona se prý bude na konci sezony snažit zpeněžit Samuela Umtitiho. Vážným zájemcem je Zenit Petrohrad a francouzský obránce má údajně nabídky i z jiných klubů.

Zobrazit více novinek

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 70
2. Club Atlético de Madrid 70
3. Sevilla FC 67
4. FC Barcelona 65
5. Real Betis Balompié 49
6. Villarreal CF 49
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Lionel Messi 23
2. Antoine Griezmann 8
3. Ousmane Dembélé 5
4. Ansu Fati 4
5. Jordi Alba 3
6. Frenkie de Jong 3
7. Trincão 3
Zobrazit celou tabulku

E-shop

Hrnek PENYA BARCELONISTA
Hrnek PENYA BARCELONISTA

od 265 Kč

Přejít do e-shopu

 

Chat