FC Barcelona 1:1 Sevilla FC

FC Barcelona 1:1 Sevilla FC

První ztráta Barcelony přišla už ve třetím zápase, Katalánci nedokázali přetlačit Sevillu.

Sevilla byla při vstupu do zápasu aktivnější a už ve čtvrté minutě se za centrem Ocampose dral exblaugrana Rakitič. Tohle nebezpečí ještě barcelonská obrana zažehnala, ale druhou šanci soupeře už nezvládla. Luuk de Jong se po rohovém kopu dostal k odraženému míči a propálil vše, co mu stálo v cestě.

Barça naštěstí dokázala odpověděl vzápětí. Messi posílal typický pas na Albu a Navas ho odvrátil špatně, takže Coutinho zakončoval v téměř stoprocentní šanci, 1:1. 

Houževnatá Sevilla však neztrácela koncentraci a nutila domácí k častým ztrátám. Lopeteguiho svěřenci totiž skvěle napadali, hráli hodně, leč čistě do těla a rovněž dobře kombinovali. Další dobrou šanci měl Fernando, hlavou ale minul.

Ovšem také Barcelona si dokázala vypracovat některé příležitosti. Ve 21. minutě se do velké šance dostal Griezmann a ve 29. minutě Fati, nicméně jejich střeleckým pokusům chyběla přesnost. Ke gólu nevedl na druhé straně ani pokus Susa či Jordána. Když se neprosadil ani Messi, šlo se do šaten za nerozhodného stavu.

Zkraje druhého poločasu se do nadějného úniku dostal Griezmann, ten si ale špatně potáhl míč a ze šance sešlo. Po sérii střídání pak Sevilla zase začala přebírat iniciativu a od 65. minuty byl zápas spíše v její režii.

Barcelona měla velký problém s rozehrávkou, a i když Andalusané neměli žádné vyložené příležitosti, každá jejich další akce vypadala více nebezpečně. Jednou dokonce Neta zachránila branková konstrukce.

Až po 80. minutě domácí pookřáli: zdálky to zkoušel Messi a skvělou šanci po nahrávce Busquetse dostal Frenkie de Jong, avšak bravurním obranným zákrokem se blýskl Koundé. V samotném závěru se už hrálo pouze na jednu bránu. Bohužel Trincaa po vybídnutí Messiho vychytal Bono a vítěznou branku se nepodařilo urvat ani kapitánovi Messimu. Otázkou zůstává, zdali Barcelona po zákroku Carlose právě na Messiho neměla kopat penaltu...


Přehled utkání

4. října 2020, 21:00 Camp Nou, Barcelona

FC Barcelona

1 : 1 Jesús Gil Manzano

Sevilla FC

  8' Luuk de Jong
Philippe Coutinho 10'  
Miralem Pjanić 77'  
  87' Nemanja Gudelj
Sestava

Neto - Roberto, Araújo, Piqué, Alba (75' Dest) - Busquets, de Jong - Griezmann (61' Trincão), Coutinho (75' Pjanić), Fati (61' Pedri)- Messi

Sestava

Bono - Navas, Koundé, D. Carlos, Acuňa - Rakitić (78' Gudelj), Fernando, Jordan - Ocampos (61' En-Nesyri), L. de Jong, Suso (61' Munir)


Zdroje: sport.es



Diskuze

Klasika, první těžší soupeř absolutně ztracení.. Busquets,Piqué na to absolutně nemají.. potřebuje rychlost.
Pardon, ale DeJong mě od svého příchodu k nám ještě nepřesvědčil že na Barcu má, dnes nejhorší jeho zápas.
Co to bylo sakra za střídní? Okey Trincao to oživil a Griezmann je tragéd.. ale Pedri hodně špatný...
Jediné pozitivum Dest a Araujo.. ten musí hrát pravidelně základ.. Teď dva týdny netrpělivého čekání jak na tom budeme..

04.10.2020, 23:04

Dneska podstatně slabší, přibližovalo se to spíš minulé sezoně, spousta nepřesností, zbrklost a někteří vyloženě nic nepředvedli. Griz je vážně k ničemu, lepší to prostě nebude, ani Koeman ho nezachrání. De Jong by se měl probrat, protože takový Pjanič dnes za tu chvilinku ukázal že má ještě co nabídnout. Co se týče Trincaa s Pedrim, jsou takový zbrklý a musí hodně makat, obávám se že Pedrimu by při té konkurenci pomohlo hostování. Dest bude super. Dobrou noc.

04.10.2020, 23:08

Chválil som chalanov po prvých dvoch súťažných zápasoch (možno až prehnane), avšak dnes sa proti ťažšiemu súperovi jasne ukázalo, že práce ešte bude ako na kostole, keď sa chceme vrátiť na top úroveň.

04.10.2020, 23:26

Chce to čas.Intenzita hry je vyšší než loni a musíme být trpělivý.Škoda repre pauzy,teď potřebujeme klid na práci ale podmínky jsou pro všechny stejné.Momentálně je u mě mimo De Jong.

04.10.2020, 23:31

Araujo na pana smiley ten frajer proste musi hrat! A Dest bude taky super, i za tu chvilku se mi libil. Nechapu jen, proc stridame porad stejne, vcera by tomu urcite vic pomohl Dembele (ze by byl fakt na odchodu?). Jinak bych z toho nedelala drama, pokroky tam videt jsou a chce to jeste cas. I ti mladi se jeste potrebuji otrkat. smiley

05.10.2020, 07:19
La Pulga Tarja

Araújo musí hrať pravidelne. Ak chceme vybudovať opäť silnú Barcu, toto je si myslím tá správna cesta. Rovnako by mal nastupovať Alena a Puig.

05.10.2020, 08:28
Tarja La Pulga

To jejich ignorovani taky vubec nechapu. Snad se nam to nevymsti...

06.10.2020, 08:58

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat