Villarreal CF 1:4 FC Barcelona

Villarreal CF 1:4 FC Barcelona

Barcelona byla ve Villarrealu jako vyměněná a utkání prakticky rozhodla už v prvním poločase. 

Ráz zápasu udala už třetí minuta, kdy Roberto kolmicí vysunul Albu, ten nacentroval na Griezmanna, ovšem gól z toho byl vlastní – Asenja překonal mladý stoper Pau Torres. Barça chtěla útočit dál a díky rychlé brance to vypadalo, že bude mít utkání hned pod kontrolou, jenže při první zdařilejší akci soupeře zase selhala obrana. Cazorlovu střelu z levé strany Ter Stegen vyrazil, ale na dorážku Morena už nedosáhl, 1:1.

Nicméně ani třetí gól na sebe nenechal dlouho čekat, což při útočné aktivitě hostů nebylo zas takové překvapení. Villarreal se snažil zhušťovat prostor kolem středové osy hřiště, kde se pohyboval Messi, a Barceloně se toho dařilo využívat, byť neroztahovala hru příliš do šířky. Demonstroval to právě gól na 2:1, pod nějž se pohlednou technickou střelou podepsal Suárez.

Zápal do hry pak opadl, což spíše vyhovovalo Barceloně. Jedinou příležitost na srovnání měl střídající Bacca, z těžké pozice však proti Ter Stegenovi neměl šanci. Naopak Katalánci na konci poločasu přidali pár set otáček a vedení navýšili. Messi na sebe zase natáhl obranu soupeře, vrátil míč Griezmannovi a Francouz jemným obloučkem ještě trumfnul trefu Suáreze.

Druhý poločas byl od začátku o poznání vlažnější, čemuž napomáhala i brzká střídání na obou stranách. Villarreal působil dost odevzdaně, takže to spíše vypadalo, že Barcelona ještě nějaký gól vstřelí. Suárezovi ale klička na Asenja o kousek nevyšla, Vidal pohrdl už třetí dobrou šancí, záhy Asenjo zastavil i Albu a Messiho gól nebyl uznán pro ofsajd na začátku akce. Po další skvělé nabídce barcelonského kapitána zaváhal i střídající Braithwaite.  

Zasloužený čtvrtý gól tak přišel až v 86. minutě z kopačky Ansu Fatiho. Nadějný barcelonský odchovanec se uvolnil z levého křídla a zakončil způsobem, který odpovídal spíše zkušenému 30letému kanonýrovi nežli 17letému klukovi. 

Poslední minuty patřily Messimu a zejména Asenjovi. Argentinská hvězda měla k zaslouženému gólu velmi blízko, ale proti byl nejprve Asenjo a podruhé z přímého kopu břevno. Právě po tomto přímáku vytáhl gólman Villarrealu nejlepší zákrok utkání a dost možná i celého kola, když vyrazil hlavičku Braithwaita. Přesto bylo barcelonské vítězství jasné. 


Přehled utkání

5. července 2020, 22:00 Estadio de la Cerámica, Villarreal Digi Sport 2

Villarreal CF

1 : 4 C. del Cerro

FC Barcelona

  3' P. Torres (vlastní)
Moreno 14'  
P. Torres 17'  
  20' Suárez (A - Messi)
  45' Griezmann (A - Messi)
  87' Fati (A - Alba)
Sestava

Asenjo - Gaspar. Albiol, P. Torres, A. Moreno - Chukwueze, Anguissa, Iborra (46' M. Gómez), Cazorla (56' Trigueros) - Alcácer (36' Bacca; 70' Niňo), Moreno (46' Soriano)

Sestava

ter Stegen - Semedo (60' Rakitič), Piqué (82' Araújo), Lenglet, Alba - Vidal, Busquets (73' Braithwaite), Roberto - Messi - Griezmann (72' Fati), Suárez (60' Puig)


Zdroje: sport.es



Diskuze

Brankář ponorek jasný MOTM, nebýt jeho tak Villareal zažije největší ponížení v historii klubu...

06.07.2020, 00:24

Všichni už po minutě dávno věděli, že první gól byl vlastní. Jen komentátor jel to svoje 20.minut a oslavoval Griezmanna. Povyprávěl nám jeho celý život jen, aby měl o čem mluvit.smiley:-Dsmiley

A po 20.minutách "Tak došlo na přezkoumání, gól nakonec vlastní" : ))))

Jinak očividné zrychlení hry, tentokrát zapojeni všichni hráči. Za mě super!

06.07.2020, 07:58

A Araujo je kdesmileysmileysmiley?

06.07.2020, 13:40

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat