Deportivo Alavés 1:1 FC Barcelona

Deportivo Alavés 1:1 FC Barcelona

Messi není schopen dát gól ze hry, šance pálí i jeho spoluhráči a Barcelona zase ztrácí body. Alavés zaparkoval autobus a ukopal remízu 1:1.

Barcelona přitom byla už v prvním poločase jednoznačně lepší, na míči dominovala, zase z toho ale nic nebylo. První velkou šanci měl ve 13. minutě Fati, a i když by gól asi neplatil pro ofsajd, na jeho tristním zakončení to nic nemění. O moc lépe nevystřelil na druhé straně v 17. minutě ani Méndez, který měl rovněž skvělou pozici. 

Byla to vlastně jediná pořádná šance Alavésu za celý poločas – přesto právě svěřenci Pabla Machína vsítili první branku. Ve 31. minutě se už zdálo, že Lenglet, který mimochodem celkově bránil velice dobře, hrozící nebezpečí zažehnal. Jenže Piqué možná trochu necitlivě a nepřesně nahrál malou domů brankáři Netovi, jemuž se míč zamotal pod nohama, a Rioja otevřel skóre.

Ještě předtím Messiho nadějný přímý kop na čáře zablokoval Lejeune a Busquets místo dorážky nepochopitelně nahrával Griezmannovi. Samotnému Francouzovi se ale zakončení opět nedařilo. Adekvátní koncovku nedostaly ani dobré centry od Dembélého a i Messi několik útoků zazdil. Barcelona také po zákroku na de Jonga mohla kopat penaltu, ale sudí Hernández se ani neobtěžoval podívat na video, takže blaugranas první dějství zakončili bez vstřeleného gólu. 

Do druhého poločasu Koeman trochu zariskoval, když stáhl stopera Lengleta (který měl žlutou kartu) a na jeho úkor posílil ofenzivu Pedrim. Navíc přišel Pjanić za Busquetse a Trincão za Dembélého. Barcelona okamžitě Alavés zmáčkla, a to právě i díky aktivnímu Pedrimu.

Hosté vytvořili opravdu velký a neutuchající tlak, bohužel ten povedený moment v koncovce stále nepřicházel. Avšak v 62. minutě svitla nová naděje, protože Jota za hru vysokou nohou viděl druhou žlutou kartu. Hned o minutu později Barcelona konečně vyrovnala, když Fati s Pedrim zabojovali o míč, který se dostal ke Griezmannovi a ten tentokrát zakončil s přehledem.

Dvě minuty nato měl další svou velkou šanci Messi, ale pouze nechal vyniknout Pacheca. V 71. minutě Trincão nahrál na gól Griezmannovi, nicméně ten nemohl platit kvůli ofsajdu. Fatiho další ránu Pacheco vyrazil. Do hry se poté za čerstvě 18letého odchovance dostal Braithwaite a ještě předtím místo Alby přišel Dest.

Právě Dest měl další velkou šanci v 87. minutě, když mu Messi přihrál ze standardky, ale Pacheca nepropálil. Španělský gólman lapil také dalekonosný pokus Pjaniće. Kde dvěma dobrým příležitostem se vzápětí dostal Piqué, ani ten se neprosadil. V nastavení se zápas ještě dvakrát pokoušel zlomit Messi, marně.

25 střel. 14 rohových kopů. 80% držení míče. Jen kapitán Messi 10krát v zakončení. A jediný gól.


Přehled utkání

31. října 2020, 21:00 Estadio de Mendizorroza, Gasteiz Digi Sport 1

Deportivo Alavés

1 : 1 Alejandro Jose Hernández Hernández

FC Barcelona

Jota 15'  
Deyverson 22'  
Luis Rioja 31'  
  39' Leo Messi
  44' Clément Lenglet
  44' Sergio Busquets
Jota (2. žk) 62'  
  63' Antoine Griezmann
Rubén Duarte 87'  
Sestava

Pacheco - Navarro (41' Aguirregabiria), Laguardia, Lejeune, Duarte - Battaglia - Méndez (58' Tavares), Pina (72' Marín), Jota, Rioja (72' García) - Deyverson (57' Joselu)

Sestava

Neto - Roberto, Piqué, Lenglet (46' Pedri), Alba (69' Dest) - Busquets (46' Pjanić), de Jong - Dembélé (46' Trincão), Messi, Fati (78' Braithwaite) - Griezmann


Zdroje: sport.es



Diskuze

Tak snad se letos kvalifikujeme do LM.smiley

31.10.2020, 23:01

Dnes to bylo jen o štěstí, to mi nikdo nerozmluví, chyba Neta.. a zbytek zblokované střeli, neskutečné zákroky golmana a prostě smůla.... 21 střel, něco tam prostě mělo padnout..

Mladíci Pedri,Trincao,Dest.. neskutečně cením bojovnost na konci, kterou jsem u nás dlouho neviděl.. ono to půjde..

31.10.2020, 23:05
René DaweLUL

Dnes je to o štěstí,minule to byl rozhodčí,příště počasí.Už jsme tak daleko že si ceníme i bojovnost,ta by snad měla být samozřejmosti.Busquets je momentálně tragický.Co se týče mladíku tak máme slušný základ nové Barcelony.

31.10.2020, 23:23

Koeman dělal co mohl, tohle jde na hráče, Messi bída.

31.10.2020, 23:06

A mimochodem, DeJong se okamžitě přeučit na stopera.. vzpomenme na Mascheho, přišel jako záskok za Busiho a nakonec top stoper :)

31.10.2020, 23:08
MarcoFCB DaweLUL

No top bych zrovna neříkal, ale spolehlivý byl smiley

31.10.2020, 23:12

Tragédie a bohužel na 99% ztráta titulu.Real pod Zidanem ztrácí jen málo bodů.
Mám bohužel pocit,že tahle sezona bude pro fnas hodně dlouhá.

31.10.2020, 23:24
absint Ihsahn

Že pod ním ztrácí málo bodů? Nevím, kolik Zidanů znáš, ale od té doby, co je trénuje ten, kterého mám na mysli já, je to v lize nejslabší Real, jaký si pamatuju. Bohužel my na tom nejsme líp.

01.11.2020, 06:29
Caltic8
Administrátor

Nebýt Messi psychicky úplně mimo, Koemana bychom mohli vynášet do nebes. Proti Seville/Getafe a hlavně Realu a teď Alavésu měl Messi pokaždé na kopačce vítězný gól. Dřív by to dával úplně v pohodě a dnes by měl i hattrick. Barcelona měla mít 16 bodů, Real 13. Bohužel... Šest kol bez gólu ze hry, dokonce i bez asistence (když nepočítáme ty dva vlastňáky) je hrozná bída.

31.10.2020, 23:39
Ihsahn Caltic8

Herně ještě větší bída.Vždyť on se už nedostane ani přes obránce a když jo,tak to zadrbe.

31.10.2020, 23:44
Caltic8 Ihsahn
Administrátor

Nemyslím si, že by to herně byla bída. Tvoří hru, rozdává klíčové přihrávky, šance má, snahy vykonává víc než loni...

Těch zápasů, kdy to zadrbe hodněkrát, sice přibývá, ale takové zápasy měl i zamlada. Stačí aby se to povedlo jednou dvakrát. A dnes snad čtyřikrát přešel krásně dva obránce najednou, jenže za nimi čekali další dva. Místy na sebe navázal i pět hráčů.

Jinak dnes 13 driblinků, to je i s ohledem na jeho věk skoro neuvěřitelný.

01.11.2020, 00:06
Caltic8 Caltic8
Administrátor

Lionel Messi completed 13 (THIRTEEN) take-ons against Alaves, a personal best in a LaLiga match across the past five seasons.

He was just two away from his all-time LaLiga record.

01.11.2020, 00:24
René Caltic8

Nebýt Messi psychicky úplně mimo---myslíš že hráč který je psychicky mimo má za zápas 13 driblinků?

01.11.2020, 00:54
Caltic8 René
Administrátor

Myšleno v zakončení, samozřejmě

01.11.2020, 08:52
René Caltic8

tak psychik je více,aha

01.11.2020, 11:28
Caltic8 René
Administrátor

Psychicky se nedokáže vyrovnat s tím nejdůležitějším aspektem. Stát tváří v tvář brankáři s vědomím, že MUSÍŠ dát rozhodující gól a že jsi poslední rok a půl v podobné situaci tolikrát selhal, je daleko větší nápor než rozdat míč před vápnem nebo udělat kličku. Proti Realu v prvním poločase to bylo stejné. Z baletek si dělal malý holky, ale pak místo rány po zemi k tyči nebo lépe pod břevno poslal jakoby střelu na rozchytání Courtoisovi.

01.11.2020, 12:06

smileysmileytady je zase znalců

01.11.2020, 11:19

To, co jsme předváděli ve druhém poločase, bylo prostě dobré. Byl tam jen jeden jediný, ale zato zásadní, problém : nevyužívání šancí...
Ale celkově - tuto sezónu bychom měli prostě odepsat.
Během ní dojde ještě k hodně velkým změnám. Momentálně jsme bez prezidenta a nový prezident tu bude někdy v období zimního přestupového termínu. Tam očekávám VELKÉ změny - a doufám v ně. Zároveň ale doufám, že si podržíme mlaďochy, kteří kdykoliv když dostanou šanci, tak dřou, makají a jedou na krev. Že se ne vždycky všechno povede je vzhledem k jejich věku logické.
Ale právě TATO sezóna, kdy se nečekají trofeje a slavná vítězství (aspoň já je nečekám) je optimální pro to, aby naši mladíci nabírali zkušenosti.
K tomuhle bych tuto sezónu naplno využil,..
Neustále všichni pláčeme (a oprávněně) nad stavem našich stoperů... Ale přitom na soupisce A týmu jsou hned dva stopeři od Pimienty z B týmu (Santi Ramos Mingo a Óscar Mingueza), kteří by - aspoň podle mého názoru - měli dostat šanci... Prodej Todiba byl v pořádku, ten na Barcu neměl. Snažit se o Pau Torrese je také v pořádku, protože on je kvalita... Ale třeba Mingo hraje v B týmu jako starý mazák a je mu 18. Že se dostal na soupisku A týmu znamená, že o něm Koeman ví. Tak teď jen - dát mu šanci...

Každopádně - druhý poločas v Alavesu ukázal, že fotbal hrát umíme. Bude zajímavé, jaké hráčské odchody a příchody nás budou čekat v zimním přestupovém období - ale pak budeme mít osm měsíců čas se nachystat na sezónu novou...
Já v tom vidím šanci, abychom v příští sezóně opět mohli díky výkonům a díky výsledkům být opět hrdí na FC Barcelonu...

(A možná trochu kacířská myšlenka - možná by si měl Koeman pokecat s Messim a přesvědčit ho, že pro všechny by bylo teď dobré, kdyby si Leo na jeden dva zápasy sedl na lavičku... smiley )

01.11.2020, 12:04
felpod felpod

ad. ta kacířská myšlenka výše :
Messi could be rested against Dynamo Kyiv on Wednesday. [as]

Tak snad mají v as.com pravdu... smiley

01.11.2020, 16:02
Andreas felpod

Z časti súhlasím, len osobne si neviem predstaviť aké vlastne hráčske zmeny máš na mysli , keď je klub na pokraji bankrotu. Jedinou možnosťou by bol predaj Griezmanna a Dembeleho ale to je nereálne. A popravde, už teraz sú v základnej 11 v podstate 3 dorastenci : Dest, Fati,Pedro + Araujo, Dembele, Trincao, . Neviem si predstaviť, že by mužstvo malo hrať s ďalším 18 ročným stopérom. Toto nieje fakt FIFA a nemáš čas vychovávať mládež. Ide o kopec peňazí a prestíž. A klub ako Barca nemôže mať zostavu z hráčov do 21 rokov len aby to bolo pekné pre oko.

01.11.2020, 17:49
felpod Andreas

Trefil jsi to. Měl jsem na mysli právě Griezmanna a Dembeleho, nebo třeba Sergi Roberta. A všichni tři pravidelně dokazují, že na Barcu nemají...
Z jejich prodeje se pak dají koupit noví hráči. Žádné hvězdy, žádní předražení hráči...
A jak jsem už napsal - v této sezóně nečekám žádné úspěchy a trofeje. FIFU ani jiné hry nehraju (fakt už nejsem dítě), takže vím, že se bavíme o realitě... A tato by se dala opravdu využít k tomu, aby se zapracovali mladí a aby získávali zkušenosti. (V kolika letech na stoperu začal zářit takový Kompany, například... ;) Jen takový příklad ze současnosti - Red Bull Salzburg si teď koupil mladýho 19ti letýho stopera z Lyonu. Teď včera odehrál za Salzburg první celý zápas - a byl neuvěřitelný. Nechci samozřejmě srovnávat Salzburg s námi, udávám to jen jako příklad, že koupit mladého, ale přitom kvalitního hráče (který je přitom no-name, protože pochybuji, že někdo zná jeho jméno Oumar Solet, prostě LZE...)
A že ztratíme peníze a prestiž? Myslím, že prestiž nemůže klub jako FC Barcelona ztratit pár nepovedenejma sezónama. Těch už v minulosti byl mrak - a prestiž jsme nikdy neztratili... A ztráta peněz? Nemyslím si... Tady jde o obchod. A abys mohl mít nějaký zisk, musíš napřed něco investovat. A to nejenom peníze, ale taky čas. Po této časové investici ale může následovat klidně pětileté, nebo i delší období, kdy se budou sklízet úspěchy...

Prostě pevně věřím, že nové klubové vedení bude čerpat z našich mladých a potom z dobrých nákupů. A pevně věřím i v to, že od příští sezóny to může skvěle šlapat...
smiley

01.11.2020, 18:17
Andreas felpod

Len nerozumiem jednej veci. Tej všeobecnej nevraživosti voči Grizimu. Ja ho mám rád. A som rád, že je v Barcelone. Áno, momentálne má problém s premietaním šancí. Ale určite ho mám radšej ako Suareza ktorý tri roky žil v Barcelone z jednej sezóny. A nebyť toho priateľstva s Messim, ani štatistiky by nemal také ako mal. Suarez sa nepohol z miesta. Lopty od neho odskakovali. V LM či vyjazdovych zápasoch bol nulový . Nevracal sa. Griez aj keď mu to nejde, zatne zuby a snaží sa to zlomiť. Pomáha kde sa dá. Ak nedá gól aspoň bojuje aby sme ho nedostali. Tá jeho zarputilost sa mi páči. A už druhý zápas ukazuje, že keď hrá v dobrom systéme je viac ako dôležitý hráč. Posledné dva zápasí zahral perfektne a bol jeden z najlepších na ihrisku. A myslím, že konečne zlomil aj streleckú smolu

01.11.2020, 19:13
felpod Andreas

No, já Griezmanna vnímám jinak... Ve vyložených šancích v drtivé většině pohoří. Navíc je stavěn jako hroťák a když se podíváš na jeho heat map, tak hodně času tráví kolem půlící čáry... Do kombinace je naprosto nepoužitelný, protože většinou ztratí balón, nebo ho posune úplně nesmyslně spoluhráči, který je mimo... To, že se mu jednou za 5 zápasů něco povede z něj nedělá hráče pro FC Barcelona.
Tak ho vidím já. smiley
(Ale kolik lidí, tolik názorů...)

01.11.2020, 20:19
Puyol felpod

Ale my ty mladé máme tak nač kupovat další. Vždyť de Jong na stoperu zahrál dobře, k němu Araujo a Dest, Garcíovi končí smlouva po sezoně a chce do Barcy, v záloze Aleňa, Puig,Pedri,Matheus, v útoku Fati a Trincao. Na tom se dá stavět.

01.11.2020, 19:46
felpod Puyol

smileysmileysmiley

01.11.2020, 20:20

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat