Preview 29. kola LaLigy: FC Barcelona – CD Leganés

Preview 29. kola LaLigy: FC Barcelona – CD Leganés

Fotbal už se vrací také na Camp Nou. Barcelonský stadion bude ve 29. kole LaLigy hostit souboj celků z opačných konců tabulky.  

Zatímco Barceloně se v minulém kole na Mallorce dařilo, Leganés si připsalo další porážku, tentokrát 1:2 doma s Valladolidem. Okurky tak okupují až 19. příčku, a to jen díky tomu, že Espanyol se stejným počtem bodů má ještě horší skóre.

Trenérské žezlo Leganés převzal loni v listopadu velezkušený Javier Aguirre, ovšem ani s ním se tým nedokáže vyvarovat velkých kolektivních i individuálních chyb. Překvapením není ani špatná situace v ofenzivě, kterou předznamenaly zimní odchody hlavních tahounů Youssefa En-Nesyriho a Martina Braithwaita, což vedení klubu hodně rozhořčilo. 

Jedním z mála pozitiv jsou výkony Óscara Rodrígueze, ofenzivního záložníka na hostování z Realu Madrid, jenž platí za nejlepšího střelce týmu. Trefil se právě i proti Valladolidu, jenže viděl také žlutou kartu, která ho o start na Camp Nou připraví. Chybět bude rovněž Dimitros Siovas a dlouhodobě zraněný Alexander Szymanowski.

Ani domácí nejsou bez absencí. Suspendován za karty je Jordi Alba a Ousmane Dembélé se stále léčí. Zato Frenkie de Jong navzdory šrámu z předchozího utkání v nominaci nechybí. A do základní sestavy by se mohl vrátit Luis Suárez. "Ještě si s ním budu muset promluvit zítra. Zatím nevím, jestli bude v základu, protože prvořadá je opatrnost," řekl k Uruguaycovi trenér Quique Setién.

Připravený v každém případě bude už zmiňovaný Braithwaite, který je od přestupu do Barcelony viditelně hladový po velkých momentech a za dobrý výkon v předešlém zápase si zasloužil i premiérový gól v novém dresu. "Bylo to neuvěřitelné. O gólu za Barçu jsem snil a tvrdě pro něj dřel," přiznal dánský útočník. 

To na dalšího forvarda Antoina Griezmanna se zase začíná valit kritika. Nevybíravě o něm mluvil Javier Balboa, bývalý hráč Realu Madrid či Benfiky: "Patří k nejlepším v Evropě, ale pak odejde do Barcelony a ze hry se vytratí. Když vám hned nedělají místo ostatní, musíte si ho vydobýt. Já prošel spoustu zemí a měl jsem to stejně. Tohle je jako bavit se o 14letém klukovi. Jestliže se nedokáže adaptovat na hru Messiho, Sáreze a celé Barcelony, je to otázka přístupu. Braithwaite přišel z Leganésu nedávno a prosadil se."

Před výkopem se bude držet minuta ticha za oběti pandemie, během níž zazní melodie Cant dels Ocells od Paua Casalse. Z bezpečnostních důvodů bude živý orchestr nahrazen promítáním.

Nominace Barcelony: Ter Stegen, Neto, Iñaki Peña - Semedo, Roberto Piqué, Araújo, Lenglet, Umtiti, Firpo - Busquets, Rakitič, Arthur, De Jong, Vidal, Riqui Puig, Collado, Monchu - Messi, Griezmann, Suárez, Braithwaite, Fati.


Predikce utkání

LaLiga - 29. kolo 16. června 2020, 22:00 Camp Nou, Barcelona Review

FC Barcelona

CD Leganés

Předpokládané sestavy


Předpokládané sestavy
FC Barcelona

Ter Stegen - Semedo, Piqué, Lenglet, Firpo - Rakitič, Busuquets, Arthur - Messi, Suárez, Griezmann

Předpokládané sestavy
CD Leganés

Cuéllar - Rosales, Omeruo, Awaziem, Silva - Pérez, Recio - Ruibal, Eraso, Assalé - Guerrero

Poslední zápasy


Poslední zápasy
FC Barcelona

13.06.2020 – RCD Mallorca 0:4 FC Barcelona – LaLiga 07.03.2020 – FC Barcelona 1:0 Real Sociedad – LaLiga 01.03.2020 – Real Madrid 2:0 FC Barcelona – LaLiga 25.02.2020 – SSC Neapol 1:1 FC Barcelona – Liga mistrů 22.02.2020 – FC Barcelona 5:0 SD Eibar – Laliga

Poslední zápasy
CD Leganés

13.06.2020 – CD Leganés 1:2 Real Valladolid – LaLiga 08.03.2020 – Villarreal CF 1:2 CD Leganés – LaLiga 29.02.2020 – CD Leganés 1:1 Deportivo Alavés – LaLiga 22.02.2020 – Celta Vigo 1:0 CD Leganés – LaLiga 16.02.2020 – CD Leganés 0:0 Real Betis – LaLiga


Poslední vzájemné zápasy

Poslední vzájemné zápasy
30.01.2020

FC Barcelona
5:0

CD Leganés
23.11.2019

CD Leganés
1:2

FC Barcelona
20.01.2019

FC Barcelona
3:1

CD Leganés
26.09.2018

CD Leganés
2:1

FC Barcelona
07.04.2018

FC Barcelona
3:1

CD Leganés


Zdroje: fcbarcelona.com, sport.es, marca.com



Komentáře

marek99
Senior editor

Snáď uvidíme hrať niekoho z hráčov ako Monchu, Collado, Puig či Fati smiley

16.06.2020, 10:41
Molkovicz
Tipér

Jestli Suaréz začne od začátku tak doufám že Griezmann bude sedět a nastoupí Braithwaite. Přece když se na to člověk podívá objektivně a né podle toho kdo kolik bere, tak Braithwaite si zaslouží být v sestavě daleko víc... smileyNavíc po gólu by mohl navázat a tím si budovat zdravé sebevědomí. O poločase dolů a místo něj Fati

16.06.2020, 14:01
MarcoFCB Molkovicz
Tipér

Hlavně vypadá, že to má i v hlavě dobře nastavené. Chce se předvést a ukázat, že to nebyl omyl ten jeho přestup. Já osobně jsem ten přestup moc nevítal, ale zatím mi docela zavírá hubu, ukazuje se zatím ve velice dobrém světle. Snad mu to vydrží, a třeba se z něj stane důležitý hráč A týmu. smiley

16.06.2020, 14:30
Jirka MarcoFCB

Asi tak nějak. Nejdřív jsem říkal proč zrovna on ale od doby co k nám přišel, tak mu fandím. Je to dříč a jde vidět, že to má v hlavě

16.06.2020, 15:43

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Novinky

Oficiálně: s Neapolí na Camp Nou

UEFA potvrdila, že odveta osmifinále Ligy mistrů může proběhnout na Camp Nou. Zápas se samozřejmě uskuteční bez diváků. 


RB Liprsko sa zaujíma o Ilaixa Moribu

Nemecký klub prišiel o najlepšieho strelca Tima Wernera, ktorý odišiel do Chelsea a tak sa pokúša ho nahradiť. DO hľadáčiku im padol barcelonský mladík, ktorý má však výkupnú klauzulu vo výške 100 miliónov eur a patrí k najväčším talentom v akadémii. Zmluvu má do roku 2022 a Barça, konkrétne Éric Abidal už Lipsko jednoznačne odmietli. 


Bartomeu popřel odchod Messiho i Setiéna

Prezident Barcelony Josep Bartomeu po výhře nad Villarrealem označil spekulace o konci trenéra Quiqeho Setiéna za lživé a dodal, že Setién má podporu vedení. Zároveň ujistil, že jednání o nové smlouvě s Lionelem Messim stále probíhá a že Argentinec hodlá pokračovat.


Xavi prodloužil v Al-Sadd

Spekulace o angažování Xaviho Hernándeze na post trenéra už během tohoto léta zřejmě vezmou za své.  Bývalý záložník totiž o rok prodloužil smlouvu v Al-Sadd.


Eric García do Barcelony?

Barcelona údajně jedná o návratu Erica Garcíi z Manchesteru City, kam zamířil v roce 2017. V této sezoně si 19letý stoper pod Pepem Guardiolou připsal 13 startů. [football-espana.net]

Zobrazit více novinek

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 77
2. FC Barcelona 76
3. Club Atlético de Madrid 63
4. Sevilla FC 63
5. Villarreal CF 57
6. Getafe CF 53
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Lionel Messi 22
2. Luis Suárez 15
3. Antoine Griezmann 9
4. Arturo Vidal 7
5. Martin Braithwaite 7
6. Ansu Fati 6
7. Arthur 3
Zobrazit celou tabulku

E-shop

Kšiltová čepice PENYA BARCELONISTA černá
Kšiltová čepice PENYA BARCELONISTA černá

od 350 Kč

Přejít do e-shopu

 

Chat