Valencia CF 2:0 FC Barcelona

Valencia CF 2:0 FC Barcelona

Jedno z překvapení 21. kola LaLigy Santander se v sobotu událo ve Valencii. Tam přijeli hráči Barcelony, kteří se však domů vraceli bez bodů po výsledku 0:2 a nabídli tak Realu Madrid možnost posunout se na čelo tabulky. Netopýři pak slaví první domácí triumf nad Katalánci v rámci ligy od ročníku 2006/07.

Základní sestava Barcy s Arthurem Melem, Sergiem Busquetsem a Frenkiem de Jongem ve středu pole naznačovala touhu hostů dominovat hře a maximálně využít držení míče. V úvodní jedenáctce Los Che naopak chyběl Daniel Parejo a tak se očekávala hra přes křídelní prostory zaměřená navíc na fyzický aspekt. Všechny plány ale byly už v 10. minutě málem fuč.

Gerard Piqué nemilosrdně srazil Josého Gayu ve vlastní šestnáctce a zahrávala se penalta. Tu si k exekuci připravil Maximiliano Gómez, nicméně Marc-André ter Stegen Uruguayce zastavil skokem na správnou stranu. Parádní zákrok německého gólmana však neznačil konec problému Blaugranas, kteří si sice rozdali spoustu přihrávek, ale daleko od pokutového území svého soka.

Nikdo neudělal pohyb navíc, nezářil ani Lionel Messi a střeleckou formu nechal Antoine Griezmann zřejmě ještě na Ibize. Nedařily se ani přímé kopy, které v podání rodáka z Rosaria nebyly přesné. Naopak Valencie úřadovala dále – Gómez trefil břevno a všechny možné dorážky a pokusy končily na ter Stegenovi. Barca do pauzy pokořila presing, ale gól nedala.

Ve druhém dějství byla Barcelona více živá a důkazem toho byla brzká šance Ansua Fatiho po rychlé souhře v záloze. Jenže to byly první dvě minuty. Pak přišel míč z levé strany hřiště, Maxi Gómez jej po menším zpracování vystřelil na bránu a do cesty se mu postavil Jordi Alba, který jej zadní částí těla tečoval smolně do sítě. Domácí tak šli rychle do vedení 1:0.

Quique Setién tak sáhl k první změně – nepříliš produktivního Arthura nahradil Chilanem Arturem Vidalem a ten přinesl do herního systému Barcelony chybějící element boje a kreativity. Bývalý hráč Juventusu, Bayernu Mnichov či Bayeru Leverkusen rovněž oživil Lea Messiho, se kterým si vhodně narážel. Ani to však nestačilo na defenzívu Netopýrů.

Další akce nemířily do prostoru mezi třemi tyčemi kapitána Jaumeho Doménecha a čas neúprosně běžel dál. V 77. minutě se pak po rychlém brejku dostali dopředu hráči domácího mužstva a na konci celé akce byl Maxi Gómez, jenž zdvojnásobil náskok Valencie a potvrdil svůj skvělý výkon. A nechybělo málo, aby loňský vítěz poháru vedl o 3 branky.

Trefa Gabriela Paulisty po rohovém kopu ale nebyla uznána z důvodu faulu na Busquetse. Místo odkopu od brány nicméně Jesús Gil Manzano pískl opětovné zahrání standardní situace, ze které už nic nevzešlo. To ale domácí určitě nemrzelo a když se nic nestalo ani ve čtyřech nastavených minutách, mohli po závěrečném hvizdu slavit senzační vítězství.

Barcelonští zkrátka nedokázali nalézt recept na obranu celku z Valencijského společenství, obzvláště pak na stoperské duo Paulista – Ezequiel Garay. Setiéna tak čeká pořádná práce, aby v barcelonském áčku vyřešil nedostatky přežívající z vlády Ernesta Valverdeho, jako například neefektivita. Alarmující byl rovněž malý počet vytvořených příležitostí.

Ta se dá ve svém smyslu svést na absenci čistého hrotového útočníka, nicméně pasivní přístup celého týmu není omluvou. Před novým trenérským štábem tak leží velká výzva, jejímž hlavním cílem bude přetavit obrovský počet přihrávek a držení míče na střely a gólové šance. Příštím pokusem bude čtvrteční mač proti Leganés před vlastním publikem.

V LaLize pak situace co se tabulky týče vypadá následovně: Barcelona stále vede, ovšem Real Madrid hraje svůj zápas až o den později a to na půdě Realu Valladolid, jemuž náleží až 15. místo v tabulce. I remíza s Pucelou by Bílý balet poslala před FCB. Valencie pak poskočila na provizorní 5. příčku před Getafe a za Atlético, ovšem oba madridské celky ještě budou hrát.


Přehled utkání

25. ledna 2020, 16:00 Mestalla, Valencie Digi Sport 3 (15:55 SEČ)

Valencia CF

2 : 0 Jesús Gil Manzano (Extremadura)

FC Barcelona

  10' Gerard Piqué
  43' Samuel Umtiti
Jordi Alba (vl.) 48'  
  52' Sergio Busquets
Francis Coquelin 54'  
Maximiliano Gómez 77'  
Sestava

Doménech - Wass, Garay, Paulista, Gayá - Torres, Coquelin, Kondogbia, Soler - Gameiro (59' Rodrigo), Gómez (79' Costa)

Sestava

ter Stegen - Roberto, Piqué, Umtiti - Busquets - Fati (85' Collado), de Jong (85' Rakitič), Arthur (56' Vidal), Alba - Messi, Griezmann


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

marek99
Senior editor

Tragédia. Všetci ostatní okrem Messiho majú zákaz vystreliť, alebo čo i len niečo vymyslieť? Arthur asi 14 metrov od brány na osi ihriska pred ním len brankár a on nahrá napravo úplne nepresne Messimu a ešte z toho bol skoro protiútok Valencie... Arthur s de Jongom otras, Griezmann si tam aj párkrát nabiehal za obranu ale potom sa už na to vysral keďže naňho nesmerovala ani jedna dlhá prihrávka, hoci priestor tam na to bol... Chlapi túto sezónu bude hocijaká z trofejí zázrak, lebo na našu hru sa fakt nedá pozerať, vonku sme nuloví. A zdá sa mi že to je čoraz horšie a horšie. Síce v druhom polčase aj bolo zopár šancí ale rovnako tak mala šance Valencia v prvom.

25.01.2020, 18:00

Neni se cemu divit, ty zapasy predtim tomu nasvedcovaly, vyhra 1:0 doma s granadou, haluz na ibize a ted prohra s valencii. Hra je strasna a nic na tom nezmeni ani 2500 prihravek za zapas.

25.01.2020, 18:02
marek99
Senior editor

Myslím si že nikto nevie v akej formácii by sme mali hrať, však my nemáme ani jedno schopné krídlo, Griezmann ani Fati tuším neobídu 1v1 ani staršieho žiaka... Plus ešte keď sa nám zranil jediný hotový útočník, to bude ešte veselo túto sezónu

25.01.2020, 18:04

Tak to je ten nový impuls,nejlepší verze Busiho,stačil týden treninku s Kikošem a už hra vypadá jinak.Hovno.Máme 2354 přihrávek za zápas ale jakých?Pasivní posunovaní míče na půlce hřiště.Fati momentálně na základ nemá.Trvám na tom co jsem psal už dříve že tato sezona je prošustrovaná.Problémy se měli řešit po Poolu a ne chaoticky v lednu.Předčasné prezidentské volby,nový projekt,pořádný trenér.smiley

25.01.2020, 18:08
Caltic8
Administrátor

Druhý poločas jsme míč tolik nedrželi a hned přišly šance (za první 0, za druhý 7). Tak snad se Setien na svou házenou vykašle a přijde na to, na co přišel i Valverde. Messimu to v tomhle roce zatím moc nejde, to je pravda (dnes klidně mohl otočit), ale u něj víme, že se to změní.

Co se však nezmění samo od sebe, je tragická defenziva v podání Umtitiho, Piquého a Busquetse. Bohužel přestupů se nedočkáme, takže musí zasáhnout trenér. Ti tři prostě najednou hrát nemůžou.

25.01.2020, 18:10
mekssi Caltic8

Souhlasím, už druhou sezonu chybí nákup kvalitního stopera
a změnit systém bránění stoperů. Většina branek padla přes stopery.

27.01.2020, 16:35

Čo napísať...vedel som, že zranenie Suáreza bude citeľné, Messi to má vpredu zhoršené, keďže mu chýba parťák, s ktorým si fantasticky rozumie. Nechcem to ale zvaľovať iba na to, dôvodov je viac, prečo hra vyzerá ako vyzerá. Nebudem sa vôbec diviť, ak nás náhodou Neapol v osemfinále LM vytrepe ako koberec. Setiéna samozrejme ešte nehodnotím. Mám iba pripomienku k tomu, aké to dnes bolo rozostavenie, prišlo mi to nejaké chaotické.

25.01.2020, 18:12

Já se nemůžu zbavit dojmu, že určitým problémem je i sám Messi, teď nemyslím to že by hrál špatně, ale Messi si v podstatě běhá zleva doprava, do středu, na hrot prostě kde uzná za vhodné, mám pocit, že nikdo pak neví co má dělat jestli presovat nebo ne, jestli běžet, nebo hrát dozadu a dopadne to tak, že všichni jedním okem sledují Messiho kde zrovna je a posílají mu za každou cenu míč...problém je, že je to hodně čitelné. Messi pak jde v podstatě na vápno sám, nebo hledá Albu, nic jiného není. Mě to silně připomíná stejnou marnost jako v případě Argentiny, kde podle mě trpí podobným problémem.
Dále si nemyslím, že by měl být Messi kapitán, to musí být povahově úplně jiný typ hráče.

25.01.2020, 22:20

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat