FC Barcelona 1:0 RCD Espanyol

FC Barcelona 1:0 RCD Espanyol

Espanyol měl nakročeno k naději na záchranu, ale tři minuty všechno změnily. Poté, co padly červené karty na obou stranách, vsítil Luis Suárez jediný gól jinak nezáživného zápasu.

První poločas moc fotbalové krásy nepobral. Espanyol nastoupil s velmi defenzivní sestavou, avšak byli to právě hosté, kteří jako jediní za celý poločas vypálili na bránu. Stalo se tomu tak v 10. minutě, kdy se na pravém křídle dostal do úniku Embarba, a jeho střelu musel Ter Stegen zneškodnit nohou.

Barça celou dobu narážela na dobře organizovanou a ukázněnou obranu soupeře. Kombinacím poblíž pokutového území scházela přesnost a rychlost, což v přehuštěném prostoru nebylo takovým překvapením. Když nepomohly narážečky, zkoušeli to blaugranas dlouhými pasy, avšak ani ty se neujaly. Ojedinělé střelecké pokusy končily zblokované nebo mimo.

V závěru prvního dějství naopak měli pericos velkou šanci prolomit bezbrankový stav. Didac Vilá pláchl po levé straně a jeho centr si málem srazil do vlastní brány Lenglet. Akci ukončila právě Vilova nepříliš silná střela, která se otřela o tyč.

Zlomové okamžiky přišly hned zkraje druhého poločasu. Střídající Ansu Fati po pěti minutách na hřišti dostal červenou kartu a nutno říci, že oprávněně, protože do souboje o míč šel nebezpečně a naprosto nesmyslně.

Pro domácí to nejednou vypadalo dost bledě, jenže sotva se hra znovu rozeběhla, Lozano skočil kolíky proti noze Piquého a sudí po další krátké návštěvě obrazovky tasil druhou červenou kartu!

Počet hráčů se tak vyrovnal, zato skóre po 56. minutě už vyrovnané nevydrželo. Míč se konečně dostal do vápna, Griezmann ho posunul patičkou na Messiho a k dorážce zblokované střely se dostal Suárez, který se nemohl mýlit. 1:0.

Barceloně se poté hrálo s viditelně větší lehkostí a Messi mohl přidat pojistku, avšak jeho povedený volej po centru Roberta ještě povedenějším zákrokem vyrazil Diego López. A tohle byl poslední fotbalově zajímavější moment utkání. 

Závěrečná čtvrthodina se sice odehrála v dobrém tempu, ovšem na obou stranách útočníci naráželi na soupeřovu obranu. Zejména De Tomás se sice hodně snažil, ale na vyrovnání to nestačilo. Espanyol je tak prvním sestupujícím tohoto ročníku LaLigy.


Přehled utkání

8. července 2020, 22:00 Camp Nou, Barcelona

FC Barcelona

1 : 0

RCD Espanyol

  45+1' Tomás
Fati 50'  
  53' Lozano
Suárez 56'  
  90+3' David López
Sestava

Ter Stegen - Semedo (46' Fati), Pique, Lenglet, Alba - Rakitič (90+2' Araújo) Busquets, Roberto - Messi - Griezmann (71' Vidal), Suárez (82' Braithwaite)

Sestava

Diego López - Gómez, Calero (66' Darder), Espinosa, Cabrera, Vilá - Lozano, David López, Roca (86' Wu Lei) - Embarba (74' Campuzano), Tomás


Zdroje: sport.es



Diskuze

děs.

09.07.2020, 00:23

Tak ten dřevák Suaréz nás zase podržel. To je až neskutečný!smiley

Přitom jsem viděl první poločas, jak se tahá za vlasy, že nedá ani nahrávku na 2 metry... : ))

Jinak fotbal sice v tempu, ale o ničem. Jen kroužení kolem obraného valu protivníka.
Žádný nápad, nic...

09.07.2020, 07:59
marek99
Senior editor

Ja nechápem kedy chce dať priestor hráčom typu Monchu, keď nie proti poslednému celku tabuľky, keď viditeľne hráči čo hrajú nestíhajú a nevládzu? A to bolo rečí že dá priestor mladíkom, že bude rotácia, Messi so Suárezom mali byť dole do 60. minúty, no Luis aj skôr však to sa nedalo pozerať ako nevie nahrať na dva metre

09.07.2020, 08:31
Andreas marek99

Jezis maria. Tak sme 4 body za Realom, ostava zopar zapasov tak je logicke, ze tam da to najlepsie co moze. Motyka moze este vystrelit, lebo ani Real nehra dobre. Horsie je, ze na muzstvo kde je jasne ze bude branit postavi zalohu Bus, Rakitic a Roberto. Inak, z toho Sergi Roberta som fakt zufali. Absolutne nikde nevynika a aj tak hra stale. Nepochopil som striedanie Semeda. Roberto je fajn hrac na doplnenie muzstva a lavicky ale je to totalne priemerny futbalista a ak bude hrat v zalohe tak len zabera miesto pre Puiga.

09.07.2020, 10:04
marek99 Andreas
Senior editor

Však chápem že do základu dá to najlepšie, chce ešte zabojovať. Ale veď prvý polčas to bola tragédia.. To že išiel hore Fati je plus, len mu to nevyšlo bohužiaľ, ale okolo 75. min. mohol ešte niekoho skúsiť, rozhýbať to smerom dopredu

09.07.2020, 11:51
Jirka Andreas

Asi si sledoval jiný zápas ale ja viděl, že asi právě S. Roberto byl náš nejlepší záložník. A když se stáhl do obrany, tak tam taky sypal víc balónů do vápna než Semedo

09.07.2020, 13:10
stockey Andreas

podla teba je Sergi zufaly :) to je fajn, lebo podla roznych hodnoteni bol Sergi Roberto hodnoteny ako najlepsi vcera, mal lepsie znamky ako Messi. Mozes trikrat hadat kto mal najhorsie hodnotenie - Semedo...

09.07.2020, 15:17

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat