Preview čtvrtfinále Ligy mistrů: FC Barcelona – Bayern Mnichov

Preview čtvrtfinále Ligy mistrů: FC Barcelona – Bayern Mnichov

Na Barcelonu čeká ve čtvrtfinále Ligy mistrů rozhodně těžký a mnohými favorizovaný soupeř. Bayern Mnichov je sice hrozbou, pokud však chce Barcelona vyhrát Ligu mistrů, bude potřeba porazit všechny.

Po osmifinálovém zápase s Neapolí, který nakonec na Camp Nou skončil vítězstvím 3:1, hráči odletěli do Lisabonu, kde na ně čeká nelehký soupeř. Bayern Mnichov Chelsea v osmifinálových zápasech nasázel celkem 7 branek s celkovým skóre 7:1. Nyní se ale hraje pouze na jeden zápas a takový herní formát může být rozhodující. "V letošní Lize mistrů nejsou žádní favorité," myslí si Sergi Roberto. "Kdokoliv může vyhrát nebo prohrát. Tím, že se hraje na jeden zápas, tak to bude pokaždé jako bychom hráli finále."

Sergi Roberto si je dobře vědom toho, že zápas s Bayernem rozhodně jednoduchý nebude. Věří však, že se týmu podaří přijít na něco, co bude dobře fungovat a nad Bayernem nakonec zvítězí."Nevím, co konkrétně bude potřeba, abychom Bayern porazili. Připravíme se na zápas a budeme se snažit napadnout jejich slabiny," popisoval Roberto.

Také Griezmann se snažil popsat, co bude v zápase potřeba: "Musíme hrát tím naším stylem. Bayern, to není jenom Lewandowski. Mají tam i další kvalitní hráče, Müllera nebo Gnabryho, ti jsou taky hodně dobří. Lewandowski dává hodně gólů, ale nebezpečí může přijít odkudkoliv." Věří však, že se Barceloně postoupit podaří: "Už se na ten zápas těšíme. Makali jsme na naší taktice a jsme připraveni. Víme, že to bude těžké, ale musíme se dostat do semifinále. Bude to dobrý zápas. Musíme co nejvíce využít naši herní kvalitu. Je potřeba co nejvíce spolupracovat a držet míč, co nejvíce to půjde."

Řada jiných je však jiného názoru. Například Lothar Matthäus, bývalý záložník německého celku plně věří v jeho výhru: "Bayern by musel udělat spoustu chyb a něco špatného, aby prohrál proti téhle Barceloně. Messi čelí svému nástupci v roli nejlepšího hráče na světě: Robertu Lewandowskému. Je to nejlepší hráč, nejen nejlepší útočník.“ Karl-Heinz Rummenigge srovnával brankáře: "Německo má štěstí, že má tuto dvojici brankářů, i když Neuer je brankář světové úrovně a Ter Stegen je stále na cestě k tomu."  S takovým tvrzením tedy rozhodně nesouhlasíme a věříme, že Ter Stegen v zítřejším zápase ukáže, že skutečně hráč světové úrovně je! 

Thomas Müller už byl ve svém vyjádření opatrnější: "Jdeme zápas od zápasu a to není náhoda. Ale ke každému utkání přistupujeme s pokorou. Barcelona nevyhrála ligu a měla nějaké problémy, ale v jednom zápase se může stát cokoliv."  Takové řeči hráče Barcy ještě více namotivují, aby podali skvělé výkony. V roli slabšího soupeře tak mohou jedině překvapit a taky budou muset, aby postoupili do semifinále. 
 
Barcelona má v Lize mistrů dobré statistiky, neprohrála již v osmi zápasech. Čísla s Bayernem však tak přívětivá nejsou, jelikož z pěti posledních zápasů Barca vyhrála pouze jeden. Teď se kluby opět střetávají po pěti letech a vzhledem k letošnímu formátu Ligy mistrů může jednozápasový systém přinést cokoliv. 
 

Nominace Barcelony:

Ter Stegen, N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Suárez, Messi, O. Dembélé, Neto, Lenglet, Griezmann, Jordi Alba, Braithwaite, S. Roberto, F. De Jong, Vidal, Junior, Iñaki Peña, Riqui Puig, Ansu Fati, R. Araujo, Monchu, Mingueza, Konrad, Reis a Jandro.

Upozornění pro tipéry:

Tipuje se pouze konečný výsledek, tudíž není možné, aby toto utkání skončilo remízou.


Predikce utkání

Liga mistrů - čtvrtfinále 14. srpna 2020, 21:00 Estádio da Luz Review

FC Barcelona

Rozhodčí: Skomina - Praprotnik, Vukan (všichni Slovinsko) - Irrati (video, Itálie)

Bayern Mnichov

Předpokládané sestavy


Předpokládané sestavy
FC Barcelona

Ter Stegen - Semedo, Piqué, Lenglet, Alba - Busquets, De Jong, Vidal - Messi, Suárez, Griezmann

Předpokládané sestavy
Bayern Mnichov

Neuer - Kimmich, Boateng, Alaba, Davies - Thiago, Goretzka - Gnabry, Müller, Perišič - Lewandowski

Poslední zápasy


Poslední zápasy
FC Barcelona

08.08.2020 – FC Barcelona 3:1 SSC Neapol – Liga mistrů 19.07.2020 – Deportivo Alavés 0:5 FC Barcelona – LaLiga 16.07.2020 – FC Barcelona 1:2 CA Osasuna – LaLiga 11.07.2020 – Real Valladolid 0:1 FC Barcelona – LaLiga 08.07.2020 – FC Barcelona 1:0 RCD Espanyol – LaLiga

Poslední zápasy
Bayern Mnichov

08.08.2020 – Bayern Mnichov 4:1 Chelsea – Liga mistrů 31.07.2020 – Bayern Mnichov 1:0 Marseille – přátelský zápas 04.07.2020 – Bayer Leverkussen 2:4 Bayern Mnichov – Bundesliga 27.06.2020 – Wolfsburg 0:4 Bayern Mnichov – Bundesliga 20.06.2020 – Bayern Mnichov 3:1 Freiburg – Bundesliga


Poslední vzájemné zápasy

Poslední vzájemné zápasy
12.05.2015

Bayern Mnichov
3:2

FC Barcelona
06.05.2015

FC Barcelona
3:0

Bayern Mnichov
24.07.2013

Bayern Mnichov
2:0

FC Barcelona
01.05.2013

FC Barcelona
0:3

Bayern Mnichov
23.04.2013

Bayern Mnichov
4:0

FC Barcelona


Zdroje: www.marca.com, www.fcbarcelona.com



Komentáře

Migueli
Systémový administrátor

Pozor na tu tipovačku! Tipuje se konečný výsledek, takže i po prodloužení či penaltách.

Jinak sice vedu (spolu s wandem) ale pokud vyhraju, tak se samozřejmě ceny vzdám ve prospěch druhého :-)

13.08.2020, 22:20
felpod Migueli
Tipér

Tak do konce sezóny jsou ještě 3 zápasy... smiley

14.08.2020, 20:01
Migueli felpod
Systémový administrátor

Snad ano smiley

14.08.2020, 20:09
clen_0548
Člen fanklubu

záloha bude busquets, vidal a rakitic, v útoku griezmann. tutovka

14.08.2020, 08:06
antimadrista
Člen fanklubu

Tohle musí Bayern vyhrát ikdyby nechtěl

14.08.2020, 11:29

Co je s chatem???? Uz podruhy to nejede

14.08.2020, 21:14
Creus McL_cule

Taky tady už se nemají čeho chytnout ani ti největší optimiste

14.08.2020, 21:39
Tomas397
Člen fanklubu

Asi ho radsi vypli:-)

14.08.2020, 21:31
Luis Tomas397

smileysmiley

14.08.2020, 21:33
Tomas397
Člen fanklubu

Jako 1:4 v prvnim polocase to je asi bohuzel smrt

14.08.2020, 21:42

Sua stridat, je tam na nic

14.08.2020, 21:42

Bol som optimista, ale toto jasne ukazuje, kde sa momentálne nachádzame. Sorry ale 1:4 v prvej polke, to je hnus.

14.08.2020, 21:46

1:4 ve 30 min a my zas budem střídat v 85 poprve

14.08.2020, 21:47
Tomas397
Člen fanklubu

Jako stridat by mel hned ted

14.08.2020, 21:51
Tomas397
Člen fanklubu

Treba se Xavi slituje a prijde hned zitrasmiley:-)

14.08.2020, 21:52
Messias
Člen fanklubu

Bayern neuveritelna efektivita. Nejvic je mi lito Marca, ktery z toho vyjde, ze opravdu nesaha Neuerovi ani po kotniky smiley

14.08.2020, 21:55
pyspetr Messias

Dneska ale hrozne ry rozehravky

14.08.2020, 22:00

Bohuzel vedeni dokazalo za posledni 3 roky nas milovany klub tak rozebrat... nejen fotbalove ale bohuzel vse kolem. Mas que my ass aktualne :(

14.08.2020, 21:59
Tomas397
Člen fanklubu

Hosi Tonda jde na plac takze zadnej strachsmiley

14.08.2020, 22:02

Alba cervena

14.08.2020, 22:16
antimadrista
Člen fanklubu

Sem to říkal, tohle je parodie na FC Barcelona

14.08.2020, 22:19

Tvl ta obrana je k smichu.

14.08.2020, 22:19
Tomas397
Člen fanklubu

No tak tady uz nepomuze ani svecena voda...

14.08.2020, 22:22

Griez typika. Muze v pohi potahnout dopredu a sekne to a zpet

14.08.2020, 22:23
Tomas397
Člen fanklubu

Jako cekal jsem hodne ale tohle uz je moc

14.08.2020, 22:23
Messias
Člen fanklubu

Semedo je jako obrance uplne nulovy a k smichu boze!

14.08.2020, 22:26

Sranda team

14.08.2020, 22:39

Hele... koupil bych treba Davida Luize ne? Villa jeste hraje? Kdyztak zacne

14.08.2020, 22:41

Jako je to jedno. Ale co zavedli var tak toto je ofside.

14.08.2020, 22:41

No aspon ze socios jsou spokojeni

14.08.2020, 22:42
antimadrista
Člen fanklubu

nejhorší Barcelona za 18 let

14.08.2020, 22:43

Coutinho!!! smiley

14.08.2020, 22:43
antimadrista
Člen fanklubu

dejte jim 10

14.08.2020, 22:44
Tomas397
Člen fanklubu

Velebnosti jdu blejt

14.08.2020, 22:46

Hele u nas na vesnici mame dobryho trenera... by mohl do Barsy v klidu ne? Takovy ted berem

14.08.2020, 22:48
pyspetr BananCZ

Za toto mohl trener? Tajove chyby se nedelaji ani v pralese

14.08.2020, 23:16
Messias
Člen fanklubu

Kamaradi, tohle je konec Messiho, tohle nerozdycha a odejde...

14.08.2020, 22:49
BananCZ Messias

Ja v to normalne doufam... kvuli nemu. At jde do City treba

14.08.2020, 22:53
antimadrista Messias
Člen fanklubu

Měl by jít, s tímhle vedením už nikdy nic nevyhraje

14.08.2020, 22:53
Tomas397 Messias
Člen fanklubu

Nestras :-)

14.08.2020, 22:55
lhotik
Člen fanklubu

Konečně se Coutinho rozehrál... smileysmiley

14.08.2020, 22:58
Tomas397
Člen fanklubu

Prave jsme byli svedkem krasneho hokejoveho utkani ktere skoncilo 8:2 😂😂
Ja uz si z toho musim delat jenom srandu nebo me jebne

14.08.2020, 23:00
antimadrista
Člen fanklubu

A ted sebereflexi ! Tohle je podle Vidala nejlepší tým na světě smileysmileysmiley

14.08.2020, 23:01
antimadrista
Člen fanklubu

Ten tým může tak akorát jít se Setienem pást krávy, na víc nemají

14.08.2020, 23:03
antimadrista
Člen fanklubu

Ten tým může tak akorát jít se Setienem pást krávy, na víc nemají

14.08.2020, 23:03
antimadrista
Člen fanklubu

Laporta zpět hned !

14.08.2020, 23:23

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Novinky

Araújo střídal kvůli poranění stehna

Ronald Araújo musel ze včerejšího zápasu odstoupit už o poločase kvůli poranění stehna. Podstoupí sérii dalších testů, aby se zjistil rozsah zranění a přibližná délka rekonvalescence. [fcbarcelona.com]


Kdo teď povede klub?

Po odstoupení klubového představenstva se nyní Barcelona nachází v rukou řídící komise. Ta bude vykonávat všechny funkce nezbytné pro chod klubu a do tří měsíců musí zároveň svolat volby. V jejím čele je Carlos Tusquets, předseda ekonomické komise.

Komise může být tvořena maximálně polovinou dosavadního představenstva, což znamená sedm funkcionářů. Obsazeno bude ještě pět židlí, o kterých spolu s Tusquetsem rozhodne Joan Manuel Trayter Jiménez, předseda sdružení socios.  


Coutinho přijde o nejbližší zápasy

Philippe Coutinho si ze zápasu proti Realu Madrid odnesl poraněný hamstring, takže se bez něj Barcelona zřejmě bude muset obejít alespoň dva týdny. Délku rekonvalescence ale klub zatím oficiálně nekomentoval.


Barcelona dorovnala najhorší ligový štart za posledných 26 rokov

FC Barcelona v prvých piatich ligových zápasoch 2x vyhrala, 1x remizovala a 2x prehrala - rovnakú bilanciu mal katalánsky veľkoklub aj v sezónách 2019/20 a 1994/95, kedy súčasný tréner Ronald Koeman ešte pôsobil v Barçe ako hráč.


Messi navýšil či překonal tři rekordy

Gól proti Ferencvárosu znamenal, že Leo Messi skóroval už v 16. sezoně Ligy mistrů v řadě, proti 36. soupeři a byla to jeho 69. trefa v základních skupinách. Všechno to jsou rekordní záznamy.

Vzhledem k tomu, že Argentinec přidal i asistenci, zároveň zaokrouhlil počet "kanadských bodů" v této soutěži na 150 (144 startů, 116 gólů, 34 asistencí).

Zobrazit více novinek

Tabulka LaLigy

1. Real Sociedad de Fútbol 14
2. Real Madrid CF 13
3. Granada CF 13
4. Villarreal CF 12
5. Club Atlético de Madrid 11
6. Cádiz CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Ansu Fati 4
2. Lionel Messi 1
3. Sergi Roberto 1
4. Philippe Coutinho 1
Zobrazit celou tabulku

E-shop

Triko MESSI - PENYA BARCELONISTA černé dětské
Triko MESSI - PENYA BARCELONISTA černé dětské

od 449 Kč

Přejít do e-shopu

 

Chat