VÝJEZD NA BARCELONSKÉ DERBY ANEB TO NEJLEPŠÍ NA KONEC

VÝJEZD NA BARCELONSKÉ DERBY ANEB TO NEJLEPŠÍ NA KONEC

Druhý All Inclusive výjezd fanklubu se náramně vydařil. Účastníci si mohli užít prosluněnou Barcelonu, napínavé basketbalové utkání ve skvělé atmosféře, magický Camp Nou a hlavně úžasný zápas, ve kterém koncertoval Lionel Messi.

Po výjezdu na Málagu přišel o měsíc později na řadu další zájezd, tentokrát na prestižní Barcelonské derby. Odlet byl znovu naplánován z Prahy. Sraz na letišti byl od 9:00 a již v 9:07 jsme na místě byli všichni. Opět bych chtěl všem za tuto dochvilnost poděkovat. Po krátkém seznámení a probrání programu jsme se vydali k odletové bráně. Kontrolou prošli všichni, a tak jsme se mohli těšit na náš let. Pro některé to byla premiéra.

Po přistání jsme se vydali novou linkou metra až k našemu hostelu. Bohužel nás přivítal silný déšť, ten naštěstí po pár minutách ustal a až do našeho odjezdu bylo počasí skvělé – sluníčko a krásných 15 stupňů. Po ubytování a nákupu důležitých potravin (především whiskey a piva) jsme se vydali ke Camp Nou.

Skvělá vánoční výzdoba již tak krásný stadion ještě zkrášlila. Po společných fotkách u našeho svatostánku a sochy Kubaly, kde se k nám přidalo i pár Indů, jsme koupili lístky na nedělní zápas basketu a také na Camp Nou Tour. Následně jsme se vydali ke klubovým kancelářím, kde jsme se vyfotili u znaku klubu. Jen o pár hodin dříve tady Luis Suárez podepisoval novou smlouvu. Nákup v Botize a mohli jsme vyrazit na Plaça Espanya. 

Zde jsme se vydali především kvůli Font Mágica – svítící a zpívající fontáně. Ale je tady k vidění mnohem více – například Arena, Benátské věže, Muzeum umění a další. Úžasné představení kazili pouze všudypřítomní a otravní prodejci deštníků a piva. Po krátké návštěvě Areny – což je obchodní centrum přestavěné z arény na býčí zápasy s úžasným výhledem ze střechy – jsme se vydali zpátky na hostel. Po večeři a pár pivech a whiskey jsme šli spát, v sobotu byl totiž náročný program. Někteří však ještě vyrazili do okolních hospod.

V sobotu byla na programu prohlídka města. Ještě než jsme vyšli, chtěl mi dát jeden zaměstnanec hostelu pár tipů, nakonec to skončilo tak, že pár tipů jsem rozdal já a dostal jsem nabídku práce v hostelu s tím, že bych dělal průvodce po městě. Trasu Barcelonou jsme zahájili u nemocnice Sant Pau, poté kolem skvostu Sagrada Família až do přístavu. Kousek od Sagrady se jedna ženská snažila okrást Tomáše, naštěstí  už mám s těmito typy, co chtějí přispět pár centů na charitu a přitom vám tahají z peněženky papírové bankovky, bohaté zkušenosti, a tak byla její akce včas ukončena. Po cestě jsme stihli také domy Gaudího, Plaça Catalunya, Palau de la Música Catalana, Catedral de Barcelona (před kterou se konají Vánoční trhy), Plaça Sant Jaume, Plaça Reial, Palau Güell a řadu dalších nádherných budov a míst. I když měla mít trasa nějakých 6 km, nějakou záhadou jsme jich nachodili asi 15. Možná to bylo způsobeno i tím, že jsme se Simonou vydávali hledat kešky, které jsme vždy úspěšně našli. Geocaching je populární po celém světě a výjimkou není ani Barcelona, kde kešek naleznete několik tisíc. 

Z přístavu jsme se již vydali ke Camp Nou. Na řadu totiž přišla Camp Nou Tour, tedy kompletní prohlídka stadionu a muzea FC Barcelony. K vidění je tady toho opravdu hodně. Největším lákadlem je určitě 5 trofejí za vítězství v Lize mistrů a 5 Zlatých míčů Lionela Messiho. A jelikož v tento den slavila viceprezidentka fanklubu Martina narozeniny, tak jsme ji popřáli a předali dárek přímo na Camp Nou. Dost z nás také využilo možnost vyfotit se s pohárem Ligy mistrů na tribuně. Jedna fotka sice stojí 20 euro, pokud ale vezmete více fotek na jeden účet, dostanete na každou další fotku slevu. A tak druhá fotka stojí 15 euro a třetí už „pouze“ 10 euro.

Po prohlídce stadionu a další zastávce v Botize jsme se vydali na hostel – krátce načerpat síly na večerní návštěvu Pivobaru. Vystoupili jsme u Sagrady, kde zrovna probíhalo hudební představení, poté jsme se již vydali do české hospůdky. Tam probíhala decentní večerní pijatika až do ranních hodin. Kromě skvělé Plzně jsme dostali také vynikající jídlo, především řízek byl famózní. Někteří tam nechali více peněz, než ve fanshopu, což je velké umění. Mazzipedro si udělal vytouženou fotku s kočkou (Ocelotem), kterou měla u vedlejšího stolu rodina Katalánců. V Pivobaru se k nám také přidal Robin s přítelkyní, kteří v Barceloně slavili sedmileté výročí.

Nedělní dopoledne se neslo v duchu léčení kocoviny. A poté již opět směr Camp Nou. Znovu jsme udělali pár společných fotek. I když Mazzipedro neumí anglicky, vždy se s každým domluvil a oslovení všech „šerife“ vždy zafungovalo a s radostí nám společnou fotku udělali. 

Následně jsme se vydali do Palau Blaugrana, kde byl na programu basketbalový zápas s Joventutem – týmem z Badalony, což je město sousedící s Barcelonou, dojedete tam i metrem a dá se téměř považovat za Barcelonu. Bylo to tedy téměř městské derby.

Zápas basketu byl velice napínavý a odehrával se v úžasné atmosféře. Skupina Dracs podporovala celý zápas a vlastně i dlouhou dobu po skončení zápasu. Chytlavé chorály se v Palau ozývaly stále dokola. Tentokrát dorazilo i pár hostujících fanoušků, ale proti přesile Dracs neměli šanci. Barça prohrávala, vyhrávala, pak zase prohrávala a takto se to stále opakovalo. Naštěstí konec zvládla lépe a vyhrála těsně o dva body. Byl to opravdu hodně napínavý zápas s úžasným závěrem.

Hned po skončení zápasu jsme se vydali na mé nejoblíbenější místo – Túro de la Rovira. Jedná se jediné místo v Barceloně, ze kterého je vidět město skutečně celé. Úžasné výhledy na Barcelonu, pivečko – co více si přát.

Pak jsme se vydali na večeři, no a po krátké přípravě již přímo na zápas. Tradiční fotka u znaku fanklubu, kde nás vyfotil další ze „šerifů“ a mohli jsme se vydat přímo na svá místa. Seděli jsme za brankou ve druhém patře – tedy hned nad kotlem. Vzhledem k vývoji zápasu to byla nakonec nejlepší možná místa. Nové profilovky byly pořízeny a zápas pomalu mohl začít.

Začala hymna a s ní choreo připravené kotlem, a poté již samotný zápas. Ze začátku kotel nezněl moc jednotně, to se ale záhy změnilo, kdy se mikrofonu chopil vůdce kotle. Ten při rozezpívávání dalších členů vypadal, jakoby byl na rapovém koncertě.  První poločas nebyl až tak oslnivý, ale gól Suáreze vše vynahradil. Dost jsem si oddychl, další remízu 0:0 bych totiž nezvládl. 

Kotel si kromě úvodního chorea a vlajek připravil také transparent proti Espanyolu, na kterém stálo: „RCD Espanyol, první čínský byznys bez šťastného konce“. Ten jim však po chvíli začala strhávat a zabavovat ochranka a situace se na chvíli dost vyhrotila. Sektor hostí byl z nějakého důvodu úplně prázdný, jinak si na zápas našlo cestu 80 tisíc lidí. I když v sektoru hostí fanoušci Espanyolu nebyli, pár se jich našlo v ostatních sektorech. Jeden z těch odvážnějších dokonce přišel v dresu a měl tu smůlu, že seděl docela blízko kotle. Jeho členové, ale i další fanoušci, mu dali jasně najevo, že tady nemá co dělat a to ne zrovna slušnými výrazy, a tak raději dostal přidělené dva členy ochranky. S Martinou jsme seděli v první řadě hned za kameramanem, kterému na obrazovce běžely opakované záběry – rozhodnutí sudího o ofsajdu Neymara a dalších věcech jsme si tedy vždy mohli zkontrolovat.

Druhý poločas začal skvěle a famózní výkony Suáreze, Iniesty a hlavně Messiho vedly k dalším třem gólům. Hlavně sóla Messiho před druhým a třetím gólem patřily k jeho nejlepším a sledovat je přímo na stadionu byl opravdu neskutečný zážitek. I když Espanyol nádherným gólem snížil, bylo jasné, že nakonec vyhraje Barça. A vítězství ještě ke konci pojistil dalším skvělým kouskem Messi, který předvedl jeden z nejlepších výkonů v kariéře. Všechny tři tyto úžasné góly padly na naši stranu, a tak jsme mohli tato kouzla sledovat z nejlepších možných míst. 

 

Celý zápas se odehrával v super atmosféře. Kotel se snažil rozeřvávat i další fanoušky, což se alespoň u některých povedlo, a společné zpívání chorálu Un dia de partit byl opravdu úžasný zážitek. Dost členů nové Support zóny se před zápasem posilnilo alkoholem a na fanoušky, kteří nefandili, nebyli vůbec mírní. Ti si tak museli vyslechnout řadu nadávek. I když jsem si myslel, že znám všechny chorály tento zápas mě vyvedl z omylu, a tak jich musím ještě pár doplnit. Především ty mířené proti Espanyolu, ale i pár dalších. Po společné fotce jsme se vydali zapít vítězství. Pro mě osobně to byl jeden z největších fotbalových zážitků na Camp Nou v jedné z nejlepších atmosfér, co jsem v Barceloně zažil. Ve Španělsku je možné prodávat alkohol pouze do 23:00 a do obchodu jsme dorazili 22:59, ne všichni si tak vytoužené pivo stihli koupit. Pákistánci naštěstí tento zákaz ignorují. Zapíjení pokračovalo na hostelu až do ranních hodin, a to při billiardu a FIFĚ, které jsou v klubovně v hostelu k dispozici.

V pondělí už bylo na programu jen rozloučení s Camp Nou a nákupy v Botize – to je totiž místo, kde se dá zbývajících eur zbavit nejsnadněji. A tak jsem si koupil tričko, které vůbec nepotřebuji, ale alespoň nebude těm zbývajícím dvaceti čtyřem smutno. Poté už jsme vyrazili na letiště - na terminál 1, kde jsme ovšem zjistili, že odlétáme z terminálu 2. Vše bylo naštěstí zjištěno téměř okamžitě, a tak jsme měli na přesun spoustu času. Kontrola byla pro některé tentokrát hodně důkladná, ale nakonec pustili všechny – i Mazzipedra. Po páté hodině jsme dorazili do Prahy, kde se každý vydal svou cestou.  Malé upozornění pro ty, co rádi cestují z letiště Airport Expresem – už nejezdí z terminálu 2, ale pouze z terminálu 1, což se ale na zastávce ani nikde jinde skoro nedočtete. Byl tak za námi úžasný výjezd, kde jsme si vychutnali prosluněnou Barcelonu s vánoční výzdobou, napínavé basketbalové utkání, prohlídku magického Camp Nou a hlavně nezapomenutelný zápas s úžasnou atmosférou, ve kterém koncertoval Iniesta a božský Messi.

Závěrem bych chtěl poděkovat všem účastníkům, tedy Martinovi, Simoně, Markovi, Petrovi, Vojtovi, Tomášovi, viceprezidentce Martině, Katce, Alešovi, Martinovi a Mazzipedrovi. A dále také Valdovi za obstarání lístků, Jarušce z Pivobaru za pohostinnost a cestovní kanceláří CoolCamp za umožnění zorganizovat a uskutečnit tento výjezd.

Kdo by chtěl vyrazit na příští výjezd, má možnost přihlásit se na březnový zápas s Valencií, tentokrát dokonce na 5 dní, se zápasem futsalu a Barçy B, třemi prohlídkami města a také návštěvou tréninkového centra.

Pro další informace o fanklubu můžete sledovat také stránky Penyi a Facebookový profil fanklubu. A pokud by vás zajímaly i další akce a výlety s cestovní kanceláří CoolCamp, navštivte jejich webovou stránku nebo profil na facebooku.

 

Tomáš ‘Migueli‘ Škurek

Penya Barcelonista Lleó de Dues Cues




Diskuze

Migueli
Systémový administrátor

Luxusní výjezd!

29.12.2016, 18:24
Caltic8 Migueli
Administrátor

Tak určitě

31.12.2016, 16:29
Caltic8 Caltic8
Administrátor

Tak určitě ne

31.12.2016, 16:29

Pokus s přihlášením jako člen...

01.01.2017, 12:13

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat