Athletic Club 2:3 FC Barcelona

Athletic Club 2:3 FC Barcelona

V krásném zápase na San Mamés urvala tři body Barcelona! Podíl na tom měli především Lionel Messi, Pedri a Frenkie de Jong.

Barcelona se přitom v Bilbau nestihla ani rozkoukat a už prohrávala. Ve 3. minutě Katalánci do dvou osobních soubojů přistoupili pozdě, takže Raúl García mohl u půlicí čáry poslat do úniku jednoho z nejrychlejších hráčů v lize, Williamse. Ten si před Lengletem zasekl míč a zakončením podél ter Stegena poslal domácí Basky do vedení.

Zápas tak měl hned od začátku vysoké tempo, z dalšího rychlého brejku zakončoval Berchiche. Vzápětí se do velké šance dostal Dest, střelu však nestihl řádně umístit. Své štěstí pak zkoušel Muniain, Williams a zajímavý pokus vyprodukoval Dembélé.

Další gól na sebe tedy nenechal dlouho čekat. Běžela 14. minuta, když Messi dlouhým pasem našel de Jonga, který se v těžké pozici úžasně zorientoval a zpětnou nahrávkou naservíroval balon Pedrimu. Osmnáctiletý ofenzivní záložník se hlavou nemýlil.

V následných minutách byla ofenzivně aktivnější Barcelona, k ničemu nebezpečnému to ale nevedlo. Ve 38. minutě to nicméně opět změnil Pedri, který patičkou uvolnil Messiho a barcelonský kapitán nenápadnou střelou překonal brankáře Simona. V závěru poločasu ještě měl velmi dobrou příležitost Griezmann a po něm znovu Messi, tentokrát bez úspěchu. 

Vstup do druhého poločasu se rovněž lépe vyvedl Athleticu, Barcelona se ale dokázala ubránit. Cestu do sítě naopak na druhé straně našel Messi, jenže gól nemohl být uznán pro těsný ofsajd. A v 59. minutě Argentinec krásnou ranou orazítkoval brankovou konstrukci.

Messi jako by si touto střelou seřídil mířidla, protože v 62. minutě si nechal nabít od Griezmanna a s pomocí břevna nekompromisně zavěsil. Avšak o 10 minut později další Messiho gólová šance, když Griezmann citlivě pustil přihrávku od Pedriho, skončila na tyči. 

Další pěknou akci rozjel Messi v 81. minutě – Alba z levého křídla centroval Griezmannovi, jenže nepříliš přesně, takže Francouz nemohl zakončit pořádně. Domácí tou dobou už nepůsobili dvakrát motivovaně. Sice se ještě několikrát dostali do palebné pozice, ale Barça hrála tvrdě i kolem vlastního pokutového území, a tak nebezpečí hasila.

Zdramatizování přesto přece jen přišlo. Messiho riskantní pas hluboko na vlastní polovině vystihl Berenguer a Muniain z první snížil na 2:3. Nastavení ale Athleticu na další ohrožení brány nestačilo.


Přehled utkání

6. ledna 2021, 21:00 Estadio San Mamés, Bilbao Digi Sport 2

Athletic Club

2 : 3 Carlos del Cerro Grande

FC Barcelona

Williams (A - R. García) 3'  
  14' Pedri (A - de Jong)
Vesga 27'  
  38' Messi (A - Pedri)
  57' Lenglet
  62' Messi (A - Griezmann)
D. García 70'  
Muniain (A - Berenguer) 90'  
Sestava

Simon - Capa, Núñez, Martínez, Berchiche (32' Balenziaga) - De Marcos (65' D. García), Vencedor, Vesga (65' Berenguer), Muniain - R. García (80' Morcillo), Williams

Sestava

ter Stegen - Dest (75' Mingueza), Araújo, Lenglet, Alba - de Jong, Busquets, Pedri - Dembélé (75' Braithwaite), Messi, Griezmann


Zdroje: sport.es



Diskuze

Jak říkal Karel,tohle jsem opravdu nečekal.Bilbao nehrálo to své maso a to je dobře.Pedri,Leo paráda.

06.01.2021, 23:02

Sice hrůznej začátek, ale pak už zkušeně pro tři bodysmileyPedri opět bravurní 💙❤️ ať žije Barça!

06.01.2021, 23:10

Výborné! Úžasný Pedri, Messi, Frenkie a aj Demba sa mi páčil. Dnes bolo krásne vidieť, že Leo potrebuje kvalitnú spojku (hlavne dnes Pedri), čo je samozrejme normálne a prirodzené. Chyba na konci mi síce vyrazila dych, ale Leovi po takomto výkone to nejde neodpustiť. V chate sme so stockeym rozoberali Frenkieho a jeho posun vyššie do poľa, čo sa posledné zápasy ukazuje ako veľmi prínosné. Tak uvidíme aké budú ďalšie Koemanove kroky. Premýšľam tiež, že najlepším riešením bude asi naša stará dobrá formácia 4-3-3.

06.01.2021, 23:11
Caltic8
Administrátor

Tak to mě opravdu bavilo, od začátku do konce. Vpravdě tak 50% podíl na tom má Messi, protože zařídil čtyři góly, další dvě tyče a to obhození Martíneze ke konci... smiley Tentokrát mu Griezmann zase dobře pomáhal, ale hlavně výkon Pedriho a Messiho souhra s ním famózní smiley

Ovšem chtěl bych vyzdvihnout taky De Jonga, protože ten se z nemastných neslaných výkonů stal klíčovým hráčem. Úžasný fyzický fond, přehled a přesné nahrávky, díky čemuž dominuje ve středu hřiště. Navíc parádní náběhy. Zápasy s Bilbaem jsou zpravidla o fyzičce (čili často v tomhle ohledu v náš neprospěch) a z velké míry díky De Jongovi jsme dnes měli navrch.

Oproti tomu Busqetse mi bylo až líto, protože ten souboje tělo na tělo nezvládal a rychlost některých hráčů soudě podle jeho výrazu až nechápal. Koemanovi bych i proto tentokrát skutečně vyčetl střídání.

Athletic mě teda překvapil, jak nedůsledný byl v obraně. Dobře, že to Barça potrestala. Tři góly a tři body na San Mamés se prostě počítají.

06.01.2021, 23:15

Nejlepší ligový výkon sezony. Messi, Pedri, Dembélé paráda, Griezmann jeden z lepších zápasů a pěkná asistence, Araujo a Bus měli dva klíčové zákroky v šestnátce, kdy zabránili skoro jasným gólům. Messi na konci brutální zkrat, ale dnes dřel jak pes, trefoval tyčky, poprvé v sezoně vypadal jako ve vrcholné forměsmiley Kdyby takový míč dal Busquets, bude tady s okamžitou platností ukřižovánsmileyAle jasně Rakitič a Suárez jsou pryč, Roberto s Piquém bohužel zranění, takže je potřeba mít po každém zápase možnost někoho zjebat, je to přirozená lidská vlastnost smiley

07.01.2021, 00:11

Po prvních minutách to vypadalo opět na náš typický venkovní zápas, ale pro mě obrovské překvapení, že je první inkasovaný gol nepoložil a všichni makali. Souhra Messi-Pedri parádní. Rád bych zmínil i Dembelého, který se pořád snažil něco vymyslet a šel kolmo dopředu. Nebyly to jen nahrávky zpět jako v minulých zápasech. Trocha času by mohla pomoci i na spolupráci s Destem, která nebyla ideální, ale pokud jim vydrží zdraví, tak by to mohla být hodně nebezpečná dvojka. Je mi trochu líto Griezmana, že mu to tam nepadá a že ho, zdá se mi, přehlížejí v nábězích-v tom je hodně silný, ale nahrávky mu tam nechodí. Teď už jen potvrdit tento skvělý výkon v dalších venkovních zápasech.

07.01.2021, 08:01
Joker94 larnel

Tie nábehy Griezmanna si už všímam dosť dlho. Takmer nikdy mu to tam nedajú a tak len skloní hlavu a ostane visieť v ofsajde až kým sa tam neposunie celá obrana súpera. Je mi ho veľmi ľúto. Včera mal asistenciu ale aj tak hrá dosť pod svoje možnosti.

07.01.2021, 10:09

A teď k tomu všemu přidat ještě Fatiho na svý křídlo smiley

07.01.2021, 09:36

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat