Preview 29. kola LaLigy: FC Barcelona – CD Leganés

Preview 29. kola LaLigy: FC Barcelona – CD Leganés

Fotbal už se vrací také na Camp Nou. Barcelonský stadion bude ve 29. kole LaLigy hostit souboj celků z opačných konců tabulky.  

Zatímco Barceloně se v minulém kole na Mallorce dařilo, Leganés si připsalo další porážku, tentokrát 1:2 doma s Valladolidem. Okurky tak okupují až 19. příčku, a to jen díky tomu, že Espanyol se stejným počtem bodů má ještě horší skóre.

Trenérské žezlo Leganés převzal loni v listopadu velezkušený Javier Aguirre, ovšem ani s ním se tým nedokáže vyvarovat velkých kolektivních i individuálních chyb. Překvapením není ani špatná situace v ofenzivě, kterou předznamenaly zimní odchody hlavních tahounů Youssefa En-Nesyriho a Martina Braithwaita, což vedení klubu hodně rozhořčilo. 

Jedním z mála pozitiv jsou výkony Óscara Rodrígueze, ofenzivního záložníka na hostování z Realu Madrid, jenž platí za nejlepšího střelce týmu. Trefil se právě i proti Valladolidu, jenže viděl také žlutou kartu, která ho o start na Camp Nou připraví. Chybět bude rovněž Dimitros Siovas a dlouhodobě zraněný Alexander Szymanowski.

Ani domácí nejsou bez absencí. Suspendován za karty je Jordi Alba a Ousmane Dembélé se stále léčí. Zato Frenkie de Jong navzdory šrámu z předchozího utkání v nominaci nechybí. A do základní sestavy by se mohl vrátit Luis Suárez. "Ještě si s ním budu muset promluvit zítra. Zatím nevím, jestli bude v základu, protože prvořadá je opatrnost," řekl k Uruguaycovi trenér Quique Setién.

Připravený v každém případě bude už zmiňovaný Braithwaite, který je od přestupu do Barcelony viditelně hladový po velkých momentech a za dobrý výkon v předešlém zápase si zasloužil i premiérový gól v novém dresu. "Bylo to neuvěřitelné. O gólu za Barçu jsem snil a tvrdě pro něj dřel," přiznal dánský útočník. 

To na dalšího forvarda Antoina Griezmanna se zase začíná valit kritika. Nevybíravě o něm mluvil Javier Balboa, bývalý hráč Realu Madrid či Benfiky: "Patří k nejlepším v Evropě, ale pak odejde do Barcelony a ze hry se vytratí. Když vám hned nedělají místo ostatní, musíte si ho vydobýt. Já prošel spoustu zemí a měl jsem to stejně. Tohle je jako bavit se o 14letém klukovi. Jestliže se nedokáže adaptovat na hru Messiho, Sáreze a celé Barcelony, je to otázka přístupu. Braithwaite přišel z Leganésu nedávno a prosadil se."

Před výkopem se bude držet minuta ticha za oběti pandemie, během níž zazní melodie Cant dels Ocells od Paua Casalse. Z bezpečnostních důvodů bude živý orchestr nahrazen promítáním.

Nominace Barcelony: Ter Stegen, Neto, Iñaki Peña - Semedo, Roberto Piqué, Araújo, Lenglet, Umtiti, Firpo - Busquets, Rakitič, Arthur, De Jong, Vidal, Riqui Puig, Collado, Monchu - Messi, Griezmann, Suárez, Braithwaite, Fati.


Predikce utkání

LaLiga - 29. kolo 16. června 2020, 22:00 Camp Nou, Barcelona Review

FC Barcelona

CD Leganés

Předpokládané sestavy


Předpokládané sestavy
FC Barcelona

Ter Stegen - Semedo, Piqué, Lenglet, Firpo - Rakitič, Busuquets, Arthur - Messi, Suárez, Griezmann

Předpokládané sestavy
CD Leganés

Cuéllar - Rosales, Omeruo, Awaziem, Silva - Pérez, Recio - Ruibal, Eraso, Assalé - Guerrero

Poslední zápasy


Poslední zápasy
FC Barcelona

13.06.2020 – RCD Mallorca 0:4 FC Barcelona – LaLiga 07.03.2020 – FC Barcelona 1:0 Real Sociedad – LaLiga 01.03.2020 – Real Madrid 2:0 FC Barcelona – LaLiga 25.02.2020 – SSC Neapol 1:1 FC Barcelona – Liga mistrů 22.02.2020 – FC Barcelona 5:0 SD Eibar – Laliga

Poslední zápasy
CD Leganés

13.06.2020 – CD Leganés 1:2 Real Valladolid – LaLiga 08.03.2020 – Villarreal CF 1:2 CD Leganés – LaLiga 29.02.2020 – CD Leganés 1:1 Deportivo Alavés – LaLiga 22.02.2020 – Celta Vigo 1:0 CD Leganés – LaLiga 16.02.2020 – CD Leganés 0:0 Real Betis – LaLiga


Poslední vzájemné zápasy

Poslední vzájemné zápasy
30.01.2020

FC Barcelona
5:0

CD Leganés
23.11.2019

CD Leganés
1:2

FC Barcelona
20.01.2019

FC Barcelona
3:1

CD Leganés
26.09.2018

CD Leganés
2:1

FC Barcelona
07.04.2018

FC Barcelona
3:1

CD Leganés


Zdroje: fcbarcelona.com, sport.es, marca.com



Komentáře

marek99
Senior editor

Snáď uvidíme hrať niekoho z hráčov ako Monchu, Collado, Puig či Fati smiley

16.06.2020, 10:41

Jestli Suaréz začne od začátku tak doufám že Griezmann bude sedět a nastoupí Braithwaite. Přece když se na to člověk podívá objektivně a né podle toho kdo kolik bere, tak Braithwaite si zaslouží být v sestavě daleko víc... smileyNavíc po gólu by mohl navázat a tím si budovat zdravé sebevědomí. O poločase dolů a místo něj Fati

16.06.2020, 14:01
MarcoFCB Molkovicz

Hlavně vypadá, že to má i v hlavě dobře nastavené. Chce se předvést a ukázat, že to nebyl omyl ten jeho přestup. Já osobně jsem ten přestup moc nevítal, ale zatím mi docela zavírá hubu, ukazuje se zatím ve velice dobrém světle. Snad mu to vydrží, a třeba se z něj stane důležitý hráč A týmu. smiley

16.06.2020, 14:30
Jirka MarcoFCB

Asi tak nějak. Nejdřív jsem říkal proč zrovna on ale od doby co k nám přišel, tak mu fandím. Je to dříč a jde vidět, že to má v hlavě

16.06.2020, 15:43

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Novinky

Monchu odchádza na hosťovanie do druhej ligy

Záložník a niekdajší kapitán Barçy B Monchu odchádza na ročné hosťovanie do druholigovej Girony. 


Jorge Cuenca prestupuje do Villarealu

20-ročný španielsky obranca Jorge Cuenca opúšťa Barcelonu a pripojí sa k španielskemu Villarealu. Prestupová čiastka je 2,5 milióna eur + 4 milióny v bonusoch a 20% z budúceho predaja. Villareal ho hneď vzápätí poslal na hosťovanie do Almerie.


Moussa Wagué putuje na hosťovanie do Grécka

Klub oficiálne potvrdil to, čo včera začali avizovať španielske médiá - pravý obranca Moussa Wagué smeruje na ročné hosťovanie do gréckeho klubu PAOK Solún.


Barça uzavrela dohodu s Mallorcou

Túto sezónu musia mať kluby kvôli protipandemickým opatreniam k dispozícii alternatívny štadión, ak by situácia nedovoľovala otvoriť ich vlastný domáci futbalový stánok. Real Madrid uzavrel dohodu s Valladolidom, Atlético Madrid s Realom Sociedad, no a FC Barcelona s Mallorcou. (sport.es)


Griezmann bude nosiť číslo 7

Dnes klub na sociálnych sieťach informoval, že Antoine Griezmann bude obliekať od budúcej sezóny dres s číslom 7. ,,Chcem sa poďakovať Philippemu Coutinhovi, ktorý je nielen skvelý futbalista, ale najmä skvelý spoluhráč," vyjadril sa na Twitteri Francúzsky útočník. 

Zobrazit více novinek

Tabulka LaLigy

1. Granada CF 6
2. Real Betis Balompié 6
3. Villarreal CF 4
4. RC Celta de Vigo 4
5. Valencia CF 3
6. CA Osasuna 3
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

E-shop

Triko MESSI - PENYA BARCELONISTA černé dětské
Triko MESSI - PENYA BARCELONISTA černé dětské

od 449 Kč

Přejít do e-shopu

 

Chat